Windows XP SP2, Windows XP Tablet PC Edition 2005 vagy Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer használata esetén előfordulhat, hogy a számítógép nem hibernálható, és a „Kevés a rendszererőforrás az API végrehajtásához” hibaüzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 909095 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 vagy Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszert futtató számítógép hibernálása esetenként nem hajtható végre. A probléma előfordulása esetén az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
Kevés a rendszererőforrás az API végrehajtásához.
Ebben az esetben a hibernálás nem hajtható végre, csak a számítógép újraindítása után.

A probléma általában olyankor fordul elő, ha a számítógép 1 GB vagy több fizikai memóriával rendelkezik.

Megjegyzés: A Windows XP Service Pack 2 (SP2) szolgáltatásai és összetevői a Windows XP Tablet PC Edition 2005 és a Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszerben már megtalálhatók.

Oka

A problémát az okozza, hogy a Windows-kernel energiagazdálkodási algoritmusa nem tudja lefoglalni a hibernáláshoz szükséges memóriát.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszerekre telepítse a gyorsjavítást, amelyeken találkozott ezzel a problémával. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a Windows XP következő szervizcsomagját, mely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

A probléma azonnali megoldása és a javítás beszerzése érdekében lépjen kapcsolatba a Microsoft terméktámogatási szolgálatával. A Microsoft terméktámogatási szolgálatának telefonszámait és a támogatási díjakra vonatkozó információkat a Microsoft webhelyének következő oldalán találja:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: Bizonyos esetekben – ha a Microsoft támogatási szakembere megállapítja, hogy egy adott frissítés megoldja a szóban forgó problémát – a telefonos támogatásért felszámított díjak elengedhetők. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó frissítéssel.

Előfeltételek

Nincsenek előfeltételek.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítését követően újra kell indítani a számítógépet.

Információ a frissítések lecseréléséről

Ez a gyorsjavítás egyetlen más gyorsjavítást sem vált fel.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található (vagy újabb) fájlattribútumokkal rendelkezik. A fájlok dátumai és időpontjai az egyezményes világidő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlnévFájlverzióFájlméretDátumIdőRendszerSzervizcsomaggal kapcsolatos követelménySzolgáltatási ág
Ntkrnlmp.exe5.1.2600.27742 136 0642005.10.12.00:18x86SP2SP2QFE
Ntkrnlpa.exe5.1.2600.27742 057 3442005.10.11.23:54x86SP2SP2QFE
Ntkrpamp.exe5.1.2600.27742 015 2322005.10.11.23:54x86SP2SP2QFE
Ntoskrnl.exe5.1.2600.27742 180 0962005.10.12.00:20x86SP2SP2QFE

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

A hibernálás előkészítéséhez a Windows-kernel energiagazdálkodási algoritmusának egy összefügő memóriablokkra van szüksége, melynek mérete a számítógép által használt fizikai memóriaterületek számától függ. Nagy memóriával rendelkező számítógépen rendszerint több fizikai memóriaterület, nagyobb összefüggő memória szükséges a hibernálás előkészítéséhez.

A szükséges fizikai memóriaterületek száma függ továbbá a számítógépen futó programok, szolgáltatások és eszközillesztők számától. Ezért fordulhat elő alkalmanként, hogy a hibernálás végrehajtása sikertelen lesz.

Ha a Windows-kernel energiagazdálkodási algoritmusa azt észleli, hogy a hibernálás nem sikerült, akkor a számítógép következő újraindításáig letiltja a hibernálási funkciót.

A jelen cikkben használt terminológiáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 909095 - Utolsó ellenőrzés: 2007. augusztus 24. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 2 a következő platformokon
    • Microsoft Windows XP Professional
    • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbpubtypekc atdownload kbwinxppresp3fix kbwinxpsp3fix KB909095
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com