De Microsoft Application Compatibility Toolkit (ACT) gedetailleerde logboekvermeldingen ACT kunnen niet worden geregistreerd in het logboekbestand op een computer waarop Windows XP met Service Pack 2

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 917140
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

U hebt een computer met Microsoft Windows XP met servicepack 2 (SP2). Nadat u de Microsoft-toepassing start Gedetailleerde ACT Compatibility Toolkit (ACT) 4.1 op deze computer logboekvermeldingen kunnen niet worden vastgelegd in het besluit logboekbestand. Sommige algemene vermeldingen in het logboekbestand als de volgende:

-------------------------------------------
Logboek "C:\WINDOWS\system32\sdbinst.exe"
-------------------------------------------
-------------------------------------------
"C:\Program files\microsoft Application Compatibility toolkit\compatibility Administrator\demoapp.exe" melden
-------------------------------------------
-------------------------------------------
Logboek "C:\WINDOWS\system32\sdbinst.exe"
-------------------------------------------

OpmerkingDit probleem treedt alleen op bij een computer met Windows XP met servicepack 2.

Oplossing

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld om alleen het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet wellicht extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, is het daarom raadzaam te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als u de hotfix downloaden, is er een sectie 'Hotfix downloaden beschikbaar' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, contact op met Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

OpmerkingAls er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist is, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Bezoek de volgende Microsoft-website voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk serviceverzoek maken:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
OpmerkingHet formulier 'Hotfix gedownload' geeft de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is omdat een hotfix voor die taal beschikbaar.

Vereisten

U moet Windows XP Service Pack 2 (SP2) geïnstalleerd toepassen Deze hotfix.

Opnieuw opstarten

U moet de computer opnieuw opstarten nadat u deze hotfix.

Vervanging van hotfixes

Deze hotfix vervangt geen andere hotfixes.

Bestandsgegevens

Het bestand heeft de Engelse versie van deze hotfix kenmerken (of recentere bestandskenmerken) die in de volgende tabel worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in Coordinated Universal Time (UTC). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Naar het verschil tussen UTC en lokale tijd, gebruikt u deTijd Zonetabblad in het onderdeel Datum en tijd in het Configuratiescherm.
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestand grootteDatumTijdPlatformSP-vereiste
Acadproc.dll5.1.2600.299339,42411 Sep 200611: 15x 86SP2
Acgenral.dll5.1.2600.29931,852,92811 Sep 200611: 15x 86SP2
Aclayers.dll5.1.2600.2993450,04811 Sep 200611: 15x 86SP2
Aclua.dll5.1.2600.2993141,31211 Sep 200611: 15x 86SP2
Acspecfc.dll5.1.2600.2993245,24811 Sep 200611: 15x 86SP2
Acxtrnal.dll5.1.2600.2993116,22411 Sep 200611: 15x 86SP2

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem in de Microsoft-producten die worden vermeld is in de sectie 'Van toepassing op'.

Meer informatie

Klik voor meer informatie de volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
824684Beschrijving van de standaardterminologie die wordt gebruikt om te beschrijven Microsoft software-updates
Voor meer informatie over Microsoft-toepassing Compatibility Toolkit de volgende Microsoft-website:
http://technet.Microsoft.com/en-us/windowsvista/aa905066.aspx
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 917140 - Laatste beoordeling: donderdag 17 maart 2011 - Wijziging: 2.0
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbfix kbbug kbhotfixserver kbqfe kbmt KB917140 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:917140

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com