Az Update.exe által igényelt felhasználói engedélyek

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 888791 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Néhány Microsoft-szoftverfrissítés telepítőprogramként használja az Update.exe fájlt. Az Update.exe 5.4.1.0-s és újabb verziói esetében a szoftverfrissítést telepítő felhasználónak meghatározott felhasználói engedélyekkel rendelkező rendszergazdának kell lennie. Ez a cikk ismerteti a telepítéshez szükséges felhasználói engedélyeket.
Ha a szükséges engedélyekkel nem rendelkező felhasználó kísérli meg az Update.exe fájlt használó szoftverfrissítés telepítését, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Nincs joga a <operációs_rendszer_neve> frissítéséhez. Forduljon a rendszergazdához.
Ha a szoftverfrissítés telepítése felügyelet nélküli üzemmódban, a /quiet vagy a /passive parancssori kapcsolók megadásával történik, ez a hibaüzenet a telepítési naplóban jelenik meg. Alapértelmezés szerint a telepítési napló a következő helyen található: %systemroot%/KB######.log, ahol a ###### a telepített javításhoz tartozó Microsoft Tudásbázis-cikk száma.

További információ

Annak meghatározásához, hogy a 2004 júliusa után kiadott csomagok esetében egy adott szoftverfrissítés telepítőprogramként használja-e az Update.exe fájlt, vizsgálja meg a szoftverfrissítő csomag Tulajdonságok párbeszédpanelének Verzió lapján szereplő Installer Engine (Telepítőmotor) elem értékét. A 2004 júliusa előtt kiadott csomagok esetében ki kell bontania a csomag tartalmát ahhoz, hogy meghatározhassa a használt telepítőt és annak verzióját. A műveletről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
832475 A Windows-szoftverfrissítések csomagtelepítőjének új szolgáltatásai

Az alábbi táblázat az Update.exe fájl használatához szükséges felhasználói engedélyeket tartalmazza.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Csoportházirend-objektum neve Szükséges-e az Update.exe használatáhozLeírás
Biztonsági másolat készítése fájlokról és könyvtárakról Szükséges A biztonsági másolat készítésével kapcsolatos műveletek végrehajtásához szükséges.
Fájlok és könyvtárak visszaállítása Szükséges A visszaállítási műveletek végrehajtásához szükséges. Ennek a felhasználói engedélynek a segítségével bármely valós felhasználó vagy csoport biztonsági azonosítóját (SID) beállíthatja az objektumok tulajdonosaként.
Naplózás felügyelete Szükséges Számos biztonsági művelet végrehajtásához, így például a naplózási üzenetek megtekintéséhez és kezeléséhez szükséges. Ennek a felhasználói engedélynek a megléte biztonságfelelősként azonosítja az adott felhasználót.
Fájlok és egyéb objektumok saját tulajdonba vétele Szükséges Olyan objektumok saját tulajdonba vételéhez szükséges, amelyekhez nem rendelkezik teljes körű hozzáféréssel. Ennek az engedélynek a segítségével a felhasználó az objektumok tulajdonosaként kizárólag olyan értéket adhat meg, amelyet az eredeti tulajdonos is megadhat.
A rendszer leállítása SzükségesA számítógép leállításához szükséges. Bizonyos szoftverfrissítések telepítése után újra kell indítani a számítógépet. Az ehhez szükséges felhasználói engedély hiányában a szoftverfrissítés telepítése befejeződik, a felhasználónak pedig segítséget kell kérnie a megfelelő felhasználói engedéllyel rendelkező rendszergazdától a számítógép újraindításához (ha arra valóban szükség van).
Programok hibakereséseSzükségesFolyamatok hibakereséséhez szükséges. Az 5.4.1.0-s verziónál korábbi verziójú Update.exe fájl esetében előfordulhat, hogy a szoftverfrissítések sikeres telepítéséhez a rendszergazdának rendelkeznie kell ezzel az engedéllyel.
A működés közbeni javítási technológia – amely a memóriában történő javításként is ismert – várhatóan a Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) rendszerben jelenik meg elsőként, és bizonyos frissítések esetében használható lesz. A működés közbeni javítás használatához Programok hibakeresése felhasználói engedély szükséges. A javítások és frissítések kezeléséről a Microsoft következő webhelyén talál további információt: http://www.microsoft.com/technet/security/guidance/patchmanagement/patchmanagement.mspx
További információt az Update.exe és a Programok hibakeresése engedély azon korábbi verzióiról, amelyekhez a rendszergazdáknak meghatározott engedélyekkel kell rendelkezniük, a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
830846 A Windows termékfrissítések nem válaszolnak vagy túlzottan nagy processzorterhelést okoznak (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A hiányzó felhasználói engedély meghatározásához vizsgálja meg a telepítési naplófájlt. A telepítési naplófájl az alábbihoz hasonló hibaüzenetet tartalmaz:

2.744: d:\aab949b8ae7e35434dde6b\update\update.exe (verzió: X.X.X.X)
2.744: Engedélyezése sikertelen SE_SECURITY_PRIVILEGE
2.754: A telepítő hibát észlelt: Nincs joga a operációs_rendszer_neve frissítéséhez. Forduljon a rendszergazdához.
2.764: Nincs joga a operációs_rendszer_neve frissítéséhez.
Megjegyzés: Az operációs_rendszer_neve az operációs rendszer nevét jelöli. Az SE_SECURITY_PRIVILEGE a hiányzó felhasználói engedélyt jelöli. Az X.X.X.X a verziószámot jelöli.

A felhasználói engedélyek megtekintéséhez vagy módosításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a csoportházirend-szerkesztőt a helyi vagy a tartományhoz tartozó számítógépen. További információt ezzel kapcsolatban a Microsoft következő webhelyén talál:
  http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/gpedit_start.mspx
 2. Nyissa meg a Számítógép konfigurációja csomópont Windows beállításai elemét.
 3. Bontsa ki a Biztonsági beállítások, majd a Helyi házirend csomópontot, és kattintson a Felhasználói jogok kiosztása elemre.
 4. A korábban felsorolt házirendek hozzárendeléséhez kattintson a jobb gombbal a házirendre, válassza a Tulajdonságok parancsot, majd adja hozzá a felhasználót.

Hivatkozások

Az Update.exe fájlt, valamint a Windows és a Windows-összetevők csomagtelepítőjét ismertető tanulmányt a Microsoft következő webhelyén olvashatja el:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/deployment/winupdte.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 888791 - Utolsó ellenőrzés: 2007. május 25. - Verziószám: 4.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2002
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo KB888791
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com