Javítás: Probléma léphet fel a hang és kép szinkronizálásában bizonyos TV-tuner kártyák használata esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 887131 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Probléma jelentkezhet a hang és a kép szinkronizálásában, amikor bizonyos TV-tuner kártyákat DirectShow-szűrőgörbében használva videoanyagot rögzít, majd játszik vissza.

Oka

A TV-tuner kártyával rögzített videoanyag visszajátszásához használt bizonyos DirectShow-szűrőgörbékből hiányozhat egy helyes referenciaóra. A megfelelő hang-kép szinkronizáláshoz megfelelő referenciaórára van szükség.

A megoldás

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusfigyelő szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2004.10.01. 22:53 6.5.2600.2524  1 287 680 Quartz.dll    

Állapot

A Microsoft megerősítette e probléma meglétét a cikk elején felsorolt termékekben.

További információ

A gyorsjavítás egy olyan referenciaóra-konfigurációt hoz létre, amely lehetővé teszi a hang és a kép szinkronizálását. A hang és kép szinkronizálása abban az esetben válik lehetővé, ha az ezért felelős illesztőprogram egy „ksproxy” audiotűt mutat ki. Az illesztőprogram gyártójától megérdeklődheti, hogy az illesztőprogram megfelelően mutatja-e ki a „ksproxy” audiotűt.

A Microsoft DirectX illesztőprogramokra vonatkozó információkat és a DirectX dokumentációját a Microsoft Developer Network (MSDN) következő webhelyén találja (angol nyelven):
http://msdn.microsoft.com/directx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 887131 - Utolsó ellenőrzés: 2015. január 16. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional SP2
 • Microsoft DirectX 9.0b
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbtshoot kbfix kbqfe kbautohotfix KB887131
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com