Kun tämä ongelma ilmenee, näyttöön saattaa tulla seuraavankaltaisia virhesanomia:

Laajenna, jos haluat nähdä koko virheilmoituksen
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
The Help for this program was created in Windows Help format, which was used in previous versions of Windows and it is not supported in Windows Vista. (Tämän ohjelman ohje oli luotu Windowsin ohje -muodossa, jota käytetiin Windowsin aiemmissa versioissa. Sitä ei tueta Windows Vistassa.)
The Help for this program was created in Windows Help format, which depends on a feature that isn?t included in this version of Windows. However, you can download a program that will allow you to view Help created in the Windows Help format. (Tämän ohjelman ohje oli luotu Windowsin ohje -muodossa. Tämä muoto on riippuvainen toiminnosta, jota Windowsin tässä versiossa ei ole. Voit kuitenkin ladata ohjelman, jonka avulla voit tarkastella Windowsin ohje -muodossa luotua ohjetta.)
The Help for this program was created in Windows Help format, which depends on a feature that isn?t included in this version of Windows. For more information, go to the Microsoft Help and Support website. (Tämän ohjelman ohje oli luotu Windowsin ohje -muodossa. Tämä muoto on riippuvainen toiminnosta, jota Windowsin tässä versiossa ei ole. Lisätietoja on seuraavissa Microsoftin ohje- ja tukisivustoissa.)

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Tämän ongelman voi ratkaista lataamalla ja asentamalla Windowsin ohje -ohjelman (WinHlp32.exe) Windows-versioosi.Tärkeitä huomautuksia tämän ohjelman lataamiseen liittyen
  • Avaa linkit Internet Explorerilla.
  • Jos lataussivua avattaessa tulee näkyviin "Vahvistus pakollinen" -viesti, valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  • Kun saat kehotteen ladata tiedoston, valitse tiedostonimi, jossa lukee "x64" (Windowsin 64-bittiset versiot) tai "x86" (Windowsin 32-bittiset versiot). Tee valintasi seuraavilla automaattisen tunnistuksen tiedoilla.
    Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva

Käytössä on 32-bittinen käyttöjärjestelmä.
    Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva

Käytössä on 64-bittinen käyttöjärjestelmä.
    Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
  • Windowsin ohje -ohjelmaa ei tueta Windows Server 2012:ssa tai uudemmissa Windows Server -versioissa.
Jos WinHlp32.exe-ohjelman asennuksessa tai ohjeen käytössä ilmenee ongelmia, siirry Lisätietoja-osioon.

Lisätietoja

Tämä ongelma ilmenee, kun Windowsin ohje näyttää sisältöä aiemmalla Windowsin ohje -ohjelman (WinHlp32.exe) versiolla.

Tunnettuja ongelmia, joita voi ilmetä WinHlp32.exe-ohjelman asentamisen yhteydessä

Windows Update -virhe 80070422

Jos haluat, että tämä ongelma korjataan automaattisesti, napsauta Fix it -painiketta tai -linkkiä. Valitse Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata ohjatun Fix it -toiminnon ohjeita.
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50776
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva

Huomautuksia
  • Tämä ohjattu toiminto saattaa olla vain englanninkielinen. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.
  • Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, tallenna Fix it -ratkaisu muistitikkuun tai CD-levylle ja suorita se sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Siirry sitten Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Tämän ongelman korjaaminen itse
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Jos näyttöön tulee Windows Update -virhe 80070422 WinHlp32.exe-päivityksen lataamisen aikana, saatat joutua muuttamaan Windows Update -palvelun asetuksia ja käynnistämään palvelun sitten uudelleen. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita Aloita haku- tai Hae ohjelmista ja tiedostoista -tekstiruutuun Palvelut.
  2. Kaksoisnapsauta Ohjelmat-luettelon Palvelut-kohdetta. Jos näyttöön tulee kehote antaa järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistaa toiminto, kirjoita salasana tai vahvista toiminto.
  3. Napsauta Windows Update -palvelua hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
  4. Varmista Yleiset-välilehdessä, että Käynnistystapa-asetus on Automaattinen.
  5. Tarkista Palvelun tila -kohdassa, onko palvelu käynnistetty. Jos sitä ei ole käynnistetty, valitse Käynnistä. Jos näyttöön tulee kehote antaa järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistaa toiminto, kirjoita salasana tai vahvista toiminto.
  6. Valitse OK.

