A LifeCam webkamera használata a Microsoft Live Messenger alkalmazással

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 921332 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha Microsoft LifeCam webkamerával videohívást kezdeményez a Windows Live Messenger programban, az alábbi problémák léphetnek fel:
 • Ha videohívást szeretne kezdeményezni Microsoft LifeCam webkamerájával az MSN Messenger vagy a Windows Live Messenger programban, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
  A beszélgetés nem kezdhető el, mert kamerája pillanatnyilag használatban van, vagy nincs megfelelően csatlakoztatva. Győződjön meg arról, hogy kamerája elérhető, majd próbálja meg újból.
  A videohívás során nem jelenik meg a videokép sem.
 • A beszélgetőpartner nem hallható, noha ő hallja önt.
 • A beszélgetőpartner hallható, ám ő nem hallja önt.
 • Nem látható a LifeCam irányítópultja a videohívás-kezelő ablakban.
 • Nincs hang, vagy csak visszhang hallható.
 • A hang és a videokép nincs szinkronban.
 • A videokép késik.
A LifeCam webkamera Windows Live Call szolgáltatásával kezdeményezett videohívások esetén a Windows Live Messenger alkalmazás sem indul el.

A megoldás

A LifeCam vagy más webkameraszoftver bezárása

Először ellenőrizze, hogy nem fut-e egy a LifeCam webkamerát használó másik program (mint például a LifeCam szoftver). Zárja be az összes olyan alkalmazást, amely esetleg használja a LifeCam webkamerát. Ha ez a művelet sem oldja meg a problémát, próbálkozzon az alábbi módszerekkel az itt látható sorrendben.

A Windows Live szolgáltatás állapotának ellenőrzése

A videohívás meghiúsulhat, ha a Windows Live Messenger szolgáltatás működésében hibák tapasztalhatók. Ellenőrizze a Windows Live Messenger szolgáltatás hálózati állapotát. Ehhez keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:

http://download.live.com/messenger

A Windows Live Messenger legújabb verziójának telepítése

 1. Keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
  http://explore.live.com/windows-live-messenger
 2. Ellenőrizze a rendszerkövetelményeket, válasszon nyelvet, és kattintson a Letöltés gombra.
 3. Töltse le a fájlt az asztalra.
 4. Amikor megkezdődik a telepítés, jelölje be csak a Messenger jelölőnégyzetet, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

A hang- és videobeállítások konfigurálása a Live Messenger szolgáltatásban

Adja meg a Windows Live Messenger hang- és videobeállításait a Hangok és videó beállítása varázslóval. Ennek módját az alábbi eljárás ismerteti.

Megjegyzés: A Windows Live Messenger elindítása előtt lépjen ki a LifeCam szoftverből.
 1. Indítsa el a Windows Live Messenger alkalmazást.
 2. A jobb felső sarokban kattintson a lefelé mutató nyílra, és válassza az Eszközök, majd a Hang- és videoeszközök beállítása lehetőséget.

  Megjegyzés: Az Eszközök menü megnyitásához az ALT+Z billentyűkombinációt is használhatja.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  A webkamera kiválasztása


 3. A Hangszóró/mikrofon vagy mikrofonos fejhallgatócsoportban válassza az Egyéni lehetőséget. A hangszórók teszteléséhez kattintson a Tesztelés gombra. A Mikrofon csoportban válassza ki a Microsoft LifeCam webkameráját.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  a „Hang- és videoeszközök beállítása” lehetőség választása 4. Kattintson a Tovább gombra. A Webkamera csoportban győződjön meg arról, hogy a listában szerepel az Ön által használt LifeCam webkamera típusa, majd kattintson a Befejezés gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  tesztelés és a mikrofon kiválasztása


Annak ellenőrzése, hogy helyesek-e a Windows hangbeállításai

 1. Kattintson a Start gombra. (Windows XP rendszerben kattintson a Start menü Futtatás parancsára.)
 2. Írja be az alábbi parancsot a Keresés programokban és fájlokban mezőbe. (Windows XP rendszerben a parancsot a Megnyitás mezőbe írja be):
  mmsys.cpl
 3. Kattintson a megtalált Mmsys.cpl fájlra. (Windows XP rendszerben nyomja le az ENTER billentyűt.)
 4. Ha Windows Vista vagy Windows 7 rendszerben szeretné alapértelmezett lejátszó- és felvevőeszközként beállítani a LifeCam vagy a LifeChat eszközt, jelölje ki azt a Lejátszás és a Felvétel lapon, majd kattintson az Alapértelmezett gombra.

  Megjegyzés: Megteheti azt is, hogy alapértelmezett kommunikációs eszközként állítja be a LifeCam vagy a LifeChat eszközt: ehhez kattintson az Alapértelmezett gomb melletti lefelé mutató nyílra.

