Cikk azonosítója: 908077 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk tartalmazhat egy a Windows Installer Clean Up segédprogramra (MSICUU2.exe) mutató hivatkozást is. Ha úgy került ehhez a cikkhez, hogy a Windows Installer Clean Up segédprogrammal próbált megoldani egy problémát, a termék telepítési támogatásához lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával. A Windows Installer programot használó termékek eltávolításával kapcsolatos problémák elhárításához a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben is tájékozódhat:

2438651 Programok Windows-alapú számítógépen történő telepítésekor, eltávolításakor vagy frissítésekor előforduló problémák elhárítása
Figyelem
Ez a cikk a Windows Installer Cleanup segédprogramra (MSICUU2.EXE) mutató hivatkozást tartalmazhat. Ha a Microsoft Installer Cleanup segédprogram használatával kapcsolatos probléma megoldása érdekében nyitotta meg ezt a cikket, a termék telepítési támogatásáért lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával. A Windows Installer programot használó termékek eltávolítási problémáinak elhárításához a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben is tájékozódhat:

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikkben ismertetett módszerekkel elháríthatja a Microsoft .NET-keretrendszer 2.0-s verziójának telepítési hibáit. Ez a cikk a Microsoft Windows Server 2003, a Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) vagy a Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszereken való telepítést tárgyalja. A cikkben ismertetett módszerek közé tartozik a Microsoft Windows Installer ismételt regisztrálása, valamint a .NET-keretrendszer javítása, eltávolítása és újratelepítése. A módszerek használatához ismernie kell a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját, a Beállításszerkesztőt és a Windows Installer programot. Az egyik módszer emellett a számítógép beállításjegyzékének módosítását is magában foglalja.

BEVEZETÉS

Ez a cikk lépésről lépésre ismerteti a .NET-keretrendszer 2.0 telepítése során felmerülő esetleges problémák megoldását.

Ha a Microsoft Windows Installer nem megfelelően van regisztrálva a Windows beállításjegyzékben, akkor a .NET-keretrendszer 2.0 telepítőprogramja nem fér hozzá a Windows Installer egyes összetevőihez. A cikk ismerteti, hogyan oldható meg ez a probléma a Windows Installer regisztrációjának megszüntetésével és ismételt regisztrálásával.

Előfordulhat, hogy a .NET-keretrendszer 2.0 nem távolítható el tökéletesen a Vezérlőpult Programok hozzáadása/eltávolítása eszközével. A cikk azt is leírja, hogyan oldható meg a probléma a .NET-keretrendszer 2.0 javításával, illetve a számítógépről való manuális eltávolításával, majd újratelepítésével.

Követelmények

Az alábbi lista az ajánlott hardver- és szoftverkövetelményeket és hálózati infrastruktúrát, illetve a szükséges szervizcsomagokat sorolja fel:
 • Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) vagy Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft .NET-keretrendszer 2.0.
  A Microsoft .NET-keretrendszer 2.0-s verziójának terjeszthető csomagja (x86) a Microsoft alábbi webhelyéről szerezhető be:
  http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6523
Megjegyzés: A .NET-keretrendszer 2.0 telepítési problémáinak hibaelhárításához olyan fiókot kell használnia, amely a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját futtató számítógép Helyi rendszergazdáinak csoportjában található.

A cikk feltételezi, hogy jártas az alábbi területeken:
 • Microsoft .NET-keretrendszer 2.0
 • Beállításszerkesztő
 • Windows Installer

A Windows Installer regisztrációjának megszüntetése és újraregisztrálása

Ez a művelet a legtöbb problémát orvosolja. A művelet nincs hatással a Windows Installer programot használó, jelenleg telepített programokra.
 1. Szüntesse meg a Windows Installer regisztrációját. Ehhez kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az msiexec /unregister parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. Regisztrálja újra a Windows Installer programot. Ehhez kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az msiexec /regserver parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.

A .NET-keretrendszer 2.0 javítása

Az alábbi három módszer a .NET-keretrendszer javítására szolgál.

