Het bepalen van de juiste paginagrootte voor 64-bits versies van Windows

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 889654 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

De 64-bits versies van Microsoft Windows Server 2003 en Microsoft Windows XP ondersteunt meer RAM-geheugen dan de 32-bits versies van deze producten. Wanneer er veel geheugen wordt toegevoegd aan een computer, een wisselbestand mogelijk niet vereist. Wanneer u de Pagina's per seconde teller meten bestand gebruik van het wisselbestand, de waarde die wordt geretourneerd mogelijk niet correct. Voor een nauwkeurige meting van het wisselbestand bestand gebruikt, moet u ook andere prestatiemeteritems gebruiken. Systeemmonitor metingen kunt u de grootte van het wisselbestand dat uw computer moet berekenen.

Windows-domeincontrollers en DFS-replicatie, certificaat en ADAM/LDS Servers worden niet ondersteund zonder geconfigureerde wisselbestand. Omdat het algoritme dat de cache van de database LSASS hangt af van de prestatiemeteritems voor 'overgang pagina's voorzien per seconde' wisselbestand vereist is om ervoor te zorgen dat in de databasecache van de staat vrij geheugen als geheugen wordt aangevraagd door andere services of toepassingen is.

INLEIDING

Bij het instellen van een 64-bits versie van Microsoft Windows Server 2003 of Microsoft Windows XP het besturingssysteem maakt een bestand dat een en een half keer de hoeveelheid RAM in uw computer is geïnstalleerd. Als de hoeveelheid RAM in een computer toeneemt, vermindert echter de noodzaak van een wisselbestand. De volgende richtlijnen en methoden kunt u de juiste pagina bestandsgrootte voor uw systeem te bepalen.

Vergelijking van geheugen en CPU-limieten in de 32-bits en 64-bits versies van Windows

Bij het instellen van een 32-bits versie of een 64-bits versie van Windows Server 2003 of Windows XP een wisselbestand gemaakt die een en een half keer de hoeveelheid RAM die in de computer is geïnstalleerd, mits er voldoende vrije ruimte op de vaste schijf. Meer RAM-geheugen aan een computer wordt toegevoegd, vermindert echter de noodzaak van een wisselbestand. Als er onvoldoende RAM-geheugen in uw computer, u niet mogelijk een paginabestand, tenzij een specifieke toepassing is vereist.

Het volgende diagram ziet u de hoeveelheid RAM-geheugen en het aantal processors dat kan worden geïnstalleerd op een computer, afhankelijk van het besturingssysteem is geïnstalleerd. RAM-geheugen en CPU-limieten zijn veel groter in 64-bits besturingssystemen dan in 32-bits besturingssystemen.
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
Algemene geheugenlimieten32-bits64-bits
Totale hoeveelheid virtuele adresruimte4 gigabytes (GB)16 TB
Per proces 32-bits virtuele adresruimte2 En 3 GB als het systeem wordt opgestart met 3 GB overschakelen2 GB, 4 GB als de toepassing is gecompileerd met de /LARGEADDRESSAWARE overschakelen
Per proces 64-bits virtuele adresruimteNiet van toepassing8 TB
Wisselbaar geheugen470 megabyte (MB)128 GB
Niet-wisselbaar256 MB128 GB
Systeemcache1 GB1 terabyte
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
Fysiek geheugen en CPU-limieten32-bits64-bits
Windows XP Professional4 GB / 1-2 CPU's128 GB / 1-2 CPU's
Windows Server 2003, Standard Edition4 GB / 1-4-processors32 GB / 1-4-processors
Windows Server 2003, Enterprise Edition64 GB / 1-8 CPU's1 terabyte / 1-8 CPU's
Windows Server 2003, Datacenter Edition64 GB / 1-32 CPU's1 terabyte / 1 64 CPU's
Windows Server 2003 SP1, Enterprise Edition64 GB / 1-8 CPU's1 terabyte / 1-8 CPU's
Windows Server 2003 SP1, Datacenter Edition64 GB / 1-32 CPU's1 terabyte / 1 64 CPU's
Er is geen specifieke aanbeveling voor het wisselbestand. Uw vereisten zal worden gebaseerd op de hardware en software die u gebruikt en de belasting die u op de computer plaatsen. Pagina-bestand gebruik en vereisten controleren en een logboek verzamelen tijdens normaal gebruik voorwaarden Systeemmonitor wordt uitgevoerd. Focus op de volgende items.
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
Teller drempelVoorgestelde waarde
Geheugen\Beschikbare BytesNiet minder dan 4 MB
Geheugen\\pagina 's invoer per secondeNiet meer dan 10 pagina 's
File\\% gebruik van wisselbestandNiet meer dan 70 procent
Piekgebruik van wisselbestand File\\%Niet meer dan 70 procent
Proces\\piekwaarde wisselbestanden (Bytes)Niet van toepassing
Opmerking Pagina-bestand gebruik moet periodiek worden bijgehouden. Wanneer u het gebruik of de belasting van het systeem verhoogt, wordt doorgaans de vraag voor virtuele adresruimte en de ruimte voor het wisselbestand vergroten.