Korjasiko tämä ongelman?
  • Tarkista, onko ongelma korjattu. Jos ongelma on korjattu, sinun ei tarvitse tehdä muita tässä osassa kuvattuja toimia. Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit ottaa yhteyttä Microsoftin tukeen.
  • Arvostamme palautettasi. Voit antaa meille palautetta tai ilmoittaa tähän ratkaisuun liittyvistä ongelmista jättämällä kommentin Fix it for me (Korjaa ongelma puolestani) -blogiin tai lähettämällä meille sähköpostiviestin.

Tunnettuja ongelmia, joita voi ilmetä WinHlp32.exe-ohjelman asentamisen jälkeen

Seuraavassa on luettelo tunnetuista toimintojen muutoksista aiempiin WinHlp32.exe-versioihin verrattuna. Seuraavat tunnetut ongelmat koskevat vain tässä artikkelissa käsiteltyä WinHlp32.exe-versiota.
  • Makrot on poistettu käytöstä.

Oletusarvon mukaan seuraavat makrot on poistettu käytöstä Windowsin ohjeessa:
    • ExecFile
    • RegisterRoutine
    • ShellExecute
    • ShortCut
    • Generate
    • Test
    • ExecProgram.
    Kaikki muut .hlp-tiedostojen makrot kuitenkin toimivat samalla tavalla kuin aiemmissa versioissa. Jos jokin näistä makroista riippuvainen .hlp-tiedosto avataan sen jälkeen, kun Windows Vistan, Windows 7:n, Windows Server 2008:n tai Windows Server 2008 R2:n Windowsin ohje -ohjelma on asennettu, kaikki tiedoston toiminnot eivät välttämättä toimi tämän vuoksi oikein. Jos näin tapahtuu, näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
    Ongelma makron suorittamisessa. (1037)
    Jos tarvitset näitä makroja, voit ottaa ne käyttöön käyttämällä ryhmäkäytännön tai rekisterin avulla tehtävää ongelman kiertotapaa, joka on kuvattu Verkonvalvojien rekisterimerkinnät ja ryhmäkäytännöt -osiossa.
  • Intranet-sivustoihin tallennettuja .hlp-tiedostoja ei voi käyttää

Oletusarvon mukaan intranet-sivustoihin tallennettuja .hlp-tiedostoja ei voi käyttää WinHlp32.exe-ohjelman avulla. Jos yrität avata etätiedoston, näyttöön tulee seuraavankaltainen virhesanoma:
    Ohjetiedostoa ei voi näyttää. Avaa ohjetiedosto uudelleen. Jos saat vielä tämän sanoman, kopioi ohjetiedosto toiseen asemaan ja yritä uudelleen.
    Jos sinun on käytettävä intranet-sivustoihin tallennettuja .hlp-tiedostoja, voit sallia ne käyttämällä Verkonvalvojien rekisterimerkinnät ja ryhmäkäytännöt -osassa kuvattua ryhmäkäytännön tai rekisterin avulla tehtävää ongelman kiertotapaa.
  • Muu kuin vuorovaikutteinen käyttö on estetty.

Muita kuin vuorovaikutteisia käyttäjiä, kuten järjestelmäprosesseja, on estetty käyttämästä .hlp-tiedostoja. Näyttöön ei tule virhesanomaa, kun tämä virhe ilmenee.
  • Vedä ja pudota -toiminto on poistettu käytöstä.