A Javítás parancs használata a Windows Installer gyorsítótárfájlján

Ha a Windows Installer gyorsítótárfájljával szeretné megjavítani a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját, akkor kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az installer parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. A Windows Installer Megtekintés menüjében kattintson a Részletek lehetőségre, kattintson a jobb gombbal a Név oszlopfejlécre, majd kattintson a Megjegyzés elemre.
 3. Kattintson a jobb gombbal arra a gyorsítótárazott Windows Installer fájlra, amelyhez a Microsoft .NET keretrendszer 2.0 RTL x86 enu megjegyzés tartozik, majd kattintson a Javítás parancsra.
 4. Miután a javítási folyamat befejeződött, lépjen ki a Windows Installer programból.

A .NET-keretrendszer 2.0 szabadon terjeszthető csomagjának futtatása egy parancssorban

Ha parancssor használatával szeretné megjavítani a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját, tegye az alábbiakat:
 1. Keresse meg a Dotnetfx.exe fájlt, amellyel telepítette a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját. Ehhez kövesse az alábbi módszerek egyikét:
  • Ha a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját CD-ről vagy DVD-ről telepítette, helyezze a telepítőlemezt a CD- vagy DVD-meghajtóba.
  • Ha a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját a merevlemezről telepítette, akkor töltse le annak telepítőprogramját a merevlemezre.
  • Ha a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját hálózati meghajtóról telepítette, akkor csatlakozzon újra a meghajtóhoz.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Futtassa a parancssorból az alábbi parancsot:
  %TelepítésiÚtvonal%\dotnetfx.exe /t:%temp% /c:"msiexec.exe /fvecms %temp%\netfx.msi"
Megjegyzés: A %TelepítésiÚtvonal% az 1. lépésben megkeresett Dotnetfx.exe fájl elérési útjának helyőrzője.

A .NET-keretrendszer 2.0 manuális eltávolítása és újbóli telepítése

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben


Fontos: Az alábbi lépések végrehajtása a biztonsági kockázat növekedését okozhatja. Ezek a lépések számítógépét vagy hálózatát sebezhetőbbé tehetik a rossz szándékú felhasználók és a kártevők – például a vírusok – támadásaival szemben. A cikkben ismertetett eljárást kizárólag a programok rendeltetésszerű használatának lehetővé tétele, illetve bizonyos programfunkciók végrehajtása céljából ajánlott végrehajtani, előtte azonban célszerű mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Ha ezen eljárás mellett dönt, a számítógép védelme érdekében tegyen meg minden további szükséges lépést. Az eljárást kizárólag abban az esetben hajtsa végre, ha valóban szükséges.
 1. Távolítsa el a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját a Windows Installer gyorsítótárjából:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az installer parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. A Windows Installer Megtekintés menüjében kattintson a Részletek elemre.
  3. A jobb gombbal kattintson a Név oszlopfejlécre, majd kattintson a Megjegyzések elemre.
  4. Kattintson a jobb gombbal arra a gyorsítótárazott Windows Installer fájlra, amelyhez a Microsoft .NET keretrendszer 2.0 RTL x86 enu megjegyzés tartozik, majd kattintson az Eltávolítás parancsra.
  5. Miután az eltávolítási folyamat befejeződött, lépjen ki a Windows Installer programból.
 2. Manuálisan törölje az alábbiakat a számítógépről. Megjegyzés: A .NET-keretrendszer telepítésének aktuális állapotától függően előfordulhat, hogy ezek az elemek már nem találhatók a számítógépen.
  • Az URTTemp mappa
  • Az Mscoree.dll fájl
  • A v2.0.50727 mappa
  Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a system32 parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra. A System32 mappa tartalma megjelenik a Windows Intézőben.
  2. Keresse meg, majd törölje az URTTemp mappát.
  3. Keresse meg, majd törölje az mscoree.dll fájlt.

