Windows-verktyget Borttagning av skadlig programvara hjälper till att ta bort vissa vanliga skadliga program från datorer som kör versioner av Windows som stöds

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 890830 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

Windows-verktyget Borttagning av skadlig programvara hjälper till att ta bort skadliga program från datorer som kör Windows 8, Windows Server 2012, Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008 eller Windows XP.

Microsoft släpper en ny version av Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara varje månad. När du har hämtat verktyget körs verktyget en gång för att kontrollera om din datorn har angripits av vissa vanliga skadliga program (däribland Blaster, Sasser och Mydoom) och tar bort eventuella angrepp.

Den här artikeln innehåller information om hur verktyget skiljer sig från ett antivirusprogram, hur du kan hämta och köra verktyget, och vad som händer när skadliga program hittas på datorn. Avsnittet för avancerade användare innehåller information för IT-administratörer och ytterligare information om hur du hanterar och kör verktyget Borttagning av skadlig programvara.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Enligt Microsoft Support Lifecycle-policyn, kommer inte Windows Malicious Software Removal Tool (MSRT) längre erbjudas till eller användas på Windows 2000-baserade system efter den 13 juli 2010. Detta datum sammanfaller med slutet av fasen Extended Support för Windows 2000. Mer information om Support Lifecycle-policyn, gå till den Microsoft Support Lifecycle webbplats.

Mer Information

Hur skiljer sig Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara från ett antivirusprogram

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Microsoft-borttagningsverktyget av skadlig programvara ersätter inte ett antivirusprogram. Det är endast ett borttagningsverktyg av efter att datorn smittats. Därför rekommenderas att du installerar och använder ett uppdaterat antivirusprogram.

Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara skiljer sig från anantivirus produkt i tre viktiga avseenden:
 • Verktyget tar bort skadliga program från datorn infekterad av analready. Antivirusprogram förhindrar att skadlig programvara fromrunning på en dator. Det är givetvis bättre att blockera malicioussoftware från en dator än att ta bort den afterinfection.
 • Verktyget tar bort vissa vanligt förekommande malicioussoftware. Vissa vanliga skadliga program är en liten delmängd av alla themalicious program som finns idag.
 • Verktyget är avsett för identifiering och borttagning av activemalicious program. Aktiva skadliga program är skadlig programvara som iscurrently som körs på datorn. Verktyget kan inte ta bort skadliga softwarethat körs inte. Ett antivirusprogram kan däremot utföra thistask.
Mer information om hur du skyddar din dator går du till den Microsoft säkerhet & Security Center webbplats.


Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara är avsett för identifiering och borttagning av skadliga program som virus, maskar och trojanska hästar endast. Inte spionprogram. Du kan använda Microsoft Security Essentials att upptäcka och ta bort spionprogram.
Klicka här för att hämta Microsoft Security Essentials
Du behöver inte inaktivera eller ta bort ditt antivirusprogram när du installerar Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara. Om datorn har angripits av vanliga skadliga program, kan antivirusprogrammet emellertid identifiera det skadliga programmet och kan förhindra att borttagningsprogrammet tar bort det. I det här fallet kan du använda antivirusprogrammet för att ta bort skadliga program.

Eftersom Microsoft-borttagningsverktyget av skadlig programvara inte innehåller ett virus eller en mask bör borttagningsverktyget ensamt inte utlösa antivirusprogrammet. Dock om skadlig programvara infekterade datorn innan du installerade ett uppdaterat antivirusprogram, kan antivirusprogrammet inte identifiera det skadliga programmet förrän verktyget försöker ta bort den.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Hämta och köra Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Du kan hämta och köra Microsoft-verktyget Borttagning av skadlig programvara om datorn kör Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2003 eller Windows XP.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Du kan hämta och köra verktyget om du kör Microsoft Windows 98, Windows Millennium Edition eller Microsoft Windows NT 4.0.

Det enklaste sättet att hämta och köra verktyget är att aktivera onAutomatic uppdateringar. Aktivera automatiska uppdateringar garanterar att du får thetool automatiskt varje månad. Om du har aktiverat Automatiska uppdateringar fått har redan en ny version av verktyget varje månad. Verktyget körs inquiet läge om angrepp. Om du inte har anmälts av aninfection, hittades inga skadliga program som kräver din uppmärksamhet.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Om datorn kör Windows XP Service Pack 2 (SP2), är automatiska uppdateringar aktiverat som standard.

Är du osäker på om automatiska uppdateringar är aktiverat? Så här tar du reda på om automatiska uppdateringar är aktiverat: aktivera Automatiska uppdateringar. Om du vill att vi ska aktivera Automatiska uppdateringar för dig, går du till den "Lös det åt mig"avsnittet. Om du vill aktivera Automatiska uppdateringar själv, gå till den "Jag löser det själv"avsnittet.

Lös det åt mig

Om du vill åtgärda problemet automatiskt klickar du på länken Lös det här problemet . Klicka på Kör i dialogrutan Filhämtning och följ anvisningarna i guiden.
Dölj tabellenVisa tabellen
Aktivera automatiska uppdateringarInaktivera automatiska uppdateringar
Lös det här problemet
Microsoft Fix it 50362
Lös det här problemet
Microsoft Fix it 50363


Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Den här guiden finns eventuellt bara på engelska. Men den automatiska korrigeringsfilen fungerar även för andra språkversioner av Windows.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Om du inte sitter vid datorn där problemet, kan du spara den automatiska korrigeringsfilen på en flash-enhet eller en CD och sedan kan du köra den på rätt dator.