Sovelluksen vedä ja pudota -toiminto on poistettu käytöstä. Näyttöön ei tule virhesanomaa, kun tämä virhe ilmenee.
  • Ohjeen käyttämisen tiedostojen riippuvaisuudet

Ohjeen käyttämisen ohjetiedostot poistettiin Windows Vistasta ja Windows Server 2008:sta. Seuraavat tiedostot poistettiin:
    • Windows.hlp
    • Winhlp32.hlp
    • Winhlp32.cnt
    • Winhelp.cnt
    • Nocntnt.cnt.
    Huomautuksia
    • Nämä tiedostot eivät sisältyneet Windows 7:ään tai Windows Server 2008 R2:een.
    • Näistä tiedostoista riippuvaiset .hlp-tiedostot saattavat palauttaa virheen, kun ne yritetään avata.

WinHlp32.exe-ohjelmaan liittyvien yhteensopivuusongelmien korjaaminen

Voit tarkastella 32-bittisiä ohjetiedostoja WinHlp32.exe-ohjelmalla. Tämä versio sisältää ryhmäkäytäntöasetukset ja rekisterin aliavaimet, joiden avulla voit kiertää sovellusten yhteensopivuusongelmat. Ryhmäkäytäntöasetuksia ja rekisterin aliavaimia voidaan esimerkiksi käyttää .hlp-tiedostojen makroihin liittyvien ongelmien ratkaisemiseen ja intranet-sivustoihin tallennettujen .hlp-tiedostojen käyttämiseen. Jos käyttäjät tarkastelevat tuntemattomasta lähteestä peräisin olevia ohjetiedostoja, tietokoneelle aiheutuva riski on kuitenkin suurempi kuin otettaessa nämä käytännöt tai asetukset käyttöön. Tämän vuoksi sinun pitää käyttää harkintaa päättäessäsi tässä osassa kuvattujen sovellusten yhteensopivuuden ongelman kiertotapojen toteuttamisesta.

Seuraavien kysymysten avulla voit määrittää, asennatko WinHlp32.exe-ohjelman ja mitkä käytäntöjen ja rekisterin muutokset teet.
    Onko käytössäsi sovelluksia ja toimintoja, joihin WinHlp32.exe-ohjelman poistaminen vaikuttaa?
    • Moniko sovellus edellyttää WinHlp32.exe-ohjelman? Moneenko sovellukseen toimintojen muutokset vaikuttavat? Miten tärkeitä nämä sovellukset ovat?
    • Miten vakavia näiden muutosten aiheuttamat virheet ovat?

Mitkä ovat tietoturvan vaatimukset ja ominaisuudet?
    • Kumpi on tärkeämpää: käyttämäsi WinHlp32-ohjelman toiminnot vai mahdollisimman hyvä tietoturva?
    • Luotatko ulkoisiin suojaustoimiin, kuten paikalliseen tai yrityksen palomuuriin, tarpeeksi WinHlp32.exe-ohjelman asentamista ja tässä artikkelissa kuvattujen käytäntöjen tai rekisterin muutosten tekemistä varten?

Jos kuulut johonkin organisaatioon, toimittaako organisaatiosi sisältöä .hlp-muodossa?
    • Voiko ohjelmaa tai sisältöä muokata niin, että niiden ei tarvitse käyttää WinHlp32.exe-ohjelman toimintoja? Voiko tällä hetkellä .hlp-muodossa olevan ohjesisällön muokata esimerkiksi toiseen tiedostomuotoon, kuten .chm-, .html- tai .xml-muotoon?
    • Säilyttääkö organisaatiosi .hlp-tiedostoja intranet-sivustossa? Voitko asentaa nämä tiedostot sen sijaan paikallisesti?

Makrojen ottaminen käyttöön yksittäisessä tietokoneessa WinHlp32.exe-tiedoston asentamisen jälkeen

Kun olet asentanut tässä artikkelissa käsitellyn ladattavan WinHelp32.exe-ohjelman, tietyt makrot on poistettu käytöstä. Lisätietoja tästä ongelmasta on Tunnetut ongelmat -osassa.

