Javítás: Probléma léphet fel a hang és kép szinkronizálásában bizonyos TV-tuner kártyák használata esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 887131 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Probléma jelentkezhet a hang és a kép szinkronizálásában, amikor bizonyos TV-tuner kártyákat DirectShow-szűrőgörbében használva videoanyagot rögzít, majd játszik vissza.

Oka

A TV-tuner kártyával rögzített videoanyag visszajátszásához használt bizonyos DirectShow-szűrőgörbékből hiányozhat egy helyes referenciaóra. A megfelelő hang-kép szinkronizáláshoz megfelelő referenciaórára van szükség.

A megoldás

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusfigyelő szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2004.10.01. 22:53 6.5.2600.2524  1 287 680 Quartz.dll    

Állapot

A Microsoft megerősítette e probléma meglétét a cikk elején felsorolt termékekben.

További információ

A gyorsjavítás egy olyan referenciaóra-konfigurációt hoz létre, amely lehetővé teszi a hang és a kép szinkronizálását. A hang és kép szinkronizálása abban az esetben válik lehetővé, ha az ezért felelős illesztőprogram egy „ksproxy” audiotűt mutat ki. Az illesztőprogram gyártójától megérdeklődheti, hogy az illesztőprogram megfelelően mutatja-e ki a „ksproxy” audiotűt.

A Microsoft DirectX illesztőprogramokra vonatkozó információkat és a DirectX dokumentációját a Microsoft Developer Network (MSDN) következő webhelyén találja (angol nyelven):
http://msdn.microsoft.com/directx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 887131 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional SP2
 • Microsoft DirectX 9.0b
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbfix kbqfe kbautohotfix KB887131
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com