A probléma előfordulása során a következő hibaüzenetek egyike jelenik meg:

A teljes hibaüzenet megtekintéséhez bontsa ki a hivatkozást
A kép összecsukásaA kép kibontása
A program súgóját Windows Help formátumban hozták létre, amely a Windows régebbi verzióiban volt használatos, és a Windows Vista rendszerben nem támogatott.
A program súgóját Windows Help formátumban hozták létre, amely a Windows jelen verziójában nem szereplő szolgáltatásra támaszkodik. Letölthet azonban egy programot, amely lehetővé teszi a Windows Help formátumban létrehozott súgótartalom megtekintését.
A program súgója Windows súgó formátumban készült. A formátum egy olyan szolgáltatáson alapul, amelyet a Windows adott verziója nem tartalmaz. További információért látogasson el a Microsoft Súgó és támogatás webhelyére.

A kép összecsukásaA kép kibontása
A probléma megoldásához töltse le és telepítse az Ön Windows-verziójának megfelelő Windows súgóprogramot (WinHlp32.exe).A program letöltésére vonatkozó fontos megjegyzések
 • Nyissa meg a hivatkozásokat az Internet Explorer programmal.
 • Ha a letöltési oldal megnyitásakor az „Érvényesítés szükséges” üzenet jelenik meg, akkor kattintson a Tovább gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 • A fájl letöltésére vonatkozó párbeszédpanel megjelenésekor válasza ki azt a fájlt, amelynek a nevében az „x64” (64 bites Windows-verzió esetén), illetve az „x86” (32 bites Windows-verzió esetén) kifejezés szerepel. A döntéshez a következő automatikus detektálási információk is segítséget nyújtanak.
  A kép összecsukásaA kép kibontása

  Jelenleg 32 bites operációs rendszert használ.
  A kép összecsukásaA kép kibontása

  A kép összecsukásaA kép kibontása

  Jelenleg 64 bites operációs rendszert használ.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
 • A Windows Server 2012 és a Windows Server rendszer ennél újabb verziói nem támogatják a Windows súgóprogramot.
Ha a WinHlp32.exe telepítése vagy a súgó használata során problémát észlel, akkor olvassa el a „További információk” című szakaszban leírtakat.

További információ:

A probléma akkor fordul elő, amikor a Windows Súgó a Windows súgóprogram (WinHlp32.exe) régebbi verziója segítségével próbálja megjeleníteni a tartalmat.

A WinHlp32.exe telepítésekor esetlegesen előforduló ismert problémák

A Windows Update 80070422-es hibája

A probléma automatikus javításához kattintson az Automatikus javítás gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50776
A kép összecsukásaA kép kibontása


Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.


Kézi javítás
A kép összecsukásaA kép kibontása
Ha a WinHlp32.exe letöltése közben a Windows Update 80070422-es hibája jelentkezik, érdemes lehet módosítani a Windows Update szolgáltatás beállításait, majd újraindítani a szolgáltatást. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, és írja be a Szolgáltatások szót a Keresés megkezdése vagy a Keresés programokban és fájlokban mezőbe.
 2. Kattintson duplán a Programok lista Szolgáltatások elemére. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy erősítse meg a műveletet.
 3. Kattintson a jobb gombbal a Windows Update szolgáltatásra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 4. Az Általános lapon győződjön meg arról, hogy az Indítás típusa legördülő listában az Automatikus elem van kijelölve.
 5. A Szolgáltatás állapota csoportban ellenőrizze, hogy el van-e indítva a szolgáltatás. Ha a szolgáltatás nincs elindítva, kattintson az Indítás gombra. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy erősítse meg a műveletet.
 6. Kattintson az OK gombra.

Megoldódott a probléma?
 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a Microsoft támogatási szolgálatával.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

A WinHlp32.exe telepítése után esetlegesen előforduló ismert problémák

Az alábbi listában láthatók azok az ismert funkciók, amelyek a WinHlp32.exe korábbi kiadásaitól eltérően működnek. Az alábbi ismert problémák a WinHlp32.exe programnak csak a jelen cikkben szereplő verziójára vonatkoznak.
 • Letiltott makrók

