A Windows tűzfal beállításainak Windows XP SP2 rendszerben történő hibaelhárítása tapasztalt felhasználók számára

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 875357 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Figyelem
A cikk tapasztalt számítógép-felhasználók számára íródott. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a leírt speciális hibaelhárítási módszerekkel, kérjen segítséget, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. Ennek módjáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagban megtalálható a Microsoft Windows tűzfal nevű frissített tűzfalszoftver, amely az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatást váltja fel. Ha a Microsoft Windows tűzfal letiltja valamelyik szolgáltatás vagy program által használt portot, a Windows tűzfalon kivételt lehet létrehozni az adott porthoz. Ha a következő feltételek valamelyike teljesül, akkor lehetséges, hogy a Windows tűzfal blokkolja az adott programot vagy szolgáltatást:
 • A programok nem válaszolnak az ügyfelektől érkező kérelmekre.
 • Az ügyfélprogramok nem fogadnak adatokat a kiszolgálótól.
A Windows tűzfal Biztonsági figyelmeztetés szolgáltatása értesítést jelenít meg arról, hogy a Windows tűzfal blokkol egy adott programot. Ha ez történik, a program blokkolásának megszüntetéséhez a Biztonsági figyelmeztetés párbeszédpanelen jelölje be a Tiltás feloldása választógombot. Könnyebben megállapíthatja, hogy mely portok és programok vannak letiltva, ha a Windows tűzfalat beállítja az eldobott csomagok naplózására. A Windows tűzfalhoz tartozó Netsh segédprogrammal a Windows tűzfalat és a Windows tűzfal naplózását a parancssorból is be lehet állítani. A problémát nem mindig a programok kompatibilitása okozza. A programok futtatását a csoportházirend-beállítások is akadályozhatják. A Windows XP Service Pack 2 (SP2) több olyan segédprogramot tartalmaz, amellyel megoldhatók a Windows tűzfallal kapcsolatban előforduló problémák.

BEVEZETÉS

A tűzfal általi blokkolással kapcsolatos problémák megoldására a legjobb módszer az, ha a programokat úgy módosítja, hogy együttműködjenek az állapot-nyilvántartáson alapuló szűrést alkalmazó tűzfalakkal. Ha valamelyik program nem módosítható, a megfelelő portokat és programokat hozzáadhatja a Windows tűzfal kivétellistájához. A jelen cikk a Windows XP Service Pack 2 tűzfalának alapértelmezett konfigurációjához kapcsolódó hibajelenségeket ismerteti, valamint bemutatja, hogy miként állíthatók be port- és programkivételek, illetve hogyan végezhető el a tűzfalbeállítások hibaelhárítása.

További információ

Az alapértelmezett tűzfal-konfigurációval kapcsolatos hibák két módon jelentkezhetnek. Előfordulhat, hogy az ügyfélprogramok nem kapnak adatokat egy kiszolgálótól. Az is lehetséges, hogy a Windows XP rendszerű számítógépen futó kiszolgálói alkalmazások nem válaszolnak az ügyfélkérelmekre.
Programok blokkolásakor a Windows tűzfal az alábbihoz hasonló biztonsági figyelmeztetést jelenítheti meg:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Windows biztonsági riasztás
A jelenségekről és azok megoldásáról a jelen cikknek a tapasztalt felhasználók általi hibaelhárítást ismertető részében olvashat bővebben.

A Windows tűzfal konfigurálása a Windows tűzfal Biztonsági figyelmeztetés párbeszédpanelje segítségével

A program blokkolásának feloldásához a Biztonsági figyelmeztetés párbeszédpanelen válassza a Tiltás feloldása lehetőséget.

