Cikk azonosítója: 917925 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Már beszerezhető a Windows Internet Explorer 8-as verziója. Az Internet Explorer legújabb verziója a Microsoft következő webhelyéről tölthető le:
http://www.microsoft.com/hun/windows/internet-explorer/default.aspx
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Bevezetés

Hibaüzenet jelenik meg, amikor megpróbálja telepíteni az Internet Explorer 7 böngészőt.

Az Internet Explorer 7 telepítésével kapcsolatos hibákat különböző problémák okozhatják. Ezért ismertetünk több módszert is, amelyeket kipróbálhat a hiba elhárításához. Ez a cikk részletesen leírja az egyes módszereket, lépésenkénti útmutatást nyújtva a hibaelhárítási művelet végrehajtásához. Elolvashatja a probléma bővebb ismertetését is, és megtudhatja, hová fordulhat további segítségért, ha egyedül nem tudja megoldani a problémát.

A cikk első része a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználóknak szól. A második részben található Hibaelhárítás tapasztalt felhasználóknak című rész a tapasztalt számítógép-felhasználóknak íródott.

A lépések könnyebb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

Megjegyzés: A módszerek közül több esetében a most megtekintett weblaptól eltérő weblapra kell látogatnia. Ebben az esetben a most megjelenített tartalom el fog veszni, ezért mielőtt továbblép, hasznos lehet egy, a lapra mutató parancsikon elhelyezése az asztalon, amelyre duplán kattintva egyszerűen visszatérhet erre a lapra. A jelen weblapra mutató parancsikont a következő lépések végrehajtásával hozhatja létre az asztalon:
 1. Kattintson a jobb gombbal a jelen lapon, majd válassza a Parancsikon létrehozása parancsot.
 2. Az Internet Explorer megjelenő párbeszédpaneljén kattintson az Igen gombra. Ezzel létrehozza a parancsikont az asztalon.

Hibaelhárítási módszerek az Internet Explorer 7 sikeres telepítéséhez

Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fontos, hogy telepíteni és használni tudja az Internet Explorer 7 böngészőt, ezért célszerű azonnal megkezdeni a hibaelhárítást.

Általános hibaelhárítás

.

„A” módszer: A biztonsági beállítások alaphelyzetbe állítása

A módszer nehézségi foka: Könnyű.
Megjegyzés:Az alábbi lépések és az „Automatikus javítás” című rész nem vonatkoznak a Windows XP Home Edition, illetve a Windows Vista Home Basic és a Windows Vista Home Premium kiadásokra.
Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az Automatikus javítás című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Utána kattintson a Fájl letöltése párbeszédpanel Futtatás gombjára, és haladjon végig a varázsló lépésein.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50198

Megjegyzések:

 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre.
Következő lépések A Microsoft jelen automatikus javítási megoldásának futtatása után ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.


Kézi javítás


Példa a biztonsági beállításokat alaphelyzetbe állító parancsra

Megjegyzés: A biztonsági beállítások alkalmazása után a módosítások nem vonhatók vissza, csak biztonsági másolatból történő visszaállítással. Ha nem tudja biztosan, hogy miként kell visszaállítani az alapértelmezett biztonsági beállításokat, készítsen biztonsági másolatot a számítógépen tárolt összes adatról, köztük a rendszerállapot-adatokról (a beállításjegyzék – korábbi nevén rendszerleíró adatbázis – fájljairól). A visszaállítás érinti az NTFS fájlrendszer fájljait és mappáit, a beállításjegyzéket, a szolgáltatásokat, az engedélyeket és a csoporttagságokat.
Az operációs rendszer a következő lépésekkel állítható vissza az eredeti telepítéskor érvényes alapértelmezett biztonsági beállításokra:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Windows XP rendszerben írja be a következő parancsot a parancssorba, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose
  Windows Vista rendszerben írja be a következő parancsot a parancssorba, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose
  Ekkor megjelenik egy a feladat befejeződéséről tájékoztató üzenet, valamint egy figyelmeztetés. A figyelmeztetés nyugodtan figyelmen kívül hagyható. Az üzenetről a következő naplófájl nyújt bővebb tájékoztatást: %windir%\Security\Logs\Scesrv.log.
Megjegyzés: Windows Vista rendszerben a Defltbase.inf fájl az alapértelmezett biztonsági beállításokhoz tartozó biztonsági konfigurációs sablon. A fájl beállításait az alábbi helyen tekintheti meg:
%windir%\inf\defltbase.inf
Annak ellenőrzéséhez, hogy a módszer sikeres volt-e, próbálja meg ismét telepíteni az Internet Explorer 7 programot. Ha le kell töltenie az Internet Explorer 7 böngészőt, látogasson el a Microsoft letöltőközpontjába:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=9ae91ebe-3385-447c-8a30-081805b2f90b

