Ko v računalnik, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2, poskušate namestiti obnovitveno konzolo, se prikaže sporočilo o napaki

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 898594 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

SIMPTOMI

Ko v računalnik, v katerem je nameščen operacijski sistem Microsoft Windows XP s servisnim paketom SP2, poskušate namestiti obnovitveno konzolo, se prikaže naslednje sporočilo o napaki:
Namestitev se ne more nadaljevati, ker je različica programa Windows v vašem računalniku novejša od različice na CD-ju.
Ta težava nastane, če obnovitveno konzolo namesto s CD-jem, na katerem je operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2, poskušate namestiti z enim od naslednjih CD-jev:
 • Windows XP s servisnim paketom SP1
 • Windows XP

VZROK

Ta težava nastane, ker v računalniku, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2, ni mogoče zagnati različice programa Winnt32.exe iz enega od naslednjih CD-jev:
 • Windows XP s servisnim paketom SP1
 • Windows XP
Računalnik zazna operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2 kot operacijski sistem, ki je novejši od različice programa Winnt32.exe, shranjenega na enem od prejšnjih CD-jev.

REŠITEV

Težavo odpravite na enega od naslednjih načinov.

1. način: Uporaba CD-ja, na katerem je operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2

Kliknite Start, Zaženi, v polje vnesite črka pogona CD-ja:\i386\winnt32.exe /cmdcons in nato kliknite V redu.

2. način: Namestitev obnovitvene konzole pred namestitvijo operacijskega sistema Windows XP s servisnim paketom SP2

Preden namestite operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2, namestite obnovitveno konzolo. Ko namestite obnovitveno konzolo, namestite še operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP2.

3. način: Namestitev obnovitvene konzole z datotekami iz namestitvene mape operacijskega sistema Windows XP s servisnim paketom SP2

 1. Ustvarite novo namestitveno mapo operacijskega sistema Windows XP s servisnim paketom SP2. Če želite več informacij o tem, kako to naredite, kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
  900871 Vgraditev datotek operacijskega sistema Windows XP s servisnim paketom SP2 v namestitveno mapo operacijskega sistema Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)
 2. Kliknite Start in nato še Zaženi.
 3. Vnesite naslednje, kjer D predstavlja črko pogona za pogon CD:
  PotMape:\i386\winnt32.exe /cmdcons

  Opomba V tem koraku je PotMape pogon in ime mape, ki sta uporabljena kot namestitvena mapa. Pogon in ime mape, ki sta uporabljena v članku 900871 iz Microsoftove zbirke znanja, sta na primer C:\XPSP2.
 4. Ko vas računalnik k temu pozove, potrdite namestitev s klikom gumba Da.
 5. Znova zaženite računalnik.
Ko naslednjič zaženete računalnik, se v zagonskem meniju prikaže obnovitvena konzola operacijskega sistema Microsoft Windows.

DODATNE INFORMACIJE

Če želite več informacij o operacijskem sistemu Windows XP s servisnim paketom SP2, obiščite naslednje Microsoftovo spletno mesto:
Če želite več informacij o tem, kako pridobite najnovejši servisni paket za Windows XP, kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
322389 Kako pridobiti najnovejši servisni paket za Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)

Lastnosti

ID članka: 898594 - Zadnji pregled: 7. april 2006 - Revizija: 2.1
VELJA ZA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Ključne besede: 
kbtshoot kbprb KB898594

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com