Artikel ID: 923159 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

In dit artikel wordt beschreven hoe u de meest recente updates voor Microsoft Windows Defender handmatig kunt downloaden.

Meer informatie

Als u niet Microsoft WSUS (Windows Server Update Services) wilt gebruiken om de definitiebestanden van Windows Defender bij te werken, kunt u de definities handmatig bijwerken. Voer de stappen voor 32-bits versies of 64-bits versies van Windows uit, afhankelijk van uw besturingssysteem.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
2683283
Opmerking Klik op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base om vast te stellen of u een 32-bits of 64-bits versie van Windows hebt:
827218 Hoe kunt u controleren of op uw computer een 32-bits of een 64-bits versie van het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd

32-bits versies van Windows

Ga als volgt te werk om het definitie-updatebestand voor Windows Defender voor 32-bits (x86-) versies van Windows te downloaden:
 1. Klik op de volgende koppeling: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70631
 2. Klik in het downloaddialoogvenster op Uitvoeren of Opslaan.
  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
  2805613

  • Klik op Uitvoeren als u het definitiebestand meteen wilt installeren.
  • Klik op Opslaan als u het definitiebestand wilt opslaan op de computer. Als u het opgeslagen definitie-updatebestand wilt installeren, klikt u op Start en vervolgens op Uitvoeren, zoekt u de map waarin u het definitiebestand hebt opgeslagen, dubbelklikt u op het bestand Mpas-fe.exe en klikt u vervolgens op OK.
 3. Als het definitiebestand wordt uitgevoerd, wordt een dialoogvenster geopend om het bestand uit te pakken. In het dialoogvenster wordt aangegeven dat de definitie-update wordt geïnstalleerd. Als het uitpakvenster is gesloten, kunt u als volgt controleren of de Windows Defender-definities zijn bijgewerkt:
  1. Start Windows Defender.
  2. Controleer de definitieversie die wordt weergegeven in het vak onder in het dialoogvenster Windows Defender Startpagina.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
2683283
Opmerking U kunt het bestand op een computer met Windows Vista installeren door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en vervolgens op Als administrator uitvoeren te klikken.


Bedrijven

Bedrijven kunnen WSUS (Windows Server Update Services) versie 2.0 of latere versies gebruiken om definitie-updates voor Windows Defender te distribueren. Met een gebruikersaanmeldingsscript kunnen bedrijven echter ook handmatig een definitie-update installeren door een definitie-updatebestand van Windows Defender uit te voeren.

Bij het definitie-updatebestand van Windows Defender (Mpas fe.exe) kan de opdrachtregeloptie -q worden gebruikt. Met deze opdrachtregeloptie wordt de definitie-update geïnstalleerd in de stille modus. In de stille modus wordt het dialoogvenster voor het uitpakken van het definitiebestand onderdrukt. Typ bijvoorbeeld de volgende opdracht:
Mpas-fe.exe -q

64-bits versies van Windows

Als u een 64-bits versie van Windows hebt, downloadt u het definitie-updatebestand voor Windows Defender door op een van de volgende koppelingen te klikken.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
2683283
Opmerking U moet een 64-bits versie van Windows hebben om een 64-bits versie van Windows Defender te kunnen uitvoeren. 64-bits versies van Windows zijn onder meer x64-versies en Itanium-versies.

Als u het definitie-updatebestand voor Windows Defender voor x64-versies van Windows wilt downloaden, klikt u op de volgende koppeling:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70632


Als u het definitie-updatebestand voor Windows Defender voor Itanium-versies van Windows wilt downloaden, klikt u op de volgende koppeling:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70633

Technische ondersteuning voor x64-versies van Microsoft Windows

Als op uw hardware al een Windows x64-versie is geïnstalleerd, biedt uw hardwarefabrikant technische ondersteuning voor de x64-versie van Windows. In dat geval biedt de hardwarefabrikant ondersteuning omdat bij uw hardware een x64-versie van Windows is geleverd. Mogelijk heeft de fabrikant van de hardware de geïnstalleerde x64-versie van Windows aangepast met unieke onderdelen. Unieke onderdelen zijn bijvoorbeeld specifieke apparaatstuurprogramma's of optionele instellingen om de prestaties van de hardware op te voeren. Microsoft biedt assistentie in alle redelijkheid als u technische hulp nodig hebt bij een x64-versie van Windows. Mogelijk moet u de fabrikant echter rechtstreeks benaderen. De fabrikant kan de beste ondersteuning bieden voor de software die vooraf op de hardware is geïnstalleerd. Als u een afzonderlijke x64-versie van Windows hebt aangeschaft, zoals een x64-versie van Windows Server 2003, kunt u contact opnemen met Microsoft voor technische ondersteuning.


Ga naar de volgende Microsoft-website voor productinformatie over Windows XP Professional x64 Edition: http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/help/windows-xp

Ga naar de volgende Microsoft-website voor productinformatie over x64-versies van Windows Server 2003: http://support.microsoft.com/windowsserver2003x64

Voor productinformatie over 64-bits versies van Windows 7 gaat u naar 32-bits en 64-bits Windows: veelgestelde vragen

Aanvullende informatie

Voor informatie over het oplossen van problemen met Windows Defender-definities, raadpleegt u Problemen met definitie-updates oplossen voor Windows Defender.

Eigenschappen

Artikel ID: 923159 - Laatste beoordeling: dinsdag 16 juli 2013 - Wijziging: 7.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows Defender
Trefwoorden: 
kbdefenderrtwswept kbtshoot KB923159

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com