Támogatási eszközök a Windows XP Service Pack 2 rendszerhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 838079 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk a Windows támogatási eszközöknek a Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagban megtalálható frissítéseit ismerteti. Amennyiben Ön támogatási szakember vagy hálózati rendszergazda, a Windows támogatási eszközöket hálózatok kezelésére és hibaelhárításra is használhatja.

További információ

A Windows XP SP2 szervizcsomag az alábbi támogatási eszközök frissítéseit tartalmazza:
 • Ipseccmd.exe
 • Httpcfg.exe
 • Replmon.exe
 • Iadstools.dll
 • Extract.exe
 • Bitsadmin.exe
 • Netdom.exe
A támogatási eszközök nem telepítődnek automatikusan a Windows XP SP2 szervizcsomaggal. A támogatási eszközöknek Windows XP rendszert futtató számítógépen való telepítéséhez futtassa a Windows XP CD \Support\Tools mappájában található Setup.exe programot.

A Windows XP támogatási eszközök súgófájlja a Support.cab tömörített fájlban található. A Súgó ismerteti az egyes fájlokat és a hozzájuk tartozó szintaxist, valamint mintakimenetet és megjegyzéseket tartalmaz. Az egyes eszközök használatával kapcsolatosan a Súgóban talál bővebb információt. További segítségért írja be a következő parancsot a parancssorba, majd nyomja le az ENTER billentyűt: eszköz_neve/help.

A Windows XP SP2 letöltéséről további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=23354
A frissített támogatási eszközök letöltéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=49ae8576-9bb9-4126-9761-ba8011fabf38

Ipseccmd.exe

Az Ipseccmd.exe eszközt IPSec-házirendek kezelésére és figyelésére használhatja Windows XP rendszert futtató számítógépeken. Az eszköz frissítése az alábbi szolgáltatásokat biztosítja:
 • Házirend-importálási és -exportálási műveletek támogatása
 • Továbbfejlesztett online súgó, amely a /? kapcsoló használatával jeleníthető meg
 • Az Active Directory címtárszolgáltatás-tárolási lehetőségének megszüntetése
 • Állandó tárolás lehetősége
 • A csoportházirendobjektum-adatok megjelenítése (a Show lehetőség használatával)
 • Az Oakley-naplózás dinamikus be- és kikapcsolásának lehetősége

HTTPCfg.exe

A HTTP konfigurációs segédprogram (Httpcfg.exe) a Microsoft Windows Server 2003 támogatási eszközök részét képezi. Ezt az eszközt már a Windows XP támogatási eszközök is tartalmazzák. Az eszköz segítségével olyan konfigurációs információkat állíthat be, törölhet vagy kérdezhet le, mint például a névtér-lefoglalási információk, az SSL kiszolgálói tanúsítvány adatai vagy az IP-címfigyelési lista HTTP-illesztőprogramhoz (HTTP.SYS) kapcsolódó adatai.

Replmon.exe

Az Active Directory replikációfigyelő eszköz (Replmon.exe) segítségével megtekinthető az Active Directory replikációja, szinkronizálása és topológiája. Az eszköz frissítése elhárítja azt a problémát, amelynek köszönhetően a Replmon.exe program nem képes 200-nál több replikációs partner megjelenítésére. Ilyen esetben a Replmon.exe program az alábbihoz hasonló hibát jegyzi a naplóba:
### iadstools.log 
Warning   Application c:\temp\iadstools.log: Thread ID: 2488 ,Logged: <dátum> <idő> IADsTools Event: GetDirectPartnersEx: The API returned more partners than IAdsTools is designed for. 
Information Application c:\temp\iadstools.log: Thread ID: 2488 ,Logged: <dátum> <idő? IADsTools Event: GetDirectPartnersEx: The function completed successfully, returning (0) entries for directory partition (DC=domain,DC=corp,DC=example,DC=com). 
###

Iadstools.dll

Az Iadstools.dll fájl az Active Directory Service Interfaces (ADSI) szolgáltatás DLL-segédfájlja. A fájl frissítése elhárítja azt a problémát, amelynek következtében a GetDirectPartnersEx függvény nem tud 200-nál több ConnectionObject objektumot kezelni.

