Sistemul de administrare a drepturilor digitale Windows Media poate să nu funcționeze dacă se modifică hardware-ul computerului

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 891664 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

Sistemul de administrare a drepturilor digitale (DRM) Windows Media poate să nu funcționeze dacă modificați hardware-ul computerului. Este posibil să nu reușiți să redați conținutul protejat. Conținutul protejat include conținut cum ar fi melodii pe care le-ați cumpărat și descărcat de la un magazin online.

Este posibil să primiți următoarele mesaje de eroare:
Mesajul de eroare 1
Licențele fișierelor media media sunt deteriorate
Mesaj de eroare 2
License is either corrupted or not valid
Mesaj de eroare 3
The license to play the packaged media is invalid.
Mesaj de eroare 4
C00D277F - Secure storage protection error. Restore your licenses from a previous backup and try again.

CAUZĂ

Această problemă apare deoarece sistemul DRM Windows Media întreține informații pe baza configurației hardware a computerului. Dacă unele componente s-au modificat, DRM Windows Media nu funcționează pentru că observă modificările ca o încercare neautorizată de a muta conținut protejat pe alt computer.

Această problemă poate apărea dacă ați efectuat una sau mai multe dintre modificările următoare ale hardware-ului computerului:
 • Ați modificat recent componente hardware, cum ar fi procesorul sau placa de bază.
 • Ați modificat oricare dintre setările BIOS ale computerului care afectează componente hardware, cum ar fi dezactivarea caracteristicii hyper-threading a CPU.
 • Ați mutat unitatea de hard disk de pe un computer pe alt computer.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, restabiliți configurația hardware inițială a computerului sau setările originale BIOS. Restaurarea computerului va corecta, probabil, aceste probleme. Dacă se poate rezolva problema referitoare la DRM prin restabilirea configurației hardware sau a setărilor BIOS și dacă vă gândiți să modificați componente hardware în viitor, urmați pașii de la 1 la 5, descriși în continuare în această secțiune. Dacă nu ați modificat hardware-ul sau dacă restabilirea configurației hardware nu a corectat problema, urmați pașii de la 3 la 5.

Atenție Dacă mergeți direct la pasul 3 și nu ați făcut o copie de rezervă recentă a licențelor, este posibil să nu reușiți redarea fișierelor protejate descărcate anterior. Dacă vă confruntați cu această problemă, contactați furnizorul de conținut pentru a stabili o modalitate de descărcare a unor licențe noi pentru aceste fișiere. Un exemplu de furnizor de conținut este magazinul de unde ați cumpărat fișierele protejate.
 1. Faceți o copie de rezervă a licențelor. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
  1. În Microsoft Windows Media Player, în meniul Instrumente, faceți clic pe Administrare licențe în Windows Media Player 10 sau faceți clic pe Administrare licență în Windows Media Player 7.x până la Windows Media Player 9.

   Pentru a schimba locația copiei de rezervă, faceți clic pe Modificare, apoi selectați o locație unde doriți să se stocheze copiile de rezervă ale licențelor.
  2. Faceți clic pe Creare copie de rezervă acum.
  Notă Emitentul licenței, cum ar fi magazinul online de unde ați cumpărat fișierul protejat, stabilește dacă vi se permite copierea de rezervă a unei anumite licențe. De aceea, este posibil să nu reușiți copierea de rezervă a tuturor licențelor. Dacă nu copiați de rezervă licența unui anumit fișier, nu veți avea posibilitatea să restaurați licența după ce modificați o componentă hardware. Dacă nu restaurați o licență, nu veți mai avea posibilitatea să redați fișierul protejat.

  Pentru mai multe informații, vizitați site-ul Web al emitentului licenței pentru a stabili dacă acceptă caracteristica Copiere de rezervă și restaurare a DRM Windows Media.
 2. Modificați ceea ce doriți la hardware-ul computerului.
 3. Reinițializați DRM Windows Media ștergând toate fișierele din folderul DRM Windows Media. Rețineți că folderul DRM Windows Media este un folder ascuns, de sistem. Pentru a vizualiza fișierele și folderele ascunse, urmați acești pași:
  1. Faceți clic pe Start, apoi pe Computerul meu.
  2. În meniul Instrumente, faceți clic pe Opțiuni folder, apoi faceți clic pe fila Vizualizare.
  3. Faceți clic pe Afișare fișiere și foldere ascunse, apoi faceți clic pentru a debifa caseta de selectare Ascundere fișierele protejate ale sistemului de operare.
  Următoarele sunt locațiile tipice ale folderului DRM Windows Media, în funcție de versiunea sistemului de operare:
  • Windows Vista: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\DRM
  • Microsoft Windows 2000 și Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\DRM
  • Windows 98: C:\Windows\All Users\DRM
  • Windows Millennium Edition: C:\Windows\DRM
  Dacă nu găsiți folderul Windows Media DRM, locația exactă a folderului pe computer este stocată în următoarea cheie de registry. Asigurați-vă această cheie indică la o cale validă:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DRM\DataPath
  Notă În mod implicit, calea se afișează în format binar. Pentru a vedea calea în format text simplu, faceți dublu clic pe DataPath. În caseta de dialog Edit Binary Value, calea este afișată în coloana din dreapta.
 4. Individualizați sistemul DRM Windows Media.

  Pentru a instala cele mai recente componente DRM Windows Media, consultați instrucțiunile din următorul site Web Microsoft:
  http://go.microsoft.com/FWLink?LinkID=34506
 5. Restaurați licențele. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
  1. În Windows Media Player, în meniul Instrumente, faceți clic pe Administrare licențe dacă aveți Windows Media Player 10 sau faceți clic pe Administrare licență dacă aveți Windows Media Player 7.x până la Windows Media Player 9.
  2. Selectați locația copiilor de rezervă ale licențelor. Dacă este necesar, introduceți discheta pe care sunt stocate licențele.
  3. Faceți clic pe Restabilire acum.
  Notă Acest pas necesită conexiune la Internet. Pentru întrebări referitoare la Windows Media Player și confidențialitate, consultați angajamentul Windows Media Player de respectare a confidențialității. Pentru a afișa angajamentul de respectare a confidențialității în Windows Media Player, faceți clic pe Vizualizare Angajament de respectare a confidențialității din meniul Ajutor.

STARE

Acest comportament este cel proiectat.

Proprietă?i

ID articol: 891664 - Ultima examinare: 8 februarie 2008 - Revizie: 3.2
SE APLICĂ LA
 • Windows Media Format 9.5 Software Development Kit
 • Microsoft Windows Media Player 10
 • Microsoft Windows Media Player 7.1
 • Microsoft Windows Media Player 9 Series
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbtshoot kbprb KB891664

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com