A Windows tűzfal konfigurálása a Windows biztonsági központban

Programkivétel hozzáadása

Ha felvesz egy programot a kivétellistára, azzal engedélyezi, hogy a tűzfal a program minden egyes futtatásakor változó porttartományokat nyisson meg. Programkivétel hozzáadásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Jelentkezzen be egy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókkal.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a wscui.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Windows biztonsági központban kattintson a Windows tűzfal hivatkozásra.
 4. A Kivételek lapon kattintson a Program hozzáadása gombra.
 5. A programok listájában kattintson a hozzáadni kívánt program nevére, majd kattintson az OK gombra. Ha a kívánt program neve nem található a listán, a Tallózás gombra kattintva keresse meg a programot, és kattintson az OK gombra. Megjegyzés: Ha nem tudja, hogy a program hol található, a program helyének megállapításához kérjen segítséget a program forgalmazójától.

  A program forgalmazójával való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
  65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

  60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

  60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 6. Kattintson az OK gombra.
 7. A program tesztelésével győződjön meg arról, hogy helyesek a tűzfal beállításai.
Ha továbbra is problémák tapasztalhatók, kérjen segítséget egy másik felhasználótól, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. Ennek módjáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu

Hibaelhárítás tapasztalt felhasználók számára

Ebben a részben tapasztalt felhasználóknak szóló információk szerepelnek. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a leírt speciális hibaelhárítási módszerekkel, kérjen segítséget, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. Ennek módjáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/contactus

Hibajelenségek felismerése

Az alapértelmezett tűzfal-konfigurációval kapcsolatos hibák két formában jelentkezhetnek:
 • Előfordulhat, hogy az ügyfélprogramok nem kapnak adatokat egy kiszolgálótól. Például a következő ügyfélprogramok esetében fordulhat elő, hogy nem fogadnak adatokat:
  • FTP-ügyfélprogramok
  • Multimédiás adatfolyamokat megjelenítő szoftverek
  • Bizonyos levelezőprogramok új levél érkezéséről értesítő üzenetei
 • Az is lehetséges, hogy a Windows XP rendszerű számítógépen futó kiszolgálói alkalmazások nem válaszolnak az ügyfélkérelmekre. Előfordulhat például, hogy a következő kiszolgálóprogramok nem válaszolnak:
  • A webkiszolgálói programok, például az Internet Information Services (IIS)
  • Távoli asztal
  • Fájlmegosztás
  Megjegyzések
  • A hálózati programok hibáit nem csak a tűzfallal kapcsolatos problémák okozhatják. Ezeket a hibákat a távoli eljáráshívás (RPC) vagy a DCOM biztonsági változásai is okozhatják. Ezért azt is meg kell állapítani, hogy a sikertelen művelethez tartozik-e a Windows tűzfal által küldött biztonsági figyelmeztetés is, amely jelzi, hogy a tűzfal valamelyik programot blokkolja.
  • Szolgáltatáshibák esetén a Windows tűzfal nem küld biztonsági figyelmeztetést, mivel a szolgáltatások általában nem a felhasználói bejelentkezési munkamenetekhez vannak társítva. A szolgáltatásokkal összefüggő hiba esetén konfigurálja a tűzfalat „A Windows tűzfal beállítása a Windows biztonsági központban” című szakaszban tárgyalt módon.

Portkivétel hozzáadása

Ha a kívánt program kivétellistára való felvétele nem oldja meg a problémát, portokat is hozzáadhat a listához. Ehhez előbb azonosítania kell a program által használt portokat. Megbízhatóan azonosíthatja a használt portokat, ha a program forgalmazójától kér segítséget. Amennyiben ez nem lehetséges, illetve ha nem áll rendelkezésre portlista, a Netstat.exe eszközzel is azonosíthatja a használatban levő portokat.
A portok azonosítása
 1. Indítsa el a programot, és kísérelje meg annak hálózati szolgáltatásait használni. Multimédiás program esetén indítson el egy hangadatfolyamot. Webkiszolgáló esetén próbálkozzon a szolgáltatás elindításával.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Írja be a parancssorba a netstat –ano > netstat.txt parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Ezzel a paranccsal létrehozza a Netstat.txt fájlt, amely felsorolja az összes figyelő portot.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Parancssorablak


