A Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban található Windows tűzfal „Csak saját hálózat (alhálózat)” hatóköréhez készült fontos frissítés ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 886185 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk a 886185-ös számú fontos frissítést ismerteti, amely mely segítséget nyújt a Windows tűzfalban használt Csak saját hálózat (alhálózat) – másképpen helyi alhálózat – hatókör szűkítésében. Ez akkor hasznos, ha egy telefonos kapcsolatot létesítő szoftver olyan módon konfigurálja az útválasztó táblákat, melynek eredményeképp a Windows tűzfal egy nagy hálózatot helyi alhálózatnak tekint. A 886185-ös számú fontos frissítés telepítése után szükségessé válhat a számítógép újraindítása.

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomaggal telepített Windows tűzfal beállítása után azt tapasztalhatja, hogy telefonos internetkapcsolat használata esetén az internetfelhasználók hozzáférhetnek a számítógép erőforrásaihoz. Ha például létrehoz egy kivételt a Windows tűzfalban a fájl- és nyomtatómegosztás engedélyezésére, azt tapasztalhatja, hogy bárki hozzáférhet a megosztott fájlokhoz és nyomtatókhoz.

Megjegyzés: A Windows tűzfal automatikusan a Csak saját hálózat (alhálózat) hatókört választja a fájl- és nyomtatómegosztás számára létrehozott kivétel hatóköreként.

Oka

Mivel néhány telefonos kapcsolatok létesítésére szolgáló szoftver sajátos módon konfigurálja az útválasztó táblákat, a Windows XP SP2 Windows tűzfala néha az egész internetet egy helyi alhálózatnak tekintheti. Ennek eredményeképp az internet összes felhasználója élvezheti a Windows tűzfalban megadott azon kivételek nyújtotta hozzáférési engedélyeket, melyeknek hatóköreként a Csak saját hálózat (alhálózat) hatókör lett megadva.

A megoldás

Frissítéssel kapcsolatos információ

Letöltési információ

A probléma megszüntetéséhez töltse le és telepítse a 886185-ös számú fontos frissítést. A frissítést a Windows Update webhelyről és a Microsoft letöltőközpontból töltheti le.
Windows Update
A 886185-ös számú fontos frissítés letöltése és telepítése a Windows Update webhely segítségével:
 1. Indítsa el a Microsoft Internet Explorer böngészőt.
 2. Kattintson az Eszközök menü Windows Update parancsára.
 3. Kövesse a képernyőn megjelenő útmutatást a számítógép frissítéséhez.
Microsoft letöltőközpont
A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:


A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 886185-ös számú fontos frissítés letöltése

Kiadás dátuma: 2004. december 14.

További információt a Microsoft terméktámogatási fájlok letöltéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusfigyelő szoftvert használta. A fájl biztonságos kiszolgálókon van tárolva, mely megakadályozza a fájl jogosulatlan módosítását.

Előfeltételek

A számítógépen az alábbi operációs rendszerek valamelyikének kell futnia:
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2
 • Windows XP Service Pack 2 szervizcsomaggal frissített Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005

Információ a központi telepítéshez


A 886185-ös számú fontos frissítés felhasználói beavatkozás nélküli telepítéséhez a következő parancsot futtassa:
windowsxp-kb886185-x86-hun.exe /passive /quiet

A frissítésnek a számítógép újraindítását mellőző telepítésére a következő parancs szolgál:
windowsxp-kb886185-x86-hun.exe /norestart
Megjegyzés: Ezeket a kapcsolókat egy parancson belül, együtt is megadhatja. További információt a 886185-ös számú fontos frissítés parancssori kapcsolóiról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
262841 Parancssori kapcsolók a Windows szoftverfrissítési csomagjaihoz (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A biztonsági javítás szoftverfrissítési szolgáltatások (SUS) segítségével történő telepítéséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/windowsserversystem/updateservices/evaluation/previous/default.mspx

Tudnivalók az eltávolításhoz

A frissítés a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközével távolítható el.