  A Windows súgóban az alábbi makrók vannak alapértelmezés szerint letiltva:
  • ExecFile
  • RegisterRoutine
  • ShellExecute
  • ShortCut
  • Generate
  • Test
  • ExecProgram
  A .hlp fájlokban található többi makró azonban a korábbi kiadásoknak megfelelően működik. Emiatt előfordulhat, hogy ha a Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, vagy Windows Server 2008 R2 súgójának telepítését követően nyit meg egy olyan .hlp fájlt, amely ezen makrók valamelyikétől függ, a fájlhoz kapcsolódó néhány funkció nem működik megfelelően, Előfordulhat, hogy a következő hibaüzenet jelenik meg:
  Probléma történt a makró futása során. (1037)
  Szükség esetén ezek a makrók a „Rendszer-beállítási bejegyzésekkel és csoportházirendekkel kapcsolatos információk hálózati rendszergazdák számára” szakaszban olvasható, a csoportházirendek vagy a beállításjegyzék bejegyzéseinek módosítására vonatkozó kerülő megoldással engedélyezhetők.
 • Az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlok nem érhetők el

  A WinHlp32.exe fájl alapértelmezés szerint nem használható az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlok eléréséhez. Ha megkísérli egy távoli fájl megnyitását, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
  Ezt a súgófájlt nem lehet megjeleníteni. Próbálja meg a súgófájlt ismét megnyitni, és ha továbbra is ezt az üzenetet kapja, akkor másolja a súgófájlt egy másik meghajtóra, majd próbálja újra.
  Ha szüksége van az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlokra, akkor a „Rendszer-beállítási bejegyzésekkel és csoportházirendekkel kapcsolatos információk hálózati rendszergazdák számára” szakaszban olvasható, a csoportházirendek vagy a beállításjegyzék bejegyzéseinek módosítására vonatkozó kerülő megoldással feloldhatja azok tiltását.
 • A nem interaktív felhasználói hozzáférés le van tiltva

  A nem interaktív felhasználók, például a rendszerfolyamatok számára a .hlp fájlok elérése le van tiltva. Ennek a hibának az észlelésekor nem jelenik meg hibaüzenet.
 • A húzás funkció le van tiltva

  A húzási művelet támogatása le van tiltva az alkalmazásban. Ennek a hibának az észlelésekor nem jelenik meg hibaüzenet.
 • A súgó használatát ismertető fájlok függőségei

  A súgó használatát ismertető súgófájlok a Windows Vista és a Windows Server 2008 súgójában már nem szerepelnek. Az alábbiakban találhatók az eltávolított fájlok:
  • Windows.hlp
  • Winhlp32.hlp
  • Winhlp32.cnt
  • Winhelp.cnt
  • Nocntnt.cnt
  Megjegyzések:
  • Ezek a fájlok a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 rendszerben nem szerepelnek.
  • Amikor megkísérli az e fájloktól függő .hlp fájlok megnyitását, azok hibát adhatnak vissza.

A WinHlp32.exe fájllal kapcsolatos kompatibilitási problémák megoldása

A 32 bites súgófájlok megtekintéséhez használhatja a WinHlp32.exe programot. Ez a kiadás olyan csoportházirend-beállításokat és beállításkulcsokat tartalmaz, melyekkel megoldhatók az alkalmazáskompatibilitási problémák. A csoportházirendek-beállításokkal és a beállításkulcsokkal például kiküszöbölhetők a .hlp fájlokban szereplő makrókkal és az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlok elérésével kapcsolatos hibák. Az ismeretlen forrásból származó súgófájlok megtekintésekor azonban a számítógép nagyobb veszélynek lesz kitéve, ha engedélyezi ezeket a házirendeket vagy beállításokat. Ezért kellő gondossággal kell eljárni annak eldöntésekor, hogy alkalmazza-e a jelen részben ismertetett alkalmazáskompatibilitási megoldásokat.

Az alábbi kérdések segítenek annak eldöntésében, hogy telepítse-e a WinHlp32.exe programot, és hogy miként módosítsa a házirendeket és a beállításjegyzéket.
  Szüksége van azokra az alkalmazásokra és funkciókra, amelyeket a WinHlp32.exe program eltávolítása érint?
  • Hány alkalmazáshoz szükséges a WinHlp32.exe? Hány alkalmazást érintenek a működésbeli módosítások? Mennyire fontosak ezek az alkalmazások?
  • Mennyire súlyos a hiba, amelyet a módosítások okoznak?

