Útmutató a 2006 májusában megjelent biztonsági frissítés észleléséhez és telepítéséhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 918834 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft elkötelezett a biztonsági frissítések észlelésére szolgáló eszközök, valamint a telepítésükre vonatkozó ajánlások kialakításában. E folyamatos erőfeszítés jegyében jelenttette meg a Microsoft ezt, a Microsoft Security Response Center (MSRC) kiadási ciklusába eső, az összes frissítéssel foglalkozó észlelési és telepítési útmutatót is. Az útmutató a különböző Microsoft operációs rendszereken elképzelhető forgatókönyvek alapján kidolgozott javaslatokat ismertet. A javaslatok magukban foglalják a Microsoft Windows Update és a Microsoft Office Update szolgáltatás, a Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) eszköz, az Office észlelőeszköz (Office Detection Tool), a Microsoft Systems Management Server (SMS), a biztonsági frissítések nyilvántartására szolgáló Extended Security Update Inventory Tool eszköz és a vállalati ellenőrzési eszköz (Enterprise Scan Tool – EST) használatát. A 64 bites rendszerekre vonatkozóan a dokumentum jelenleg nem tartalmaz javaslatokat. A Microsoft a későbbiekben ez irányban is bővíteni szándékozik az útmutatót.

BEVEZETÉS

Ez a cikk a 2006. május 9-én megjelent biztonsági frissítés észleléséhez és telepítéséhez tartozó útmutatót ismerteti.

További információ

Észlelés és telepítés

A biztonsági frissítések észlelését és telepítését a Windows Update, a Microsoft Update és az Office Update szolgáltatással végző környezetek

A 2006. május 9-én kiadott biztonsági frissítések a következő webhelyeken szerezhetők be. A lista az adott webhely által támogatott termékeket is tartalmazza. Megjegyzés: Nem mindegyik frissítés érhető el az összes felsorolt webhelyen.

A biztonsági frissítések észlelését az MBSA eszköz 2.0 vagy 1.2.1 verziójával végző környezetek

Amennyiben az MBSA eszköz 1.2.1-es vagy 2.0-s verzióját használja a biztonsági frissítések észlelésére, a 2006 május 9-én kiadott frissítések zömét képes észlelni.

Megjegyzés: Az MBSA 1.2.1-es verziója az Office Detection Tool eszköz beépített verzióját tartalmazza, ám az MBSA 1.2.1-es verziójának ezen része csak a helyi számítógépen tud keresést végrehajtani.
 • 913433-as számú biztonsági frissítés (MS06-020)
  Az MBSA eszköz 1.2.1-es verziója ezen biztonsági frissítés egyetlen részét sem támogatja. A biztonsági frissítés a 2006 májusában kiadott Enterprise Scan Tool eszköz használata esetén támogatott.
A vállalati ellenőrzési eszköz beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
894193 A vállalati ellenőrzési eszköz (Enterprise Scan Tool) beszerzése és használata

A biztonsági frissítések észlelését és telepítését a Software Update Services vagy a Windows Server Update Services szolgáltatással végző környezetek

Ha a biztonsági frissítések észlelését és telepítését a Software Update Services (SUS) vagy a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatással végzi, a 2006. május 9-én kiadott frissítések többségét is észlelheti.
 • 916803-as számú biztonsági frissítés (MS06-019)
  A SUS szolgáltatás ezen biztonsági frissítés egyetlen részét sem támogatja.

A biztonsági frissítések észlelését és telepítését a Security Update Inventory Tool (SUIT) eszközzel bővített SMS 2.0 szolgáltatással és az Inventory Tool for Microsoft Updates (ITMU) eszközzel bővített SMS 2003 alkalmazással végző környezetek

Ha a biztonsági frissítések észlelését a Security Update Inventory Tool eszközzel bővített SMS 2.0 szolgáltatással vagy az Inventory Tool for Microsoft Updates eszközzel bővített SMS 2003 alkalmazással végzi, a 2006. május 9-én kiadott frissítések zöme észlelhető és telepíthető.

Egyes biztonsági frissítések észlelése csak abban az esetben teljes körű, ha az Extended Security Update Inventory Tool eszköz legújabb, összesítő jellegű verzióját futtatja a SUIT modullal bővített SMS 2.0 alkalmazással. Az eszköz letölthető a Microsoft következő webhelyéről:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2C93DA1D-48A0-4E5C-991F-87E08954F61B&displaylang=en

Útmutató frissítések észleléséhez és telepítéséhez – összefoglalás

Az alábbi táblázat az új biztonsági frissítések észlelésével és telepítésével kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Biztonsági frissítés Közlemény Összetevő Office Update Windows Update Microsoft Update MBSA 1.2 és Office Detection Tool MBSA 2.0 SUS WSUS Különálló Enterprise Scan Tool SMS Security Update Inventory Tool SMS Inventory Tool for Microsoft Updates
Észlelés és telepítés Észlelés és telepítés Észlelés és telepítés Csak észlelés Csak észlelés Észlelés és telepítés Észlelés és telepítés Csak észlelés Észlelés és telepítés Észlelés és telepítés
913580 MS06-018 MSDTC Nem érhető el. Igen Igen Igen Igen Igen Igen Nem érhető el. Igen Igen
913433 MS06-020 Flash Nem érhető el. Igen Igen sorszám Igen Igen Igen Igen Igen Igen
916803 MS06-019 Exchange Nem érhető el. sorszám Igen Igen Igen sorszám Igen Nem érhető el. Igen Igen

Újból megjelentetett biztonsági frissítések

Nincsenek újból megjelenített biztonsági frissítések.

