HTML Help -tiedostojen avaaminen Internet Explorerista ei onnistu tietoturvapäivityksen 896358 tai Windows Server 2003 Service Pack 1:n asentamisen jälkeen

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 902225 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Kun olet asentanut tietoturvapäivityksen 896358 tai Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1:n (SP1), saatat kohdata toisen tai molemmat seuraavista ongelmista, kun napsautat .chm-tiedoston (HTML Help) linkkiä Internet Explorerissa:
 • Kyseisen .chm-tiedoston ohjeaiheita ei voi tarkastella, kun valitset Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Avaa-vaihtoehdon Tallenna-vaihtoehdon sijaan.
 • Kyseisen .chm-tiedoston ohjeaiheita ei voi tarkastella, kun valitset Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Tallenna, ja yrität sitten avata tiedoston.
Huomautus Tämä artikkeli sisältää tietoja, jotka täydentävät seuraavia Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkeleita:
232077 Tiedostojen suorittaminen hyperlinkin ja Tiedostojen lataaminen -valintaikkunan avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
896054 Etäsisällön avaaminen InfoTech-protokollan avulla ei onnistu tietoturvapäivityksen 896358, tietoturvapäivityksen 840315 tai Windows Server 2003 Service Pack 1:n asentamisen jälkeen
896358 MS05-026: HTML-ohjeen heikkous saattaa sallia koodin etäsuorittamisen

Syy

Tietoturvapäivitys 896358 ja Windows Server 2003 SP1 sisältävät InfoTech-protokollaan muutoksia, jotka estävät etäsisällön tarkastelemisen. Nämä muutokset tehtiin HTML Help -ohjeiden tietoturvaheikkouksien vähentämiseksi. Kun olet asentanut tietoturvapäivityksen 896358 tai Windows Server 2003 SP1:n, Temporary Internet Files -kansion tiedostoja kohdellaan Internet-vyöhykkeen sisältönä. Tämän vuoksi tiedostot saatetaan estää, kun valitset Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Avaa. Kun tietoturvapäivitys 896358 tai Windows Server 2003 SP1 on asennettu, Liitetiedostojen hallinta saattaa lisäksi kohdella ladattua .chm-tiedostoa tiedostona, johon ei luoteta. Tämän vuoksi et välttämättä pysty avaamaan tiedostoa. Nämä vaikutukset ovat odotettuja ja tarkoituksenmukaisia tietoturvapäivityksen ja Windows Server 2003 SP1:n asentamisen jälkeen.

Ratkaisu

Ongelman ratkaisutapa käyttäjille

Varoitus Jos sinua kehotetaan avaamaan tai tallentamaan .chm-tiedosto jostakin verkkosivustosta, tee niin vain, jos tarvitset tiedoston ja jos luotat verkkosivustoon, jossa tiedosto on.

Valitse Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Tallenna ja valitse sitten sijainti, johon haluat tallentaa .chm-tiedoston. Käytä tämän jälkeen jompaakumpaa seuraavista tavoista:

Tapa 1

 1. Kaksoisnapsauta .chm-tiedostoa.
 2. Poista tiedostojen avaamisen suojausvaroituksen valintaikkunassa Kysy aina ennen tämäntyyppisen tiedoston avaamista -valintaruudun valinta.
 3. Valitse Avaa.

Tapa 2

 1. Napsauta .chm-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
 2. Valitse Salli.
 3. Avaa .chm-tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.

Ongelman ratkaistutapa järjestelmänvalvojille

Voit ratkaista tämän ongelman jollakin seuraavista tavoista.

Käytä UNC-tiedostopolkuja ja jaettuja resursseja .chm-tiedostojen linkittämiseen

Jos intranetissä oleva verkkosivusi linkittää .chm-tiedostoja HTTP URL -rakenteen avulla, tietoturvapäivitys 896358 saattaa estää käyttäjiä näkemästä .chm-tiedoston ohjeaiheita. HTTP-tiedostopolun korvaaminen UNC-polulla saattaa tehdä jälleen mahdolliseksi avata .chm-tiedostoja Web-sivulta.

Voit käyttää UNC-tiedostopolkua HTTP URL -osoitteen sijaan seuraavasti:
 1. Sijoita .chm-tiedostot jaettuun tiedostopalvelimeen, jota voidaan käyttää UNC-tiedostopolun avulla.

  UNC-tiedostopolku näyttää seuraavankaltaiselta:
  \\tuoteoppaat\ohjetiedostot
 2. Anna intranetissä olevien järjestelmien käyttää kyseisen jaetun tiedostoresurssin .chm-tiedostoja määrittämällä ItssRestrictions\UrlAllowList-arvo.

  Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  896054 Etäsisällön avaaminen InfoTech-protokollan avulla ei onnistu tietoturvapäivityksen 896358, tietoturvapäivityksen 840315 tai Windows Server 2003 Service Pack 1:n asentamisen jälkeen
 3. Päivitä intranetissä olevan Web-sivusi linkit käyttämään UNC-tiedostopolkuja .chm-tiedostoihin linkittävissä URL-osoitteissa.
Huomautus Tämä tapa toimii vain intranet-vyöhykkeestä jaettaville sivuille. Tämä tapa ei toimi Internet-vyöhykkeestä jaettaville sivuille.

Verkkosovellusten määrittäminen lataamaan .chm-tiedostot

Lisää .chm-tiedostoihin linkitettävään verkkosivuun ohjeet, jotka kehottavat käyttäjää tallentamaan tiedoston sen sijaan, että hän avaisi sen suoraan. Lisätietoja on "Ongelman ratkaisutapa käyttäjille" -osassa.

Voit myös poistaa Avaa-painikkeen Tiedostojen avaaminen -valintaikkunasta, joka tulee näyttöön, kun käyttäjä napsauttaa .chm-tiedoston linkkiä, käyttämällä DownloadOptions-<META>-tunnistetta. Sijoita tämä tunniste HTML-sivun <head>-tunnisteen sisään. Tämän tekemisestä on esimerkki seuraavassa.
<head>
<META name="DownloadOptions" content="noopen">
</head>
Saat lisätietoja seuraavasta Microsoftin verkkosivusta:
http://msdn.microsoft.com/fi-fi/library/ms534184.aspx.
Huomautus DownloadOptions <META> -tunnisteen käyttöä tuetaan vain Microsoft Windows XP Service Pack 2:ssa ja Windows Server 2003 Service Pack 1:ssä.

Enemmän tietoa

Yleiskatsaus ja esimerkkejä järjestelmänvalvojille

Lisätietoja tietoturvapäivityksestä 896358 ja sellaisten Web-sovellusten ottamisesta uudelleen käyttöön, joihin tämä päivitys vaikuttaa, saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
896358 MS05-026: HTML-ohjeen heikkous saattaa sallia koodin etäsuorittamisen

Internet Explorer

Saat lisätietoja tiedostojen avaamisesta hyperlinkin avulla Internet Explorerissa napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
232077 Tiedostojen suorittaminen hyperlinkin ja Tiedostojen lataaminen -valintaikkunan avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja suojausvyöhykkeiden käyttämisestä Internet Explorerissa napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkelin:
174360 Suojausvyöhykkeiden käyttäminen Internet Explorerissa

Microsoft Windowsin x64-versioiden tekninen tuki

Saatat joutua soveltamaan tämän artikkelin ongelman ratkaisemisesta kertovassa osassa olevia rekisterin muokkaamisen ohjeita Microsoft Windowsin x64-versioita käyttävissä tietokoneissa. Saatat esimerkiksi joutua muokkaamaan rekisterin eri osaa riippuen siitä, haluatko muokata 32- vai 64-bittisiä toimintoja. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
896459 Windows x64 Edition -käyttöjärjestelmien rekisterin muutokset (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Laitteistosi valmistaja antaa teknistä tukea ja ohjeita Windowsin x64-versioihin. Laitteistosi valmistaja antaa tukea siksi, että Windowsin x64-versio sisältyi laitteistoosi. Valmistaja saattaa olla mukauttanut Windows-asennusta sisällyttämällä siihen yksilöllisiä osia. Yksilöllisiä osia saattavat olla tietyt laiteohjaimet tai lisäasetukset, jotka optimoivat laitteiston suorituskykyä. Microsoft tarjoaa tukisopimuksen mukaista tukea, jos tarvitset teknistä apua Windowsin x64-version kanssa. Saatat kuitenkin joutua ottamaan yhteyttä valmistajaan suoraan. Laitteesi valmistaja pystyy parhaiten antamaan tukea laitteeseen asentamalleen ohjelmistolle.

Jos haluat lisätietoja Microsoft Windows XP Professional x64 Editionista, siirry osoitteeseen
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx.
Lisätietoja Microsoft Windows Server 2003:n x64-versioista on seuraavalla Microsoftin verkkosivulla:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/windowsserver/bb430829.aspx.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 902225 - Viimeisin tarkistus: 7. marraskuuta 2013 - Versio: 6.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 seuraavilla käyttöjärjestelmillä
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
Hakusanat: 
kbsecurity kbexpertiseinter kbexpertiseadvanced kbtshoot kbprb KB902225

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com