A Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepített Windows 2000- és Windows XP-alapú számítógépek nem láthatók a Windows Server Update Services (WSUS) konzolján

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 903262 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Windows beállításjegyzékének ismertetése tapasztalt felhasználók számára
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Windows 2000- és Windows XP-alapú számítógépek nem láthatók a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatás konzolján. A jelenség a Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepített Windows 2000- vagy Windows XP-alapú számítógépeknél fordul elő. A probléma csak abban az esetben jelentkezik, ha a lemezképet nem a Sysprep segédprogrammal vagy egy másik, egyedi biztonsági azonosítót létrehozó technológiával telepítették.

Oka

A jelenség oka, hogy azon ügyfelek beállításjegyzékében, amelyekre a lemezképet telepítik, már létezik egy SusClientID azonosító.

A megoldás

Figyelmeztetés: A beállításszerkesztővel (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy más eszközzel helytelenül módosított beállításjegyzék komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.

A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi lépéseket azon a Windows 2000- vagy Windows XP-alapú számítógépen, amelyet Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepítettek:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. A parancssorba írja be a net stop wuauserv parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 4. Keresse meg, majd kattintson a beállításjegyzék következő alkulcsára:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate
 5. A beállításszerkesztő jobb oldali ablaktáblájában törölje az alábbi bejegyzéseket:
  • PingID
  • AccountDomainSid
  • SusClientId
 6. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 7. A parancssorba írja be a net start wuauserv parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 8. A parancssorba írja be a wuauclt.exe /resetauthorization /detectnow parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 9. Várjon 10 percet, amíg a rendszer megállapítja, hogy vannak-e elérhető frissítések.
 10. Indítsa el a WSUS konzolt, és ellenőrizze, hogy az ügyfelek megjelennek-e a konzolon.

További információ

A Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepített első Windows 2000- vagy Windows XP-alapú számítógép megjelenik a WSUS konzolján. A Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepített további Windows 2000- vagy Windows XP-alapú számítógépek ugyanakkor nem láthatók. A jelenség oka, hogy az első, Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepített Windows 2000- vagy Windows XP-alapú számítógép ugyanazt az SusClientID azonosítót használja. A megoldást ismertető részben leírt lépések végrehatása esetén a rendszer új SusClientID azonosítót hoz létre. Ezt követően a WSUS konzolján megjelennek a további, Windows 2000- vagy Windows XP-lemezképpel telepített Windows 2000- vagy Windows XP-alapú számítógépek is.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 903262 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2 a következő platformokon
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbdeployment KB903262
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com