Következő lépések:
A Microsoft jelen automatikus javítási szolgáltatásának futtatása (vagy a saját kezűleg végrehajtott lépések) után előfordulhat, hogy a szokásos felhasználói fiókok a továbbiakban nem jelennek meg a számítógép indításakor, illetve felhasználóváltáskor megjelenő bejelentkezési képernyőn. Ennek oka az, hogy a Windows biztonsági beállításainak visszaállításakor a rendszer eltávolítja a szokásos felhasználói fiókokat a Felhasználók csoportból. Ha az érintett felhasználói fiókokat ismét hozzá szeretné adni a Felhasználók csoporthoz, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Minden program vagy Programok pontjára.
 2. Mutasson a Kellékek pontra, és kattintson a Parancssor parancsra (Windows XP esetén). Vagy kattintson a jobb gombbal a Parancssor elemre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot (Windows Vista esetén).
 3. A parancssorablakban írja be a net users parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Megjelenik a felhasználói fiókok listája.
 4. Írja be a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt minden olyan fióknév esetén, amely megjelenik a parancssorablakban, a bejelentkezési vagy a jelszóváltási képernyőn azonban nem látható:

  net localgroup users fióknév /add
 5. Ugorjon a Megoldódott a probléma? című részre.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, folytassa a „B” módszerrel.

„B” módszer: Kártevőkeresés végrehajtása a számítógépen

A módszer nehézségi foka: Könnyű.

A kártevőkeresés módja attól függ, hogy milyen a kártevő-elhárító programok vannak telepítve a számítógépre.

Fontos: Ha saját víruskereső és kártevő-eltávolító szoftvert használ, a számítógép ellenőrzése előtt frissítse a szoftverek definíciós fájljait.

Ha nem tudja, hogy hogyan kell frissíteni a definíciós fájlokat, vagy nem ismeri a számítógép vírusellenőrzésének módját, célszerű az egyszerű és ingyenes Microsoft Security Essentials biztonsági ellenőrzőeszközt használnia. Ehhez tegye a következőket:
 1. Az Internet Explorer böngészőben látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
  http://onecare.live.com/site/hu-hu/default.htm?redir=true
 2. Kattintson a Teljes körű kiértékelés gombra.

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a Microsoft Security Essentials weblapján a leírtaktól kissé eltérő viselkedést tapasztal, de a folyamat nagyjából az itt ismertetetteknek megfelelően zajlik. Az első ellenőrzés alkalmával a rendszer letölti és telepíti a Microsoft Security Essentials biztonsági ellenőrzőeszközt. Az eszköz megvizsgálja a számítógépet, majd a vizsgálat végén megjeleníti az eredményeket, illetve javaslatokat tesz a szükséges teendőkre vonatkozóan. Készüljön fel arra, hogy ez a művelet hosszabb ideig is eltarthat.

  Megjegyzés: Ha nem rendelkezik kártevővédelmi programokkal, töltse le a Microsoft Security Essentials 90 napos ingyenes próbaváltozatát. Ehhez a Microsoft Security Essentials angol nyelvű webhelyén a Get continuous protection for your PC with Microsoft Security Essentials (Folyamatos védelem a számítógép számára a Microsoft Security Essentials szolgáltatással) című részben kattintson a Download free trial (Ingyenes próbaváltozat letöltése) hivatkozásra.
 3. Miután befejeződött az ellenőrzés, próbálja meg ismét telepíteni az Internet Explorer 7 programot. Az Internet Explorer 7-es verziójának letöltéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
  http://www.microsoft.com/hun/windows/internet-explorer/default.aspx

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ismét próbálja meg telepíteni az Internet Explorer programot, ellenőrizve ezzel, hogy sikeres volt-e az eljárás. Ha le kell töltenie az Internet Explorer böngészőt, látogasson el a Microsoft letöltőközpontjába.
 • Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket.
 • Ha ez a módszer nem volt eredményes, próbálkozzon a C módszerrel.

C módszer: A vírus- és kémprogramkereső szoftverek ideiglenes letiltása

A módszer nehézségi foka: Könnyű.

