Útmutató: További melléklet-fájlnévkiterjesztések blokkolásának beállítása az Outlook programban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 837388 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és szerkesztéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk részletesen ismerteti, hogy miként blokkolhatók az alapértelmezés szerint nem blokkolt melléklet-fájlnévkiterjesztések a Microsoft Outlook programban. Ha az Outlook programot Microsoft Exchange-környezetben használja, az Outlook E-mail Security Administrator Package rendszergazdai csomag segítségével a kiszolgálón beállíthatja bizonyos melléklet-fájlnévkiterjesztések blokkolását.

Ez a cikk a különböző (Exchange programmal, illetve anélkül futtatott) Outlook-konfigurációk biztonsági beállításainak testreszabásával kapcsolatos információt is tartalmaz.

További információ

A biztonsági beállítások testreszabása további melléklet-fájlnévkiterjesztések blokkolásához

Az alábbi módszerek segítségével elvégezheti a különböző (Exchange programmal, illetve anélkül futtatott) Outlook-konfigurációk biztonsági beállításainak testreszabását.

A melléklet-fájlnévkiterjesztések Outlook Security Administrator Package rendszergazdai csomag segítségével történő blokkolása Exchange-környezetben.

Ha Outlook Security Administrator Package rendszergazdai csomagot használó Exchange-környezet esetén további olyan melléklet-fájlnévkiterjesztéseket szeretne hozzáadni, amelyeket az Outlook-konfigurációban blokkolni kíván, adja hozzá a fájlnévkiterjesztéseket az 1. szintű fájllistához. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Indítsa el az Outlook programot olyan fiókkal, amely rendelkezik az Outlook 10 biztonsági beállításait tartalmazó nyilvános mappában található Outlook biztonsági űrlap módosításához szükséges engedélyekkel.
 2. A mappalistát megjelenítő ablaktáblában keresse meg az Outlook biztonsági beállításait tartalmazó verzióspecifikus nyilvános mappát.

  Megjegyzés: A Microsoft Outlook 2000 programban a nyilvános mappa neve Outlook Security Settings (Outlook biztonsági beállítások). A Microsoft Outlook 2002 és Microsoft Office Outlook 2003 programban a nyilvános mappa neve Outlook 10 Security Settings (Outlook 10 – biztonsági beállítások).
 3. Kattintson duplán a Default Security Form (Alapértelmezett biztonsági űrlap) elemre.
 4. A Miscellaneous Attachment Settings (Mellékletek egyéb beállításai) területen törölje a jelet a Show level 1 attachments (1. szintű mellékletek megjelenítése) jelölőnégyzetből.
 5. A Level 1 File Extensions (1. szintű fájlkiterjesztések) területen írja be a mellékletekben blokkolni kívánt fájlnévkiterjesztéseket az Add (Hozzáadás) mezőbe.

  Ha további fájlnévkiterjesztéseket szeretne blokkolni a mellékletekben, ezeket pontosvesszővel elválasztva adja hozzá az Add mezőhöz. Ha például a .zip és .gif kiterjesztésű fájlokat szeretné blokkolni, írja be a következőt: .zip; .gif
 6. Kattintson a Close (Bezárás) gombra, majd a változtatások mentéséhez az Igen gombra.
 7. Ismételje meg e lépéséket a nyilvános mappában található minden olyan biztonsági csoporthoz tartozó Outlook biztonsági űrlap esetében, amelyhez további fájlnévkiterjesztéseket szeretne hozzáadni.
A változások akkor lépnek életbe, amikor a felhasználók következő alkalommal elindítják az Outlook programot.

Megjegyzés: Ha a 4. lépésben említett Level 1 File Extensions jelölőnégyzet már be volt jelölve, engedélyezve az 1. szintű fájlnévkiterjesztésekkel rendelkező mellékletek megjelenítését az e-mail üzenetekben, a fájlnévkiterjesztéseket az alábbi lépés segítségével hozzáadhatja azon fájlnévkiterjesztések listájához, amelyeket nem kíván megjeleníteni e-mail üzenetek mellékleteként:
 • A Level 1 File Extensions területen keresse meg az Remove (Eltávolítás) mezőt. A Remove mezőbe írja be azokat a fájlnévkiterjesztéseket, amelyek megjelenítését blokkolni szeretné az e-mail üzenetek mellékletében.

