Amikor megkísérli egy Windows XP-alapú számítógép Eredeti Windows – Valódi előny programmal történő érvényesítését, a termékkulcs elérhetetlenségéről tájékoztató vagy „0x80080212” jelű hibaüzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 917050 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Amikor Windows XP rendszerben megkísérli az Eredeti Windows – Valódi előny program használatát, hibaüzenetek jelennek meg. A cikkben található részletes útmutató segítségével megkísérelheti megoldani a problémát és végrehajtani az Eredeti Windows – Valódi előny programmal az érvényesítési folyamatot.

A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználók számára íródott.

A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a jelen cikket.

Hibajelenségek

Amikor az Eredeti Windows – Valódi előny programmal megkísérli az érvényesítést egy Windows XP-alapú számítógépen, az érvényesítési folyamat sikertelen. Ezenkívül az alábbiakhoz hasonló hibaüzenetek egyike jelenhet meg:

1. hibaüzenet
Nem elérhető termékkulcs
2. hibaüzenet
0x80080212

A hiba elhárításának lépései

A probléma olyankor fordul elő, ha nem rendelkezik az Eredeti Windows – Valódi előny program futtatásához szükséges megfelelő engedélyekkel. A probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket.

1. lépés: Újraindítás csökkentett módban

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Az indítási képernyő megjelenésekor nyomja le az F8 billentyűt.
 3. A nyílbillentyűkkel jelölje ki a megfelelő csökkentett módú beállítást a Windows XP telepített példányához, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

2. lépés: Az Eredeti Windows – Valódi előny program engedélyeinek beállítása az egyes felhasználókhoz

 1. A számítógép újraindítását követően kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a következő parancsot, majd kattintson az OK gombra:
  %systemdrive%\Documents and Settings\All Users\Application Data\Windows Genuine Advantage
 2. A Windows Genuine Advantage mappában kattintson a jobb gombbal a Data (Adatok) mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. A Data tulajdonságai párbeszédpanel Biztonság lapján válassza a Csoport vagy felhasználó neve csoportban a Felhasználók (felhasználónév\Felhasználók) lehetőséget.
 4. A Felhasználók engedélyei csoportban győződjön meg arról, hogy az Engedélyezés oszlopban be vannak jelölve a következő engedélyekhez tartozó jelölőnégyzetek:
  • Olvasás és végrehajtás
  • Mappa tartalmának listázása
  • Olvasás
 5. Kattintson az OK gombra.

3. lépés: Az érvényesítés újbóli megkísérlése az Eredeti Windows – Valódi előny programmal

Az Eredeti Windows – Valódi előny programról és az érvényesítési folyamatnak az Eredeti Windows – Valódi előny programmal történő elindításáról a Microsoft következő webhelyén talál információt:
http://www.microsoft.com/genuine/downloads/whyValidate.aspx?displaylang=hu

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 917050 - Utolsó ellenőrzés: 2007. május 8. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Genuine Advantage
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbinfo kbtshoot kbvalidation kbprb kbexpertisebeginner kbceip KB917050
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com