Megjegyzés: A víruskereső ideiglenes letiltása előtt győződjön meg arról, hogy engedélyezve van a Windows tűzfal. A lépések elvégzése után engedélyezze újra a víruskeresőt.

A víruskereső szoftverek arra szolgálnak, hogy segítsenek megvédeni a számítógépet a vírusokkal szemben. Ha a víruskereső program le van tiltva, akkor nem szabad letölteni vagy megnyitni nem biztonságos forrásból származó fájlokat, felkeresni nem biztonságos webhelyeket, illetve megnyitni az e-mailek mellékleteit. A számítógépvírusokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
129972 Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás
Amint elvégezte az eljárást, kapcsolja be újra a víruskeresőt, majd keresse fel a Microsoft következő webhelyét a legújabb frissítések újratelepítéséhez:
http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
A módszer alkalmazásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Tiltsa le a kémprogram-elhárító vagy víruskereső szoftvert. Ehhez kattintson a jobb gombbal a kémprogram-elhárító vagy víruskereső szoftvernek az értesítési területen lévő értesítő ikonjára, majd kattintson a Kilépés vagy a Letiltás parancsra.

  Megjegyzés: A kémprogram-elhárító és a víruskereső programok letiltásáról az adott programhoz mellékelt dokumentációban található további tájékoztatás.
 2. Miután letiltotta a kémprogram-elhárító vagy a víruskereső programot, telepítse újra az Internet Explorer 7 böngészőt. Az Internet Explorer 7-es verziójának letöltéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
  http://www.microsoft.com/hun/windows/internet-explorer/default.aspx
 3. Amikor befejeződött az Internet Explorer 7 telepítése, engedélyezze a kémprogram-elhárító vagy a víruskereső programot.

  Megjegyzés: A kémprogram-elhárító és a víruskereső programok engedélyezéséről az adott programhoz mellékelt dokumentációban található további tájékoztatás.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ismét próbálja meg telepíteni az Internet Explorer programot, ellenőrizve ezzel, hogy sikeres volt-e az eljárás. Ha le kell töltenie az Internet Explorer böngészőt, látogasson el a Microsoft letöltőközpontjába.
 • Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket.
 • Ha a módszer nem volt eredményes, próbálkozzon a D módszerrel.

D módszer: A számítógép indítása csak a szükséges szolgáltatásokkal

A módszer nehézségi foka: közepesen nehéz.

A módszer alkalmazásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Hajtson végre tiszta rendszerindítást. A számítógép tiszta rendszerindításról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  310353 Rendszerindítás csak a szükséges szolgáltatásokkal Windows XP rendszerben
 2. Miután elindította a számítógépet a tiszta rendszerindítás módszerével, ismét próbálja meg telepíteni az Internet Explorer 7 programot. Ha le kell töltenie az Internet Explorer böngészőt, látogasson el a Microsoft letöltőközpontjába.

Megoldódott a probléma?

 • Ha a módszer eredményes volt, a következő lépés a számítógép beállítása a szokásos rendszerindításra. A számítógép szokásos rendszerindítás használatára való beállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  310353 Rendszerindítás csak a szükséges szolgáltatásokkal Windows XP rendszerben
 • Ha beállította a számítógépet a szokásos rendszerindításra, nincs több teendő.
 • Ha nem sikerült megoldania a problémát, és úgy érzi, hogy képes végrehajtani a speciális hibaelhárítási lépéseket, próbálkozzon az „E” módszerrel. A speciális hibaelhárítási módszerek kipróbálásakor továbbra is tartsa a rendszert a tiszta indítást követő állapotban.
 • Ha nem kíván önállóan próbálkozni a leírt speciális hibaelhárítási módszerekkel, ez a cikk sajnos nem tud további segítséget nyújtani Önnek. A további teendőkkel kapcsolatban kérjen segítséget egy másik felhasználótól, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz.

Hibaelhárítás tapasztalt felhasználóknak

„E” módszer: Azon fájlok keresése, amelyekről nem készíthető biztonsági másolat és nem is frissíthetők

A módszer nehézségi foka: közepesen bonyolult.

A módszer alkalmazásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Ellenőrizze, hogy nem áll-e fenn olyan probléma, amely meggátolja a fájlok biztonsági mentését vagy frissítését. Ezt a következőképpen teheti meg:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  2. Másolja a vágólapra, majd illessze be (vagy írja be) a következő szöveget a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra az Ie7.log fájl megnyitásához:
   %windir%\ie7.log
   Megjegyzés: Az Ie7.log fájl alapértelmezés szerint a C:\Windows mappában található.
  3. A CTRL+END billentyűkombináció lenyomásával ugorjon az Ie7.log fájl végére.
  4. A Szerkesztés menüben kattintson a Keresés parancsra.
  5. A Keresendő mezőbe írja be az ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Cancelled szöveget.
  6. Az Irány csoportban jelölje be a Vissza választógombot, majd kattintson a Következő keresése gombra.

