Este posibil să apară probleme în Windows Explorer sau în mediul shell Windows după instalarea actualizării de securitate MS06-015

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 918165 - View products that this article applies to.
Important Acest articol conține informații despre modificarea valorilor din registry. Înainte de a face modificări în registry, asigurați-vă că ați realizat o copie de rezervă. Asigurați-vă că știți să restaurați registry dacă apare o problemă. Pentru mai multe informații despre copierea de rezervă, restaurarea și modificarea registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
256986 Descrierea Registry din Microsoft Windows
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

După instalarea actualizării de securitate 908531 (buletinul de securitate MS06-015), este posibil să apară una sau mai multe dintre următoarele probleme:
 • Nu aveți acces la foldere speciale, cum ar fi „Documentele mele” (My Documents) sau „Imaginile mele” (My Pictures).
 • Aplicațiile Microsoft Office nu mai răspund când încercați să salvați sau să deschideți fișiere Office din folderul „Documentele mele” (My Documents).
 • Fișierele Office care se află în folderul „Documentele mele” (My Documents) nu se deschid.
 • Dacă deschideți un fișier făcând clic pe Deschidere (Open) în meniul Fișier (File), aplicația nu mai răspunde.
 • Când tastați o adresă în caseta Adresă (Address) în Microsoft Internet Explorer și apăsați ENTER sau faceți clic pe Salt (Go), nu se întâmplă nimic.
 • Când faceți clic cu butonul din dreapta pe un fișier, apoi faceți clic pe Trimitere la (Send To), nu se întâmplă nimic.
 • Când extindeți un folder în Windows Explorer, nu se întâmplă nimic.
 • Anumite aplicații terțe nu mai răspund când deschideți sau salvați date în folderul „Documentele mele” (My Documents).
Pentru a vedea buletinul de securitate MS06-015, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms06-015.mspx

CAUZĂ

Actualizarea de securitate 908531 (MS06-015) instalează un program nou, Verclsid.exe. Programul Verclsid.exe validează extensiile shell înainte de a fi instanțiate de mediul shell Windows sau de Windows Explorer. Pe anumite computere, programul Verclsid.exe nu mai răspunde. Următoarele condiții pot face ca programul Verclsid.exe să nu mai răspundă:
 • Se execută software-ul Hewlett Packard (HP) Share-to-Web. Nu ați instalat versiunea nouă a actualizării de securitate 908531 (MS06-015) care a fost lansată pe 25 aprilie 2006.

  Au fost semnalate situații în care software distribuit anterior de Hewlett Packard (HP) face ca programul Verclsid.exe să nu mai răspundă. Componenta care provoacă problema este programul demon de spații de nume pentru Share-to-Web (Hpgs2wnd.exe). Acest software nu mai este distribuit de HP, dar a fost inclus anterior cu următoarele elemente:
  • Software HP PhotoSmart
  • Orice imprimantă HP DeskJet care include un cititor de card
  • Scanere HP
  • Anumite CD-RW-uri și DVD-RW-uri HP
  • Aparate foto HP
  Programul demon de spații de nume Share-to-Web poate fi găsit în următorul folder:
  C:\Program Files\Hewlett-packard\Hp share-to-web\Hpgs2wnd.exe
  Software-ul Share-to-Web pornește automat când porniți computerul. Acest software poate fi pornit și din meniul Start.
 • Sunt instalate drivere de afișare NVIDIA, versiunea 61.94 sau versiuni anterioare. Nu ați instalat versiunea nouă a actualizării de securitate 908531 (MS06-015) care a fost lansată pe 25 aprilie 2006.

  Această problemă apare dacă se execută anumite extensii shell NVIDIA.
 • Programul Verclsid.exe este blocat de paravanul de protecție.

  De exemplu, programul Verclsid.exe este semnalizat de anumite versiuni ale paravanului de protecție Kerio Personal Firewall, produs de Sunbelt Software. Pentru mai multe informații despre Kerio Personal Firewall, vizitați următorul site Web Sunbelt Software:
  Sunbelt Kerio Personal Firewall
  Microsoft vă oferă informațiile de contact ale terților pentru a vă ajuta să găsiți asistență tehnică. Aceste informați de contact se pot schimba fără notificare prealabilă. Microsoft nu garantează acuratețea acestor informații de contact ale terților.