  Mik a biztonsági követelmények és a biztonsági lehetőségek?
  • Mi a fontosabb? Az, hogy használhatja a WinHlp32.exe szolgáltatásait, vagy az, hogy számítógépe a lehető legbiztonságosabb legyen?
  • Elegendő biztonságot nyújtanak a külső biztonsági eszközök (például a helyi vagy vállalati tűzfal) ahhoz, hogy telepítse a WinHlp32.exe programot, és elvégezze a cikkben ismertetett házirend- vagy beállításjegyzék-módosításokat?

  Amennyiben Ön egy szervezet tagja, szolgáltat a szervezet .hlp formátumú tartalmat?
  • Tudja úgy módosítani a programot vagy a tartalmat, hogy ne kelljen a WinHlp32.exe szolgáltatásait használni? Konvertálhatja például a .hlp formátumú súgótartalmat más, például .chm, .html vagy .xml fájlformátumba?
  • Tárol a szervezete .hlp fájlokat egy intranetes helyen? Telepíthetők a fájlok a helyi rendszerre az intranet helyett?

Makrók engedélyezése egyetlen számítógépen a WinHlp32.exe program telepítése után

A jelen cikkben ismertetett, letölthető WinHelp32.exe fájl telepítését követően a rendszer letilt bizonyos makrókat. Erről a problémáról az „Ismert problémák” című részben talál további információt.

A jelen bekezdésből megtudhatja, hogy egy beállításkulcs módosításával miként engedélyezhetők ismét ezek a makrók. Felügyelt környezetben lévő számítógép esetén e lépések végrehajtása előtt mindenképpen egyeztessen a szervezet informatikai részlegével. Előfordulhat, hogy az informatikai részlegek nem teszik lehetővé vagy csoportházirendek segítségével kívánják végrehajtani a makrók ismételt engedélyezését. Javasoljuk, hogy az informatikai részleg szakemberei a folytatás előtt olvassák el a teljes cikket.

Figyelmeztetés: A cikk a Windows súgójának jelen kiadásában található módosítások által okozott problémák megoldására vonatkozó információkat tartalmaz. A Microsoft ugyanakkor nem tesz javaslatot arra vonatkozóan, hogy mely beállításkulcsok (korábbi nevén rendszerleíró kulcsok) és értékek megfelelők az egyes környezeteknek. Felügyelt környezet esetén a szervezetek informatikai részlegének kell erről döntenie, figyelembe véve a megoldások előnyeit és a használatukkal járó esetleges kockázatokat. A legbiztonságosabb módszer a beállításjegyzék használatát igénylő kerülő megoldások mellőzése.

Megjegyzés: A feladat lépéseinek végrehajtásához rendszergazdai fiókkal kell bejelentkezni a számítógépre. Rendszergazdai fiók használatával olyan módosításokat végezhet a számítógépen, melyeket más, szokásos fiókokkal bejelentkezve nem lenne képes.

A rendszergazdai fiókkal történő bejelentkezéshez ismernie kell a számítógép valamely rendszergazdai fiókjának a jelszavát. Ha ezeket a lépéseket a saját számítógépén hajtja végre, minden bizonnyal már eleve rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve. Ha munkahelyi számítógépen kívánja a műveletet végrehajtani, előfordulhat, hogy a rendszergazda segítségét kell kérnie.

Ha egyetlen számítógépen szeretné automatikusan engedélyezni a makrókat, akkor kattintson A probléma javítása hivatkozásra, kattintson a Futtatás parancsra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, majd kövesse a varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50105
A kép összecsukásaA kép kibontása


Megjegyzés: Ez a javítás csak a Windows Vista, a Windows 7, a Windows Server 2008 és a Windows Server 2008 R2 rendszerre vonatkozik. Windows 8 vagy Windows 8.1 rendszer használata esetén, vagy ha kézileg szeretné végrehajtani a lépéseket, akkor olvassa el a Makrók kézi engedélyezése egyetlen számítógépen című szakaszt.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Makrók kézi engedélyezése egyetlen számítógépen

Fontos: Pontosan kövesse a szakasz lépéseit. A beállításjegyzék helytelen módosítása komoly problémákat okozhat. A módosítás előtt készítsen biztonsági másolatot a beállításjegyzékről arra az esetre, ha problémák merülnének fel.