Extract.exe

Az Extract.exe eszköz segítségével fájlokat csomagolhat ki CAB-fájlokból. A fájl frissítése az Extract parancsnak átadott paraméter kötéseinek ellenőrzésével bővíti a fájlt.

Bitsadmin.exe

A BITS adminisztrációs segédprogram olyan parancssori eszköz, amely a Windows háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatását (BITS) vezérli. Az eszköz frissítése az alábbi szolgáltatásokat biztosítja:
 • A /TRANSFER paraméter egy fájl egyetlen paranccsal történő átvitelét teszi lehetővé.
 • A /ADDFILESET paraméter egyetlen paranccsal teszi lehetővé több fájl hozzáadását egy feladathoz.
 • A /ADDFILEWITHRANGES paraméter egy olyan fájl hozzáadását teszi lehetővé, amelynek csak bizonyos részei töltendők le.
 • A /REPLACEREMOTEPREFIX paraméterrel fájlok egy csoportjának a letöltési helye módosítható.
 • A /SETACLFALGS és a /GETACLFLAGS paraméterrel fájlok hozzáférés-szabályozási bejegyzéseinek másolása engedélyezhető.
 • A /UTIL /SETIEPROXY és a /UTIL /GETIEPROXY paraméterrel beállíthatók, illetve lekérdezhetők az aktuális felhasználó Internet Explorer programbeli proxybeállításai.
 • A /UTIL /VERSION paraméterrel a telepített BITS verzióinformációi kérdezhetők le.
 • A /UTIL /REPAIRSERVICE paraméter hibás BITS-telepítés javítását teszi lehetővé.

Netdom.exe

A Netdom.exe parancssori eszköz a számítógép tartományhoz történő csatlakoztatásához vagy számítógépfiókok kezeléséhez használható.
 • A /JOINDOMAIN paraméterrel a számítógép tartományhoz csatlakoztatható.
 • A /JOINWORKGROUP paraméterrel a számítógép munkacsoporthoz csatlakoztatható.
 • A /RENAME paraméterrel átnevezhető a számítógép a tartományban.

Problémák

 • Ha a számítógépre a támogatási eszközök egy régebbi verziója van telepítve, és a Windows XP SP2 támogatási eszközöket a korábbi verzió eltávolítása nélküli telepíti, akkor az Iadstools.doc, az Iadstools.dll és a Replmon.exe fájl nem telepítődik a Support Tools mappába.

  Megjegyzés: A következő feltételek bármelyikének teljesülése esetén nem kell számolnia a problémával:
  • A Windows XP SP2 támogatási eszközök telepítése előtt eltávolítja a támogatási eszközök korábbi verzióját.
  • A Windows XP SP2 támogatási eszközök telepítése előtt nem telepítette a támogatási eszközök korábbi verzióját.
  A probléma előfordulásának oka az, hogy az Iadstools.dll és a Replmon.exe fájl verziószáma a Windows XP SP2 támogatási eszközökben 1.0.0.2234. A Windows XP támogatási eszközök korábbi verzióiban az Iadstools.dll és a Replmon.exe fájl verziószáma azonban 1.1.0.1. A Windows Installer a frissítési műveletek során a fájlok verziószáma segítségével állapítja meg, ha egy fájl újabb verziójú (a későbbi verziószám újabb fájlt jelent). Mivel a Windows XP SP2 támogatási eszközök verziószáma kisebb, mint a Windows XP támogatási eszközök korábbi verzióinak száma, a Windows Installer anélkül távolítja el a régi fájlokat, hogy telepítené a Windows XP SP2 támogatási eszközökben szereplő új fájlokat.

  Amennyiben már telepítette a Windows XP SP2 támogatási eszközöket, a probléma megoldásához futtassa újra a Windows XP SP2 támogatási eszközök telepítőprogramját. A támogatási eszközök telepítővarázslójának Setup options (Telepítési beállítások) lapján kattintson az Add/Remove (Telepítés/eltávolítás) elemre, kattintson a Next (Tovább) gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő további utasításokat a Windows XP SP2 támogatási eszközök újratelepítéséhez. Az Iadstools.doc, az Iadstools.dll és a Replmon.exe fájlt a program a Support Tools mappába telepíti.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 838079 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 13. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo kbfix kbdeployment KB838079
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com