Gyakran ismételt kérdések

1. kérdés: Milyen módon ad útmutatást a Microsoft a frissítések telepítéséhez?

1. válasz:
A Microsoft arra bátorítja a rendszergazdákat, hogy kapcsolódjanak be a havi rendszerességgel szervezett technikai élő adásba, ahol többet tudhatnak meg a biztonsági frissítésekről. A biztonsági frissítésekről szóló élő adás kezdési időpontja közép-európai idő szerint 2006. május 10., 20:00 óra. A részvételhez szükséges regisztrációhoz keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
http://msevents.microsoft.com/CUI/WebCastEventDetails.aspx?culture=en-US&EventID=1032294228&EventCategory=4
2. kérdés: A vállalati ellenőrzési eszköz (Enterprise Scan Tool) is ugyanolyan összesítő jellegű, mint az SMS rendszer Extended Security Update Inventory Tool eszköze?

2. válasz:
Nem, a vállalati ellenőrzési eszköz nem összesítő jellegű, és nem is tervezzük az eszköz összesítő kiadásának megjelentetését.

3. kérdés: Kideríthető-e az MBSA eszközzel, hogy szükség van-e a frissítésekre?

3. válasz:
Igen, az MBSA 2.0 és 1.2.1 verziója teljes körűen észleli az alábbi, 2006. május 9-én kiadott biztonsági frissítések telepítésének szükségességét, kivéve a következő táblázatban feltüntetett eseteket.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Cikk száma Közlemény Összetevő Észlelés
913580 MS06-018 MSDTC Teljes körű észlelés
913433 MS06-020 Flash További információt „A biztonsági frissítések észlelését az MBSA eszköz 2.0 vagy 1.2.1 verziójával végző környezetek” című részben talál.
916803 MS06-019 Exchange Teljes körű észlelés

Az MBSA eszköz által fel nem ismert programokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
306460 A Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) egyes frissítések esetén megjegyzéseket jelenít meg
895660 Megjelent a Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) 2.0-s verziója (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Ha telepítette az egyik vonatkozó cikkben említett biztonsági közlemények egyikének „Érintett szoftverek” szakaszában szereplő valamelyik alkalmazást, előfordulhat, hogy személyesen kell meggyőződnie az ahhoz kapcsolódó biztonsági frissítés telepítésének szükségességéről. Az MBSA eszközről a Microsoft alábbi webhelye nyújt tájékoztatást:
http://www.microsoft.com/technet/security/tools/mbsahome.mspx
4. kérdés: Mely biztonsági frissítések esetén kell alkalmazni a vállalati ellenőrzési eszközt az MBSA szolgáltatással együtt a hálózaton lévő sebezhető rendszerek azonosításához?

4. válasz:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Cikk számaKözlemény Összetevő
913433MS06-020 Flash
5. kérdés: Megállapítható-e az SMS eszközzel, hogy szükség van-e a frissítésekre?

5. válasz: Igen. Az SMS szolgáltatás képes a biztonsági frissítések észlelésére és telepítésére. Az SUIT eszközzel bővített SMS 2.0 és SMS 2003 alkalmazás az MBSA 1.2.1-es technológiát veszi igénybe az észleléshez, ezért az említett eszközt is tartalmazó SMS 2.0 és SMS 2003 program az MBSA 1.2.1-es verziójának korlátozásait is magában hordozza. További információ az SMS alkalmazásról:
http://www.microsoft.com/smserver/default.mspx
A Microsoft Windows rendszerhez és az egyéb érintett Microsoft-termékekhez kiadott frissítések észleléséhez a Security Update Inventory Tool és az Extended Security Update Inventory Tool eszközre feltétlenül szükség van. A Security Update Inventory Tool eszköz korlátozásairól a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
306460 A Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) egyes frissítések esetén megjegyzéseket jelenít meg

Az SUIT eszközzel bővített SMS 2.0 és SMS 2003 alkalmazás a Microsoft Office Inventory Tool eszközzel képes Office-alkalmazásokhoz, például a Microsoft Word programhoz szükséges biztonsági frissítések észlelésére is.

Az SMS 2003 felhasználó emellett az ITMU eszközzel is észlelhetik és telepíthetik a biztonsági frissítéseket. Az eszköz a Microsoft Updates technológiáját használja. További információ az Inventory Tool for Microsoft Updates eszközről:
http://www.microsoft.com/smserver/downloads/2003/tools/msupdates.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 918834 - Utolsó ellenőrzés: 2015. január 16. - Verziószám: 1.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbhowto kbinfo KB918834
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com