Jag löser det själv

Aktivera automatiska uppdateringar själv genom åtgärderna i följande tabell för det operativsystem som körs på datorn:
Dölj tabellenVisa tabellen
Om datorn körsGör så här:
Windows 7
 1. Klicka på Start
  Dölj bildenVisa bilden
  Startbutton
  , peka på Alla programoch klicka sedan påWindows Update.
 2. Klicka på Changesettingsi den vänstra rutan.
 3. Klicka på Installera updatesautomatically (rekommenderas).
 4. Clickto under rekommenderade uppdateringarmarkerar du kryssrutan ta emot rekommenderade uppdateringar på samma sätt som jag tar emot viktiga uppdateringar och klicka sedan påOK. Om du ombeds ange ett administratörslösenord eller en forconfirmation skriver du lösenordet eller ger bekräftelsen. Gå till step3.
Windows Vista
 1. Klicka på Start
  Dölj bildenVisa bilden
  Startbutton
  , peka på Alla programoch klicka sedan påWindows Update.
 2. Klicka på Changesettingsi den vänstra rutan.
 3. Klicka på Installera updatesautomatically (rekommenderas).
 4. Clickto under rekommenderade uppdateringar, markera kryssrutan Inkludera rekommenderade uppdateringar när uppdateringar för datorn upptäcks, hämtas eller installeras och klicka sedan påOK. Om du ombeds ange ett administratörslösenord eller en forconfirmation skriver du lösenordet eller ger bekräftelsen. Gå till step3.
Windows XP eller Windows Server 2003
 1. Klicka på Start, klicka påKontrollpanelenoch klicka sedan på andMaintenance prestanda.
 2. Klicka på System. En SystemProperties visas.
 3. Markera kryssrutan-isselected automatiskt (rekommenderas) på fliken Automatiska uppdateringar och klicka sedan på OK.

Video: Hur du aktiverar automatiska uppdateringar i Windows 7


Dölj bildenVisa bilden
assets video1
UUID =beba3f86-dff1-4b23-baaa-d94f400b2d1f
Dölj bildenVisa bilden
assets video2


Hämta borttagningsverktyget av skadlig programvara. Du mustaccept licensvillkoren för programvara från Microsoft. Licensvillkoren är onlydisplayed för första gången du använder Automatiska uppdateringar.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! När du accepterar licensvillkoren för enstaka kan du få framtida versioner av verktyget Borttagning av skadlig programvara utan att vara inloggad som administratör.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

När verktyget för borttagning av skadlig programvara identifierar skadliga program

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Verktyget Borttagning av skadlig programvara körs i tyst läge. Om den upptäcker skadlig programvara på din dator pratbubbla nästa gång du loggar in på datorn som administratör, en i meddelandefält för att du är datoradministratör.

Göra en fullständig genomsökning

Om ett skadligt program hittas uppmanas du att göra en fullständig genomsökning. Vi rekommenderar att du utför den här sökningen. En fullständig genomsökning gör först en snabbgenomsökning och sedan en fullständig genomsökning av datorn, oavsett om skadliga program hittats under den snabba genomsökningen. Sökningen kan ta flera timmar eftersom alla fasta och flyttbara enheter genomsöks. Mappade nätverksenheter genomsöks emellertid inte.

Ta bort skadliga filer

Om skadliga program har ändrat (angripit) filer på DinDator, ombeds du att ta bort skadlig programvara från thosefiles. Om skadliga program har ändrat inställningarna i homepagemay ändras automatiskt till en sida med instruktioner om hur torestore dessa inställningar.

Du kan rengöra specifika filer eller alla theinfected filer som hittats. Observera att dataförluster är possibleduring den här processen. Tänk också på att det kanske inte att återställa somefiles till det ursprungliga infekterade tillståndet.

Removal tool mayrequest du starta om datorn för att slutföra borttagningen av somemalicious program, eller du kan bli ombedd att utföra manuella åtgärder för att completethe borttagning av skadliga program. Om du vill slutföra borttagningen bör usean uppdaterat antivirusprogram.

Rapportera angrepp till Microsoft

Borttagningsverktyget av skadlig programvara skickar grundläggande information till Microsoft om ett skadligt program hittas eller ett fel upptäcks. Informationen kommer att användas för att spåra förekomsten av virus. Ingen identifierbar personlig information som är relaterad till dig eller till datorn skickas tillsammans med denna rapport.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Ta bort verktyget Borttagning av skadlig programvara

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Borttagningsverktyget av skadlig programvara använder inte ett installationsprogram. Vanligtvis när du kör verktyget Borttagning av skadlig programvara, skapas en temporär katalog på roten på datorns hårddisk. Den här katalogen innehåller flera filer, och det innehåller filen Mrtstub.exe. För det mesta tas den här mappen automatiskt bort efter det att verktyget har körts eller efter nästa gång du startar datorn. Men kan den här mappen inte alltid automatiskt raderas. I dessa fall kan du manuellt ta bort den här mappen och detta har ingen negativ effekt på datorn.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Hur du får support

Skydda datorn från virus och skadliga program med Windows: Lösning för virus och Säkerhetscenter
Säkerhetslösningar för IT-proffs: TechNet Security felsökning och Support
Hjälp med att installera uppdateringar: Stöd för Microsoft Update
Lokal support enligt ditt land: Internationellt stöd.

Mer information för avancerade användare

Klicka här om du vill visa eller dölja lösning
Microsoft DownloadCenter
Distribution av theMalicious Software Removal Tool i en enterpriseenvironment
Förutsättningar för att köra skadlig programvara RemovalTool
Stöd forcommand rad-växlar
Information om Usageand
Rapporteringskomponenten
Möjliga genomsökningsresultat
Vanliga frågor om skadlig SoftwareRemoval

Detta avsnitt är avsett för avancerade datoranvändare. Om du inte själv kan genomföra avancerad felsökning kan du be någon om hjälp eller kontakta support. Mer information om hur du kontaktar Microsoft support finns på Microsoft Support webbplats.