 4. Írja be a parancssorba a tasklist > tasklist.txt parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Ha a szóban forgó program szolgáltatásként fut, a tasklist > tasklist.txt helyett a tasklist /svc > tasklist.txt parancsot írja be, hogy az egyes folyamatokban betöltött szolgáltatások is szerepeljenek a listán.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Parancssorablak


  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Parancssorablak


 5. Nyissa meg a Tasklist.txt fájlt, és keresse meg azt a programot, amelyhez kapcsolódóan a hibaelhárítást végzi. Jegyezze fel a folyamathoz tartozó folyamatazonosítót, és nyissa meg a Netstat.txt fájlt. Jegyezze fel az adott folyamatazonosítóhoz tartozó összes bejegyzést és a használt protokollt is.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   A Netstat.txt és a Tasklist.txt ablak
Ha a folyamathoz 1024 alatti portszámok tartoznak, a portszámok valószínűleg nem változnak. Ha a számok 1023-nál nagyobbak, akkor lehetséges, hogy a program porttartományt használ. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a portok egyenkénti megnyitásával nem oldható meg a probléma.

Portkivétel hozzáadása
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a wscui.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. A Windows biztonsági központban kattintson a Windows tűzfal hivatkozásra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Windows biztonsági központ


 3. A Kivételek lapon kattintson a Port hozzáadása gombra a Port hozzáadása párbeszédpanel megjelenítéséhez.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Windows tűzfal párbeszédpanel


 4. Írja be a portkivétel leíró nevét és a program által használt portszámot, majd válassza a TCP vagy az UDP protokollt.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   „Port hozzáadása” párbeszédpanel


 5. Kattintson a Hatókör módosítása gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   „Port hozzáadása” párbeszédpanel
 6. Tekintse meg vagy állítsa be a portkivétel hatókörét, és kattintson az OK gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Hatókör módosítása párbeszédpanel


 7. Kattintson az OK gombra a Port hozzáadása párbeszédpanel bezárásához.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   „Port hozzáadása” párbeszédpanel


 8. A program tesztelésével ellenőrizze, hogy helyesek-e a portbeállítások.

Naplózás használata

A bejövő forgalom forrásának azonosítása és a blokkolt forgalommal kapcsolatos részletes tájékozódás érdekében érdemes lehet engedélyezni a naplózást. Az alapértelmezett naplófájl a következő: %Windir%\pfirewall.log. A naplózás engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a firewall.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a Speciális fülre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Windows tűzfal párbeszédpanel


 3. A Biztonsági naplózás csoportban kattintson a Beállítások gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Speciális lap


 4. Jelölje be az Eldobott csomagok naplózása jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Naplózási beállítások


 5. Kattintson az OK gombra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Windows tűzfal párbeszédpanel

Megjegyzés: A sikeresen kimenő csomagokat és a nem blokkolt kimenő forgalmat a program nem naplózza.


A naplófájl értelmezése
A program az alábbi adatokat gyűjti össze az összes naplózott csomagról:

