Az SBP-2 rendszerű meghajtó (IEEE 1394 szabványú [Firewire] meghajtó) lefagy adatírás közben Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 885464 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Serial Bus Protocol 2 (SBP-2) rendszerű eszközre, például egy IEEE 1394 szabványú meghajtóra történő adatírás közben a következő hibajelenségek fordulhatnak elő:
 • A meghajtó nem válaszol.
 • A meghajtó eltűnik a Sajátgép ablakból.
 • Az Eszközkezelő sárga körben felkiáltójelet jeleníthet meg a meghajtó mellett. A meghajtó tulajdonságainak megtekintésekor az eszköz állapotára vonatkozóan a 43-as hibakód látható. Ez az állapotkód azt jelzi, hogy a Windows leállította az eszközt, mert az hibát jelzett.
 • A meghajtó elérhetőségét jelző LED továbbra is világít.
 • A rendszernaplóba az alábbinak megfelelő események kerülhetnek:

  Az eszköz (Eszköz_neve) a határidőn belül nem adott választ.

  Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk1\D) a lapozási művelet közben.

  A rendszer nem tudta az átviteli naplóba vinni az adatokat.
  Lehet, hogy sérülés történhet.

  Alkalmazás által generált üzenet: Windows - Nem sikerült a késleltetett írás: A Windows nem tudta menteni a fájl (Fájl_elérési_útja\Fájl_neve) összes adatát. Az adat elveszett. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja.
  Próbálja máshová menteni a fájlt.

Oka

Ez a hiba egyes Service Pack 2 (SP2) szervizcsomaggal frissített Microsoft Windows XP rendszert futtató számítógépeken fordulhat elő. Ismeretes például a probléma előfordulása egyes NEC 1394 lapkakészletet használó számítógép-konfigurációk esetében. A probléma azonban más lapkakészletet használó számítógép-konfigurációknál is felléphet.

A megoldás

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2004.09.27. 22:19 5.1.2600.2524  61 056 Ohci1394.sys

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

Az SBP-2 az ANSI SBP-2 szabvány olyan megvalósítása, amely a SCSI-kérések IEEE 1394 típusú buszba való beágyazására használatos. A protokoll támogatja az IEEE 1394 szabványú csatolóval rendelkező nyomtatókat, CD-ROM-okat, DVD-lejátszókat, képolvasókat és tárolóeszközöket. A Microsoft Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerekben az IEEE 1394 szabványú tárolóeszközök, CD-ROM-ok, DVD-lejátszók, nyomtatók és lapolvasók támogatását az SBP-2 port illesztőprogramja biztosítja. Az SBP-2 támogatásról és a Windows rendszerről a Microsoft alábbi webhelyén talál további információt:
http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/default.mspx
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 885464 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxppresp3fix kbwinxpsp3fix kbautohotfix KB885464
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com