A Windows Installer üzenet nélkül meghibásodik a Windows Installer 3.1-es verziójára történő frissítés után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 898628 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Microsoft Windows Installer-csomagok (MSI-fájlok) telepítésekor a telepítési folyamat hibaüzenet nélkül megszakad, ha a telepítő a Windows fájlvédelem (WFP) szolgáltatás által védett rendszerfájlok egyikének egy újabb verzióját próbálja telepíteni. Az eseményt követően a Windows Installer naplófájljában és az alkalmazásnaplóban 1931-es hibakódú Windows Installer-hiba található.

Oka

A Microsoft Windows Installer 3.1-es verziójának kibocsátása előtt az üzenetek nélküli telepítések folyamán a telepítő nem tudta telepíteni a WFP szolgáltatás által védett fájlok újabb verzióját. A telepítés azonban ennek ellenére folytatódott, és a program sikeres telepítést jelentett. A Windows Installer 3.1-es verziójának kibocsátásával ez a viselkedés megváltozott. A 3.1-es verzióban ha a telepítő nem tudja telepíteni egy olyan fájl újabb verzióját, amelyet a Windows fájlvédelem szolgáltatás véd, az üzenetek nélküli telepítés sikertelen lesz, és a telepítő visszaállítja a fájl korábbi verzióját. A Windows fájlvédelem megakadályozza, hogy az alkalmazások felülírják a rendszerfájlokat. A Windows Installer nem képes a Windows fájlvédelem által védett fájlok felülírására.

A megoldás

Ha a telepítőcsomagokat végfelhasználóként alkalmazza, a probléma megoldásához kövesse az 1. módszer lépéseit. A Windows Installer-csomagok létrehozása esetén a 2. módszer végrehajtása szükséges.
 • 1. módszer
  Ha végfelhasználóként telepítőcsomagok segítségével kíván szoftvert telepíteni számítógépére, szerezze be a szabadon terjeszthető Windows Installer 3.1 (v2) szoftvert.

  A szabadon terjeszthető Windows Installer 3.1 (v2) a Windows Installer 3.1 frissítése. A frissítés a jelenségeket bemutató szakaszban tárgyalt hiba javítására szolgál.

  A Windows Installer 3.1 (v2) szoftverről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  893803 A Windows Installer 3.1 (v2) telepítőprogram elérhető
  A számítógépre telepített Windows Installer verziójának megállapításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Keresse meg a következő fájlt a Windows Intézőben:
   Msi.dll
   A fájl a Windows\System 32 mappában található.
  2. Kattintson jobb gombbal az Msi.dll fájlra, majd válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát.
  3. Kattintson a Verzió fülre. Jegyezze fel a fájl verziószámát.
   • Ha a verziószám 3.1.4000.1823, a számítógépen a Windows Installer 3.1 (v1) program található.
   • Ha a verziószám 3.1.4000.2435, a számítógépre a Windows Installer 3.1 (v2) program van telepítve.
 • 2. módszer
  Ha saját készítésű alkalmazásait Windows Installer-csomagok segítségével telepíti, a WFP által védett összetevők WFP szolgáltatással rendelkező rendszerre történő telepítésének meggátolása érdekében ajánlott beállítani a telepítőprojekt számára létrehozott Windows Installer-adatbázisban a megfelelő feltételt. Jelen módszer a probléma ajánlott megoldása. A Windows Installer alapú telepítőfolyamat nem próbálkozhat a Windows fájlvédelem által védett fájlok frissítésével.

  A szükséges feltételt a Windows Installer-adatbázis Component táblájának Condition oszlopához kell hozzáadni. További tudnivalókat a Microsoft Developer Network (MSDN) alábbi webhelyén talál:
  http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa368007.aspx

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a Microsoft Windows Installer 3.1 alkalmazásban.

További információ

A Windows fájlvédelem szolgáltatással kapcsolatban további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
222193 A Windows fájlvédelem (WFP) szolgáltatás ismertetése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 898628 - Utolsó ellenőrzés: 2007. január 16. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Installer 3.1
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP3
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbsetup kbprb kbmsifaq kbcshk kbcstw KB898628
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com