POPRAVAK: Po pokretanju pretplatničkog sadržaja zaštićenog povezanim licencama i Microsoftovim sustavom upravljanja digitalnim pravima za sadržaje vrste Windows Media nekim prijenosnim uređajima treba bar 30 sekundi da počnu reproducirati dio sadržaja

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 902344 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

SIMPTOMI

Nekim prijenosnim uređajima treba 30 sekundi ili više da počnu reproducirati dio sadržaja kada prijenosni uređaj mora označiti mjesto za spremanje licence. Taj se problem obično pojavljuje kada pokrenete sadržaj pretplate zaštićen Microsoftovim sustavom upravljanja digitalnim pravima za sadržaje vrste Windows Media koji koristi povezane licence.

UZROK

Taj se problem pojavljuje jer računalo pogrešno šalje udvostručene temeljne licence prijenosnom uređaju. To uzrokuje sporije pokretanje jer prijenosni uređaj mora označiti udvostručene temeljne licence.

Ako temeljna licenca već postoji na prijenosnom uređaju, računalo treba slati samo ažurirane podređene licence.

RJEŠENJE

Informacije o hitnom popravku

Microsoft je stavio na raspolaganje podržani hitni popravak, ali njegova je namjena samo ispravak problema opisanog u ovom članku. Primijenite ga samo na sustave u kojima se taj problem pojavljuje. Taj hitni popravak možda će se dodatno testirati. Stoga vam preporučujemo da, ako vam opisani problem ne uzrokuje velike poteškoće, pričekate sljedeću verziju u kojoj će se nalaziti i taj hitni popravak.

Da biste odmah riješili problem i nabavili hitni popravak, obratite se službi podrške za Microsoftove proizvode. Potpun popis brojeva telefona službe podrške za Microsoftove proizvode, kao i informacije o cijenama podrške, potražite na sljedećem Microsoftovu web-mjestu:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Napomena U posebnim se slučajevima naknade koje se obično zaračunavaju za pozive službi podrške mogu otpisati ako stručnjak za podršku za Microsoftove proizvode utvrdi da će se određenim ažuriranjem riješiti problem. Uobičajene cijene poziva službi podrške primjenjuju se na dodatna pitanja i probleme koji nemaju veze s pripadnim ažuriranjem.

Preduvjeti

Da biste primijenili ovaj hitni popravak morate imati instalirano ažuriranje opisano u članku Microsoftove baze znanja (KB) pod brojem 891122. Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
891122Ažuriranje za reproduktore koji koriste sustav upravljanja digitalnim pravima za sadržaje vrste Windows Media (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

Informacije o preuzimanju

Iz Microsoftova centra za preuzimanje možete preuzeti sljedeće datoteke:
Dodatne informacije o preuzimanju Microsoftovih datoteka za podršku potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
119591 Kako putem internetskih usluga preuzeti Microsoftove datoteke za podršku (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
Microsoft je na toj datoteci izvršio protuvirusnu provjeru. Microsoft je koristio najažurniji softver za otkrivanje virusa dostupan na dan objave datoteke. Datoteka je pohranjena na poslužiteljima poboljšane sigurnosti koji sprječavaju neovlaštenu izmjenu datoteka.

Informacije o datoteci

Engleska verzija tog hitnog popravka ima atribute datoteka navedene na popisu u sljedećoj tablici (ili novije). Datumi i sati za te datoteke izraženi su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledavate informacije o datoteci, one se pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC-a i lokalnog vremena, na upravljačkoj ploči pogledajte karticu Time Zone (Vremenska zona) u sklopu stavke Date and Time (Datum i vrijeme).
Sažmi ovu tablicuProširi ovu tablicu
Naziv datotekeVerzija datotekeVeličina datotekeDatumTimeOSPlatforma
Msscp.dll10.0.0.3934366,83226. lipnja 2005.17:13Windows XPx86
Msscp.dll11.0.0.4354346,62410. srpnja 2006.22:31Windows Media Center Edition 2005x86

STATUS

Microsoft je potvrdio da se ta programska pogreška pojavljuje u Microsoftovim proizvodima popisanima u odjeljku "Odnosi se na".

DODATNE INFORMACIJE

Da biste riješili taj problem, možda ćete morati formatirati prijenosni uređaj. Na taj ćete način biti sigurni da su udvostručene licence uklonjene s prijenosnog računala.

Dodatne informacije o terminologiji softverskog ažuriranja potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja

Svojstva

ID članka: 902344 - Posljednja izmjena: 3. studenog 2006. - Revizija: 3.0
ODNOSI SE NA
  • Windows Media Format 9.5 Software Development Kit
Ključne riječi: 
kbfix kbqfe kbhotfixserver KB902344

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com