Cikk azonosítója: 893803 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Bevezetés

A Microsoft Windows Installer telepítőprogram a Windows operációs rendszer egyik összetevője, amely a szoftverek telepítésének és eltávolításának szabványos felületét biztosítja. A szoftvergyártók úgy készíthetik el termékeik telepítőprogramját, hogy az a Windows Installer segítségével végezze a szoftverek egyszerű és áttekinthető telepítését, karbantartását és eltávolítását.

ReleaseOperation System
Windows Installer 3.1Microsoft Windows 2000 Service Pack 3 (SP3)
Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 (SP4)
Windows XP
Windows XP Service Pack 1 (SP1)
Windows XP Service Pack 2 (SP2)
Windows Server 2003
Windows Installer 3.1 v2
was released with
Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1)
Windows Installer 4.5Windows Server 2008, 32-bit editions
Windows Server 2008, 64-bit editions
Windows Server 2008, Itanium-based editions
Windows Vista
Windows Vista Service Pack 1 (SP1)
Windows XP Service Pack 2 (SP2)
Windows XP Service Pack 3 (SP3)
Windows Server 2003 SP1
Windows Server 2003 SP2
Windows Installer 5.0
was released with
Windows Server 2008 R2
Windows Server 2012
Windows 7
Windows 8

A Windows Installer 3.1 v2 beszerzése

Ezen terjeszthető összetevő letöltése előtt meg kell állapítania, hogy 32 vagy 64 bites Windows Server 2003 vagy Windows XP rendszer fut a számítógépen.

Az automatikus verzióészlelés eredménye

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets 32s

Jelenleg 32 bites operációs rendszert használ.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets 32e


A kép összecsukásaA kép kibontása
assets 64s

Jelenleg 64 bites operációs rendszert használ.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets 64e
Megjegyzés: Ha az automatikus verzióészlelés eredményei nem jelennek meg a képernyőn, tekintse meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
827218 Miként állapítható meg, hogy a Windows 32 bites vagy 64 bites változata fut-e a számítógépen?

A telepítőprogram letöltése az összes Windows rendszerhez (a Windows Server 2003 és a Windows XP rendszer 64 bites kiadásának kivételével)

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A Windows Installer 3.1 Redistributable (v2) csomag letöltése

Kiadás dátuma: 2005. május 12.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Megjegyzés: Csak az Msi.dll fájl bináris értékei módosultak. A verziószám 3.1.4000.2435. A Windows Installer 3.1 (v2) csomag minden egyéb bináris fájlja változatlan, és 3.1.4000.1823-as verziójú.

A telepítőprogram letöltése a Windows Server 2003 és a Windows XP rendszer 64 bites kiadásához

E szabadon terjeszthető összetevő csak 32 bites operációs rendszerekben használható. Nem telepíthető olyan számítógépeken, amelyek a Windows Server 2003 vagy a Windows XP rendszer 64 bites kiadását futtatják.

A szabadon terjeszthető Windows Installer 3.0 telepítőprogram a Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) és az eredeti kiadású Windows Server 2003 operációs rendszerben telepíthető. A Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) rendszer már tartalmazza a Windows Installer 3.1 telepítőprogramot.

Ez a szabadon terjeszthető program nem telepíthető a Windows Server 2003 SP1 32 bites és 64 bites kiadásain. A Windows Server 2003 SP1 rendszer 32 bites és 64 bites, valamint a Windows XP rendszer 64 bites kiadásának frissítéséhez a 893803. számú (v2) csomag helyett a Microsoft Tudásbázis 898715. számú cikkében található gyorsjavítást kell letölteni. A Windows Installer 3.1 (v2) általános terjesztésű (GDR) változatáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
898715 A Windows Installer 3.1-es verziójához elérhető egy frissítés Windows Server 2003 SP1 rendszerhez és a Windows XP 64 bites kiadásaihoz
A kiadás előzményei:
 • Microsoft Windows Installer 3.1: KB893803, 1.0-s verzió (2005.április 11.)
 • Microsoft Windows Installer 3.1: KB893803, 2.0 verzió (2005. május 12.)
  A Windows Installer 3.1 (v2) telepítőprogram a Microsoft Tudásbázis következő cikkében ismertetett problémára nyújt megoldást:
  898628A Windows Installer üzenet nélkül meghibásodik a Windows Installer 3.1-es verzióra történő frissítés után
A verziószám 3.1.4000.2435. A Windows Installer 3.1 (v2) csomag minden egyéb bináris fájlja változatlan, és 3.1.4000.1823-as verziójú.

