A rendszergazda által letiltott fájltípusok Word 2010, Word 2007 vagy Word 2003 programban való megnyitásakor hibaüzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 922849 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Microsoft Word formátumban mentett fájlt próbál megnyitni Microsoft Office Word 2010, Microsoft Office Word 2007 vagy Microsoft Office Word 2003 alkalmazásban, de a fájl nem nyílik meg.

Ezenkívül az alábbi hibaüzenetek egyike jelenhet meg:
A megnyitni kívánt fájltípust a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása letiltotta.
A megnyitni kívánt fájl a Microsoft Office régebbi verziójával készült. Az ilyen típusú fájlok megnyitását a jelen verzióban a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása tiltja.
A megnyitni kívánt fájltípust (Fájltípus) az Adatvédelmi központ Továbbfejlesztett fájlblokkolás funkciója blokkolta.
Megjegyzés: Fájlok mentésekor az előbbiekhez hasonló hibaüzenet jelenhet meg. Erről az esetről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
945800 A Word 2007 és a Word 2003 alkalmazásban dokumentumok mentésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A menteni kívánt fájltípust a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása letiltotta”

Oka

A probléma a következő feltételek valamelyikének teljesülésekor léphet fel:
 • A korábban használt Word-formátumok valamelyikében mentett fájlt próbál megnyitni. A Word 2010 nem támogatja az alábbi Word-formátumokban mentett dokumentumokat:
  • Microsoft Word for Windows 1.x
  • Microsoft Word for Windows 2.x
  • Microsoft Word for the Macintosh 4.x
  • Microsoft Word for the Macintosh 5.x
  • Microsoft Word 6.0 verziójú bináris dokumentumok és sablonok
  • Microsoft Word 95 verziójú bináris dokumentumok és sablonok
 • A korábban használt Word-formátumok valamelyikében mentett fájlt próbál megnyitni. A Word 2007 nem támogatja az alábbi Word-formátumokban mentett dokumentumokat:
  • Microsoft Word for Windows 1.x
  • Microsoft Word for Windows 2.x
  • Microsoft Word for the Macintosh 4.x
  • Microsoft Word for the Macintosh 5.x
 • A rendszergazda egy beállításkulcs megadásával korlátozta a Word 2007 és a Word 2003 alkalmazásban megnyitható és menthető dokumentumtípusokat.

  Word 2007 alkalmazás esetén a beállításkulcs a 2007-es Office rendszer felügyeleti sablonjaival állítható be. Erről a további információkat tartalmazó bekezdés Word 2007 alkalmazásra vonatkozó részében talál bővebb tájékoztatást.

  A Word 2003 esetében a 934181. számú biztonsági frissítés teszi lehetővé, hogy a rendszergazda korlátozza a fájlok mentését és megnyitását az alkalmazásban. Erről a további információkat tartalmazó bekezdés Word 2003 alkalmazásra vonatkozó részében talál bővebb tájékoztatást.

A megoldás

A beállításjegyzék által korlátozott fájlok megnyitásához tiltsa le a Word beállításainak a bemutatók megnyitására vonatkozó korlátozását. Ehhez használja az alábbi módszerek egyikét.

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben

1. módszer: A bizonyos dokumentumtípusok megnyitására vonatkozó korlátozás letiltása

Word 2010

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Word 2007

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Word 2003

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

2. módszer: Megbízható hely használata vagy egy kivételként kezelt hely létrehozása

Ehhez kövesse az alábbi lépéseket aszerint, hogy a Word mely verzióját használja:
 • A Word 2010 alkalmazásban megnyithatja a beállításjegyzék által korlátozott, de megbízhatónak ítélt fájlokat. A beállításjegyzék házirend-beállításának felülírásához megbízható helyre kell helyeznie a fájlt.

  A fájlok megbízható helyének létrehozásáról, eltávolításáról vagy módosításáról a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat:
 • A Word 2007 alkalmazásban megnyithatja a beállításjegyzék által korlátozott, de megbízhatónak ítélt fájlokat. A beállításjegyzék házirend-beállításának felülírásához megbízható helyre kell helyeznie a fájlt.

  A fájlok megbízható helyének létrehozásáról, eltávolításáról vagy módosításáról a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat:
 • A Word 2003 programban nincs lehetőség megbízható helyek létrehozására, ezért a beállításjegyzék házirend-beállításának felülírásához kivételként kezelt helyet kell létrehoznia. Kivételként kezelt hely létrehozásához tegye a következőket:

  Részletek megjelenítése vagy elrejtése


Hasznos volt ez az információ? Mondja el véleményét!

3. módszer: Segítségkérés a rendszergazdától

Office 2010

Az Office 2010 felügyeleti sablonfájljait (ADM, ADMX/ADML) és az Office testreszabási eszközét a Microsoft letöltőközpont következő címén töltheti le: Ez a frissítés új csoportházirend-sablonfájlokat tartalmaz, melyek az alapértelmezésben blokkolt fájlok engedélyezésére vagy további fájltípusok blokkolására használhatók.

Az alább felsorolt fájltípusok megnyitása a Továbbfejlesztett fájlblokkolás beállításai segítségével szabályozható.

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Office 2007

Kérje meg a rendszergazdát, hogy a házirendek módosításával változtassa meg a beállításjegyzékben szereplő beállításokat. A 2007-es Office rendszer (SP2) felügyeleti sablonfájljai (ADM, ADMX, ADML) és az Office testreszabási eszköze a Microsoft letöltőközpont következő címén tölthető le: Ez a frissítés új csoportházirend-sablonfájlokat tartalmaz, melyek az alapértelmezésben blokkolt fájlok engedélyezésére vagy további fájltípusok blokkolására használhatók.

Az adottnál korábbi verziójú fájlok blokkolását szabályozó csoportházirend-beállítás a blokkolható fájltípusokat egy listában adja meg. A lista időrendben tartalmazza a fájltípusokat, és ezek egyikének kiválasztásával az adott verziónál korábbi típusú fájlok blokkolása állítható be (maga a kiválasztott verzió nem értendő ezek közé). A választható Word-verziók listája alább látható.

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Hasznos volt ez az információ? Mondja el véleményét!

További információ

A Microsoft Word programmal megnyitható fájlok körének korlátozása

Word 2010


Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Word 2007

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Word 2003

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 922849 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 18. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Office Word 2007
Kulcsszavak: 
kbsavefile kbopenfile kberrmsg kbsetup kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb kbfixme kbmsifixme KB922849
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com