De pagina's per seconde, item

Wanneer het gebruik van Systeemmonitor, de waarden die worden geretourneerd door de Pagina's per seconde teller voor het Geheugen prestatie-object kan niet meer dan u verwacht. Deze waarden kunnen niet worden gerelateerd aan wisselbestandgebruik bestand of cache-activiteit. In plaats daarvan kunnen deze waarden worden veroorzaakt door een toepassing die opeenvolgend een geheugentoewijzingsbestand leest.

De Pagina's per seconde teller, telt het aantal pagina's die van de schijf worden gelezen of die zijn geschreven naar de schijf oplossen geheugenverwijzingen naar pagina's. Deze pagina's zijn niet in het geheugen op het moment van de verwijzing. De Pagina's per seconde waarde is de som van de Pagina's invoer per seconde en Pagina's uitvoer per seconde waarden van teller. De Pagina's per seconde item omvat paginering verkeer ten behoeve van het de systeemcache-bestand de gegevens voor toepassingen.

Pagina's per seconde het primaire item bekijken als u zich zorgen over grote geheugenbelasting (thrashing) en de overmatig wisselbestandgebruik die mogelijk is.

Echter, de Pagina's per seconde teller ook rekeningen voor andere activiteiten zoals het sequentieel lezen van geheugen toegewezen bestanden ofwel worden opgeslagen of niet. Normaal gesproken de Pagina's per seconde teller is andere activiteit tellen als het volgende:
 • Een hoge waarde voor de Geheugen: Pagina's per seconde teller.
 • Een gemiddelde waarde relatief ten opzichte van het systeem wordt gecontroleerd of een hoge waarde voor de Geheugen: Beschikbaar Bytes teller.
 • Een gemiddelde of een kleine waarde voor de Wisselbestand: % gebruik teller.
 • Niet in cache geheugen toegewezen bestand, moet u ook gemiddelde of lage cache-activiteit zien. (Lage cache-activiteit is ook bekend als cache fout activiteit).
Daarom een hoge waarde voor de Geheugen: Pagina's per seconde teller geeft niet noodzakelijkerwijs geheugenbelasting of een fout melden Systeemmonitor. Krijgen een nauwkeurige lezen van uw systeem, moet u ook andere items controleren.

Pagina bestandsgrootte berekenen

Gebruik een of meer van de volgende methoden om het wisselbestand te berekenen.