Microsoft Download Center

Du kan hämta verktyget Borttagning av skadlig programvara manuellt från Microsoft Download Center. Följande filer kan hämtas från Microsoft Download Center:

För 32-bitars x 86-baserade datorer:


Dölj bildenVisa bilden
Hämta
Downloadthe x 86 MSRT nu.


För 64-bitars x 64-baserade system:


Dölj bildenVisa bilden
Hämta
Hämta x 64 MSRT nu.

Släpp datum: December 9, 2014.

För mer information om hur du hämtar supportfiler från Microsoft klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
119591 Hur du hämtar Microsoft-supportfiler från onlinetjänster
Microsoft har genomsökt denna fil efter virus. Genomsökningen har gjorts med det mest aktuella antivirusprogram som var tillgängligt när filen lades upp. Filen är sparad på servrar med utökad säkerhet som hjälpa till att förhindra otillåtna ändringar av den.

Distribution av verktyget för borttagning av skadlig programvara i en företagsmiljö

Om du är IT-administratör och vill ha mer information abouthow du distribuerar verktyget i en företagsmiljö, klickar du på followingarticle artikelnumret nedan och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
891716 Distribution av Microsoft Windows-verktyget Borttagning av skadlig programvara i en företagsmiljö
Denna artikel innehåller information aboutMicrosoft Systems Management Server (SMS), Microsoft Software Update Services(SUS) och Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA).

Förutsättningar för att köra verktyget för borttagning av skadlig programvara

Om inget annat anges gäller informationen i det här avsnittet allthe metoder att hämta och köra verktyget för borttagning av skadlig programvara:
 • Microsoft Update
 • Windows Update
 • Automatiska uppdateringar
 • Microsoft Download Center
 • Webbplatsen för verktyget Borttagning av skadlig programvara på Microsoft.com
Followingconditions krävs om du vill köra verktyget för borttagning av skadlig programvara:
 • Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2003 eller Windows XP måste köras på datorn.
 • Du måste logga in på datorn med ett konto som tillhör gruppen Administratörer isa. Om inloggningskontot inte har therequired behörighet avslutas verktyget. Om verktyget inte körs i quietmode, visas en dialogruta som beskriver felet.
 • Om verktyget är mer än 60 dagar gammalt, tooldisplays en dialogruta som rekommenderar att du hämtar den senaste versionen av verktyget.

Stöd för kommandoradsväxlar

Verktyget för borttagning av skadliga program stöder fyra kommando-lineswitches:
Dölj tabellenVisa tabellen
VäxelSyfte
/Qeller/quietAnvänder tyst läge. Det här alternativet förhindrar userinterface av verktyget.
/?Visar en dialogruta som visar en lista över kommando-lineswitches.
/NKörs i läget för enbart identifiering. I det här läget malicioussoftware rapporteras till användaren, men det kommer inte att tas bort.
/FFramtvingar en utökad genomsökning av datorn.
/F:YFramtvingar en utökad scan och automaticallycleans eventuella angrepp.

Information om användning och utgåvor

När du hämtar verktyget från Microsoft Update eller från AutomaticUpdates och inga skadliga program upptäcks på datorn, verktyget willrun i tyst läge nästa gång. Om skadliga program har upptäckts på datorn nästa gång en administratör loggar in på datorn, en pratbubbla willappear i meddelandefält som meddelar dig att upptäcka. Mer information om identifiering, klickar du på meddelandet.

När du hämtar thetool från Microsoft Download Center visas en användare interfacewhen körs. Men om du anger växeln /Q körs i tyst läge.

Viktig information

Verktyget för borttagning av skadliga program ges ut secondTuesday varje månad. Varje utgåva av verktyget hjälper dig att identifiera och removecurrent, vanliga skadliga program. Detta skadliga program includesviruses, maskar och trojanska hästar. Microsoft använder olika mätmetoder till determinethe-förekomsten av en familj av skadliga program och skador som kan beassociated med den.

I följande tabell visas de skadliga softwarethat som verktyget kan ta bort. Verktyget kan också ta bort alla kända varianter på thetime för övergång. Tabellen innehåller även version av verktyget som firstincluded identifiering och borttagning av skadlig programvara-familjen.

Eachrelease av verktyget är kumulativ. Det vill säga varje utgåva hjälper inte bara detectand bort nya familjer av skadliga program, kan också identifiera och ta bort allthe skadliga program som ingår i tidigare versioner. Nya varianter av malicioussoftware som hittats och tagits bort i tidigare utgåvor finns också omfattas ineach månadsutgåva.

