KORRIGERING: Problem med utsmetade eller felaktiga färger när du spelar upp MPEG4-filer i Windows Media Player 9 eller 10

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 895181 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Symptom

Om du använder Windows Media Player 9 eller 10 för att spela upp videoklipp i formatet MPEG4 kan problem med utsmetade eller felaktiga färger uppstå. Problemet inträffar oftast om filmen innehåller snabba rörelser med stora färgvariationer.

Orsak

Problemet beror på hur MPEG4-dekomprimeringen hanterar rörelsevektorer. Ibland använder dekomprimeringen fel rörelsevektorer.

Lösning

En snabbkorrigering är nu tillgänglig från Microsoft, men den är endast avsedd att lösa det problem som beskrivs i den här artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem rekommenderar vi att du väntar på nästa utgåva som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om du vill lösa problemet omedelbart kan du skaffa snabbkorrigeringen från Microsoft Support. På följande webbsida finns en fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support och information om supportkostnader:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! I vissa fall är supporten gratis, om en supporttekniker kommer fram till att problemet kan lösas med en viss uppdatering. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella uppdateringen.

Engelska

Följande fil kan hämtas från Microsoft Download Center:
Dölj bildenVisa bilden
Hämta
Hämta paketet WindowsXP-KB895181-x86-ENU.exe nu.

Japanska

Följande fil kan hämtas från Microsoft Download Center:
Dölj bildenVisa bilden
Hämta
Hämta paketet WindowsXP-KB895181-x86-JPN.exe nu.

Om du vill veta mer om hur du hämtar supportfiler från Microsoft klickar du på artikelnumret nedan och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
119591 Hämta Microsoft-supportfiler från Onlinetjänster
Microsoft har genomsökt denna fil med ett antivirusprogram. Genomsökningen har gjorts med det mest aktuella antivirusprogram som var tillgängligt när filen lades upp. Filen finns sparad på servrar med utökad säkerhet, vilket bidrar till att förhindra otillåtna ändringar av den.

Den engelska versionen av den här snabbkorrigeringen har filattributen som visas i följande tabell (eller senare). Datum och tider för dessa filer anges i UTC-tid (Coordinated Universal Time). Innan du läser filinformationen konverteras den till lokal tid. Du kan se skillnaden mellan UTC-tid och lokal tid på fliken Tidszon i verktyget Datum och tid på Kontrollpanelen.
  Datum    Tid  Version   Storlek Filnamn
  ------------------------------------------------------
  2005-03-23 05:21 10.0.0.3911 391 928 Mp4sdmod.dll   

Mer Information

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i avsnittet "Gäller" i den här artikeln.

Följande korrigering ingår också i denna uppdatering:

Om du vill veta mer klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
872899 KORRIGERING: MPEG4-innehåll kan visas kantigt när du använder Windows Media Player (Länken kan leda till en webbplats som är helt eller delvis på engelska)

Egenskaper

Artikel-id: 895181 - Senaste granskning: den 30 september 2005 - Revision: 1.1
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows Media Player 9 Series
 • Microsoft Windows Media Player 9 Series for Windows XP
 • Microsoft Windows Media Player 10
Nyckelord: 
kbbug kbfix KB895181

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com