MS04-044: A Windows Kernel és az LSASS biztonsági rései magasabb szintű jogosultság megszerzését tehetik lehetővé

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 885835 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A Microsoft közzétette az MS04-44. számú biztonsági közleményt, amely tartalmazza a biztonsági frissítésre vonatkozó valamennyi fontos tudnivalót, ideértve a javításba foglalt fájlok adatait és a telepítési lehetőségek leírását. A biztonsági közlemény teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyeinek valamelyikén tekinthető meg:

Felhasználók részére:
http://www.microsoft.com/hun/athome/security/update/bulletins/default.mspx


Informatikai szakemberek számára:
http://www.microsoft.com/hun/biztonsag/ms04-044.mspx

Információ a Microsoft Windows NT 4.0 operációs rendszert futtató számítógépek felhasználói számára

Ha a frissítéseket olyan, Windows NT 4.0 rendszert futtató számítógépen telepíti, melynek rendszerpartíciója 7,8 gigabájtnál (GB) nagyobb méretű, a számítógép esetleg nem a várt módon indul újra.

A Windows NT 4.0 rendszert futtató számítógépeken a Ntoskrnl.exe fájlt felülíró frissítés telepítésekor jelentkező általános problémákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
224526 A Windows NT 4.0 legfeljebb 7,8 GB méretű rendszerpartíciót képes kezelni (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
317050 „I/O-hiba a lemezen:Állapot = 00000001” hibaüzenet jelenik meg a számítógép indításakor (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzés: A probléma abban az esetben is felléphet, ha a 7,8 GB méretnél nagyobb rendszerpartíciójú számítógépre már sikeresen telepített korábbi, az Ntoskrnl.exe fájlt felülíró frissítést. Egyes felhasználók a telepítés után, de még az újraindítás előtt külső gyártóktól származó szoftverrel ellenőrizték, hogy a fájlok a partíció első 7,8 GB-os területén találhatók-e. Más felhasználók, akik számítógépükön a Microsoft Windows 2000 és a Microsoft Windows XP operációs rendszert is el tudják indítani, az ilyen számítógépeken rendelkezésre álló szolgáltatás segítségével hárították el ezt a problémát. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a számítógép az NTLDR és NTDETECT fájlokat a Windows azon verziójából használja, amely támogatja a nagyobb rendszerpartíciókat.

Ismert problémák

891531 Az alkalmazásnapló 57480-as eseményének tanúsága szerint Windows 2000 alapú számítógépeken sikertelenek a Veritas Backup Exec 8.6-os verziójának ütemezett biztonsági mentései a 885835 jelű biztonsági frissítés telepítése után

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 885835 - Utolsó ellenőrzés: 2006. július 13. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2003
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2002
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0, Terminal Server Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbsecvulnerability kbqfe kbsecurity kbwinnt400presp7fix kbsecbulletin kbwinxppresp2fix kbwin2000presp5fix kbwinserv2003presp1fix KB885835
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com