Tässä osassa on vaiheet, joiden avulla nämä makrot voidaan ottaa uudelleen käyttöön muokkaamalla rekisteriavainta. Jos tietokone on hallitussa ympäristössä, älä tee näitä toimia keskustelematta ensin IT-osaston kanssa. IT-osastot saattavat päättää, ettei makroja oteta uudelleen käyttöön, tai että makrot otetaan uudelleen käyttöön ryhmäkäytäntöjen avulla. IT-osastojen edustajien kannattaa lukea tämä artikkeli kokonaan ennen jatkamista.

Varoitus Tämä artikkeli sisältää tietoja siitä, miten tämän Windows Help -version muutosten aiheuttamat ongelmat voidaan kiertää. Microsoft ei kuitenkaan anna tarkkoja suosituksia siitä, mitkä rekisteriavaimet ja arvot sopivat yksilölliseen ympäristöösi parhaiten. Jos olet hallitussa ympäristössä, sen IT-osasto pystyy parhaiten arvioimaan näiden kiertotapojen käyttämisen hyödyt verrattuna niiden aiheuttamiin riskeihin. Turvallisempi tapa on olla käyttämättä rekisterin muokkaamiseen liittyviä kiertotapoja.

Huomautus Jos haluat tehdä tämän tehtävän vaiheet, sinun on oltava kirjautuneena tietokoneeseen järjestelmänvalvojatilillä. Kun käytät järjestelmänvalvojatiliä, voit tehdä tietokoneeseen muutoksia, joita et pysty tekemään millään muulla tilillä, kuten vakiotilillä.

Jotta voit kirjautua järjestelmänvalvojatilillä, sinun on tiedettävä tietokoneen järjestelmänvalvojatilin salasana. Jos teet näitä toimia henkilökohtaisessa tietokoneessasi, olet todennäköisesti jo kirjautuneena järjestelmänvalvojatilillä. Jos teet näitä toimia työpaikan tietokoneessa, saatat joutua kysymään ohjeita järjestelmänvalvojalta.

Voit ottaa makrot käyttöön yksittäisessä tietokoneessa automaattisesti napsauttamalla Korjaa tämä ongelma -linkkiä, valitsemalla Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudattamalla sitten tämän ohjatun toiminnon ohjeita.
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50105
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva

Huomautus Tämä korjaus on ainoastaan Windows Vistaa, Windows 7:ää, Windows Server 2008:aa ja Windows Server 2008 R2:ta varten. Jos käytössäsi on Windows 8 tai Windows 8.1 tai haluat tehdä toimenpiteet itse, lisätietoja on Makrojen ottaminen käyttöön manuaalisesti yksittäisessä tietokoneessa -osiossa.

Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla vain englanninkielinen. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.

Huomautus Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, voit tallentaa automaattisen korjauksen muistitikkuun tai CD-levylle ja suorittaa sen sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Siirry nyt Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Makrojen ottaminen käyttöön manuaalisesti yksittäisessä tietokoneessa

Tärkeää Noudata tämän osan ohjeita huolellisesti. Vakavia ongelmia saattaa ilmetä, jos rekisteriä muokataan virheellisesti. Ennen kuin muokkaat rekisteriä, varmuuskopioi rekisteri siltä varalta, että ongelmia ilmenee.