Methode 1: Gebruik Prestatielogboeken het wisselbestandgebruik op uw computer begrijpen

 1. Klik op Start, wijs Systeembeheer, en klik vervolgens op Prestaties.
 2. Vouw Prestatielogboeken en signalen, klik op Itemlogboeken, klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte in het rechterdeelvenster en klik vervolgens op Nieuwe logboekinstellingen.
 3. In de Naam een naam voor het logboekbestand en klik op OK.
 4. Op de Algemeen en klik op Items toevoegen.
 5. Klik op Items van de lokale computer gebruiken.
 6. In de Prestatieobject klikt u op Wisselbestand.
 7. Klik op Items in lijst selecteren, klik op Gebruik %, en klik vervolgens op Toevoegen.
 8. In de Prestatieobject klikt u op Geheugen.
 9. In Items in lijst selecteren, klik op Beschikbare Bytes, en klik vervolgens op Toevoegen.
 10. In Items in lijst selecteren, klik op Pagina's invoer per seconde, klik op Toevoegen, en klik vervolgens op Sluiten.
 11. Klik op OK.
Gebruik het logboek dat u tijdens het computergebruik van normale begrijpt het wisselbestandgebruik op uw computer verzamelen. Vervolgens de grootte van de pagina dienovereenkomstig aangepast.

Methode 2: Gebruik de Piekwaarde bestand Bytes item grootte berekenen

 1. Klik op Start, wijs Systeembeheer, en klik vervolgens op Prestaties.
 2. Klik op Systeemmonitor.
 3. Klik in het rechterdeelvenster op + (de toevoegen knop).
 4. Klik op Items van de lokale computer gebruiken.
 5. In de Prestatieobject klikt u op Proces.
 6. Klik op Items in lijst selecteren, klik op Piekwaarde bestand Bytes, klik op Toevoegen, en klik vervolgens op Sluiten.
 7. Laat de teller tijdens normaal gebruik van uw computer.
 8. De maximale waarde voor de Piekwaarde bestand Bytes teller en vermenigvuldigt de waarde met 0,70. De som van de vergelijking is de grootte voor het wisselbestand.

Methode 3: De minimale en maximale wisselbestandsgrootte berekenen

De geschatte minimale paginabestand dat nodig is voor uw systeem bepalen, de som berekenen van piek private bytes die worden gebruikt door elk proces op het systeem. De hoeveelheid geheugen op het systeem vervolgens aftrekken.

De geschatte maximale pagina ruimte die nodig is voor uw systeem bepalen, de som berekenen van piek private bytes die worden gebruikt door elk proces op het systeem. Voeg een marge van extra ruimte. De hoeveelheid geheugen op het systeem niet aftrekken. De grootte van de extra marge kan worden aangepast op basis van uw vertrouwen in de momentopnamegegevens die wordt gebruikt om de pagina vereisten te schatten.

Opmerking Deze schatting klopt alleen als de momentopname van de gegevens die worden gebruikt om de berekeningen nauwkeurig is.

Pagina bestand input/output-tarieven

Om te voorkomen dat overbelasting van het systeem of andere schijven met pagina input/output (I/O)-activiteit, gebruik de volgende richtlijnen wanneer u het bestand op uw computer:
 • Als de pagina I/O (echte schijf I/O)-snelheid meer dan 10 pagina's per seconde is, raden we aan dat u het bestand van de pagina waar de O-activiteit plaatsvindt niet plaatsen op de schijf. Wanneer de pagina I/O snelheid 10 pagina's per seconde is, raadzaam een afzonderlijke vaste schijf voor het wisselbestand te reserveren.
 • Als de pagina I/O snelheid op een bepaalde schijf die wordt gebruikt voor het wisselbestand meer dan 60 schijf-i/o-bewerkingen per seconde is, gebruikt u meer dan een speciale pagina vasteschijf voor betere prestaties. Hiervoor gebruiken meerdere-striped schijven voor het wisselbestand of raid 0 striped schijven gebruiken voor het wisselbestand. Ongeveer één I/O vasteschijf reserveren voor het wisselbestand voor elke 60 pagina's per seconde van O-activiteit.