A WinHelp32.exe telepítése után az alábbi lépésekkel engedélyezheti a makrókat egyetlen számítógépen:
 1. Jelentkezzen be a rendszerbe egy rendszergazdai fiókkal.
 2. Nyomja meg egyszerre a Windows-billentyűt és az R billentyűt, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  Amikor a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
 3. A Windows 32 bites kiadásai esetén keresse meg, majd jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft

  A Windows 64 bites kiadásai esetén keresse meg, majd jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft
 4. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Kulcs parancsra.
 5. Írja be a WinHelp karakterláncot, majd nyomja le az Enter billentyűt.
 6. Kattintson a WinHelp kulcsra.
 7. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó (32 bites) parancsra.
 8. Írja be az AllowProgrammaticMacros karakterláncot, majd nyomja le az Enter billentyűt.
 9. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 10. Írja be az Érték mezőbe az 1 értéket, jelölje be a Hexadecimális választógombot az Alap csoportban, majd kattintson az OK gombra.
 11. Zárja be a beállításszerkesztőt.
Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell tovább olvasnia a jelen bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha visszajelzést küldene, vagy jelenteni szeretne egy problémát az itt ismertetett megoldással kapcsolatban, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó webnaplóhoz vagy küldjön e-mail üzenetet.

Az intraneten vagy egyetlen számítógépen található .hlp fájlok letiltásának feloldása a WinHlp32.exe telepítése után

A jelen cikkben ismertetett WinHelp32.exe fájl telepítését követően a rendszer letiltja az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlokat. Erről a problémáról az „Ismert problémák” című részben talál további információt.

A jelen cikkből megtudhatja, hogy egy beállításkulcs módosításával miként oldható fel a .hlp fájlok letiltása. Felügyelt környezetben lévő számítógép esetén e lépések végrehajtása előtt mindenképpen egyeztessen a szervezet informatikai részlegével. Előfordulhat, hogy az informatikai részlegek nem teszik lehetővé vagy csoportházirendek segítségével kívánják végrehajtani a makrók ismételt engedélyezését.

Fontos: A cikkben szereplő információk segítségével számítógépén alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat adhat meg, illetve kikapcsolhatja a biztonsági szolgáltatásokat. Ezeket a módosításokat egy adott probléma megoldása érdekében ajánlott végrehajtani, előtte azonban célszerű mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. A cikkben tárgyalt kerülő megoldás választása esetén gondoskodjon a számítógép védelméről.

Figyelmeztetés: A cikk a Windows súgójának jelen kiadásában található módosítások által okozott problémák megoldására vonatkozó információkat tartalmaz. A Microsoft ugyanakkor nem tesz javaslatot arra vonatkozóan, hogy mely beállításkulcsok (korábbi nevén rendszerleíró kulcsok) és értékek megfelelők az egyes környezeteknek. Felügyelt környezet esetén a szervezetek informatikai részlegének kell erről döntenie, figyelembe véve a megoldások előnyeit és a használatukkal járó esetleges kockázatokat. A legbiztonságosabb módszer a beállításjegyzék használatát igénylő kerülő megoldások mellőzése.

Megjegyzés: A feladat lépéseinek végrehajtásához rendszergazdai fiókkal kell bejelentkezni a számítógépre. Rendszergazdai fiók használatával olyan módosításokat végezhet a számítógépen, melyeket más, szokásos fiókokkal bejelentkezve nem lenne képes.

A rendszergazdai fiókkal történő bejelentkezéshez ismernie kell a számítógép valamely rendszergazdai fiókjának a jelszavát. Ha ezeket a lépéseket a saját számítógépén hajtja végre, minden bizonnyal már eleve rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve. Ha munkahelyi számítógépen kívánja a műveletet végrehajtani, előfordulhat, hogy a rendszergazda segítségét kell kérnie.

Ha egyetlen számítógépen szeretné automatikusan feloldani az intraneten tárolt .hlp fájlok tiltását, akkor kattintson A probléma javítása hivatkozásra, kattintson a Futtatás parancsra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, majd kövesse a varázsló lépéseit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50237
A kép összecsukásaA kép kibontása

Megjegyzések:
 • Ez a javítás csak a Windows Vista, a Windows 7, a Windows Server 2008 és a Windows Server 2008 R2 rendszerre vonatkozik. Windows 8 vagy Windows 8.1 rendszer használata esetén, vagy ha kézileg szeretné végrehajtani a lépéseket, akkor olvassa el az Intraneten tárolt .hlp fájlok kézi engedélyezése egyetlen számítógépen című szakaszt.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik. 

