Artikkelin tunnus: 903275 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämän artikkelin 2007 Office -versio on seuraava Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkeli:
919895 2007 Office -tuotteen aktivoimisessa mahdollisesti ilmenevien ongelmien vianmääritys
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

ESITTELY

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tehdään Microsoft Office -tuotteen aktivoimisessa mahdollisesti ilmenevien ongelmien vianmääritys.

Kun aktivoit Office-jälleenmyyntikäyttöoikeuden, otat käyttöön tuotteen kaikki toiminnot. Lisäksi näyttöön ei enää tule kehotetta aktivoida jälleenmyyntikäyttöoikeus aina, kun käynnistät Office-tuotteen.

Kun yrität käynnistää tai aktivoida Office-tuotteen, saatat kohdata jonkin seuraavista tilanteista:
 • Et ole aktivoinut Office-tuotetta onnistuneesti.
 • Sinun on aktivoitava Office-tuote uudelleen.
 • Rekisterissä tai Office-kansioissa saattaa olla osa aiempaa Office-asennusta.
Seuraavat seikat ilmaisevat, että Office-tuotteen aktivoinnissa on ongelma.

Office-tuote toimii rajoitetun toiminnan tilassa

Kun käynnistät aiemmin oikein toimineen Office-tuotteen, se toimii rajoitetun toiminnan tilassa. Lisätietoja rajoitetun toiminnan tilasta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
316032 Tämä komento ei ole käytettävissä, koska asiakirja on lukittu muokkausta varten -virhesanoma yritettäessä muokata vanhoja tai uusia tiedostoja Office XP:ssä ja Office 2003:ssa (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Olet aktivoinut tuotteen enimmäismäärässä tietokoneita

Kun yrität aktivoida Office-tuotteen, aktivointi epäonnistuu. Lisäksi näyttöön tulee sanoma siitä, että olet aktivoinut Office-tuotteen enimmäismäärässä tietokoneita.

Tietokoneen kokoonpanoon on tehty merkittäviä muutoksia

Kun käynnistät aiemmin oikein toimineen Office-tuotteen, näyttöön tulee virhesanoma siitä, että tietokoneen kokoonpanoon on tehty merkittäviä muutoksia. Tässä tilanteessa saattaa ilmetä jokin seuraavista ongelmista:
 • Kun käynnistät Office-ohjelman, sinua kehotetaan antamaan Product Key -tuotetunnus. Kun annat Product Key -tuotetunnuksen, näyttöön tulee Virheellinen Product Key -tuotetunnus -virhesanoma. Tämä tapahtuu, vaikka annoit Office-tuotteen mukana toimitetun Product Key -tuotetunnuksen.
 • Kun yrität aktivoida Office-tuotteen, ohjattu aktivoimistoiminto katoaa.
 • Kun yrität aktivoida Office-tuotteen Internetin välityksellä, näyttöön tulee tietoliikenteeseen liittyvä virhe.
 • Kun yrität aktivoida Microsoft Office 2003:n sen onnistuneen asentamisen jälkeen, ohjattu aktivoimistoiminto ei käynnisty. Näyttöön ei tule mitään virhesanomia.

Puhelinaktivointi epäonnistuu

Yrität aktivoida Office-tuotteen puhelimitse. Kun olet antanut tukihenkilön sinulle antaman vahvistustunnuksen, näyttöön kuitenkin tulee virhesanoma, joka ilmoittaa vahvistustunnuksen olevan virheellinen.

Ohjattu aktivointitoiminto ei käynnisty

Kun käynnistät Office-tuotteen tai valitset Ohje-valikosta Aktivoi tuote, ohjattu aktivoimistoiminto ei käynnisty.

Enemmän tietoa

Ratkaista Office-tuotteiden aktivointiongelmat käyttämällä seuraavia tapoja esitetyssä järjestyksessä.

