Microsoft Windows XP rendszerben USB 2.0 szabványú elosztóhoz csatlakoztatott eszközre, illetve eszközről történő fájlátvitel esetén problémák fordulhatnak elő

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 908673 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Microsoft Windows XP rendszerben fájlokat próbál meg átvinni egy USB 2.0 szabványú elosztóhoz csatlakoztatott eszközre, illetve eszközről. Ekkor az alábbi hibajelenségek léphetnek fel:
 • A fájlok átvitele nem sikerül. Megjelenhet egy késleltetett írási hibával kapcsolatos hibaüzenet. A hibaüzenet a használatban lévő eszköztől függően változhat.
 • Az USB 2.0 szabványú elosztóhoz csatlakoztatott egyéb USB-eszközök működése leállhat. Értesítést kaphat arról, hogy a rendszer leválasztotta vagy újracsatlakoztatta az USB-eszközöket.
 • Megszűnhet az USB-eszközök tápellátása. Ezt követően a rendszer újra számba veszi az eszközöket.
 • Az USB-billentyűzet működésében hibák léphetnek fel, például rendellenesen működnek a billentyűk. Egy billentyű lenyomásakor többszörösen ismétlődő billentyűbevitel történik. Az is előfordulhat, hogy a billentyű lenyomásakor semmi nem történik.
Megjegyzés: Egyes számítógépek belső USB 2.0 szabványú elosztóval rendelkeznek. Előfordulhat például, hogy egy hordozható számítógép egyetlen USB-busszal rendelkezik, és belső USB-elosztó segítségével biztosít két vagy több elérhető USB-portot a számítógépen. Emiatt a fenti probléma lép fel, ha az eszköz közvetlenül csatlakoztatva van a számítógép egyik USB-portjához.

Akkor is előfordulhat ez a probléma, ha egy belső eszköz – például hordozható számítógép esetén egy belső Bluetooth-rádió – belső USB 2.0 szabványú elosztóhoz van csatlakoztatva. Ha ezzel a Bluetooth-eszközzel fájlokat visz át egy másik eszközre, a cikk jelenséget ismertető részében leírt hibajelenségeket tapasztalhatja.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha az USB 2.0 szabványú elosztó nagy adatforgalmat bonyolít le, és a fájlokat Low Speed vagy Full Speed szabványú USB-eszközre kívánja átvinni. A probléma Hi-Speed szabványú USB-eszközre történő fájlátvitel esetén nem jelentkezik.

További tudnivalókat az USB 2.0 szabvány adatátviteli sebességeiről a „További információ” című rész tartalmaz.

Ezt a problémát Transmeta processzorral működő számítógépeken is észlelték.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat. (Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatformSP requirementService branch
Usbehci.sys5.1.2600.278327 26425-Oct-200523:39x86SP2SP2QFE
Usbport.sys5.1.2600.2783143 10425-Oct-200523:39x86SP2SP2QFE
(Tento A gyorsjavítás alkalmazásakor a telepítő automatikusan felveszi és beállítja az alábbi beállításkulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USB\EnSoftRetry
A beállításkulcs 1 értékű, duplaszó típusú azonosítót vesz fel. Ez az érték engedélyezi a jelen gyorsjavításban a csendes újrapróbálkozáshoz használt kódelérési utat.

A gyorsjavítás alkalmazása után a rendszer értesítés nélkül újraindítja azokat az USB-alapú átviteleket, amelyek bizonyos okok miatt meghiúsultak, ahelyett, hogy a műveletet befejezné, és „meghiúsult” állapotúnak jelölné. Ebben a folyamatban az USB típusú ügyféleszközök illesztőprogramja nem feltétlenül kap értesítést arról, hogy az USB-buszon bekövetkezett alsóbb szintű hiba miatt meghiúsult a kommunikáció az eszközzel.

Ha az érintett USB-eszköz illesztőprogramja a megfelelő működéshez pontos hibajelentést igényel, célszerű mellőzni a gyorsjavítás alkalmazását. Más megoldásként az EnSoftRetry beállításazonosító 0 értékűre állításával letilthatja a csendes újrapróbálkozási funkciót.

Csendes újrapróbálkozás az alábbi feltételek teljesülése esetén valósul meg:
 • A szóban forgó beállításazonosító engedélyezett
 • Az USB EHCI állomásvezérlő által a befejezett átvitelről jelentett hiba az alábbiak egyike:
  • Tranzakcióhiba (XactErr)
  • Kihagyott mikrokeret
  Ezeket a hibafeltételeket az USB EHCI-vezérlő szabványa dokumentálja a következőképpen:
  Transaction Error (XactErr). Set to a one by the Host Controller during status update in the case where the host did not receive a valid response from the device (Timeout, CRC, Bad PID, etc.). Refer to Section 4.15.1.1 for summary of the conditions that affect this bit.
  (Tranzakcióhiba [XactErr]: Ezt a bitet az állomásvezérlő állapotfrissítés folyamán állítja egyes értékre abban az esetben, ha az állomás nem kap érvényes választ az eszköztől – például időtúllépés, ciklikus redundanciaösszeg vagy hibás folyamatazonosító miatt. Az ezt a bitet érintő feltételek összefoglalása a 4.15.1.1-es szakaszban található.)
  Missed Micro-Frame. This bit is set when the host controller detected that a host-induced hold-off caused the host controller to miss a required complete-split transaction.
  (Kihagyott mikrokeret: Ezt a bitet akkor állítja be a rendszer, amikor az állomásvezérlő észleli, hogy egy állomás okozta késlekedés miatt az állomásvezérlő kihagyott egy szükséges felosztásbefejezési (complete-split) tranzakciót.)
Az USB EHCI szabványról bővebben a következő webhelyen olvashat:
http://www.intel.com/technology/usb/ehcispec.htm

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

Az USB 2.0 által támogatott adatátviteli sebességek

Az USB 2.0 az adott eszköz által igényelt buszsávszélességtől függően a következő maximális adatátviteli sebességeket támogatja:
 • 1,5 Mb/s – nagy sávszélességet nem igénylő, Low Speed szabványú eszközök. Ebbe a kategóriába tartoznak az egéreszközök és a billentyűzetek.
 • 12 Mb/s – nagy teljesítményű, Full Speed szabványú eszközök. Ebbe a kategóriába tartoznak a tárolóeszközök, a hangszórók, a lapolvasók és a videokamerák.
 • 480 Mb/s – Hi-Speed szabványú eszközök. Ebbe a kategóriába tartoznak a háttértároló-eszközök és a Hi-Speed szabványú CD- vagy DVD-rögzítők.
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 908673 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbqfe kbexpertisebeginner kbautohotfix KB908673
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com