További információ

A Windows Installer 3.1 telepítőprogram új szolgáltatásai

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
 • Új, kisebb jelentőségű UpdateTargetRTMProperty tulajdonság: A javítás fájljai most már képesek megkeresni a rendszeren lévő eredeti kiadású és a legfrissebb szervizcsomag szintű alapvonalat is.
 • Új MsiSetExternalUIRecord API: A külső felhasználói felületet használó csomagok most már fogadhatnak üzeneteket karakterláncok helyett rekordokként.
 • Új x64 és Msix64 tulajdonságok: A csomagok most már használják az x64 és az Msix64 tulajdonságokat, bizonyítva a x64 processzor-alapú operációs rendszer támogatását.
 • Új MsiNotifySidChange API: Eme API segítségével frissítheti a Windows Installer beállításait, amennyiben a felhasználó biztonsági azonosítója (SID) módosul.
 • Az optimalizált javítás funkciója most már külön aktiválást igényel. A Windows Installer 3.0 telepítőprogram bevezette az új optimalizált javítási tulajdonságot. Alapértelmezés szerint ez a tulajdonság engedélyezve volt minden javításnak. A Windows Installer 3.1 telepítőprogram most letiltja ezt a tulajdonságot, hacsak a felhasználó külön nem engedélyezi az OptimizedInstallMode tulajdonság engedélyezésével az MsiPatchMetaData táblázatban.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

A Windows Installer 3.1 telepítőprogramban javított hibák

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
 • A Windows Installer most már helyesen rögzíti a naplóban a nullkaraktereket ("[~]"), amikor egy beállításérték (korábbi nevén rendszerleíró érték) jelölője vagy egy szolgáltatásfüggőség használja.
 • Az MsiGetFileHash függvény most már helyesen működik minden nagyon nagy verziószám nélküli fájl esetében. Ezek a fájlok körülbelül 2 GB méretűek.
 • A javítások MediaSrcProp tulajdonsága most már az eredeti indítási helyre van állítva, amikor a javítás telepítésre kerül. A MediaSrcProp tulajdonság a későbbi tranzakciók gyorsítótárazott javításainak helyére van beállítva.
 • A folyamatjelző most már akkor is helyesen működik, ha a csomag többet telepít a fájlokból 2GB-nál.
 • Az elkülönített összetevők javítása most már működik.
 • Az egyéni műveletek célinformációja többé nem kerül be a naplóba, ha az egyéni művelet ki van jelölve a cél elrejtésére, mert akkor az egyéni művelet hibás.
 • Az 1642-es számú hiba (ERROR_PATCH_TARGET_NOT_FOUND) akkor is jelentkezik, ha csak egyetlen Windows Installer 2.0 stílusú nem alkalmazható javításnak az alkalmazása van folyamatban.
 • Teljes és kísérőfájlokat tartalmazó Windows Installer 2.0 stílusú javítás alkalmazásához többé nincs szükség a forrásmédiára.
 • A Windows Installer 3.1 telepítőprogram most már helyesen kezeli azokat az eseteket, amikor egy kisebb frissítési csomag kerül telepítésre és egy elavult vagy felülírt javítás is létezik.
 • A Windows Installer 3.1 telepítőprogram most már támogatja a nagy mennyiségű fájlt tartalmazó csomagok javításainak alkalmazását. (A fájltáblázat szekvenciaoszlopa 32767-nél nagyobb értékeket tartalmaz.)
 • A Windows Installer 3.1 telepítőprogram most már minden művelethez elküldi az INSTALLSTART_ACTIONSTART üzeneteket.
 • A Windows Installer 3.0 telepítőprogram és korábbi verzióinál, ha több főbb frissítési javítást alkalmaztak, a későbbi telepítések alkalmanként hibásak voltak. Ez a hiba most ki lett javítva.
 • A javításszekvencer többé nem utasítja el helytelenül az érvényes javítást felügyeleti lemezképjavítás közben.
 • A Windows Installer 3.1 telepítőprogram többé nem hagyja ki a parancsfájl aszinkronként jelölt egyéni műveleteit.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

A Windows Installer 3.1 (v2) telepítőprogramban javított hiba

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
 • A Windows Installer többé nem fagy le csendes üzemmódban, amikor a telepítő olyan fájlt kísérel meg frissíteni, melyet a Windows fájlvédelem szolgáltatás véd.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed

Hibaelhárítás

A Windows Installer programban előforduló hibák elhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
907749 A Windows Installer program alapvető hibaelhárítási lépései
886630 Hibaüzenet jelenik meg Windows Installer szolgáltatást használó program Windows XP rendszerre történő telepítésekor
823116 Windows XP rendszerben végzett programtelepítéskor 1913-as azonosítójú hibaüzenet jelenik meg
314852 A Windows Installer naplózásának engedélyezése Windows XP rendszerben
Ha egy alkalmazás telepítése során problémák lépnek fel (legyen szó akár a Microsoft vállalattól, akár más gyártótól származó alkalmazásról), tanulmányozza az alkalmazáshoz tartozó információs fájlban az ismert telepítési problémákat, valamint keressen a Microsoft Tudásbázisban az adott alkalmazásra vonatkozó cikkeket.

Hivatkozások

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
897026 Az AppSearch művelet helytelenül távolítja el a Windows Installer programban lévő REG_MULTI_SZ értéket, mely null értékkel rendelkezik
897027 Üzenet kerülhet az eseménynaplóba, amikor olyan számítógépre kísérli meg telepíteni a Windows Installer 3.0 terjeszthető csomagját, amelyiken a Windows Installer egy újabb verziója fut
894439 A Microsoft Windows Installer 3.0 optimalizált javítási folyamatának ismertetése
További tudnivalókat talál a Microsoft Developer Network (MSDN) alábbi webhelyén:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa372866.aspx
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTEL۔ cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 893803 - Utolsó ellenőrzés: 2013. október 1. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Installer 3.1
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbresolve kbinfo KB893803
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com