A Windows Server 2003 x64 alapú változatai és a Windows XP Professional x64 Edition

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 888733 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikkben a Windows Server 2003 x64 alapú változatai és a Windows XP Professional x64 Edition rendszer, illetve azok rövid leírása szerepel.

Ezek a változatok az alábbiak:
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
A Windows Server 2003 x64 alapú változatai és a Windows XP Professional x64 Edition támogatják az Advanced Micro Devices (AMD) AMD64 processzorokat és az Intel Extended Memory 64 Technology (EM64T) processzorokat. Ezen operációs rendszerek alapvető architektúrája a szabvány x86-os utasításkészlet 64 bites kiterjesztésén alapul. Ezért lehet 32 bites és 64 bites programokat futtatni olyan x64 alapú számítógépeken, amelyeken a Windows Server 2003 x64 alapú változatai vagy a Windows XP Professional x64 Edition fut.

További információ

Az x64 alapú változatok a Windows Server 2003 kódolási fán alapulnak. Ezekhez a változatokhoz tartozó szolgáltatási és támogatási tevékenységek a Windows Server 2003 kódolási fát, és nem a Windows XP ügyfélfát használják. A Windows Server 2003 x64 alapú változatai és a Windows XP Professional x64 Edition az alábbi forrásokon keresztül szerezhetők be:
 • Eredetiberendezés-gyártók (OEM)
 • Microsoft Frissítési Garancia
 • Microsoft Developer Network (MSDN)
A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagba beépített javításokat a Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) is tartalmazza. Ezenkívül a Windows Server 2003 SP1 az a kódolásifa-szegmens, amelyen a Windows összes x64 változata alapul. Ezért a Windows XP Professional x64 Edition használatához nincs szükség a Windows XP SP2 szervizcsomagra. Félreértésre adhat okot, hogy a Windows XP Professional x64 Edition és a Windows Server 2003 x64 alapú változatainak terméknevei különböznek egymástól, de ugyanaz a frissítés jár mindkettőhöz. Mielőtt arról döntene, milyen tanácsot adjon a felhasználónak, futtassa le vele a Winver.exe parancssori eszközt, amely meghatározza, hogy a felhasználó melyik terméket használja.

Azok a felhasználók, akik a Windows Server 2003 vagy a Windows XP 32 bites változatát tartalmazó csomagban 64 bites hardvert vásároltak, 32 bites engedélyüket 64 bitesre frissíthetik.

A Windows Server 2003 x64 alapú változatairól további tájékoztatást a Microsoft következő webhelyén találhat:
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/default.mspx
A Windows XP Professional x64 Edition rendszerről további tájékoztatást a Microsoft következő webhelyén találhat:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Technikai támogatás a Windows x64 bites kiadásaihoz

A Microsoft Windows x64 bites kiadásaihoz a hardver gyártója nyújt technikai támogatást és egyéb segítséget. A hardver gyártója azért nyújt támogatást, mert a Windows x64 bites kiadás a hardverrel együtt kerül forgalomba. Lehet, hogy a hardver gyártója speciális összetevőket épített a Windows x64 bites kiadásba. Ez lehet eszközillesztő, vagy olyan egyéb beállítás, amely a hardver teljesítményének maximalizálását szolgálja. Ha technikai segítségre van szüksége a Windows x64 bites kiadásaihoz, a Microsoft megteszi a tőle elvárhatót, azonban lehet, hogy közvetlenül a gyártóval kell kapcsolatba lépnie. A gyártó tudja a megfelelő támogatást biztosítani az általa a hardverre telepített szoftverhez.

A Microsoft Windows XP Professional x64 bites kiadásával kapcsolatos terméktámogatásért látogassa meg a következő Microsoft webhelyet:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
A Microsoft Windows Server 2003 x64 bites kiadásaival kapcsolatos terméktámogatás a következő Microsoft webhelyen található:
http://www.microsoft.com/hun/windowsserver2003/64bit/default.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 888733 - Utolsó ellenőrzés: 2006. április 7. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot kbpubtypekc kbwinservperf KB888733
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com