Voit ottaa makrot käyttöön yksittäisessä tietokoneessa WinHelp32.exe-ohjelman asentamisen jälkeen toimimalla seuraavasti:
  1. Kirjaudu järjestelmänvalvojan tilillä.
  2. Paina Windows-logonäppäintä ja R-näppäintä, kirjoita regedit ja valitse sitten OK.
    Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
    Käyttäjätilien valvonnan käyttöoikeus
    Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
  3. Etsi Windowsin 32-bittisissä versioissa seuraava rekisterin aliavain ja valitse se:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft

Etsi Windowsin 64-bittisissä versioissa seuraava rekisterin aliavain ja valitse se:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft
  4. Valitse Muokkaa-valikosta Uusi ja valitse sitten Avain.
  5. Kirjoita WinHelp ja paina sitten Enter-näppäintä.
  6. Valitse WinHelp-avain.
  7. Valitse Muokkaa-valikosta Uusi ja valitse sitten DWORD-arvo (32-bittinen).
  8. Kirjoita AllowProgrammaticMacros ja paina sitten Enter-näppäintä.
  9. Valitse Muokkaa-valikosta Muokkaa.
  10. Kirjoita Arvon data -ruutuun 1, valitse Lukujärjestelmä-alueella Heksadesimaali ja valitse sitten OK.
  11. Sulje Rekisterieditori.
Siirry nyt Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Korjasiko tämä ongelman?

• Tarkista, onko ongelma korjattu. Jos ongelma on korjattu, sinun ei tarvitse enää käyttää tätä osaa. Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit ottaa yhteyttä tukeen.
  • Arvostamme palautettasi. Voit antaa meille palautetta tai ilmoittaa tähän ratkaisuun liittyvistä ongelmista jättämällä kommentin "Fix it for me" (Korjaa ongelma puolestani) -blogiin tai lähettämällä sähköpostia.

Intranetissä tallennettuna olevien .hlp-tiedostojen eston poistaminen yksittäisessä tietokoneessa WinHlp32.exe-ohjelman asentamisen jälkeen

Kun olet asentanut tässä artikkelissa käsitellyn WinHelp32.exe-ohjelman, intranet-sivustoihin tallennetut .hlp-tiedostot on estetty. Lisätietoja tästä ongelmasta on Tunnetut ongelmat -osassa.

Tässä artikkelissa on vaiheet, joiden avulla näiden .hlp-tiedostojen makrot voidaan ottaa uudelleen käyttöön muokkaamalla rekisteriavainta. Jos tietokone on hallitussa ympäristössä, älä tee näitä toimia keskustelematta ensin IT-osaston kanssa. IT-osastot saattavat päättää, ettei makroja oteta uudelleen käyttöön, tai että makrot otetaan uudelleen käyttöön ryhmäkäytäntöjen avulla.

Tärkeää Tässä artikkelissa on tietoja, joiden avulla voit pienentää suojausasetuksia tai poistaa tietokoneen suojausominaisuudet käytöstä. Näiden muutosten avulla voit kiertää tietyn ongelman. Ennen kuin teet nämä muutokset, sinun kannattaa arvioida riskit, joita tämän kiertotavan käyttäminen ympäristössäsi aiheuttaa. Jos käytät tätä kiertotapaa, suojaa tietokonetta suorittamalla sen mukaiset lisätoimet.

Varoitus Tämä artikkeli sisältää tietoja siitä, miten tämän Windows Help -version muutosten aiheuttamat ongelmat voidaan kiertää. Microsoft ei kuitenkaan anna tarkkoja suosituksia siitä, mitkä rekisteriavaimet ja arvot sopivat yksilölliseen ympäristöösi parhaiten. Jos olet hallitussa ympäristössä, sen IT-osasto pystyy parhaiten arvioimaan näiden kiertotapojen käyttämisen hyödyt verrattuna niiden aiheuttamiin riskeihin. Turvallisempi tapa on olla käyttämättä rekisterin muokkaamiseen liittyviä kiertotapoja.

Huomautus Jos haluat tehdä tämän tehtävän vaiheet, sinun on oltava kirjautuneena tietokoneeseen järjestelmänvalvojatilillä. Kun käytät järjestelmänvalvojatiliä, voit tehdä tietokoneeseen muutoksia, joita et pysty tekemään millään muulla tilillä, kuten vakiotilillä.

