Az Outlook Express egyszerű szöveges üzemmódja Windows XP Service Pack 2 rendszerbeli működésének ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 883257 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft Windows XP rendszerben a felhasználó adatbiztonságának megőrzése és a vírustámadások megakadályozása érdekében a Microsoft Outlook Express 6 program megakadályozza a nem biztonságosnak tekintett mellékletekhez és a HTML-tartalmakhoz (például képekhez) való hozzáférést. A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerben az ártó szándékú parancsfájlok automatikus futtatásának kivédésére az Outlook Express programban az egyszerű szöveges üzemmód van bekapcsolva.

BEVEZETÉS

További információ

Mi az egyszerű szöveges üzemmód?

Az Outlook Express programban az egyszerű szöveges üzemmód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a bejövő e-mail üzeneteiket a HTML formátum helyett egyszerű szöveges formátumban jelenítsék meg. Az Outlook Express egyszerű szöveges üzemmódban a RichEdit vezérlőt használja az MSHTML vezérlő helyett. A RichEdit vezérlő használatával elkerülhetők az MSHTML vezérlő használatából eredő biztonsági problémák.

Miért célszerű az egyszerű szöveges üzemmódot használni?

A RichEdit vezérlő fejlettebb védelmet nyújt az e-mail üzenetekben terjedő ártó szándékú kódokkal szemben. A Windows XP rendszer korábbi verzióit használó számítógépek sebezhetőbbek az ártó szándékú kódok által, mivel az Outlook Express program a HTML-fejlécben lévő parancsfájlokat a HTML-tartalomban futtatja. Az MSHTML vezérlő automatikusan futtatja ezeket a parancsfájlokat. A RichEdit vezérlő nem futtatja a HTML-parancsfájlokat. Mivel az egyszerű szöveges e-mail üzenetek nem igénylik a HTML-fejlécek megfelelő megjelenítését, ezért ez a változtatás általában nem okoz észrevehető különbséget. Az e-mail üzeneteknek azok a részei, melyek nem jelennek meg helyesen, HTML-megjelenítőt igényelnek, és veszélyt jelenthetnek a számítógép számára.

Milyen szolgáltatások nem használhatók az egyszerű szöveges üzemmódban?

A Windows XP SP2 rendszerben az Outlook Express egyszerű szöveges üzemmódban történő használatakor az üzenetszöveg mérete nem módosítható, és nem hajtható végre teljes szöveges keresés az e-mail üzenet törzsében.

Hogyan használható az egyszerű szöveges üzemmód az Outlook Express programban?

Az egyszerű szöveges üzemmód bekapcsolható az összes e-mail üzenet olvasásához. Az egyszerű szöveges üzemmód az új e-mail üzenetek írásakor is bekapcsolható.

Az összes e-mail üzenet egyszerű szöveges üzemmódban történő olvasásához a következőket kell tenni:
 1. Indítsa el az Outlook Express alkalmazást.
 2. Az Eszközök menüben kattintson a Beállítások parancsra.
 3. Az Olvasás lapon kattintással jelölje be Az összes üzenet egyszerű szöveg formátumban történő olvasása jelölőnégyzetet.
 4. Kattintson az OK gombra.
Az összes e-mail üzenet egyszerű szöveges üzemmódban történő írásához a következőket kell tenni:
 1. Indítsa el az Outlook Express alkalmazást.
 2. Az Eszközök menüben kattintson a Beállítások parancsra.
 3. A Küldés lapon jelölje be az Egyszerű szöveg választógombot a Levélküldés formátuma szakaszban.
 4. Kattintson az OK gombra.

Hogyan lehet váltani az egyszerű szöveges és a HTML üzemmód között?

Ha megbízik az e-mail feladójában és használni szeretné a HTML által nyújtott további funkciókat, akkor váltson HTML üzemmódra. Ehhez kattintson a HTML formátumú üzenet parancsra a Nézet menüben.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 883257 - Utolsó ellenőrzés: 2005. július 11. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Outlook Express 6.0
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbsecurity kbvirus kbconfig KB883257
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com