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
MezőLeírásPélda
DátumA rögzített tranzakció éve, hónapja és napja. A dátumok ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban kerülnek a naplóba (az ÉÉÉÉ az évszámot, a HH a hónapot, az NN pedig a napot jelöli).2001-01-27
IdőA rögzített tranzakció megtörténtének időpontja (óra, perc, másodperc). Az időt a napló a következő formátumban rögzíti: ÓÓ:PP:MM, ahol az ÓÓ az óra 24 órás formátumban, PP a percet, MM pedig a másodpercet jelöli.21:36:59
MűveletA tűzfal által végrehajtott művelet. A lehetséges értékek: OPEN (megnyitás), CLOSE (bezárás), DROP (eldobás) és INFO-EVENTS-LOST. Az INFO-EVENTS-LOST művelet jelzi a bekövetkezett, de nem naplózott események számát.OPEN
ProtokollA kommunikációra használt protokoll. A nem TCP, UDP vagy ICMP protokollt használó csomagok esetén a protokollbejegyzés szám is lehet.TCP
src-ipA forrás IP-címe vagy a kapcsolatot létrehozni próbáló számítógép IP-címe.192.168.0.1
dst-ipA megkísérelt kommunikációs cél IP-címe.192.168.0.1
src-portA küldő számítógép forrásportjának a száma. A src-port bejegyzés egy egész szám formájában van megadva, 1-től 65 535-ig. Az src-port mező csak TCP és UDP típusú kapcsolatoknál tartalmaz érvényes értéket. Az összes többi protokoll esetén a src-port mező értéke „-”.4039
dst-portA célszámítógép portszáma. A dst-port bejegyzést a napló egész szám formájában rögzíti, 1-től 65 535-ig. Az dst-port mező csak TCP és UDP típusú kapcsolatoknál tartalmaz érvényes értéket. Az összes többi protokoll esetén a dst-port mező értéke „-”.53
sizeA csomagméret bájtban megadva.60
tcpflagsAz IP-csomag TCP-fejlécében szereplő vezérlőbitek:
 • Ack (Acknowledgement), a nyugtázás jelzőbitje van beállítva
 • Fin (Finished), a küldő befejezte az adatküldést
 • Psh (Push), adatleküldési művelet végrehajtása
 • Rst (Reset), kapcsolat alaphelyzetbe állítása
 • Syn (Synchronize), csomagsorszámok szinkronizálása
 • Urg (Urgent Pointer), a sürgősségi jelzőbit van beállítva
A jelzőbitek nagybetűkként szerepelnek.
AFP
tcpsynA csomagban található TCP-sorszám.1315819770
tcpackA csomagban található TCP-nyugtaszám.0
tcpwinA csomagban található TCP-ablakméret.64240
icmptypeAz ICMP-üzenet Type (Típus) mezőjének értékét képviselő szám.8
icmpcodeAz ICMP-üzenet Code (Kód) mezőjének értékét képviselő szám.0
infoA bekövetkezett esemény típusától függő tartalommal rendelkező információ. Az INFO-EVENTS-LOST művelet például egy olyan bejegyzést generál, melyben az esemény előző bekövetkezése óta bekövetkezett, de nem naplózott események száma szerepel.23

Megjegyzés: Azokban a mezőkben, ahol nem áll rendelkezésre információ, kötőjel (-) szerepel.

Parancssori eszközök használata

A Windows tűzfalhoz tartozó Netsh segédprogram a Microsoft továbbfejlesztett hálózati csomagjának részeként telepíthető a Windows XP rendszerre. Ez a parancssori segédprogram korábban az IPv6-alapú Windows tűzfalhoz volt használható. A Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban található segédprogram már az IPv4 protokoll konfigurálását is lehetővé teszi.

A Netsh segédprogrammal az alábbi műveleteket hajthatja végre:
 • A Windows tűzfal alapértelmezett állapotának beállítása. (A lehetséges beállítások: Kikapcsolva, Bekapcsolva és Kivételek tiltása.)
 • A kötelezően megnyitandó portok beállítása.
 • A portok beállítása a globális hozzáférésre vagy a helyi alhálózat elérésének korlátozására.
 • A portok beállítása oly módon, hogy azok minden kapcsolaton vagy csak a megadott kapcsolaton legyenek megnyitva.
 • A naplózási beállítások megadása.
 • Az ICMP (Internet Control Message Protocol) protokoll kezelési beállításainak megadása.
 • Programok hozzáadása a kivétellistához, illetve programok eltávolítása a listáról.
Ezek a beállítási lehetőségek az IPv4- és az IPv6-alapú Windows tűzfal esetén egyaránt alkalmazhatók, kivéve ott, ahol az adott funkció nem létezik a Windows tűzfal érintett verziójában.
Diagnosztikai adatok összegyűjtése
A Windows tűzfal konfigurációs és állapotadatai a parancssorban a Netsh.exe eszközzel gyűjthetők össze. Ez az eszköz az IPv4-alapú tűzfalak támogatásával bővíti a következő Netsh környezetet:
netsh firewall
A környezet használatához írja be a netsh firewall parancsot a parancssorba, majd adja meg a szükséges további Netsh parancsokat. A tűzfal konfigurációs és állapotadatainak összegyűjtéséhez az alábbi parancsok használhatók:
 • Netsh firewall show state
 • Netsh firewall show config