Jotta voit kirjautua järjestelmänvalvojatilillä, sinun on tiedettävä tietokoneen järjestelmänvalvojatilin salasana. Jos teet näitä toimia henkilökohtaisessa tietokoneessasi, olet todennäköisesti jo kirjautuneena järjestelmänvalvojatilillä. Jos teet näitä toimia työpaikan tietokoneessa, saatat joutua kysymään ohjeita järjestelmänvalvojalta.

Jos haluat poistaa intranetiin tallennettujen .hlp-tiedostojen eston automaattisesti yksittäisessä tietokoneessa, napsauta Korjaa tämä ongelma -linkkiä, valitse Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata sitten tämän ohjatun toiminnon ohjeita.
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50237
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva

Huomautuksia
  • Tämä korjaus koskee vain Windows Vistaa, Windows 7:ää, Windows Server 2008:aa ja Windows Server 2008 R2:ta. Jos käytössäsi on Windows 8 tai Windows 8.1 tai haluat tehdä toimenpiteet itse, lisätietoja on Intranetiin tallennettujen .hlp-tiedostojen eston poistaminen manuaalisesti yksittäisessä tietokoneessa -osiossa.
  • Tämä ohjattu toiminto saattaa olla vain englanninkielinen. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.
  • Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, voit tallentaa automaattisen korjauksen muistitikkuun tai CD-levylle ja suorittaa sen sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Siirry nyt Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Intranetiin tallennettujen .hlp-tiedostojen eston poistaminen manuaalisesti yksittäisessä tietokoneessa

Tärkeää Noudata tämän osan ohjeita huolellisesti. Vakavia ongelmia saattaa ilmetä, jos rekisteriä muokataan virheellisesti. Ennen kuin muokkaat rekisteriä, varmuuskopioi rekisteri siltä varalta, että ongelmia ilmenee.

Voit poistaa .hlp-tiedostojen eston WinHelp32.exe-ohjelman asentamisen jälkeen toimimalla seuraavasti:
  1. Kirjaudu järjestelmänvalvojan tilillä.
  2. Paina Windows-logonäppäintä ja R-näppäintä, kirjoita regedit ja valitse sitten OK.
    Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
    Käyttäjätilien valvonnan käyttöoikeus
    Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
  3. Etsi Windowsin 32-bittisissä versioissa seuraava rekisterin aliavain ja valitse se:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft

Etsi Windowsin 64-bittisissä versioissa seuraava rekisterin aliavain ja valitse se:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft
  4. Valitse Muokkaa-valikosta Uusi ja valitse sitten Avain.
  5. Kirjoita WinHelp ja paina sitten Enter-näppäintä.
  6. Valitse WinHelp-avain.
  7. Valitse Muokkaa-valikosta Uusi ja valitse sitten DWORD-arvo (32-bittinen).
  8. Kirjoita AllowIntranetAccess ja paina sitten Enter-näppäintä.
  9. Valitse Muokkaa-valikosta Muokkaa.
  10. Kirjoita Arvon data -ruutuun 1, valitse Lukujärjestelmä-alueella Heksadesimaali ja valitse sitten OK.
  11. Sulje Rekisterieditori.
Siirry nyt Korjasiko tämä ongelman? -osaan.

Korjasiko tämä ongelman?

Tarkista, onko ongelma korjattu. Jos ongelma on korjattu, sinun ei tarvitse enää käyttää tätä osaa. Jos ongelmaa ei ole korjattu, voit ottaa yhteyttä tukeen.

Verkonvalvojien rekisterimerkinnät ja ryhmäkäytännöt

Varoitus Tämän ongelman kiertotavan käyttäminen saattaa tehdä tietokoneesta tai verkosta entistä haavoittuvamman pahantahtoisten käyttäjien tai haitallisiksi suunniteltujen ohjelmien, kuten virusten, hyökkäyksille. Microsoft ei suosittele tätä kiertotapaa, mutta näiden tietojen avulla voit kiertää ongelman harkintasi mukaan. Käytä tätä kiertotapaa omalla vastuulla.

