A SysPrep és a RIPREP eszköz működésének megváltozása a Windows XP Service Pack 2 telepítését követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 887816 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A rendszer-előkészítő (SysPrep) vagy távtelepítés-előkészítő (RIPREP) eszköz lemezképének Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerre történő telepítését követően a következő működésbeli változások léphetnek fel:
 • Hiányoznak a %systemdrive%:\Documents and Settings\Default User felhasználói fiók testreszabott beállításai.
 • A %systemdrive%:\Documents and Settings\Rendszergazda fiók testreszabott beállításai egy új felhasználói fiókban találhatók az adott felhasználó bejelentkezésekor.
 • Hiányoznak a közvetlenül a %systemdrive%:\Documents and Settings\Default User\Ntuser.dat fájlban módosított beállítások.

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezhet, ha a Windows XP SP2 minitelepítő úgy módosult, hogy alapértelmezés szerint a helyi rendszergazdai fiók összes testreszabott beállítását az alapértelmezett felhasználói fiókba másolja, amelyet a rendszer az új felhasználók bejelentkezésekor a felhasználói profil létrehozásához használ.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

Ez a gyorsjavítás csak akkor telepíthető, ha a Windows XP SP2 szervizcsomag már telepítve van.

Újraindítási információ

A gyorsjavítás telepítését követően nem szükséges újraindítani a számítógépet.

Információ a gyorsjavítás lecseréléséről

Ezt a gyorsjavítást semmilyen későbbi gyorsjavítás nem helyettesíti.

A beállításjegyzékkel (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) kapcsolatos információ

A csomagban található gyorsjavítások engedélyezéséhez nincs szükség beállításkulcsok (korábbi nevén rendszerleíró kulcs) létrehozására vagy módosítására.

További megjegyzések

 • Ha nem szeretné, hogy a beállítások átkerüljenek az alapértelmezett felhasználói fiókba, telepítse a gyorsjavítást. A gyorsjavítás visszaállítja a Windows XP eredeti verziójának működését.
 • Ha a gyorsjavítás telepítését követően azt szeretné, hogy a helyi rendszergazdai fiók beállításai átkerüljenek az alapértelmezett felhasználói fiókba, a SysPrep lemezkép futtatása előtt győződjön meg arról, hogy a kívánt módosításokat a helyi rendszergazdai fiókon végezte el. Ezt követően adja hozzá a következő sort a Sysprep.inf fájlhoz:
  [UNATTENDED]
  UpdateServerProfileDirectory=1
  
  A Sysprep.inf fájl módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  314460 A rendszer-előkészítő eszköz és a válaszfájl használata (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • Ha az alapértelmezett felhasználói profilt már felülírta a helyi rendszergazdai profil, ez a módosítás nem fogja újra létrehozni az alapértelmezett felhasználói profilt. Ez a gyorsjavítás csak a minitelepítő későbbi futtatásait érinti.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol verziója a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő    Verzió     Méret  Fájlnév
  -----------------------------------------------------------
  2005.02.03. 10:52:51 5.1.2600.2573 984 576 Syssetup.dll

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 887816 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 5.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxppresp3fix kbwinxpsp3fix kbautohotfix KB887816
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com