Denna Microsoft Knowledge Base-artikel kommer beupdated med information om varje månadsutgåva så att antalet therelevant artikel förblir detsamma. Namnet på filen blir ändrade toreflect tool version. Till exempel januari 2005version filnamn är Windows-KB890830-ENU.exe och februari 2005version filnamn är Windows-KB890830-V1.1-ENU.exe.
Dölj tabellenVisa tabellen
Familj av skadliga programToolversionAktuell risknivå
Win32/BerbewJanuary2005 (V 1.0)Låg
Win32/DoomjuiceJanuari 2005 (V 1.0)Låg
Win32/GaobotJanuari 2005 (V 1.0)Måttlig
Win32/MSBlastJanuari 2005 (V 1.0)Låg
Win32/MydoomJanuary2005 (V 1.0)Låg
Win32/NachiJanuari 2005 (V 1.0)Låg
Win32/SasserJanuary2005 (V 1.0)Låg
Win32/ZindosJanuary2005 (V 1.0)Låg
Win32/KorgoFebruary2005 (V 1.1)Låg
Win32/NetskyFebruari 2005 (V 1.1)Måttlig
Win32/randex tasFebruary2005 (V 1.1)Låg
Win32/ZafiFebruary2005 (V 1.1)Låg
Win32/BagleMarch2005 (V 1.2)Måttlig
Win32/BropiaMarch2005 (V 1.2)Låg
Win32/GowehMarch2005 (V 1.2)Låg
Win32/SoberMarch2005 (V 1.2)Måttlig
Win32/SobigMarch2005 (V 1.2)Låg
Win32 / Hackdef **April2005 (V 1.3)Måttlig
Win32/MimailApril2005 (V 1.3)Låg
Win32/RbotApril2005 (V 1.3)Måttlig
Win32/SdbotMay2005 (V 1.4) Måttlig
WinNT/IsproMay2005 (V 1.4)Låg
WinNT/FURootkitMay2005 (V 1.4)Måttlig
Win32/KelvirJune2005 (V 1.5)Låg
Win32/Lovgate desinfekterasJune2005 (V 1.5)Låg
Win32/MytobJune2005 (V 1.5)Låg
Win32/SpybotJune2005 (V 1.5)Måttlig
Win32/HactyJuly2005 (V 1.6)Låg
Win32/OptixJuly2005 (V 1.6)Låg
Win32/OptixproJuly2005 (V 1.6)Låg
Win32/PurstiuJuli 2005 (V 1.6)Låg
Win32/Wootbot Juli 2005 (V 1.6)Låg
Win32/BagzAugusti 2005 (V 1.7)Låg
Win32/DumaruAugusti 2005 (V 1.7)Låg
Win32/SpyboterAugusti 2005 (V 1.7)Låg
Win32/Zotob.AAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Zotob.BAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Zotob.CAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Zotob.DAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Zotob.EAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Bobax.OAugust2005 (V 1.7.1)Måttlig
Win32/Esbot.AAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Rbot.MaAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Rbot.MBAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/Rbot.MCAugusti 2005 a (V 1.7.1)Låg
Win32/BobaxSeptember 2005 (V 1,8) Måttlig
Win32/EsbotSeptember 2005 (V 1,8) Låg
Win32/GaelSeptember 2005 (V 1,8) Måttlig
Win32/YahaSeptember 2005 (V 1,8) Låg
Win32/ZotobSeptember 2005 (V 1,8) Låg
Win32/AntinnyOktober 2005 (V 1.9) Måttlig
Win32/GibeOktober 2005 (V 1.9) Låg
Win32/MywifeOktober 2005 (V 1.9) Låg
Win32/WukillOktober 2005 (V 1.9) Måttlig
Win32/BugbearNovember 2005 (V 1,10) Låg
Win32/CodbotNovember 2005 (V 1,10) Låg
Win32/MabutuNovember 2005 (V 1,10) Låg
Win32/OpaservNovember 2005 (V 1,10) Låg
Win32/SVNovember 2005 (V 1,10) Låg
Win32/IRCBotDecember2005 (V 1.11)Måttlig
Win32/RyknosDecember2005 (V 1.11)Låg
WinNT/F4IRootkitDecember2005 (V 1.11)Måttlig
Win32/BofraJanuary2006 (V 1.12)Låg
Win32/MaslanJanuary2006 (V 1.12)Låg
Win32/PariteJanuary2006 (V 1.12)Måttlig
Win32/AlcanFebruary2006 (V 1.13)Måttlig
Win32/BadtransFebruary2006 (V 1.13)Låg
Win32/EyevegFebruary2006 (V 1.13)Låg
Win32/MagistrFebruary2006 (V 1.13)Låg
Win32/AtakMarch2006 (V 1.14)Låg
Win32/TorvilMarch2006 (V 1.14)Låg
Win32/ZlobMarch2006 (V 1.14)Måttlig
Win32/LockskyApril2006 (V 1,15)Måttlig
Win32/ReatleApril2006 (V 1,15)Låg
Win32/VallaApril2006 (V 1,15)Låg
Win32/EvamanMay2006 (V 1.16)Låg
Win32/GandaMay2006 (V 1.16)Låg
Win32/PlexusMay2006 (V 1.16)Låg
Win32/CissiJune2006 (V 1.17)Låg
Win32/FizzerJune2006 (V 1.17)Låg
Win32/AlemodJuly2006 (V 1.18)Måttlig
Win32/ChirJuly2006 (V 1.18)Måttlig
Win32/HupigonJuly2006 (V 1.18)Måttlig
Win32/NsagJuly2006 (V 1.18)Låg
Win32/BankerAugust2006 (V 1.19)Måttlig
Win32/JeefoAugust2006 (V 1.19)Måttlig
Win32/BancosSeptember2006 (V 1,20)Måttlig