Varoitus Tämä artikkeli sisältää tietoja siitä, miten tämän Windows Help -version muutosten aiheuttamat ongelmat voidaan kiertää. Microsoft ei kuitenkaan anna tarkkoja suosituksia siitä, mitkä rekisteriavaimet ja arvot sopivat organisaatiollesi. Yrityksen tietotekniikkaosasto pystyy parhaiten arvioimaan näiden kiertotapojen käyttämisen hyödyt verrattuna niiden aiheuttamiin riskeihin. Turvallisempi tapa on olla käyttämättä rekisterin muokkaamiseen liittyviä kiertotapoja.

Ladattava WinHlp32.exe-tiedosto sisältää ryhmäkäytäntöasetukset ja rekisterimerkinnät, joiden avulla voidaan kiertää kaksi tunnettua ongelmaa tässä Windowsin ohjeen versiossa. Seuraavien ryhmäkäytäntöasetusten tai rekisterimerkintöjen avulla verkonvalvojat ja yksittäiset käyttäjät voivat ottaa makrot uudelleen käyttöön ja sallia intranet-sivustoihin tallennetut .hlp-tiedostot. Ongelman kiertämiseen on kullekin ominaisuudelle paikallisen tietokoneen ryhmäkäytäntöasetus ja nykyisen käyttäjän ryhmäkäytäntöasetus. Voit hallita näitä ominaisuuksia myös käyttäjän rekisteriasetuksen avulla.

Ominaisuuksille käytetään seuraavaa järjestystä:
  • paikallisen tietokoneen ryhmäkäytäntö
  • nykyisen käyttäjän ryhmäkäytäntö
  • käyttäjän rekisteriasetus.
Jos ominaisuudelle ei ole määritetty käytäntöä ja käyttäjän rekisteriasetusta, ominaisuudet toimivat tavalla, joka on kuvattu Tunnetut ongelmat -osassa.

Tärkeää Tässä osassa, tavassa tai tehtävässä olevissa vaiheissa kerrotaan, miten rekisteriä muokataan. Vakavia ongelmia saattaa kuitenkin ilmetä, jos rekisteriä muokataan virheellisesti. Varmista siis, että noudatat ohjeita huolellisesti. Varmuuskopioi rekisteri varmuuden vuoksi ennen sen muokkaamista. Tällöin voit palauttaa sen, jos ongelmia ilmenee. Lisätietoja rekisterin varmuuskopioimisesta ja palauttamisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322756 Rekisterin varmuuskopioiminen ja palauttaminen Windowsissa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
  • Makrojen ottaminen käyttöön

Verkonvalvojat voivat käyttää Allow programmatic macros in WinHlp32.exe (Salli WinHlp32.exe-tiedostojen ohjelmalliset makrot) -ryhmäkäytäntöasetusta .hlp-tiedostojen makrojen ottamiseen käyttöön tai poistamiseen käytöstä. Järjestelmänvalvojat voivat hallita tätä ryhmäkäytäntöasetusta Ryhmäkäytäntöjen hallintakonsolin (GPMC) avulla. Lisätietoja ryhmäkäytännöistä on tämän artikkelin lopussa.

Jos tälle ominaisuudelle ei ole määritetty paikallisen tietokoneen ryhmäkäytäntöä tai nykyisen käyttäjän ryhmäkäytäntöä, käyttäjät voivat muokata tämän ominaisuuden käyttäjän ryhmäkäytäntöasetusta ottaakseen .hlp-tiedostojen makrot käyttöön tai poistaakseen ne käytöstä. Jos käyttäjät haluavat muuttaa tätä asetusta, heidän on lisättävä seuraava uusi aliavain rekisteriin:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WinHelp
    Tämän jälkeen käyttäjien on lisättävä kyseiseen aliavaimeen DWORD-arvo nimeltä AllowProgrammaticMacros. Jos AllowProgrammaticMacros-arvo on 1, makrot ovat käytössä. Jos arvo on 0, makrot poistetaan käytöstä. Jos tätä rekisteriarvoa ei ole, makrot poistetaan käytöstä.
  • Intranetiin tallennettujen .hlp-tiedostojen salliminen