   Megjegyzés: Ha a .NET-keretrendszer 1.1 vagy 1.0 is telepítve van a számítógépen, és nem szeretné újratelepíteni a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját, akkor javítania kell az 1.1-es vagy 1.0-s verziót. További részletekért lásd a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkének „A .NET-keretrendszer javítása” részét:
   824643 A Microsoft .NET-keretrendszer 1.1 Windows XP vagy Windows 2000 rendszerben jelentkező telepítési hibáinak elhárítása (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
  4. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a microsoft.net parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra. A Microsoft.NET mappa tartalma megjelenik a Windows Intézőben.
  5. A Microsoft.NET mappában kattintson duplán a Keretrendszer mappára.
  6. A Keretrendszer mappából törölje a v2.0.50727 mappát.
  7. Zárja be a Keretrendszer mappát.
 3. Manuálisan törölje a megfelelő beállításkulcsokat:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra a Beállításszerkesztő megnyitásához.
  2. A beállításszerkesztőben keresse meg és törölje a következő beállításkulcsokat.

   Megjegyzés: A .NET-keretrendszer telepítésének aktuális állapotától függően előfordulhat, hogy ezek a beállításkulcsok már nem találhatók a számítógépen.
   • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v2.0.50727
   • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\policy\v2.0
  3. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 4. A Windows Installer CleanUp segédprogrammal (Msizap.exe) távolítsa el a Windows Installer adatait a beállításjegyzékből. A Windows Installer szoftverfejlesztői készlet összetevői (Msizap.exe) a Microsoft Windows szoftverfejlesztői készletében (SDK) találhatók.

  A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Letöltés
  A Windows Installer CleanUp Utility (Msicuu2.exe) csomag letöltése.
  A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
  A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

  További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál:
  290301 A Windows Installer Clean Up segédprogram ismertetése
  Ha el szeretné távolítani a Windows Installer adatait a beállításjegyzékből, tegye az alábbiakat:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. A parancssorban keresse meg a Windows Installer CleanUp segédprogramot tartalmazó könyvtárat, majd futtassa az alábbi parancsot:
   Msizap TP {7131646D-CD3C-40F4-97B9-CD9E4E6262EF}
  3. Indítsa újra a számítógépet.
 5. Tiltsa le a számítógépen telepített összes víruskereső és tűzfalprogramot. Ehhez indítsa újra a rendszert a Rendszerkonfigurációs segédprogram (Msconfig.exe) használatával. Ezután tiltson le minden olyan szolgáltatást, amelyre nincs szüksége.

  Amikor a Rendszerkonfigurációs segédprogramot diagnosztikai módban használja, engedélyezze újra a Windows Installer szolgáltatást a Szolgáltatások lapon.

  A Rendszerkonfigurációs segédprogram elindításához válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be az msconfig parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 6. Törölje a Temp mappa tartalmát:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a %Temp% parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra. A Temp mappa tartalma megjelenik a Windows Intézőben.
  2. A Temp mappában kattintson a Szerkesztés menü Összes kijelölése parancsára.
  3. Kattintson a Fájl menü Törlés parancsára.

   Megjegyzés: A lehető legtöbb fájlt és mappát törölje a Temp mappából.
 7. Telepítse újra a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját. A Microsoft .NET-keretrendszer 2.0-s verziójának terjeszthető csomagja a Microsoft alábbi webhelyéről szerezhető be:
  http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6523
  Megjegyzés: Ha a .NET-keretrendszer 1.1-es vagy 1.0-s verziója is telepítve van a számítógépen, és nem szeretné újratelepíteni a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját, akkor javítania kell az 1.1-es vagy 1.0-s verziót. Az Mscoree.dll fájl és az URTTemp mappa cseréjéhez javítania kell ezeket a telepítéseket.

Hivatkozások

További tudnivalókat a Microsoft Developer Network (MSDN) alábbi webhelyein talál:
Beállításszerkesztő
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/x6kd89c5(vs.71).aspx

Windows Installer
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa372866.aspx

Frequently asked questions (Gyakori kérdések)
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/netframework/aa497323.aspx

Versioning, compatibility, and side-by-side execution in the .NET Framework (Verziószámozás, kompatibilitás és párhuzamos végrehajtás a .NET-keretrendszerben)
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/netframework/aa497340.aspx
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 908077 - Utolsó ellenőrzés: 2012. október 31. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft .NET Framework 3.5
 • Microsoft .NET Framework 3.0
 • Microsoft .NET Framework 2.0 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbmsicuu2 kbresolve kbsweptvs2008 kbtshoot kbhowtomaster KB908077
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com