E két parancs kimenetét a netstat –ano parancs eredményével összehasonlítva azonosíthatja azokat a megnyitott figyelőporttal rendelkező programokat, amelyek nincsenek felvéve a tűzfal kivétellistájára. A támogatott adatgyűjtési és konfigurációs parancsok az alábbi táblázatokban találhatók.

Megjegyzés: A beállításokat csak rendszergazdák módosíthatják.

Adatgyűjtés
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
ParancsLeírás
show allowedprogramAz engedélyezett programok megjelenítése.
show configA részletes helyi konfigurációs adatok megjelenítése.
show currentprofileAz aktuális profil megjelenítése.
show icmpsettingAz ICMP-beállítások megjelenítése.
show loggingA naplózási beállítások megjelenítése.
show opmodeA működési mód megjelenítése.
show portopeningA kivételezett portok megjelenítése.
show serviceA szolgáltatások megjelenítése.
show stateAz aktuális állapotadatok megjelenítése.
show notificationsAz értesítések aktuális beállításainak megjelenítése.

Konfiguráció
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
ParancsLeírás
add allowedprogramKivételezett adatforgalom hozzáadása a kívánt program fájlnevének megadásával.
set allowedprogramMár engedélyezett program beállításainak módosítása.
delete allowedprogramProgram törlése az engedélyezett programok listájáról.
set icmpsettingAz engedélyezett ICMP-forgalom megadása.
set loggingA Windows tűzfal naplózási beállításainak megadása globálisan vagy egy adott kapcsolaton (összeköttetésen).
set opmodeA Windows tűzfal működési módjának megadása globálisan vagy egy adott kapcsolaton (összeköttetésen).
add portopeningKivételezett forgalom hozzáadása a megfelelő TCP vagy UDP port megadásával.
set portopeningMeglévő megnyitott TCP vagy UDP port beállításainak módosítása.
delete portopeningMeglévő megnyitott TCP vagy UDP port törlése.
set serviceA távoli eljáráshívási és DCOM-forgalom, a fájl- és nyomtatómegosztás és az UPnP-forgalom engedélyezése vagy letiltása.
set notificationsA programok portnyitási kísérleteit a felhasználónak jelző értesítések engedélyezése vagy letiltása.
resetA tűzfal beállításainak alaphelyzetbe állítása. A parancs funkciója megegyezik a Windows tűzfal felhasználói felületén található Alapértelmezett gomb funkciójával.

A tűzfal hibáinak elhárítása

A programkompatibilitási problémák mellett a Windows tűzfal működése más hibákba is ütközhet. A problémák diagnosztizálásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. A TCP/IP megfelelő működésének ellenőrzéséhez a ping paranccsal tesztelje a visszacsatolási címet (127.0.0.1) és a kiosztott IP-címet.
 2. Ellenőrizze a tűzfal konfigurációját a felhasználói felületen, nem lett-e a tűzfal véletlenül Kikapcsolva vagy Kivételek tiltása állapotra állítva.
 3. A netsh parancsokkal tekintse át a konfigurációs és állapotadatokat, és keresse meg azokat a véletlenül megadott beállításokat, amelyek esetleg gátolhatják a várt működést.
 4. Állapítsa meg a Windows tűzfal/internetkapcsolat megosztása szolgáltatás állapotát az alábbi parancs parancssorba írásával:
  sc query sharedaccess
  (A szolgáltatás rövid neve SharedAccess.) A Win32 kilépési kód alapján keresse meg a szolgáltatás indítási hibájának okát, amennyiben az nem indul el.
 5. A következő parancs segítségével állapítsa meg az Ipnat.sys tűzfal-illesztőprogram állapotát:
  sc query ipnat
  Ez a parancs a legutóbbi indítási kísérlet Win32 kilépési kódját is megjeleníti. Ha az illesztőprogram nem indul el, kövesse az illesztőprogramok hibaelhárításakor általában alkalmazott lépéseket.
 6. Ha az illesztőprogram és a szolgáltatás is fut, és az eseménynaplókban sincsenek rájuk vonatkozó hibák, a Windows tűzfal tulajdonságait megjelenítő párbeszédpanel Speciális lapján található Alapértelmezett gombra kattintva szüntesse meg az esetleges problémás beállításokat.
 7. Ha a probléma ezt követően sem szűnik meg, ellenőrizze a házirend-beállításokat, mert előfordulhat, hogy ezek okozzák a nem várt viselkedést. Ehhez írja be a GPResult /v > gpresult.txt parancsot a parancssorba, és vizsgálja meg az eredményül kapott szövegfájlban a tűzfalra vonatkozó beállított házirendeket.