Win32/SinowalSeptember2006 (V 1,20) Måttlig
Win32/HarnigOctober2006 (V 1.21) Låg
Win32/PassalertOctober2006 (V 1.21) Låg
Win32/TibsOctober2006 (V 1.21) Måttlig
Win32/BrontokNovember2006 (V 1.22 enligt) Måttlig
Win32/BeenutDecember 2006 (V 1,23) Låg
Win32/HaxdoorJanuary2007 (V 1.24) Måttlig
WinNT/HaxdoorJanuary2007 (V 1.24) Måttlig
Win32/StrationFebruary2007 (V 1.25)Måttlig
Win32/MitgliederFebruary2007 (V 1.25)Låg
Win32/AlureonMarch2007 (V 1.27)Måttlig
Win32 FunnerApril2007 (V 1.28)Låg
Win32/RenosMaj 2007 (V 1.29)Måttlig
Win32/AllapleJuni 2007 (V 1.30)Måttlig
Win32/BuskyJuly2007 (V 1.31)Måttlig
Win32/Virut.AAugust2007 (V 1,32)Måttlig
Win32/Virut.BAugust2007 (V 1,32)Måttlig
Win32/ZonebacAugust2007 (V 1,32)Måttlig
Win32/NuwarSeptember2007 (V 1,33)Måttlig
Win32/RJumpOctober2007 (V 1.34)Måttlig
Win32/ConHookNovember2007 (V 1,35) Måttlig
Win32/FotomotoDecember2007 (V 1,36)Måttlig
Win32/CutwailJanuary2008 (V 1.37)Måttlig
Win32/LdpinchFebruary2008 (V 1.38)Måttlig
Win32/VirtumondeMarch2008 (V 1.39) Måttlig
Win32/VundoMarch2008 (V 1.39) Måttlig
Win32/NewaccMarch2008 (V 1.39) Måttlig
Win32/OderoorMaj 2008 (V 1.41)Måttlig
Win32/CaptiyaMay2008 (V 1.41)Måttlig
Win32/CorripioJune2008 (V 1.42)Måttlig
Win32/FrethogJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/TaterfJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/StorarkJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/TilcunJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/ZutenJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/CeekatJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/LolydaJune2008 (V 1.42) Måttlig
Win32/HorstJuli 2008 (V 2.0)Måttlig
Win32/MatcashAugust2008 (V 2.1) Måttlig
Win32/SlenfbotSeptember2008 (V 2.2)Måttlig
Win32/RustockOctober2008 (V 2.3)Måttlig
Win32/FakeSecSenNovember2008 (V 2.4)Måttlig
Win32/GimmivNovember2008 (V 2.4)Måttlig
Win32/FakeXPADecember2008 (V 2.5)Måttlig
Win32/YektelDecember2008 (V 2.5)Måttlig
Win32/BanloadJanuary2009 (V 2.6)Måttlig
Win32/ConfickerJanuary2009 (V 2.6)Hög
Win32/SrizbiFebruari 2009 (V 2.7)Måttlig
Win32/KoobfaceMarch2009 (V 2.8)Måttlig
Win32/WaledacApril 2009 (V 2.9)Måttlig
Win32/WinwebsecMaj 2009 (V 2.10) Måttlig
Win32/InternetAntivirusJune2009 (V 2.11)Måttlig
Win32/FakeSpyproJuly2009 (V 2.12)Måttlig
Win32/FakeReanAugusti 2009 (V 2,13)Måttlig
Win32/BredolabSeptember 2009 (V punkt 2.14)Måttlig
Win32/DaursoSeptember 2009 (V punkt 2.14)Måttlig
Win32/FakeScantiOktober 2009 (V 3.0)Måttlig
Win32/FakeVimesNovember 2009 (V 3.1)Måttlig
Win32/PrivacyCenterNovember 2009 (V 3.1) Måttlig
Win32/HamweqDecember 2009 (V 3.2) Måttlig
Win32/RimecudJanuari 2010 (V 3.3) Måttlig
Win32/PushbotFebruari 2010 (V 3.4) Måttlig
Win32/HelpudMars 2010 (V 3.5) Måttlig
Win32/MaganiaApril 2010 (V 3.6) Måttlig
Win32/OficlaMaj 2010 (V 3.7)Måttlig
Win32/FakeInitJuni 2010 (V 3.8)Måttlig
Win32/BubnixJuli 2010 (V 3.9) Måttlig
Win32/StuxnetAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Win32/CplLnkAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Worm:Win32/Vobfus.gen!AAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Worm:Win32/Vobfus.gen!BAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Worm:Win32/Vobfus.gen!CAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Mask: Win32 / Vobfus! dllAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Worm:Win32/Sality.auAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Virus:Win32/Sality.auAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Trojan: WinNT / SalityAugusti 2010 (V 3.10)Måttlig
Win32/FakeCogSeptember 2010 (V 3.11)Måttlig
Win32/VobfusSeptember 2010 (V 3.11) Måttlig
Win32/ZbotOktober 2010 (V 3.12) Måttlig
Win32/FakePAVNovember 2010 (V 3.13)Måttlig
Worm:Win32/Sality.ATNovember 2010 (V 3.13)Måttlig
Virus:Win32/Sality.ATNovember 2010 (V 3.13)Måttlig
Win32/QakbotDecember 2010 (V 3.14)Måttlig