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Intraneten tárolt .hlp fájlok kézi engedélyezése egyetlen számítógépen

Fontos: Pontosan kövesse a szakasz lépéseit. A beállításjegyzék helytelen módosítása komoly problémákat okozhat. A módosítás előtt készítsen biztonsági másolatot a beállításjegyzékről arra az esetre, ha problémák merülnének fel.

A WinHelp32.exe telepítése után az alábbi lépésekkel oldhatja fel a .hlp fájlok letiltását:
 1. Jelentkezzen be a rendszerbe egy rendszergazdai fiókkal.
 2. Nyomja meg egyszerre a Windows-billentyűt és az R billentyűt, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  Amikor a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
 3. A Windows 32 bites kiadásai esetén keresse meg, majd jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft

  A Windows 64 bites kiadásai esetén keresse meg, majd jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft
 4. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Kulcs parancsra.
 5. Írja be a WinHelp nevet, majd nyomja le az Enter billentyűt.
 6. Kattintson a WinHelp kulcsra.
 7. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó (32 bites) parancsra.
 8. Írja be az AllowIntranetAccess karakterláncot, majd nyomja le az Enter billentyűt.
 9. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 10. Írja be az Érték mezőbe az 1 értéket, jelölje be a Hexadecimális választógombot az Alap csoportban, majd kattintson az OK gombra.
 11. Zárja be a beállításszerkesztőt.
Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e. Ha a probléma megoldódott, nem kell tovább olvasnia a jelen bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Rendszer-beállítási bejegyzésekkel és csoportházirendekkel kapcsolatos információk hálózati rendszergazdák számára

Figyelmeztetés: Ez a kerülő megoldás a számítógépet vagy a hálózatot védtelenebbé teheti a rosszindulatú felhasználók és a kártevő szoftverek – például a vírusok – támadásaival szemben. Az eljárás végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére alkalmazhatja.

Figyelmeztetés: A cikk a Windows súgójának jelen kiadásában található módosítások által okozott problémák megoldására vonatkozó információkat tartalmaz. A Microsoft ugyanakkor nem tesz javaslatot arra vonatkozóan, hogy mely beállításkulcsok (korábbi nevén rendszerleíró kulcsok) és értékek megfelelők az egyes szervezeteknek. A szervezetek informatikai osztályainak kell erről dönteniük, figyelembe véve a megoldások előnyeit és a használatukkal járó esetleges kockázatokat. A legbiztonságosabb módszer a beállításjegyzék használatát igénylő kerülő megoldások mellőzése.

A letölthető WinHlp32.exe fájl a Windows súgójának jelen kiadásában lévő ismert problémák megoldásához használható csoportházirend-beállításokat és rendszer-beállítási bejegyzéseket tartalmaz. A hálózati rendszergazdák és az egyéni felhasználók az alábbi csoportházirend-beállítások vagy rendszer-beállítási bejegyzések segítségével ismét engedélyezhetik a makrókat, és engedélyezhetik az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlokat. Az egyes szolgáltatások kerülő megoldásaként egy helyi számítógépre vonatkozó és egy aktuális felhasználói csoportházirend-beállítás is rendelkezésre áll. Az egyes szolgáltatások a beállításjegyzék egy felhasználói beállításával is kezelhetők.

Az egyes szolgáltatások elsőbbségi sorrendje a következő:
 • Helyi számítógép csoportházirendje
 • Aktuális felhasználó csoportházirendje
 • Beállításjegyzék felhasználói beállítása
Ha egy szolgáltatáshoz nincs beállítva egy házirend, és nincs megadva a szolgáltatás rendszer-beállítási felhasználói beállítása, akkor a szolgáltatások az „Ismert problémák” című részben leírt módon fognak működni.

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről a módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
 • Makrók letiltása

  A hálózati rendszergazdák a programozási makrók WinHlp32.exe programban történő engedélyezésére szolgáló csoportházirend-beállítás segítségével kapcsolhatják be és ki a makrókat a .hlp fájlokban. A rendszergazdák a Csoportházirend kezelése konzol (GPMC) segítségével kezelhetik ezt a csoportházirend-beállítást. A csoportházirendekről a jelen cikk „Hivatkozások” című részében olvashat bővebben.