A rendszergazdák az Spuninst.exe segédprogrammal is eltávolíthatják ezt a fontos frissítést. Az Spuninst.exe fájl a %windir%\$NTUninstallKB886185$\Spuninst mappában található. A segédprogram a következő telepítési kapcsolókat támogatja:
 • /?: A telepítési kapcsolók listájának megjelenítése.
 • /u: Felügyelet nélküli üzemmód használata.
 • /f: A számítógép leállítása érdekében más programok bezárásának kényszerítése.
 • /z: A számítógép újraindításának mellőzése a telepítés végén.
 • /q: Csendes mód használata (nincs felhasználói beavatkozás).

Az újraindítás szükségessége

Előfordulhat, hogy a frissítés telepítését követően újra kell indítani a számítógépet.

Információ a felváltott frissítésekről

Ez a frissítés egyetlen más frissítésnek sem lép helyébe.

Fájlinformáció

A frissítés angol verziója a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva, ám a fájlinformációk megtekintése során ezen adatok helyi időre konvertálódnak. A helyi és az egyezményes világidő eltérésének meghatározásához használja a Vezérlőpult Dátum és idő segédprogramjának Időzóna lapját.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
DátumIdőpontVerzióMéretFájlnévMappa
2004.09.29.22:285.1.2600.2524134 912Ipnat.sysSP2GDR
2004.09.29.22:315.1.2600.2524134 912Ipnat.sysSP2QFE
További információt a Windows XP Service Pack 2 szoftverfrissítési csomagjairól a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
824994 A Windows XP Service Pack 2 és a Windows Server 2003 rendszerekhez készült szoftverfrissítési csomagok tartalma (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

További információ


A telefonos kapcsolatok létesítésére szolgáló szoftverek némelyike olyan módon konfigurálja az útválasztó táblákat, melynek eredményeképp a Windows tűzfal arra a következtetésre jut, hogy a telefonos kapcsolaton keresztül elért teljes hálózat egy helyi alhálózat. A 886185-ös számú fontos frissítés telepítését követően a Windows tűzfal nem tekinti helyi alhálózatoknak azokat a hálózati kapcsolatokat, amelyek IP-útválasztási táblájában 0.0.0.0 IP-címet és 0.0.0.0 alhálózati maszkot tartalmazó bejegyzések találhatók. Ez azt jelenti, hogy azok a portokra és programokra vonatkozó kivételek, melyek hatóköre a Windows tűzfalban Csak saját hálózat (alhálózat), a legtöbb telefonos kapcsolaton keresztül nem engedélyezik a kommunikációt. Továbbra is van mód a kivételek engedélyezésére a telefonos kapcsolatok esetében – ehhez el kell távolítania minden hatóköri korlátozást, vagy saját hatókört kell létrehozni a kivételek számára.

A helyi hálózat alhálózati konfigurációja az érintett hálózattól és annak konfigurációjától függ. A Csak saját hálózat (alhálózat) hatókör-korlátozás használata nem garantál biztonságot, mivel a hálózat alhálózati konfigurációja alapján állapítja meg, mi tekintendő a helyi hálózat részének.

Fontos: Kifejezetten ajánlott saját hatókör kialakítása, ha biztos szeretne lenni abban, hogy semmilyen nem kívánatos forgalom számára nem lesz engedélyezve a tűzfal kivételein való áthaladás.

Az egyes kivételek egyéni hatóköri beállításainak megadásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Jelentkezzen be a számítógépen a helyi Rendszergazdák csoport tagjaként.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a firewall.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Windows tűzfal programban kattintson a Kivételek fülre. Kattintson arra a programra vagy szolgáltatásra, melyhez kivételt kíván létrehozni.
 4. Kattintson a Szerkesztés és a Hatókör módosítása gombra, majd jelölje be az Egyéni lista választógombot.
A Windows tűzfal konfigurálásáról további információt talál a Microsoft TechNet alábbi weblapján:
http://www.microsoft.com/technet/community/columns/cableguy/cg0204.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 886185 - Utolsó ellenőrzés: 2006. szeptember 11. - Verziószám: 4.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbbug kbfix kbqfe kbfirewall atdownload KB886185
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com