HTML-súgó fájlok nem nyithatóak meg az Internet Explorer böngészőből a 896358-as számú biztonsági frissítés vagy a Windows Server 2003 Service Pack 1 szervizcsomag telepítése után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 902225 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A 896358-as számú biztonsági frissítés vagy a Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) szervizcsomag telepítése után a következő jelenségeket tapasztalhatja, amikor az Internet Explorer böngészőben a HTML-súgó .chm fájljára kattint:
 • A .chm fájl témaköreit nem lehet megtekinteni, amikor Mentés helyett a Megnyitás parancsra kattint a Fájl letöltése párbeszédpanelen.
 • A .chm fájl témaköreit nem lehet megtekinteni, amikor a Mentés parancsra kattint a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és aztán kíséreli megnyitni a fájlt.
Megjegyzés: Ez a cikk a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben olvasható tudnivalókat egészíti ki:
232077 Fájlok megnyitása hivatkozásra kattintva a Fájl letöltése párbeszédpanelen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
896054 Nem nyitható meg a távoli tartalom az InfoTech protokoll használatával a 896358 számú biztonsági frissítés, a Windows Server 2003 Service Pack 1 szervizcsomag vagy a 840315 számú biztonsági frissítés telepítése után
896358 MS05-026: A HTML-súgó hibája programkód végrehajtására adhat lehetőséget

Oka

A 896358. számú biztonsági frissítés és a Windows Server 2003 SP 1 szervizcsomag módosított InfoTech protokollt tartalmaz, amely blokkolja a távoli tartalom megtekintését. Ezeknek a módosításoknak az a céljuk, hogy csökkentsék a HTML súgóban lévő biztonsági réseket. A 896358-as számú biztonsági frissítés vagy a Windows Server 2003 SP1 szervizcsomag telepítését követően az Ideiglenesen letöltött fájlok mappában lévő fájlokat úgy kezeli a rendszer, mint az Internet zóna tartalmát. Ezért a fájlokat blokkolhatja a rendszer, amikor a Megnyitás parancsra kattint a Fájl letöltése párbeszédpanelen. Továbbá a 896358. számú biztonsági frissítés vagy a Windows Server 2003 SP 1 szervizcsomag telepítése után a mellékletkezelő nem megbízható fájlként kezelheti a letöltött .chm fájlt, ezért előfordulhat, hogy nem lehet a fájlt megnyitni. A fent említett jelenségek normálisak és szándékos tervezés eredményei, melyek a biztonsági frissítés és a Windows Server 2003 SP1 szervizcsomag telepítésének velejárói.

A megoldás

Megoldás végfelhasználók számára

Figyelmeztetés Ha arra kéri a program, hogy mentse vagy megnyissa a .chm fájlt a webhelyről, csak akkor tegye azt, ha szüksége van a fájlra és megbízik a fájlt kínáló webhelyben.

A Fájl letöltése párbeszédpanelen kattintson a Mentés parancsra, majd válassza ki a helyet, ahová a .chm fájlt kívánja menteni. Ezután használja az alábbi módszerek valamelyikét:

1. módszer

 1. Kattintson duplán a .chm fájlra.
 2. A Fájl megnyitása-Biztonsági figyelmeztetés párbeszédpanelen törölje az Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés jelölőnégyzetet.
 3. Kattintson a Megnyitás parancsra.

2. módszer

 1. Kattintson a jobb gombbal a CHM fájlra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 2. Kattintson a Tiltás feloldása gombra.
 3. Kattintson duplán a .chm fájlra a megnyitásához.

Megoldás rendszergazdák számára

A probléma megoldásához használja a következő módszerek egyikét.

Használjon UNC-fájlútvonalakat és fájlmegosztásokat a .chm fájlokhoz történő kapcsolódásra

Ha az intranet weblap HTTP URL-sémát használ a .chm fájlokhoz való kapcsolódásra, a 896358-as számú biztonsági frissítés megakadályozhatja, hogy a felhasználók megtekinthessék a .chm fájl témaköreit. Ha a HTTP-fájlútvonalat UNC-fájlútvonalra cseréli, újra lehetségessé válik a .chm fájlok megnyitása weblapokról.

Tegye a következőket ahhoz, hogy UNC-fájlútvonalat használjon HTTP URL-fájlútvonal helyett:
 1. Tegye a .chm fájlokat olyan fájlmegosztásra, mely UNC-fájlútvonallal is elérhető.