Verkonvalvojat voivat käyttää Allow WinHlp32.exe to access .hlp files stored on intranet sites (Salli WinHelp32.exe-ohjelman käyttää intranet-sivustoihin tallennettuja .hlp-tiedostoja) -ryhmäkäytäntöasetusta sallimaan intranetiin tallennetut .hlp-tiedostot. Järjestelmänvalvojat voivat hallita tätä ryhmäkäytäntöasetusta Ryhmäkäytäntöjen hallintakonsolin avulla. Lisätietoja ryhmäkäytännöistä on tämän artikkelin lopussa.

Jos kumpaakaan tämän ominaisuuden ryhmäkäytäntöasetusta ei ole määritetty, käyttäjät voivat tätä rekisteriasetusta muokkaamalla estää tai sallia intranet-sivustoihin tallennetut .hlp-tiedostot. Jos käyttäjät haluavat muuttaa tätä asetusta, heidän on lisättävä seuraava uusi aliavain rekisteriin:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WinHelp
    Tämän jälkeen käyttäjien on lisättävä kyseiseen aliavaimeen DWORD-arvo nimeltä AllowIntranetAcces. Jos AllowIntranetAccess-arvo on 1, intranet-sivustoihin tallennettuja .hlp-tiedostoja voidaan käyttää. Jos tämä arvo on 0, intranet-sivustoihin tallennetut .hlp-tiedostot estetään. Jos tätä rekisteriarvoa ei ole, intranet-sivustoihin tallennetut .hlp-tiedostot estetään.

Ohjesisällön tarjoajille, jotka julkaisevat .hlp-tiedostoja

Windows Vistasta alkaen vanha ohjekomponentti (WinHlp32.exe) on korvattu uudella ohjekomponentilla, joka lisää toimintoja uudempiin Windows-versioihin.

WinHlp32.exe-tekniikkaa ei tueta tulevissa Windows-versioissa sen nykyisessä muodossa. Tämän vuoksi Microsoft suosittelee, että ohjelmistokehittäjät eivät enää käytä tätä Windowsin ohje -ohjelmaa. Ohjelmistokehittäjien, jotka julkaisevat .hlp-tiedostoista riippuvaisia ohjelmia, suositellaan siirtävän ohjejärjestelmänsä vaihtoehtoiseen ohjetiedostomuotoon, kuten .chm-, .html- tai .xml-muotoon. Heidän on muutettava WinHelp-API-liittymän kutsut uuteen sisältölähteeseen. Saatavana on useita kolmannen osapuolen työkaluja, joiden avulla ohjelmistokehittäjät voivat muuntaa ohjesisällön muodosta toiseen.

Huomautus: Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 ja Windows Server 2008 R2 tukevat edelleen WinHelp.exe-ohjelmaa 16-bittisille .hlp-tiedostoille. WinHelp.exe-ohjelma on 16-bittisten .hlp-tiedostojen Windows Help -versio.

Suositukset

Ryhmäkäytäntökokoelma

Ryhmäkäytäntöobjektieditori

Perusryhmäkäytäntötyökalut ja -asetukset

Tietoja tästä artikkelista

Artikkelin tunnus: 917607
Viimeisin tarkistus: 29. joulukuuta 2014
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:: Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows Server 2008 Standard, Windows Server 2008 Datacenter, Windows Server 2008 Enterprise, Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V, Windows Server 2008 Standard without Hyper-V, Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Business, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Starter, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Home Premium 64-bit edition, Windows Vista Home Basic 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Starter, Windows 7 Ultimate, Windows Server 2008 R2 Datacenter, Windows Server 2008 R2 Enterprise, Windows Server 2008 R2 Standard, Windows Web Server 2008 R2
Haluatko antaa palautetta tästä artikkelista?