Tapa 1: Yleinen vianmääritys

 • Varmista, että käytössä olevan käyttöjärjestelmän päivämäärä ja aika on asetettu oikein.
 • Jos Office-tuote toimii rajoitetun toiminnan tilassa, käytössä saattaa olla Office-tuotteen kokeiluversio. Jos käytössä on Office-tuotteen kokeiluversio, onko kokeiluversio vanhentunut? Lisätietoja Office-tuotteiden kokeiluversioista saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  831023 Office 2003:n kokeiluversion muuntaminen täydeksi jälleenmyyntiversioksi (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
  295167 Office XP:n kokeiluversion asentamisessa huomioon otettavia seikkoja (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
 • Tarkista Internet-yhteytesi. Pystytkö muodostamaan Internet-yhteyden? Onko käytössä palomuuri tai välityspalvelin, joka edellyttää todennusta? Lisätietoja mahdollisista tietoliikenneongelmista, joita voi ilmetä Office-tuotteen aktivoinnissa, saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  822519 Virhesanoma tulee näyttöön yritettäessä aktivoida Office-ohjelmia Internetin välityksellä (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
 • Tuleeko näyttöön Virheellinen Product Key -tuotetunnus -virhesanoma, kun yrität aktivoida Office-tuotteen? Tietokoneessa saattaa olla useampi kuin yksi saman Office-version asennus. Onko tietokoneessa asennettuna esimerkiksi Office 2003:n kokeiluversio ja Office 2003:n jälleenmyyntiversio? Tai onko tietokoneessa asennettuna jokin yksittäinen Office-ohjelma, kuten Microsoft Office Excel 2003, asennettuna yhdessä Office 2003:n koko tuotepaketin kanssa?

  Tietokoneessa tulee olla asennettuna ainoastaan yksi saman Office-version asennus. Lisätietoja Virheellinen Product Key -tuotetunnus -virheistä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  836178 Virheellisen Product Key -tunnuksen virhesanoma tulee näyttöön käynnistettäessä Office 2003 -ohjelma Office Professional Edition 2003:n asentamisen jälkeen
  321346 Office-ohjelman avaamisen yhteydessä pyydetään antamaan Product Key -tuotetunnus
 • Yritätkö asentaa Office-tuotteen OEM (Original Equipment Manufacturer) -versiota eri tietokoneeseen? Office-tuotteen OEM-versiosta voi olla vain yksi asennus asennettuna yksittäiseen tietokoneeseen. Lisätietoja Officen OEM-version asentamisesta eri tietokoneeseen saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkelin:
  826526 Asennustasi ei voi aktivoida -virhesanoma yritettäessä aktivoida Office 2003
  300273 Office XP:n OEM-version voi aktivoida vain kerran
 • Jos korvasit aiemman tietokoneesi uudella, yritä aktivoida Office-tuote Internetin välityksellä. Jos et pysty aktivoimaan Office-tuotetta Internetin välityksellä, yritä aktivoida Office-tuote puhelimitse.

  Huomautus Office-tuotteiden kokeiluversioita ei voi aktivoida puhelimitse.

Tapa 2: Jos tiedosto Opa11.dat tai Data.dat on vioittunut

Jotkin aktivointiongelmat ilmaisevat, että Microsoft Office 2003:n tai Microsoft Office XP:n käyttöoikeustiedosto on vioittunut. Jos käyttöoikeustiedosto on vioittunut, et pysty ratkaisemaan ongelmaa poistamalla Office-tuotteen ja asentamalla sen sitten uudelleen. Käyttöoikeustiedostoa ei poisteta, kun poistat Office-tuotteen. Lisäksi käyttöoikeustiedostoa ei korvata, kun asennat Office-tuotteen uudelleen. Jos käyttöoikeustiedosto on vioittunut, poista se jollakin seuraavista tavoista.

Jos haluat Microsoftin poistavan käyttöoikeustiedoston puolestasi, siirry Korjaa ongelma puolestani -osaan. Jos haluat poistaa käyttöoikeustiedoston mieluummin itse, siirry Haluan korjata ongelman itse -osaan.

Korjaa ongelma puolestani

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding start expanded
Jos haluat poistaa käyttöoikeustiedoston, napsauta Korjaa ongelma -painiketta tai -linkkiä. Valitse Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata ohjatun Fix it -toiminnon ohjeita.

Windows 8
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding start expanded
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets fixit1
Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 20053
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets fixit2

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding end

Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 ja Windows Server 2003
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding start expanded
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets fixit1
Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50302
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets fixit2
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding end

Huomautuksia
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding start collapsed
 • Tämä ohjattu toiminto saattaa olla vain englanninkielinen. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.
 • Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, tallenna Fix it -ratkaisu muistitikkuun tai CD-levylle ja suorita se sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.
 • Arvostamme palautettasi. Voit antaa meille palautetta tai ilmoittaa tähän ratkaisuun liittyvistä ongelmista jättämällä kommentin Fix it for me (Korjaa ongelma puolestani) -blogiin tai lähettämällä meille sähköpostiviestin.
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding end collapsed
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets folding end

Haluan korjata ongelman itse

Office 2003

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data ja valitse sitten OK.
 2. Napsauta Opa11.dat-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista.

  Tärkeää Älä poista Opa11.bak-tiedostoa.
 3. Sulje kansio.
 4. Käynnistä ohjattu Office 2003:n aktivoimistoiminto käynnistämällä jokin Office 2003 -ohjelma.

