A .NET-keretrendszer szervizcsomagjainak telepítése nem fejeződik be sikeresen, ha az MS05-004. számú biztonsági frissítés már telepítve van

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 899619 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Microsoft .NET-keretrendszer szervizcsomagjait olyan számítógépen telepíti, amelyen már telepítve van a .NET-keretrendszer 1.0-s vagy 1.1-es verziója, az alábbihoz hasonló hibaüzenetek egyike jelenik meg:
A Microsoft .NET Framework 1.0 Service Pack 3 (KB867461) nem telepíthető, mert a számítógépen telepítve van egy vagy több gyorsjavítás. Távolítsa el őket, majd próbálkozzon újra.
A Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1 (KB867460) nem telepíthető, mert a számítógépen telepítve van egy vagy több gyorsjavítás. Távolítsa el őket, majd próbálkozzon újra.
A telepítés nem fejeződött be.

Oka

A probléma akkor fordulhat elő, ha a .NET-keretrendszer szervizcsomagjának telepítése előtt telepíti az MS05-004. számú biztonsági frissítést. Az MS05-004. számú biztonsági frissítés a szervizcsomag után jelent meg, de azt a kapcsolódó szervizcsomag előtt telepítette a számítógépen. Az MS05-004. számú biztonsági frissítésről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
887219 MS05-004: Az ASP.NET útvonal-ellenőrzéssel kapcsolatos biztonsági rése illetéktelen hozzáférésre adhat lehetőséget

A megoldás

Fontos: Az alábbi lépések végrehajtása a biztonsági kockázat megnövekedését eredményezheti. E lépések továbbá számítógépét vagy hálózatát sebezhetőbbé tehetik a rossz szándékú felhasználók és szoftverek, például a vírusok támadásaival szemben. A cikkben ismertetett eljárást kizárólag a programok rendeltetésszerű használatának lehetővé tétele, illetve bizonyos programfunkciók implementálása végett ajánlott végrehajtani. E módosítások végrehajtása előtt azonban ajánlott mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Ha ezen eljárás alkalmazása mellett dönt, a számítógép védelme érdekében tegyen meg minden további szükséges lépést. Az eljárást kizárólag abban az esetben hajtsa végre, ha ez valóban szükséges.

A probléma megoldásához el kell távolítania a biztonsági frissítést, telepítenie kell a .NET-keretrendszer szervizcsomagját, majd újra kell telepítenie az ajánlott biztonsági frissítéseket.

A .NET-keretrendszer biztonsági frissítésének eltávolításához hajtsa végre az alábbi műveleteket:
  1. Kattintson duplán a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése ikonjára.
  2. Alapértelmezés szerint ekkor megjelenik a Programok módosítása vagy eltávolítása ablaktábla. Az ablaktáblában a telepített programok listája található. Ha látható a Frissítések megjelenítése jelölőnégyzet, győződjön meg arról, hogy be van jelölve.
  3. A Jelenleg telepített programok és frissítések listában jelölje ki a Microsoft .NET Framework Hotfix 1.0 (KB886906) vagy a Microsoft .NET Framework Hotfix 1.1 (KB886904) elemet, majd kattintson az Eltávolítás gombra.
  4. Kattintson a Tovább gombra. Ekkor megjelenik egy, a gyorsjavítás eltávolításának megerősítését kérő párbeszédpanel.
  5. Kattintson az OK gombra.
A biztonsági frissítés eltávolítása után telepítse a .NET-keretrendszer szervizcsomagját. A .NET-keretrendszer szervizcsomagjának telepítését követően telepítheti a szükséges biztonsági frissítéseket.

Fontos: A megfelelő szintű biztonság újbóli biztosítása érdekében a szervizcsomag telepítése után telepíteni kell a javasolt biztonsági frissítéseket.

Állapot

Ez a jelenség tudatos tervezési döntés következménye.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 899619 - Utolsó ellenőrzés: 2006. február 9. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft .NET Framework 1.0
  • Microsoft .NET-keretrendszer 1.1
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbprb KB899619
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com