Win32 LethicJanuari 2011 (V 3.15)Måttlig
Win32/CycbotFebruari 2011 (V 3,16)Måttlig
Win32/RenocideMars 2011 (V 3.17)Måttlig
Win32/AfcoreApril 2011 (V 3,18) Måttlig
Win32/RamnitMaj 2011 (V 3.19) Måttlig
Win32/RorpianJuni 2011 (V 3,20) Måttlig
Win32/YimfocaJuni 2011 (V 3,20) Måttlig
Win32/NuqelJuni 2011 (V 3,20) Måttlig
Win32/TracurJuli 2011 (V 3.21) Måttlig
Win32/DursgJuli 2011 (V 3.21) Måttlig
Win32/FakeSysdefAugusti 2011 (V 3.22) Måttlig
Win32/HilotiAugusti 2011 (V 3.22) Måttlig
Win32/BamitalSeptember 2011 (V 4.0)Måttlig
Win32/KelihosSeptember 2011 (V 4.0) Måttlig
Win32/EyeStyeOktober 2011 (V 4.1) Måttlig
Win32/PoisonOktober 2011 (V 4.1) Måttlig
Win32/DofoilNovember 2011 (V 4.2) Måttlig
Win32/CarberpNovember 2011 (V 4.2) Måttlig
Win32/CridexNovember 2011 (V 4.2) Måttlig
Win32/HelompyDecember 2011 (V 4.3) Måttlig
Win32/SefnitJanuari 2012 (V 4.4) Måttlig
Win32/PramroFebruari 2012 (V 4.5) Måttlig
Win32/FareitFebruari 2012 (V 4.5) Måttlig
Win32/DorkbotMars 2012 (V 4.6) Måttlig
Win32/HiolesMars 2012 (V 4.6) Måttlig
Win32/YeltminkyMars 2012 (V 4.6) Måttlig
Win32/Pluzoks.AMars 2012 (V 4.6) Måttlig
Win32/ClaretoreApril 2012 (V 4.7) Måttlig
Win32/BocinexApril 2012 (V 4.7) Måttlig
Win32/GamarueApril 2012 (V 4.7) Måttlig
Win32/UnruyMaj 2012 (V 4.8) Måttlig
Win32/DishigyMaj 2012 (V 4.8) Måttlig
Win32/CleamanJuni 2012 (V 4.9) Måttlig
Win32/KuluozJuni 2012 (V 4.9) Måttlig
Win32/BafruzAugusti 2012 (V 4.11)Allvarliga
Win32/MatsnuAugusti 2012 (V 4.11)Allvarliga
Win32/MedfosSeptember 2012 (V 4.12) Allvarliga
Win32/NitolOktober 2012 (V 4.13)Allvarliga
Win32/OneScanOktober 2012 (V 4.13)Allvarliga
Win32/FolstartNovember 2012 (V 4.14) Allvarliga
Win32/WeelsofNovember 2012 (V 4.14) Allvarliga
Win32/PhorpiexNovember 2012 (V 4.14) Allvarliga
Win32/PhdetDecember 2012 (V 4.15) Allvarliga
Win32/GanelpJanuari 2013 (V 4.16) Allvarliga
Win32/LefgrooJanuari 2013 (V 4.16) Allvarliga
Win32/SirefefFebruari 2013 (V 4.17)Allvarliga
Win32/WecyklerMars 2013 (V 4.18) Allvarliga
Win32/BabonockApril 2013 (V 4.19) Allvarliga
Win32/RedymsApril 2013 (V 4.19) Allvarliga
Win32/VesenlosowApril 2013 (V 4.19) Allvarliga
Win32/fakedefMaj 2013 (V 4.20) Allvarliga
Win32/VicenorMaj 2013 (V 4.20) Allvarliga
Win32/KexqoudMaj 2013 (V 4.20) Allvarliga
Win32/TupymJuni 2013 (V 4.21) Allvarliga
Win32/SimdaSeptember 2013 (V 5.4) Allvarliga
Win32/ShiotobOktober 2013 (V 5.5)Allvarliga
Win32/FoidanOktober 2013 (V 5.5)Allvarliga
Win32/DeminnixNovember 2013 (V 5.6)Allvarliga
Win32 NapolarNovember 2013 (V 5.6)Allvarliga
Win32/RotbrowDecember 2013 (V 5.7)Allvarliga
MSIL/BladabindiJanuari 2014 (V 5,8)Allvarliga
VBS/JenxcusFebruari 2014 (V 5.9)Allvarliga
Win32/WysototMars 2014 (V 5.10)Allvarliga
MSIL/SpacekitoMars 2014 (V 5.10)Allvarliga
Win32/RamdoApril 2014 (V 5.11)Allvarliga
Win32/KilimApril 2014 (V 5.11)Allvarliga
Win32/MiurefMaj 2014 (V 5.12)Allvarliga
Win32/FilcoutMaj 2014 (V 5.12)Allvarliga
Win32/NecursJuni 2014 (V 5.13)Allvarliga
Win32/CaphawJuli 2014 (V 5.14)Allvarliga
Win32/BepushJuli 2014 (V 5.14)Allvarliga
Win32/LecpetexAugusti 2014 (V 5.15)Allvarliga
Win32/ZemotSeptember 2014 (V 5.16)Allvarliga
Win32/HikitiOktober 2014 (V 5,17)Allvarliga
Win32/MdmbotOktober 2014 (V 5,17)Allvarliga
Win32/MoudoorOktober 2014 (V 5,17)Allvarliga
Win32/PlugxOktober 2014 (V 5,17)Allvarliga
Win32/SensodeOktober 2014 (V 5,17)Allvarliga
Win32/DerusbiOktober 2014 (V 5,17)Allvarliga
Win32/TofseeNovember 2014 (V 5.18)Allvarliga
Win32/WinntiNovember 2014 (V 5.18)Allvarliga
Win32/ZoxpngNovember 2014 (V 5.18)Allvarliga
* Risknivån hänvisar till virusvarningar som finns på följande Microsoft-webbplats:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/rating.mspx
Tänk på att de risknivån för vissa hot kan vara updatedoccasionally att ta hänsyn till ändringar i hotens förekomst och otherfactors.

