Nadat u een certificaat uitgeven in Active Directory op een computer met Windows XP, verlenging mag verlaten Active Directory certificate certificaatarchief leeg

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 903930 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

U probeert de functie voor automatische inschrijving gebruiken om te beheren de levenscyclus van een gebruiker op een Microsoft certificaat Windows XP-computer. Nadat u het certificaat in Active uitgeven Directory-adreslijstservice certificaatvernieuwing kan verlaten Active Directory lege certificaatarchief.

Oorzaak

Dit probleem treedt op wanneer de functie voor automatische inschrijving verwijdert het oude certificaat uit Active Directory zonder een nieuw certificaat te publiceren. Dit probleem treedt op wanneer u het certificaat onder bepaalde specifieke vernieuwen omstandigheden.

Oplossing

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld om alleen het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet wellicht extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, is het daarom raadzaam te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als u de hotfix downloaden, is er een sectie 'Hotfix downloaden beschikbaar' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, contact op met Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

OpmerkingAls er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist is, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Bezoek de volgende Microsoft-website voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk serviceverzoek maken:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
OpmerkingHet formulier 'Hotfix gedownload' geeft de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is omdat een hotfix voor die taal beschikbaar.

Vereisten

U moet Windows XP Service Pack 1 (SP1) of Windows XP Service Pack 2 (SP2) installeren voordat u deze hotfix installeert.

Opnieuw opstarten

U moet de computer opnieuw opstarten nadat u deze hotfix toepast.

Vervanging van hotfixes

Deze hotfix vervangt geen andere hotfixes.

Bestandsgegevens

Het bestand heeft de Engelse versie van deze hotfix kenmerken (of recentere bestandskenmerken) die in de volgende tabel worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in Coordinated Universal Time (UTC). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Naar het verschil tussen UTC en lokale tijd, gebruikt u deTijd Zonetabblad in het besturingselement datum en tijd Deelvenster.
Windows XP met servicepack 1
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestand grootteDatumTijdPlatform
Pautoenr.dll5.1.2600.172258,88029-Jul-200521: 03x 86
Windows XP met servicepack 2
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestand grootteDatumTijdPlatform
Pautoenr.dll5.1.2600.272862,97629-Jul-200520: 55x 86

Workaround

Het certificaat van dit probleem omzeilen ophalen de certificeringsinstantie (CA) en publiceert u het certificaat in Active Directory.

Voor meer informatie over hoe u een certificaat ophalen Bezoek de volgende Microsoft-website uit een Microsoft Windows Server 2003-CA website:
http://technet2.Microsoft.com/WindowsServer/en/Library/448dc9ee-eec5-4229-a6e5-64653bc4e1531033.mspx
Voor meer informatie over het ophalen van een certificaat van een Microsoft Windows 2000-Certificeringsinstantie de volgende Microsoft-website:
http://technet2.Microsoft.com/WindowsServer/en/Library/71284504-7cf5-4a8e-bc76-b138e64de7d81033.mspx
Voor meer informatie over het publiceren van een certificaat in Active Map op een computer met Windows Server 2003, gaat u naar de volgende Microsoft-websites:
http://technet2.Microsoft.com/WindowsServer/en/Library/c25f57b0-5459-4c17-bb3f-2f657bd23f781033.mspx?mfr=true
http://technet2.Microsoft.com/WindowsServer/en/Library/051bbb3a-a5f4-46ef-827d-4b68ee0610b61033.mspx
Voor meer informatie over het publiceren van een certificaat in Active Bezoek de volgende Microsoft-map op een computer met Windows 2000 website:
http://www.Microsoft.com/Windows/Windows2000/en/Advanced/Help/sag_CSprocsPol_PubAD.htm

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem in de Microsoft-producten die worden vermeld is in de sectie 'Van toepassing op'.

Meer informatie

Voor meer informatie over certificaten Windows XP, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://technet.Microsoft.com/en-us/library/bb456981.aspx
Voor meer informatie klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
824684Beschrijving van de standaardterminologie die wordt gebruikt om software-updates voor Microsoft te beschrijven
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 903930 - Laatste beoordeling: donderdag 17 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbfix kbbug kbhotfixserver kbqfe kbmt KB903930 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:903930

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com