Hibaüzenet jelenik meg, amikor a PowerPoint 2010, a PowerPoint 2007 vagy a PowerPoint 2003 programban a beállításjegyzék házirend-beállításai által blokkolt fájltípust kísérel meg me...

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 922847 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft PowerPoint-formátumban mentett bemutatókat nem lehet megnyitni. Ezenkívül az alábbihoz hasonló hibaüzenet is megjelenik:
A megnyitni kívánt fájltípust a beállításjegyzék egyik házirend-beállítása letiltotta.
Ha fájl mentésekor hasonló hibaüzenetet kap, tekintse meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
945799 A PowerPoint 2007 és a PowerPoint 2003 programban fájlok mentésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A menteni kívánt fájltípust a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása letiltotta”

Oka

Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha a rendszergazda korlátozta a Microsoft Office PowerPoint 2010, a Microsoft Office PowerPoint 2007 vagy a Microsoft Office PowerPoint 2003 programban megnyitható és menthető bemutatók körét. A rendszergazda ezt egy beállításkulcs megadásával végezheti el.

PowerPoint 2010 alkalmazás esetén a beállításkulcs a 2010-es Office rendszer felügyeleti sablonjaival állítható be. További tudnivalókért olvassa el a PowerPoint 2010 szakaszt a További információ című részben.

PowerPoint 2007 alkalmazás esetén a beállításkulcs a 2007-es Office rendszer felügyeleti sablonjaival állítható be. További tudnivalókért olvassa el a PowerPoint 2007 szakaszt a További információ című részben.

A PowerPoint 2003 esetében a 933669. számú frissítés teszi lehetővé, hogy a rendszergazda korlátozza a fájlok mentését és megnyitását a PowerPoint 2003 programban. Erről bővebben a PowerPoint 2003 szakaszban olvashat, a További információ című részben.

A megoldás

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve tevékenység a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
A beállításjegyzék által tiltott fájlok megnyitásához letilthatja a korlátozást, amikor olyan bemutatókat nyit meg, amelyeket a PowerPoint beállításjegyzékbeli beállítása tilt. Ehhez nyissa meg azt a részt, amely a használt PowerPoint-verzióhoz tartozik.

Powerpoint 2010

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

PowerPoint 2007 & PowerPoint 2003

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Megjegyzés: A rendszergazdát is megkérheti, hogy a házirendek módosításával változtassa meg a beállításjegyzékben szereplő beállításokat.

További információ

A Microsoft Excel programmal megnyitható fájlok körének korlátozása

PowerPoint 2010


Részletek megjelenítése vagy elrejtése

PowerPoint 2007

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

PowerPoint 2003

Részletek megjelenítése vagy elrejtése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 922847 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 12. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Office PowerPoint 2007
  • Microsoft Office PowerPoint 2003
Kulcsszavak: 
kbsurveynew kberrmsg kbsavefile kbopenfile kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb kbcip KB922847
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com