  Ha sem a helyi számítógépre vonatkozó csoportházirend, sem az aktuális felhasználói csoportházirend nincs megadva a szolgáltatáshoz, a makrók .hlp fájlokban való be- és kikapcsolása érdekében a felhasználók módosíthatják a beállításjegyzéknek a szolgáltatásra vonatkozó felhasználói beállítását. Ezen beállítás módosításához a felhasználóknak először hozzá kell adni az alábbi új alkulcsot a beállításjegyzékhez:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WinHelp
  Ezt követően a felhasználóknak hozzá kell adniuk az AllowProgrammaticMacros nevű duplaszóértéket az alkulcshoz. Ha az AllowProgrammaticMacros duplaszót 1 értékűre állítja, azzal bekapcsolja a makrókat. Ha az érték 0, a makrók ki vannak kapcsolva. Ha nem létezik a beállításazonosító, a makrók ki vannak kapcsolva.
 • Az intraneten tárolt .hlp fájlok letiltásának feloldása

  A hálózati rendszergazdák az intranetes helyeken tárolt .hlp fájloknak a WinHlp32.exe segédprogrammal történő elérésének engedélyezésére szolgáló csoportházirend-beállítás segítségével oldhatják fel az intraneten tárolt .hlp fájlok letiltását. A rendszergazdák a Csoportházirend kezelése konzol segítségével kezelhetik ezt a csoportházirend-beállítást. A csoportházirendekről a jelen cikk „Hivatkozások” című részében olvashat bővebben.

  Ha a szolgáltatáshoz nincs megadva csoportházirend-beállítás, a felhasználók az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlok letiltásához vagy letiltásának feloldásához módosíthatják a beállításjegyzéknek a szolgáltatásra vonatkozó beállítását. Ezen beállítás módosításához a felhasználóknak először hozzá kell adni az alábbi új alkulcsot a beállításjegyzékhez:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WinHelp
  Ezt követően a felhasználóknak hozzá kell adniuk az AllowIntranetAccess nevű duplaszóértéket az alkulcshoz. Ha az AllowIntranetAccess duplaszót 1 értékűre állítja, az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlok elérhetők lesznek. Ha az érték 0, az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlokhoz való hozzáférés le lesz tiltva. Ha nem létezik ez a beállításazonosító, az intranetes helyeken tárolt .hlp fájlokhoz való hozzáférés le lesz tiltva.

További információk a .hlp fájlokat kibocsátó súgótartalom-szolgáltatóknak

A Windows Vista programmal kezdődően a régebbi súgó-összetevőt (WinHlp32.exe) lecserélte egy olyan új összetevő, amely további szolgáltatásokat biztosít a Windows újabb verziói esetén.

A jövőbeli Windows-kiadások jelenlegi formájában nem fogják támogatni a WinHlp32.exe technológiát. Ezért nyomatékosan javasoljuk a szoftverfejlesztőknek, hogy ne használják ezt a Windows súgó programot. A .hlp kiterjesztésű súgófájlokat használó programok fejlesztői inkább alakítsák át súgófájljaikat más megfelelő, például .chm, .html vagy .xml formátumra. a WinHelp API felületének hívásait pedig az új tartalomforrásnak megfelelően módosítani. A súgótartalmak más formátumba történő átalakításához számos, külső gyártók által készített eszköz szerezhető be.

Megjegyzés: A Windows Vista, a Windows 7, a Windows Server 2008 és a Windows Server 2008 R2 rendszer 16 bites .hlp fájlok esetén továbbra is támogatja a WinHelp.exe programot. A WinHelp.exe program a Windows súgóprogramjának a 16 bites .hlp fájlokhoz készült változata.

Hivatkozások

Csoportházirend-gyűjtemény

Csoportházirendobjektum-szerkesztő

A csoportházirendekkel kapcsolatos alapvető eszközök és beállítások

További információ a cikkről

Cikk azonosítója: 917607
Utoljára ellenőrizve: 2014. június 24.
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:: Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows Server 2008 Standard, Windows Server 2008 Datacenter, Windows Server 2008 Enterprise, Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V, Windows Server 2008 Standard without Hyper-V, Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Business, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Starter, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Home Premium 64-bit edition, Windows Vista Home Basic 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Starter, Windows 7 Ultimate, Windows Server 2008 R2 Datacenter, Windows Server 2008 R2 Enterprise, Windows Server 2008 R2 Standard, Windows Web Server 2008 R2
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Szeretne visszajelzést adni a cikkel kapcsolatban?
 
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.