Office XP

 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data ja valitse sitten OK.
 2. Napsauta Data.dat-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista.

  Tärkeää Älä poista data.bak-tiedostoa.
 3. Sulje kansio.
 4. Käynnistä ohjattu Office XP:n aktivoimistoiminto käynnistämällä jokin Office XP -ohjelma.
875452 Microsoft Office 2003:n ohjattu aktivoimistoiminto katoaa, kun Microsoft Office 2003:n käyttöoikeutta aktivoidaan puhelimitse (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
823761 Tuoteaktivointi epäonnistuu, kun Microsoft Office XP Enterprise Subscription License -tuote yritetään aktivoida (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
823527 Office 2003:n ohjattu aktivoimistoiminto ei käynnisty (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
313938 Ohjattu aktivoimistoiminto ei käynnisty (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Tapa 3: Jos teit merkittäviä muutoksia tietokoneen kokoonpanoon

Jos teit merkittäviä muutoksia tietokoneen kokoonpanoon, muutokset saattavat vaikuttaa Office XP:n aktivointiin. Kun käynnistät Office XP:n, näyttöön saattaa tulla virhesanoma, joka ilmoittaa Office XP:n havainneen merkittävän muutoksen tietokoneen kokoonpanossa. Kun näin tapahtuu, Office XP toimii rajoitetun toiminnan tilassa. Lisätietoja tämän ongelman vianmäärityksestä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
296924 Office on tunnistanut merkittäviä muutoksia tietokoneesi kokoonpanossa -sanoma tulee näyttöön, kun jokin Office-ohjelma käynnistetään (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Tapa 4: Jos Office XP:n ohjattu aktivointitoiminto lopettaa vastaamisen

Tässä tilanteessa ohjatun aktivointitoiminnon valintaikkuna tulee näyttöön, kun yrität aktivoida Office XP:n. Ohjattu aktivoimistoiminto kuitenkin lopettaa vastaamisen. Tämä ongelma ilmenee, jos Windows Script -tiedostot puuttuvat tai ovat vioittuneet. Lisätietoja tästä ongelmasta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
303048 Näyttöön tulee sanoma, jossa pyydetään odottamaan ohjatun toiminnon alustamisen aikana, kun ohjatun aktivoimistoiminnon valintaikkuna tulee näyttöön (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Suositukset

Yleiskatsaus Microsoftin tuoteaktivoinnista on seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://www.microsoft.com/piracy/mpa.aspx
Lisätietoja Microsoftin tuoteaktivoinnista saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
302806 Microsoftin tuoteaktivoinnin kuvaus
Lisätietoja ohjatusta Office-aktivoimistoiminnosta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
293151 Ohjatun Microsoft Office -aktivoimistoiminnon kuvaus
Lisätietoja Office-tuotteiden aktivoimisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
828958 Käyttöoikeuden aktivoiminen Office-ohjelmissa
Microsoft Vision ohjatun aktivoimistoiminnon avulla voit päivittää Microsoftilla olevat henkilökohtaiset asiakastietosi tai muuttaa niitä milloin tahansa joko Internetin välityksellä tai puhelimitse.

Saat lisätietoja rajoitetun toiminnan tilasta napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
293466 Vision rajoitetut toiminnot, puuttuvat valikkokomennot ja käytöstä poistetut ominaisuudet (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Lisätietoja Microsoft Vision ohjatun aktivoimistoiminnon tietosuojakäytännöstä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
293477 Tietoja Microsoftin ohjatun aktivoimistoiminnon tietosuojakäytännöstä Visio-sovellukselle (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Lisätietoja Visio 2002:n tai Visio 2003:n pysyvän käyttöoikeuden aktivoimisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
297247 Visio 2002:n tai Visio 2003:n pysyvän käyttöoikeuden aktivoiminen (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Lisätietoja Microsoft-tuotteen aktivoimisesta ja Microsoft-tuotteen aktivoimisesta puhelimitse saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
326851 Microsoft-tuotteen aktivoiminen ja rekisteröiminen (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 903275 - Viimeisin tarkistus: 12. helmikuuta 2013 - Versio: 4.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
 • Microsoft Office OneNote 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003 with Business Contact Manager
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
 • Microsoft Office Visio Professional 2003
 • Microsoft Office XP Professional Edition
 • Microsoft Office XP Small Business Edition
 • Microsoft Office XP Standard Edition
 • Microsoft Access 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Publisher 2002 Standard Edition
 • Microsoft Visio 2002 Professional Edition
 • Microsoft Visio 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Hakusanat: 
kbmsifixme kbfixme kbwizard kblicensing kbactivation kbtshoot KB903275

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com