** W32/Hackdef döljer vanligen andra eventuellt unwantedsoftware på datorn. Om borttagningsverktyget rapporterar att W32/Hackdef wasdetected på datorn, rekommenderar vi att du kör en sökning withup hittills antivirus- och antispionprogram program (sehttp://www.microsoft.com/security/PC-security/spyware-Prevent.aspx).Om du vill se programmet som W32/HackDef öppnar du först filen thelog för borttagningsverktyget (% Windir%\Debug\Mrt.log). Avsnittet "Possiblescanning resultat" Leta i den eller de rader som anteckning mappen whichWin32/Hackdef hittades. I samma mapp bör du hitta Win32/Hackdefconfiguration filen med filnamnstillägget ini. Visa den här filen todetermine program som Win32/Hackdef dolde på datorn.

Eventuella skadliga program som inte finns med i den här tabellen inte identifieras eller tas bort av verktyget. Använd ett uppdaterat antivirusprogram om du vill söka efter och ta bort andra skadliga program. Mer information finns på följande Microsoft Protect Your PC-webbplats:
http://www.microsoft.com/security/Scanner/en-us/default.aspx

Rapporteringskomponenten

Verktyget Borttagning av skadlig programvara skickar information till Microsoftif skadliga program hittas eller ett fel upptäcks. Särskilda informationthat skickas till Microsoft består av följande objekt:
 • Namnet på den skadliga programmen som isdetected
 • Resultatet av borttagning av skadlig programvara
 • Operativsystemets version
 • Operativsystemets nationella inställningar
 • Processorarkitekturen
 • Versionsnummer för verktyget
 • En indikator som visar om verktyget körs genom Microsoft Update, Windows Update, Automatiska uppdateringar, Download Center eller från webbplatsen
 • Ett anonymt GUID-värde
 • Ett kryptografiskt envägshashvärde (MD5) av sökvägen och filnamnet för varje infekterad fil som tas bort från thecomputer
Om program som verkar vara skadliga upptäcks på datorn thetool en uppmaning om att skicka information till Microsoft, utöver de som anges här.Du uppmanas i alla de här fallen och den här informationen är skickade onlywith ditt medgivande. Denna ytterligare information omfattar följande:
 • De filer som misstänks vara skadlig programvara. Thetool identifierar filerna åt dig.
 • Ett kryptografiskt envägshashvärde (MD5) av eventuella suspekta filer som upptäcks.
Du kan inaktivera rapporteringsfunktionen. Information om hur du inaktiverar finns rapporteringskomponenten och hur du förhindrar att verktyget skickar information till Microsoft, i Microsoft Knowledge Base-artikel
891716 Distribution av Microsoft Windows-verktyget Borttagning av skadlig programvara i en företagsmiljö

Möjliga genomsökningsresultat

När verktyget har körts finns fyra huvudsakliga resultat som removaltool som kan rapporteras till användaren:
 • Inget angrepp hittades.
 • Minst ett angrepp hittades och wasremoved.
 • Ett virus hittades men har inte tagits bort. Den här resultwill visas om misstänkta filer upptäcks på datorn. Att helpremove dessa filer, bör du använda ett uppdaterat antivirusprogram.
 • Ett angrepp hittades och togs bort delvis. Tocomplete borttagningen bör du använda ett uppdaterat antivirusproduct.

Vanliga frågor om verktyget Borttagning av skadlig programvara

 • Q1: Det här verktyget signeras digitalt av Microsoft?
  A1: Ja.
 • Q2: Vilken typ av information i loggfilen innehåller?
  A2: Information om loggfilen finns i Microsoft Knowledge Base-artikel
  891716 Distribution av Microsoft Windows-borttagningsverktyget för skadliga program i en företagsmiljö
 • Q3: Det här verktyget får du distribuera verktyget?
  A3: Ja. Enligt villkoren i licensavtalet för det här verktyget kan verktyget beredistributed. Se dock till att du distribuerar latestversion av verktyget.
 • Q4: Hur vet jag att jag använder den senaste versionen av verktyget?
  A4: Om du är en Windows 7, Windows Vista, Windows XP eller Windows Server 2003-användare kan använda Microsoft Update eller Automatiska uppdateringar i Microsoft Update för att kontrollera om du använder den senaste versionen av verktyget. Om du har valt att inte använda Microsoft Update, och du har en Windows 7, Windows Vista, Windows XP eller Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1)-användare, kan du använda Windows Update. Eller använda funktionen Automatiska uppdateringar i Windows Update för att kontrollera om du använder den senaste versionen av verktyget. Dessutom kan du besöka Microsoft Download Center. Även om verktyget är mer än 60 dagar gammalt, att verktyget uppmana dig att leta efter en ny version av verktyget.
 • F5: Ändras artikelnumret för verktyget i Microsoft Knowledge Base vid varje ny version?
  A5: Nr. Microsoft Knowledge Base-artikelnumret för verktyget willremain 890830 även för framtida versioner av verktyget. Filnamnet för toolwhen som hämtas från Microsoft Download Center ändras vid eachrelease så att de återspeglar månaden och år när den versionen av verktyget wasreleased.
 • Q6: Finns det något sätt som jag kan begära att nya skadliga program ska hanteras i verktyget?
  A6: Inte för närvarande. Skadlig programvara som är målet i verktyget isbased på mätningar prevalens och skador av malicioussoftware.
 • Fråga 7: Kan jag avgöra om verktyget har körts på en dator?
  A7: Ja. Genom att kontrollera en registernyckel kan du avgöra om thetool har körts på en dator och vilken version har den senaste versionen thatwas används. För mer information klickar du på följande artikelnummer viewthe artikel i Microsoft Knowledge Base:
  891716Distribution av Microsoft Windows-borttagningsverktyget för skadliga program i en företagsmiljö
 • Q8: Varför inte visas verktyget i Microsoft Update, Windows Update eller Automatiska uppdateringar?
  A8: Flera olika scenarier kan hindra dig från att se verktyget onMicrosoft Update, Windows Update eller Automatiska uppdateringar:
  • Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows Server 2003SP1 användare erbjuds verktyget via Windows Update eller AutomaticUpdates.
  • Om du redan har kört den aktuella versionen av toolfrom Windows Update, Microsoft Update, Automatiska uppdateringar eller någon av Medlemsstatenskall båda igen den inte i Windows Update orAutomatic uppdateringar.
  • För automatiska uppdateringar måste första gången du kör thetool, du vara inloggad som medlem av gruppen Administratörer till licensvillkoren för acceptthe.
 • F9: Hur gör Microsoft Update, Windows Update och automatiska uppdateringar bestämmer vem som ska erbjudas verktyget?
  A9: Alla Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows Server 2003-användare erbjuds verktyget om följande villkor är uppfyllda:
  • Användaren kör den senaste versionen av MicrosoftUpdate eller funktionen Automatiska uppdateringar i Microsoft Update.
  • Användarna har inte redan kört den aktuella versionen av verktyget.
  Alla Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows Server 2003 SP1users erbjuds verktyget om följande villkor är uppfyllda:
  • Användarna som kör inte Microsoft Update.
  • Användaren kör den senaste versionen av WindowsUpdate eller Automatiska uppdateringar i Windows Update.
  • Användarna har inte redan kört den aktuella versionen av verktyget.
 • Fråga10: När jag tittade i loggfilen fick jag veta att fel hade uppstått under genomsökningen. Hur löser jag felen?
  A10:Information om felen finns i Microsoft Knowledge Base-artikel
  891717 Felsökning av ett fel när du kör Microsoft Windows-verktyget Borttagning av skadlig programvara
 • Q11: Kommer det en ny utgåva av verktyget även om det finns några nya säkerhetsbulletiner för en viss månad?
  A11: Ja. Även om det inte finns några nya säkerhetsbulletiner för en particularmonth, kommer en ny utgåva av borttagningsverktyget av skadlig programvara med stöd för borttagning av detectionand för de senaste vanliga skadliga programmen.
 • Q12: Hur förhindrar jag att verktyget erbjuds via Microsoft Update, Windows Update eller Automatiska uppdateringar?
  A12: När du erbjuds först den skadliga programvaran borttagning Toolfrom Microsoft Update, Windows Update eller Automatiska uppdateringar, kan du declinedownloading och genom att inte acceptera licensavtalet. Denna declinecan gäller till den aktuella versionen av verktyget eller båda currentversion av verktyget och eventuella framtida versioner, beroende på vilka alternativ som youchoose. Om du redan har godkänt licensavtalet men föredrar att inte toinstall verktyget via Windows Update, avmarkerar du kryssrutan thatcorresponds till verktyget i Windows Update-Gränssnittet.
 • Q13: När verktyget körs från Microsoft Update, Windows Update eller Automatiska uppdateringar kan där verktyget sparas filer? Kan jag köra verktyget igen?
  A13:När den hämtas från Microsoft Update eller Windows Update körs verktyget bara en gång i månaden. Om du vill köra verktyget manuellt flera gånger i månaden, hämta verktyget från Download Center eller genom att besöka den Microsoft säkerhet & Security Center webbplats.

