A Windows Vista Hálózati térkép segédprogramja nem jeleníti meg a Windows XP rendszert futtató számítógépeket

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 922120 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor Windows Vista rendszerű számítógépen futtatja a Hálózati térkép segédprogramot, a Microsoft Windows XP rendszert futtató számítógépek nem jelennek meg a hálózati diagramon.

Megjegyzés: A cikkben ismertetett frissítés alkalmazásával a 32 bites Windows XP rendszerű számítógépek megjelennek a Windows Vista rendszerű számítógépek Hálózati térkép segédprogramjában. A Windows Vista és a Windows XP közötti hálózati kapcsolat létesítéséről és a hibák elhárításáról a cikk további információk című szakaszában olvashat.

Oka

A probléma akkor jelentkezik, ha az LLTD protokoll válaszadó összetevője nincs telepítve a Windows XP rendszerű számítógépen.

A Windows Vista Hálózati térkép segédprogramja a hálózatban lévő eszközök kapcsolódásairól hálózati diagramot készít, amely segítséget nyújthat a hálózati hibák elhárításához. A Hálózati térkép az LLTD keresőprotokoll segítségével lekérdezi a hálózatban található többi eszközt, hogy megállapítsa a hálózat topológiáját.

A Windows Vista tartalmazza az LLTD protokoll alkalmazását lehetővé tevő szoftverösszetevőket. Ha azt szeretné, hogy a hálózaton található többi eszköz megjelenjen a térképen, engedélyeznie kell rajtuk egy, a Windows Vista rendszerrel működő számítógép feltérképezési kérelmeire válaszoló keresőprotokollt.

A megoldás

Frissítési információk

Az alábbi fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A kapcsolati réteg topológiafelderítési válaszadóját tartalmazó csomag letöltése

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

A Windows XP Service Pack 3 (SP3) rendszerhez készült gyorsjavítás

A probléma megoldásához telepítse a jelen részben ismertetett gyorsjavítást, amely telepíti az LLTD válaszadó összetevőjét a Windows XP-alapú számítógépeken.

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A gyorsjavítás csak Windows XP SP3 rendszerű 32 bites számítógépeken telepíthető.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítését követően újra kell indítani a számítógépet.

Frissítések helyettesítése

Ez a gyorsjavítás nem helyettesít más gyorsjavítást.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat. (Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatformSP requirement
Rspndr.exe5.1.2600.561110 75229-May-200812:04x86SP3
Rspndr.sys5.1.2600.561162 84829-May-200812:04x86SP3
(Tento

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A Windows Vista és a Windows XP közötti hálózati kapcsolat létesítéséről és a hibák elhárításáról a Microsoft webhely következő lapjain tájékozódhat:

Hálózati és internetkapcsolati hibák elhárítása

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-hu/help/33307acf-0698-41ba-b014-ea0a2eb8d0a81038.mspx

Hálózatkezelés

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-hu/networking.mspx

Fájl- és nyomtatómegosztás a Windows Vista rendszerben

http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb727037.aspx

Fájlok és mappák megosztása, illetve engedélyeik beállítása a Windows XP használatával

http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb456988.aspx
.A szoftverfrissítési terminológiáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
Ha az ebben a szakaszban felsorolt erőforrások nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásában, illetve a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, tájékozódjon a Microsoft Tudásbázisban. A Microsoft Tudásbázisban való kereséshez látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://support.microsoft.com/?LN=hu
Következő lépésként a keresőmezőbe írja be a megjelenő hibaüzenet szövegét vagy a probléma leírását.

Megjegyzés: Ha nem oldódik meg a probléma, akkor ez a cikk sajnos nem szolgálhat további segítséggel. Ez esetben kérjen segítséget, vagy látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 922120 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 6.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbautohotfix kbresolve kbwinxppresp3fix kbbug kbfix kbqfe KB922120
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com