A Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag telepítése vagy a Service Pack 2 szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszerre történő frissítés után jelentősen csökkenhet a számítógép teljesítménye

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 898583 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag telepítése vagy a Service Pack 2 szervizcsomaggal bővített Windows XP rendszerre történő frissítés után jelentősen csökkenhet a számítógép teljesítménye. Többek között az alábbi jelenségeket tapasztalhatja:
 • internetböngésző használatakor lassú a számítógép
 • hírcsoportokból származó e-mailek letöltésekor a program csak az üzenetek egy részét tölti le, esetleg egyet sem
 • a merevlemez szünet nélkül olvas és ír
 • az egész rendszer teljesítménye nagyon alacsony

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezik, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
 • kémprogram vagy ártó szándékkal írt egyéb program fut a számítógépen
 • vírus fertőzte meg a számítógépet
 • nincs elegendő szabad terület a merevlemezen
 • kevés RAM memóriával rendelkezik a számítógép
 • sérültek vagy túl régiek az illesztőprogramok
 • túl sok fájl van a Lomtár mappában vagy az ideiglenes fájlokat tároló mappákban

A megoldás

A probléma megoldására az alábbi lehetőségek kínálkoznak.

Frissített kémprogramkereső alkalmazás futtatása

A kémprogramok és az egyéb ártalmas szoftverek eltávolításához használható alkalmazások futtatásáról a következőkben felsorolt webhelyek nyújtanak részletes tájékoztatást. (Előfordulhat, hogy a hivatkozások részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutatnak.)

HijackThis és CWShredder

http://www.spywareinfo.com/~merijn

WinPatrol

http://www.winpatrol.com

Ad-Aware

http://www.lavasoft.de/ms/index.htm

Spybot Search and Destroy

http://www.safer-networking.org/hu/index.html

Pest Patrol

http://pestpatrol.com
A Microsoft a harmadik felek elérhetőségi adatait csak a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Frissített víruskereső alkalmazás futtatása

A víruskereső alkalmazások futtatásáról a Microsoft Windows Biztonsági központ víruskereső programokat gyártó partnereit felsoroló webhelyen olvashat részletesen (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat):
http://www.microsoft.com/athome/security/viruses/wsc/hu/default.mspx

Nem használt programok eltávolítása, a merevlemez kapacitásának növelése vagy programok eltávolítása a merevlemezről, majd telepítése egy másik merevlemezre

Kevés szabad merevlemez-terület esetén a Windows rendszer teljesítménye nagymértékben csökkenhet. A számítógépen működő alkalmazások típusától és az egyszerre futó alkalmazások számától függően a rendszernek több memóriára lehet szüksége stabilitása és hatékonysága biztosításához. Kevés szabad lemezterület esetén a számítógép működése kiszámíthatatlanná válhat.

A RAM memória mennyiségének növelése

A Windows teljesítményére ugyancsak döntő hatással van a szabad RAM memória mennyisége, ráadásul számos új operációs rendszer és alkalmazás használ egyre több memóriát a működéséhez. Az egyszerre futtatott nagyszámú alkalmazás is okozhatja a rendszerteljesítmény csökkenését.

Régi illesztőprogramok ellenőrzése és frissítése az Eszközkezelő segédprogrammal

Az illesztőprogramok az idő múlásával elavulhatnak és megsérülhetnek, ezáltal károsan hathatnak a rendszer teljesítményére. Az Eszközkezelő alkalmazással az alábbiak szerint keresheti meg az elavult illesztőprogramokat.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a sysdm.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. Válassza a Hardver lapot, majd kattintson az Eszközkezelő gombra.
 3. Kattintson jobb gombbal az eszköz nevére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 4. Kattintson az Illesztőprogram fülre.
 5. Hasonlítsa össze az Illesztőprogram lapon látható verziószámot az eszköz gyártójának webhelyén az eszközhöz közzétett illesztőprogram verziószámával.
A sérült vagy elavult illesztőprogramok által okozott problémák megoldásához telepítse a legújabb illesztőprogramokat.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a sysdm.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. Válassza a Hardver lapot, majd kattintson az Eszközkezelő gombra.
 3. Kattintson jobb gombbal az eszköz nevére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 4. Kattintson az Illesztőprogram fülre, majd a Frissítés gombra.
 5. Az illesztőprogram-frissítés telepítéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

A Lemezkarbantartó eszköz futtatása

A Lemezkarbantartó segédprogram indításához kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cleanmgr.exe parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.

További információ

A kapcsolódó témakörökről a Microsoft tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
310419 Bizonyos esetekben csökken a számítógép teljesítménye (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
838884 Csökken a számítógép teljesítménye vagy a Windows Management Instrumentation szolgáltatás Windows XP rendszerbeli használatakor a rendszer nem válaszol (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
832762 Csökken a számítógép teljesítménye vagy az SP4 szervizcsomaggal bővített Windows 2000 rendszer lapozhatómemória-készletének memóriavesztése miatt a rendszer nem válaszol (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
819634 Teljesítményproblémák léphetnek fel a 811493-as (MS03-013) biztonsági frissítés telepítését követően
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 898583 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kb3rdparty KB898583
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com