 • En onlineavsökning systemet med hjälp av säkerhetsgenomgången Windows Live OneCare finns på Microsoft Safety Scanner webbplats.
  http://Safety.live.com
 • Q14: Kan jag köra det här verktyget på en Windows Embedded-dator?
  A14: Borttagningsverktyget för skadliga program är för närvarande inte supportedon Windows Embedded-datorer.
 • Q15: Körning av verktyget kräver några säkerhetsuppdateringar installeras på datorn?
  A15: Nr. Till skillnad från de flesta tidigare borttagningsverktyg som producerade byMicrosoft, kräver verktyget Borttagning av skadlig programvara ingen säkerhet updateprerequisites. Vi rekommenderar dock att du installerar alla criticalupdates innan du använder verktyget för att förhindra ett nytt angrepp av malicioussoftware som utnyttjar säkerhetsproblemen.
 • Q16: Kan jag distribuera verktyget med SUS eller SMS? Är det kompatibelt med MBSA?
  A16: Information om hur du distribuerar verktyget finns i Microsoft Knowledge Base-artikel
  891716 Distribution av Microsoft Windows-borttagningsverktyget för skadliga program i en företagsmiljö
 • Q17: Måste de tidigare borttagningsverktygen finnas installerade för att kunna köra verktyget för borttagning av skadlig programvara?
  A17: Nr.
 • Q18: Finns det en diskussionsgrupp för verktyget?
  A18: Ja. Du kan använda microsoft.public.security.virusnewsgroup.
 • Q19: Varför fönstret "Windows Filskydd" visas när du har kört verktyget?
  A19: I vissa fall, när specifika virus hittas på en dator, försöker thecleaner borttagningsverktyget reparera infekterade Windows-systemfiler. Thisaction tar bort skadlig programvara från dessa filer, men det kan också utlösa theWindows Filskydd. Om fönstret Windows Filskydd visas rekommenderar vi att du följer instruktionerna och infoga Microsoft Windows-CD. Rensade filerna återställs till sina ursprungliga, pre-infektion tillstånd.
 • Q20: Finns lokaliserade versioner av verktyget?
  A20: Ja, verktyget finns på 24 språk. Innan February2006 fanns varje lokaliserad version av verktyget som en separatedownload. Från februari 2006 kan erbjuds verktyget som en multilingualdownload. Därför finns bara en version av verktyget och theappropriate språk visas baserat på språket för den aktuella operatingsystem.
 • Q21: Jag hittade filen Mrtstub.exe i en katalog på den här datorn. Är filen Mrtstub.exe en legitim komponent i verktyget?
  A21:Verktyget använder en fil som heter Mrtstub.exe för vissa operationer. Om du har kontrollerat att filen är signerad av Microsoft, är filen en legitim komponent i verktyget.
 • Q22: Kan borttagning av skadlig programvara körs i felsäkert läge?
  A22:Ja. Om du har kör MSRT innan du startar datorn i felsäkert läge kan du komma åt MSRT i % windir%\system32\mrt.exe. Dubbelklicka på filen mrt.exe kör MSRT och följer den på skärmen instruktioner.

Egenskaper

Artikel-id: 890830 - Senaste granskning: den 11 december 2014 - Revision: 133.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Enterprise N
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Home Premium N
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Professional N
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Starter N
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Ultimate N
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
 • Windows Server 2012 Datacenter
 • Windows Server 2012 Essentials
 • Windows Server 2012 Foundation
 • Windows Server 2012 Standard
Nyckelord: 
kbmsnpartnerportal kbhowto kbacwsurvey kbsecurity kbinfo kbfixme kbmsifixme kbvideocontent kbmt KB890830 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 890830

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com