  Acest software semnalizează orice încercare a unei aplicații de a porni o altă aplicație și solicită aprobarea utilizatorului. Kerio Personal Firewall semnalizează orice încercare a Internet Explorer de a porni programul Verclsid.exe.

REZOLUȚIE

Adăugați software-ul HP Share-to-Web sau extensiile shell NVIDIA la „lista de permisiuni” a Verclsid.exe

Pentru a face aceasta automat, instalați noua versiune a actualizării de securitate 908531 (MS06-015), lansată la 25 aprilie 2006. Această actualizare nouă este disponibilă de la Windows Update, Microsoft Update și Actualizări automate dacă sunt instalate controalele identificate COM (Component Object Model) ale terților. Această nouă actualizare este de asemenea disponibilă de la Centrul de descărcări Microsoft. Pentru mai multe informații și opțiuni de implementare, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms06-015.mspx
Dacă nu se poate instala versiunea nouă a actualizării de securitate 908531 (MS06-015) lansată la 25 aprilie 2006, trebuie să adăugați manual software-ul HP Share-to-Web sau extensiile shell NVIDIA la „lista de permisiuni” utilizând pașii din secțiunea „Mai multe informații”.

Configurați paravanul de protecție pentru a permite executarea programului Verclsid.exe

Urmați pașii pentru ca paravanul de protecție să permită executarea programului Verclsid.exe sau faceți clic pentru a nu se mai executa programul Verclsid.exe până când faceți clic în caseta de dialog de notificare a programului Kerio Personal Firewall. Aveți posibilitatea să configurați Kerio Personal Firewall astfel încât programul Verclsid.exe să se execute fără notificări.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Actualizarea de securitate 908531 include o „listă de permisiuni”. Programul Verclsid.exe nu scanează niciun fișier a cărui extensie apare în această listă. Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
908531 MS06-015: Elemente vulnerabile din Windows Explorer pot permite executarea de cod la distanță
Această problemă poate apărea și din cauza altor controale COM sau extensii shell terțe. Dacă pașii descriși în acest articol nu rezolvă problema, contactați serviciile de asistență pentru produse Microsoft. Pentru o listă completă cu numerele de telefon și cu informațiile despre costuri ale Serviciilor de suport pentru produsele Microsoft, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Notă În cazul în care controalele COM sau extensiile shell terțe provoacă această problemă, aveți posibilitatea să adăugați manual extensia shell potrivită la „lista de permisiuni”. În acest caz, trebuie să cunoașteți cheile de registry care corespund extensiilor shell.

Cum se adaugă în mod manual la registry extensiile shell NVIDIA sau HP Share-to-Web dacă nu se poate instala versiunea nouă a actualizării de securitate 908531 (MS06-015) lansată la 25 aprilie 2006

Important Acest articol conține informații despre modificarea valorilor din registry. Înainte de a face modificări în registry, asigurați-vă că ați realizat o copie de rezervă. Asigurați-vă că știți să restaurați registry dacă apare o problemă. Pentru mai multe informații despre copierea de rezervă, restaurarea și modificarea registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
256986 Descrierea Registry din Microsoft Windows

Pași pentru adăugarea manuală a software-ului HP Share-to-Web la „lista de permisiuni”

Avertisment Pot apărea probleme grave dacă modificați incorect registry utilizând Registry Editor sau altă metodă. Aceste probleme pot necesita reinstalarea sistemului de operare. Microsoft nu poate garanta că aceste probleme pot fi remediate. Modificați registry pe propriul risc.

Pentru a rezolva această problemă dacă nu ați instalat versiunea nouă a actualizării de securitate 908531 (MS06-015) care a fost lansată pe 25 aprilie 2006, aveți posibilitatea să adăugați manual extensia shell HP la listă. Pentru aceasta, parcurgeți următorii pași pentru a modifica registry:
 1. Faceți Log on pe computer utilizând un cont cu acreditări de administrator.
 2. Faceți clic pe Start, pe Executare (Run), tastați regedit, apoi faceți clic pe OK.
 3. Identificați, apoi faceți clic cu butonul din dreapta pe următoarea subcheie din registry:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Cached
 4. Indicați spre New, apoi faceți clic pe DWORD Value.
 5. Pentru computerele Microsoft Windows 2000, tastați:
  {A4DF5659-0801-4A60-9607-1C48695EFDA9} {000214E6-0000-0000-C000-000000000046}
  Pentru computerele Microsoft Windows XP sau Microsoft Windows Server 2003, tastați:
  {A4DF5659-0801-4A60-9607-1C48695EFDA9} {000214E6-0000-0000-C000-000000000046} 0x401
 6. Faceți clic cu butonul din dreapta pe valoarea creată, apoi setați Value data la 1.
 7. Închideți Registry Editor.
 8. Utilizați Managerul de activități pentru a închide programul Verclsid.exe sau pentru a reporni computerul.