  Egy UNC-fájlútvonal az alábbi útvonalhoz hasonló:
  \\productmanuals\helpfiles
 2. Használja a the ItssRestrictions\UrlAllowList értéket, hogy az intranet rendszerei hozzáférhessenek a .chm fájlokhoz fájlmegosztásokról.

  További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  896054 Nem nyitható meg a távoli tartalom az InfoTech protokoll használatával a 896358 számú biztonsági frissítés, a Windows Server 2003 Service Pack 1 szervizcsomag vagy a 840315 számú biztonsági frissítés telepítése után
 3. Frissítse az intranetes weblap hivatkozásait, hogy UNC-fájlútvonalakat használhasson a .chm fájlokhoz csatlakozó URL-címekben.
Megjegyzés: Ez a módszer csak az Intranet zónából szolgáltatott weblapok esetében működik. A módszer nem működik az Internet zónából szolgáltatott weblapok esetében.

Webalkalmazások beállítása .chm fájlok letöltésére

A .chm fájlokhoz csatlakozó weblapokhoz adjon olyan utasításokat, melyek a felhasználók számára a fájl mentését ajánlják a közvetlen megnyitás helyett. További információkat a „Megoldás végfelhasználók számára” részben talál.

Használhatja a DownloadOptions utasítás <META> címkéjét, hogy eltávolítsa a Megnyitás gombot a Fájl letöltése párbeszédpanelből, amely azután jelenik, hogy a felhasználó rákattintott egy .chm fájl hivatkozására. Tegye ezt a címkét a HTML-lap <head> címkéjébe. A következő példa az előbb említett módszert illusztrálja.
<head>
<META name="DownloadOptions" content="noopen">
</head>
További információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/ms534184.aspx
Megjegyzés A DownloadOptions <META> címke csak Microsoft Windows XP Service Pack 2 és Windows Server 2003 Service Pack 1 rendszeren használható.

További információ

Áttekintés és példák rendszergazdák részére

Ha többet szeretne tudni a 896358. jelű biztonsági frissítésről, valamint a frissítés által érintett webalkalmazások ismételt engedélyezéséről, olvassa el a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkét a cikk számára kattintva:
896358 MS05-026: A HTML-súgó hibája programkód távoli végrehajtására adhat lehetőséget

Internet Explorer

Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként nyithat meg fájlokat hivatkozásra kattintva az Internet Explorer programban, olvassa el a Microsoft Tudásbázis következő cikkét a cikk számára kattintva:
232077 Fájlok megnyitása hivatkozásra kattintva a Fájl letöltése párbeszédpanelen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
További információt az Internet Explorer biztonsági zónáinak használatáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
174360 Az Internet Explorer program biztonsági zónáinak használata

Műszaki tanácsadás a Microsoft Windows x64-alapú verzióihoz

A Microsoft Windows x64-alapú verzióit futtató számítógépeken előfordulhat, hogy alkalmaznia kell „A megoldás” című szakaszban a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával kapcsolatos utasításokat. Például a beállításjegyzék más részeit kell esetleg módosítania, attól függően, hogy a 32 bites vagy a 64 bites szolgáltatást kívánja módosítani. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
896459 A beállításjegyzékkel kapcsolatos változások a Windows Server 2003 és Windows XP Professional x64 Edition rendszerek x64-alapú változataiban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Windows x64-alapú kiadásaihoz a hardver gyártója nyújt technikai támogatást. Ennek az az oka, hogy a Windows x64-alapú kiadása a hardverrel együtt került forgalomba. Lehet, hogy a hardver gyártója egyedi összetevőket épített a szóban forgó Windows rendszerbe. Ez lehet eszközillesztő, vagy olyan választható beállítás, amely a hardver teljesítményének maximalizálását szolgálja. Ha technikai segítségre van szüksége a Windows x64-alapú kiadásaihoz, a Microsoft megteszi a tőle elvárhatót, azonban lehet, hogy közvetlenül a gyártóval kell kapcsolatba lépnie. A gyártó tudja a megfelelő támogatást biztosítani az általa a hardverre telepített szoftverhez.

A Microsoft Windows XP Professional x64 Edition termékre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/windows-help?os=winxp#windows=windows-xp
A Microsoft Windows Server 2003 x64-alapú verzióira vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/windowsserver/bb430829.aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 902225 - Utolsó ellenőrzés: 2013. november 7. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbsecurity kbexpertiseinter kbexpertiseadvanced kbtshoot kbprb KB902225
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com