A „Stop 0x05 (INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT)” hibaüzenet jelenik meg a Windows XP Service Pack 2 vagy a Windows Server 2003 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 887742 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 vagy Microsoft Windows Server 2003 rendszert futtató számítógép váratlanul leáll, és a következő leállítási hibaüzenet jelenik meg kék képernyőháttérrel:
Stop 0x05 (INVALID_PROCESS_ATTACH_ATTEMPT)
Megjegyzés: A Windows XP SP2 szolgáltatásai és összetevői a Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszerben is megtalálhatók.

Oka

A probléma oka az, hogy a Http.sys fájlban észlelt kódolási hiba veremsérülést okoz. Ez a probléma az alábbi feltételek teljesülése esetén fordul elő:
 • A számítógépen TDI-szűrőillesztőprogramok találhatók (ezeket rendszerint víruskereső és tűzfalprogramok telepítik).
 • A telepített TDI-szűrőillesztőprogramok STATUS_PENDING választ adnak a TDI_SET_EVENT_HANDLER I/O-kérelemre annak érdekében, hogy a hívás feldolgozása aszinkron eljáráshívásként (APC) történjék.
A Http.sys fájlban lévő kódolási hiba veremsérülést okozhat abban az esetben, ha a TDI-szűrőillesztőprogram aszinkron módon fejezi be a TDI_SET_EVENT_HANDLER I/O-kérelem feldolgozását egy másik szálon. Ilyenkor az I/O-kérelem feldolgozásakor a program felülírja az eredeti szál vermét, ez pedig az említett leállítási hibaüzenet megjelenéséhez vezet.

Megjegyzés: Ez a probléma nem érinti a Windows XP és a Windows XP Service Pack 1 (SP1) eredetileg kiadott verzióját.

A megoldás

Windows XP

A probléma Windows XP SP2 rendszerben történő megoldásához töltse le és telepítse a Windows XP rendszer 887742-es számú frissítését.

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés:
A Windows XP rendszer 887742-es számú frissítésének letöltése
Kiadás dátuma: 2004. november

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzéséhez a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Windows Server 2003

A probléma Windows Server 2003 rendszerben történő megoldására jelenleg nem áll rendelkezésre frissítés vagy gyorsjavítás.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

Windows XP

A probléma Windows XP rendszerhez kiadott 887742-es számú frissítéssel oldható meg.

További információ

Fájlinformációk

A frissítés angol verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezen adatok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes idő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió     Méret  Fájlnév  Platform
  ---------------------------------------------------------------
  2004.10.08. 15:18 5.1.2600.2525 262 400 Http.sys  x86

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 887742 - Utolsó ellenőrzés: 2006. április 6. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbqfe kbprb atdownload KB887742
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com