Pași pentru adăugarea manuală a extensiilor shell NVIDIA la „lista de permisiuni”

Avertisment Pot apărea probleme grave dacă modificați incorect registry utilizând Registry Editor sau altă metodă. Aceste probleme pot necesita reinstalarea sistemului de operare. Microsoft nu poate garanta că aceste probleme pot fi remediate. Modificați registry pe propriul risc.

Pentru a introduce în mod manual extensiile shell NVIDIA în registry dacă nu ați instalat versiunea nouă a actualizării de securitate 908531 (MS06-015) care a fost lansată pe 25 aprilie 2006, urmați acești pași:
 1. Faceți Log on pe computer utilizând un cont cu acreditări de administrator.
 2. Faceți clic pe Start, pe Executare (Run), tastați regedit, apoi faceți clic pe OK.
 3. Identificați următoarea subcheie de registry și faceți clic cu butonul din dreapta pe ea:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Cached
 4. Indicați spre New, apoi faceți clic pe DWORD Value.
 5. Pentru computerele Microsoft Windows 2000, tastați următoarele:
  {1e9b04fb-f9e5-4718-997b-b8da88302a47} {000214e8-0000-0000-c000-000000000046}
  {1e9b04fb-f9e5-4718-997b-b8da88302a48} {000214e8-0000-0000-c000-000000000046}
  {1cdb2949-8f65-4355-8456-263e7c208a5d} {000214e6-0000-0000-c000-000000000046}
  Pentru computerele Microsoft Windows XP sau Microsoft Windows Server 2003, tastați următoarele:
  {1e9b04fb-f9e5-4718-997b-b8da88302a47} {000214e8-0000-0000-c000-000000000046} 0x401
  {1e9b04fb-f9e5-4718-997b-b8da88302a48} {000214e8-0000-0000-c000-000000000046} 0x401
  {1cdb2949-8f65-4355-8456-263e7c208a5d} {000214e6-0000-0000-c000-000000000046} 0x401
 6. Faceți clic cu butonul din dreapta pe valoarea creată, apoi setați Value data la 1.
 7. Închideți Registry Editor.
 8. Reporniți computerul.
Pentru pagina de descărcări NVIDIA, vizitați următorul site Web NVIDIA:
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Produsele producătorilor terți prezentate în acest articol sunt fabricate de companii independente de Microsoft. Microsoft nu garantează în nici un fel, implicit sau în alt mod, funcționarea sau fiabilitatea acestor produse.

Proprietă?i

ID articol: 918165 - Ultima examinare: 3 decembrie 2007 - Revizie: 5.4
SE APLICĂ LA:
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition (32-Bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition (32-Bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1, când se utilizează cu:
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft BackOffice Small Business Server 2000 Service Pack 1
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2, când se utilizează cu:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Service Pack 1, când se utilizează cu:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4, când se utilizează cu:
  • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4
 • Microsoft Streets & Trips 2006
 • Microsoft Streets & Trips 2005 Standard Edition
 • Microsoft Works 8.0
 • Microsoft Works 7.0 Standard Edition
 • Microsoft Works Suite 2006
 • Microsoft Works Suite 2005
 • Microsoft Digital Image Suite 10
 • Microsoft Digital Image Pro Suite 9.0
 • Microsoft MapPoint 2006 Standard Edition
 • Microsoft MapPoint 2004 Standard Edition
 • Microsoft Picture It! Photo 2002 Standard Edition
 • Microsoft Digital Image Standard 2006
 • Microsoft Digital Image Starter Edition 2006
 • Microsoft Digital Image Suite 2006
 • Microsoft AutoRoute 2006
 • Microsoft Autoroute Europe 2005 Europe
 • Microsoft Picture It! Premium 10
Cuvinte cheie: 
kbsecurity KB918165

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com