   Ha megtalálja az „ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Cancelled” szöveget, az azt jelenti, hogy az Internet Explorer 6 egyik fájlja valamilyen probléma miatt nem menthető az eltávolításhoz. Ha a naplófájlban például a következőhöz hasonló szöveg szerepel, akkor probléma lépett fel:
   Time_stamp: ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Cancelled
   Time_stamp: DoInstallation:UpdSpCommitFileQueue for AlwaysQueue Failed: 0x4c7 
   Ha nem találja az „ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Cancelled” szöveget az Ie7.log fájlban, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 2. Állítsa alaphelyzetbe a Vgx.dll fájl engedélyeit. Ha a fájl engedélyeit az alapértelmezett értékekre szeretné állítani, kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra. Másolja a vágólapra, és illessze be (vagy írja be) a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  • Windows XP rendszerben a következő parancsot másolja a vágólapra, és illessze be (vagy írja be) a parancssorba:
   echo y| cacls "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" /P BUILTIN\Users:R "BUILTIN\Power Users:C" BUILTIN\Administrators:F "NT AUTHORITY\SYSTEM:F"
  • Windows Server 2003 rendszerben a következő parancsot másolja a vágólapra, és illessze be (vagy írja be) a parancssorba:
   echo y| cacls "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" /P BUILTIN\Users:R "BUILTIN\Power Users:C" BUILTIN\Administrators:F "NT AUTHORITY\SYSTEM:F" "NT AUTHORITY\TERMINAL SERVER USER:C"
 3. Kísérelje meg telepíteni az Internet Explorer 7 programot. Ha nem sikerül az Internet Explorer telepítése, a D módszerben leírtak szerint ellenőrizze újból a naplófájlt. Ha a naplófájl hibát jelez, ismételje meg a jelen módszerben leírt összes lépést.
 4. Ha megismételte a teljes eljárást, és továbbra sem telepíthető az Internet Explorer 7, forduljon a támogatási szolgálathoz.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Annak ellenőrzéséhez, hogy a módszer sikeres volt-e, próbálja meg ismét telepíteni az Internet Explorer programot. Ha le kell töltenie az Internet Explorer böngészőt, látogasson el a Microsoft letöltőközpontjába.
 • Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket.
 • Ha nem sikerült megoldani a problémát, forduljon a támogatási szolgálathoz.

Hasonló problémák és megoldások

A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
920082 A Windows Internet Explorer 7 bétaverziójának használatakor esetleg előforduló problémák
Ha többet kíván megtudni a Windows Internet Explorer megoldásközpontról, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/ph/807
Ha a cikkben szereplő módszerek egyike sem oldja meg a problémát, keresse fel az Internet Explorer 7 következő támogatási webhelyét:
http://www.microsoft.com/hun/windows/internet-explorer/support/faq.aspx
Az Internet Explorer támogatási webhelyén további információkat, hibajelentési lehetőségeket és ingyenes telefonos támogatást találhat az Internet Explorer 7 programhoz.

Ha a problémák továbbra is fennállnak, lehetséges, hogy más hibák fordultak elő. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
945385 Az Internet Explorer 7 indításakor üres weblap jelenik meg
926716 A Windows Internet Explorer 7 telepítőprogramja nem válaszol, ha „Az Internet Explorer legújabb frissítéseinek, valamint a Microsoft Windows rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköz telepítése (ajánlott)” jelölőnégyzet be van jelölve
Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásában, vagy a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, tájékozódjon a Microsoft Tudásbázisban A Microsoft Tudásbázis cikkeiben való kereséshez keresse fel a következő Microsoft-webhelyet:
http://support.microsoft.com
A megjelenő oldalon írja be a hibaüzenet szövegét a Keresés mezőbe, vagy ismertesse a problémát a Keresés a tudásbázisban mezőben.

A cikkben említett, harmadik felektől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 917925 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 28. - Verziószám: 23.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 7
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbautofixme kbfixme kbexpertiseadvanced kbexpertiseinter kbresolve kbexpertisebeginner kbceip kbtshoot kbprb KB917925
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com