A Windows tűzfalra vonatkozó csoportházirendek beállítása

Kérje meg a hálózati rendszergazdát, hogy állapítsa meg, hogy nem a csoportházirend valamely beállítása akadályozza-e a programok megfelelő működését a vállalati környezetben.

A Windows tűzfal csoportházirend-beállításai a Csoportházirendobjektum-szerkesztő beépülő modul alábbi elérési útjain találhatók:
 • Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal
 • Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal/Tartományon belüli profil
 • Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal/Szokásos profil

Ezeken a helyeken adhatja meg az alábbi csoportházirend-beállításokat:
 • Windows tűzfal: Hitelesített IPSec-megkerülés engedélyezése
 • Windows tűzfal: Az összes hálózati kapcsolat védelme
 • Windows tűzfal: Kivételek nem engedélyezettek
 • Windows tűzfal: Programkivételek definiálása
 • Windows tűzfal: Helyi programkivételek engedélyezése
 • Windows tűzfal: Távfelügyeleti kivétel engedélyezése
 • Windows tűzfal: Fájl- és nyomtatómegosztási kivétel engedélyezése
 • Windows tűzfal: ICMP-kivételek engedélyezése
 • Windows tűzfal: Távoli asztal kivételének engedélyezése
 • Windows tűzfal: UPnP keret kivételének engedélyezése
 • Windows tűzfal: Értesítések tiltása
 • Windows tűzfal: Naplózás engedélyezése
 • Windows tűzfal: Csoportos vagy szórásos küldésű kérésekre érkező egyedi küldésű válaszok tiltása
 • Windows tűzfal: Portkivételek definiálása
 • Windows tűzfal: Helyi portkivételek engedélyezése

A Windows tűzfalra vonatkozó csoportházirend-beállításokkal kapcsolatos további információért töltse le az alábbi angol nyelvű szakmai ismertetőt:
Deploying Windows Firewall Settings for Microsoft Windows XP with Service Pack 2
(A Windows tűzfal központi beállítása Microsoft Windows XP SP2 rendszerben)

Hivatkozások

843090 A Windows XP Service Pack 2 részét képező Windows tűzfal szolgáltatás ismertetése
892199 Nem lehet elindítani a Windows tűzfal szolgáltatást Windows XP Service Pack 2 rendszerben
920074 Nem lehet elindítani a Windows tűzfalszolgáltatást Windows XP SP2 rendszerben
886257 A Windows tűzfal hatása az UPnP keretrendszerre Windows XP Service Pack 2 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásában, vagy a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, tájékozódjon a Microsoft Tudásbázisban A Microsoft Tudásbázis cikkeiben való kereséshez látogassa meg a következő Microsoft-webhelyet:
http://support.microsoft.com/?LN=hu
A megjelenő oldalon írja be a hibaüzenet szövegét a Keresés mezőbe, vagy a probléma leírását a Keresés a tudásbázisban mezőbe.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 875357 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbresolve kbgraphxlink kbnomt kbscreenshot kbtshoot kbhowtomaster KB875357
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com