  Als een systeem met het gemiddelde van 150 pagina's van O-activiteit per seconde, gebruikt u bijvoorbeeld drie afzonderlijke vaste schijven of een stripeset drie schijven, raid 0 voor het wisselbestand.

  Opmerking Deze ramingen worden voor harde schijven met 7200 omwentelingen per minuut (rpm). Als u een vaste schijf die sneller wordt uitgevoerd, de snelheid I/O een schijf kan verwerken voor pagina die i/o wordt vergroot.

  Opmerking Als topprestaties op uw systeem kritiek is, gebruikt u piek I/O tarieven in plaats van het gemiddelde tarief I/O voor deze berekeningen.
Belangrijk Supportability informatie: Dit artikel is specifiek voor computers die niet nodig kernel-modus of het volledige geheugendumpanalyse. Voor bedrijfskritieke servers waar zakelijke processen vereist server vastleggen fysiek geheugen voor de analyse, het traditionele model van het wisselbestand ten minste moet de grootte van het fysieke RAM-geheugen plus 1 MB of 1,5 keer de standaard fysieke RAM. Dit zorgt ervoor dat de beschikbare schijfruimte van de partitie van het besturingssysteem voor het besturingssysteem, hotfixes, geïnstalleerde toepassingen, geïnstalleerde services, een dumpbestand en het wisselbestand groot genoeg is. Station c mogelijk ten minste 86 GB 90 GB op een server 32 GB geheugen is. Dit is de 32 GB voor geheugendump, 48 GB voor het wisselbestand (1,5 maal het fysieke geheugen), 4 GB voor het besturingssysteem en 2 tot 4 GB voor de toepassingen, de geïnstalleerde services, tijdelijke bestanden en enzovoort. Vergeet niet dat een stuurprogramma of de kernel-modus service lek alle gratis fysieke RAM kan verbruiken. Daarom kan een Windows Server 2003 x 64 SP1 gebaseerde server 64-bits modus met 32 GB RAM een 32 GB kernel dump-bestand, waarbij u alleen een dumpbestand 1 tot 2 GB in 32-bits modus verwacht hebben. Dit probleem treedt op vanwege de geheugengroepen aanzienlijk toegenomen.

Klik op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:
294418Vergelijking van in 32-bits en 64-bits geheugenarchitectuur voor 64-bits edities van Windows XP en Windows Server 2003

Meer informatie

Technische ondersteuning voor x 64-versies van Microsoft Windows

Als de hardware is geleverd met een Microsoft Windows x 64 edition is geïnstalleerd, biedt de hardwarefabrikant technische ondersteuning voor Windows x 64 edition. In dit geval biedt de hardwarefabrikant ondersteuning omdat een editie van Windows x 64 bij de hardware. De fabrikant kan de installatie van Windows x 64 edition hebt aangepast met unieke onderdelen. Unieke onderdelen kunnen bevatten specifieke apparaatstuurprogramma's of optionele instellingen om de prestaties van de hardware maximaliseren. Microsoft biedt assistentie in redelijkheid als u technische ondersteuning voor een Windows x 64 edition. U moet echter rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant. De fabrikant van de beste ondersteuning voor de software die de fabrikant van de hardware geïnstalleerd. Als u een Windows x 64 edition als Windows Server 2003 x 64 edition afzonderlijk hebt aangeschaft, kunt u contact opnemen met Microsoft voor technische ondersteuning.

Ga naar de volgende Microsoft-website voor productinformatie over Windows XP Professional x 64 Edition:
http://www.Microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
Ga naar de volgende Microsoft-website voor productinformatie over x 64-versies van Windows Server 2003:
http://www.Microsoft.com/windowsserver2003/64bit/x64/default.mspx

Eigenschappen

Artikel ID: 889654 - Laatste beoordeling: maandag 5 maart 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Trefwoorden: 
kbhowtomaster kbdiskmemory kbvirtualmem kbtshoot kbinfo kbmt KB889654 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:889654

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com