  Windows XP rendszerben kattintson az Audió fülre, jelölje be a Csak az alapértelmezés szerinti eszközök használata jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra.

A tűzfal és a proxy beállításainak ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy a tűzfal vagy a proxyszerver nem blokkol-e olyan portokat, amelyek szükségesek a hívás kezdeményezéséhez.

Megjegyzés: Ha a beszélgetés mindkét résztvevője UPnP hitelesítéssel rendelkező, hálózati címfordítást végző útválasztót és tűzfalat használ, a proxykiszolgáló vagy a tűzfal lezárt portjai nem okozhatnak problémát. Ha a résztvevők egyike vagy mindkét résztvevő nem ilyen hitelesítésű útválasztót vagy tűzfalat használ, az alkalmazott eszközt úgy kell beállítani, hogy megnyissa a Messenger által használt portokat.

Figyelmeztetés: A cikkbeli kerülő megoldás a számítógépet vagy a hálózatot sebezhetőbbé teheti a támadó szándékú felhasználókkal és szoftverekkel – például vírusokkal – szemben. Az eljárás végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére alkalmazhatja. A probléma megoldásához állítsa be a tűzfalat úgy, hogy az engedélyezze az 5004–65535. számú UDP-portokon keresztül érkező adatforgalmat.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként nyithat meg portokat a tűzfal- vagy az útválasztószoftverben, kérje a tűzfal vagy az útválasztó gyártójának segítségét. Vállalati hálózat esetén forduljon a hálózati rendszergazdához.

Az hardvergyártóról további információ az alábbi webhelyen található:

http://support.microsoft.com/gp/vendors/en-us
Egy szöveges üzenet küldésével ellenőrizze, hogy ismerőse online állapotú-e. Miután választ kapott, indítsa el a videohívást.

A probléma megkerüléséhez csökkentse a szükséges sávszélességet. Ezt úgy teheti meg, hogy a webkamerát kisebb felbontású videokép elküldésére állítja be. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Zárja be a videohívást.
 2. Mutasson a Start menü Minden program almenüjének Microsoft LifeCam pontjára, és kattintson a Microsoft LifeCam parancsra.
 3. Kattintson az Open resolution settings (Felbontás beállításai) elemre.
 4. Válasszon kisebb felbontást a Video Resolution (Videokép felbontása) szakaszban.
 5. Zárja be a felbontás beállításait összefoglaló párbeszédpanelt, és próbálkozzon újra a videohívással.

További információ

A Windows Live Messenger programbeli partnereivel az alábbi módszerek egyikét használva létesíthet videohívásos kapcsolatot:
 • Kattintson a jobb gombbal a személy nevére az ismerősök listájában, mutasson a Videó pontra, és válassza a Videohívás indítása parancsot.
 • Kattintson duplán a személy nevére a partnerlistában. Kattintson a Műveletek menü Videó almenüjének Videohívás indítása parancsára.
Megjegyzések
 • A videohívás csak akkor sikeres, ha mindkét partner online állapotú.
 • Videohívás kezdeményezése előtt zárja be a LifeCam eszközt használó összes alkalmazást.

Ismert problémák

Visszhang

Amennyiben videohívás közben visszhangot hall vagy nem működik a hangerőszabályzó, próbálkozzon hanghívással. Ezt követően próbáljon videotartalmat megosztani.

Nincs hang

Ha erőforráshiány miatt a számítógép USB-portja nem nyújt támogatást a hang és a videokép egyidejű lejátszásához, előfordulhat, hogy a hang- és a videokép-lejátszás nem fog egyszerre működni. Ha nincs elegendő rendszererőforrás, a számítógép fontossági sorrendben rangsorolja az eszközöket. Rendszerint a billentyűzet és az egér élvez elsőbbséget, ezért nem tanácsos USB-elosztóhoz csatlakoztatni a LifeCam eszközt. Csatlakoztassa az eszközt közvetlenül a számítógép egyik USB-portjához. Ha nem szűnik meg a probléma, érdemes megpróbálkozni más USB-eszközök leválasztásával, hogy több rendszererőforrás juthasson a LifeCam eszköz működtetésére. Ha nincs hang a videohívás közben, győződjön meg arról, hogy a számítógép USB alrendszere 2.0-s. Az USB alrendszer verziószámáról a számítógép gyártója ad felvilágosítást.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 921332 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 28. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft LifeCam NX-3000
 • Microsoft LifeCam NX-6000
 • Microsoft LifeCam VX-500
 • Microsoft LifeCam VX-1000
 • Microsoft LifeCam VX-3000
 • Microsoft LifeCam VX-6000
 • Microsoft LifeCam VX-7000
 • Microsoft LifeCam VX-5000
 • Lifecam Cinema
 • Microsoft LifeCam Show
 • Microsoft LifeCam VX-5500
Kulcsszavak: 
dftsdahomeportal kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb KB921332
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com