  Ha további fájlnévkiterjesztéseket szeretne blokkolni a mellékletekben, írja be azokat az Add mezőbe, pontosvesszővel elválasztva. Ha például a .zip és .gif kiterjesztésű fájlokat szeretné blokkolni, írja be a következőt: .zip; .gif
További információt az Outlook programhoz kapcsolódó nyilvános biztonsági mappák Exchange környezetben történő konfigurálásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
263297 OL2000: Az Outlook alapú levelezés biztonsági frissítésével kapcsolatos rendszergazdai tudnivalók (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
290499 OL2002: A levelezés biztonsági szolgáltatásaival kapcsolatos rendszergazdai tudnivalók (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzés: A Tudásbázis 290499-es számú cikke az Outlook 2003 programra is vonatkozik.

Mellékletek blokkolása nem Exchange-környezetben

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatából fakadó problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt saját kockázatára használhatja.Az ebben a részben található információkat akkor alkalmazza, ha az Outlook programot nem Exchange környezetben használja, és az Outlook által már blokkolt fájlnévkiterjesztések mellett továbbiakat is blokkolni szeretne a mellékletekben.

Ha az Outlook 2000-es verzióját használja, a Microsoft Office 2000 Service Pack 3 (SP3) vagy újabb szervizcsomagnak telepítve kell lennie a számítógépen ahhoz, hogy az Outlook 2000 programban konfigurálhassa a mellékletekben blokkolt fájlnévkiterjesztéseket.

A legfrissebb Microsoft Office 2000 szervizcsomag beszerzéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
276367 OFF2000: A legfrissebb Office 2000 szervizcsomag beszerzése
Ha Outlook 2002 programot használ, a Microsoft Office XP Service Pack 1 (SP1) vagy újabb szervizcsomagnak telepítve kell lennie a számítógépen ahhoz, hogy az Outlook 2002 programban konfigurálhassa a mellékletekben blokkolt fájlnévkiterjesztéseket. A legfrissebb Microsoft Office XP szervizcsomag beszerzéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
307841 A legfrissebb Microsoft Office XP szervizcsomag beszerzése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az Outlook a Level1Add rendszerleíró kulcs segítségével engedélyezi a további fájlnévkiterjesztések blokkolását a mellékletekben.

Ha a további fájlnévkiterjesztéseket szeretne blokkolni a mellékletekben, hozzá kell adnia a Level1Add kulcsot a rendszerleíró adatbázishoz. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

Outlook 2000 esetén:

Kövesse ezeket a lépéseket, majd lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, és írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a rendszerleíró adatbázis következő kulcsát, majd kattintson rá:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\9.0\Outlook\Security
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új parancsára, majd kattintson a Karakterlánc elemre.
 4. Írja be a következőt: Level1Add, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be a következőt:<file_name_extensions>, majd kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: a file_name_extensions a mellékletek fájlnévkiterjesztéseinek listája. A mellékletek fájlnévkiterjesztéseit pontosvesszők választják el. Ha például a .zip és .gif kiterjesztésű fájlokat szeretné blokkolni a mellékletekben, írja be a következőt .zip; .gif.

Outlook 2002

Kövesse ezeket a lépéseket, majd lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, és írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a rendszerleíró adatbázis következő kulcsát, majd kattintson rá:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Outlook\Security
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új parancsára, majd kattintson a Karakterlánc elemre.
 4. Írja be a következőt: Level1Add, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be a következőt:<file_name_extensions>, majd kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: a file_name_extensions a mellékletek fájlnévkiterjesztéseinek listája. A mellékletek fájlnévkiterjesztéseit pontosvesszők választják el. Ha például a .zip és .gif kiterjesztésű fájlokat szeretné blokkolni a mellékletekben, írja be a következőt .zip; .gif.

Ha az Outlook 2002 viselkedése nem módosul a Level1Add rendszerleíró azonosító hozzáadása után, a cikk számára kattintva további információt találhat a Microsoft Tudásbázis következő cikkében:
312834 A „Level1Add” rendszerleíró kulcs hiányzik az Outlook 2002 programból (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)


További fájlnévkiterjesztéseket úgy is blokkolhat a mellékletekben, ha a rendszerházirendek segítségével adja hozzá az alábbi Outlook rendszerleíró kulcsot:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\10.0\Outlook\Security

Outlook 2003

Kövesse ezeket a lépéseket, majd lépjen ki a a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, és írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a rendszerleíró adatbázis következő kulcsát, majd kattintson rá:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Outlook\Security
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új parancsára, majd kattintson a Karakterlánc elemre.
 4. Írja be a következőt: Level1Add, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be a következőt:<file_name_extensions>, majd kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: a file_name_extensions a mellékletek fájlnévkiterjesztéseinek listája. A mellékletek fájlnévkiterjesztéseit pontosvesszők választják el. Ha például a .zip és .gif kiterjesztésű fájlokat szeretné blokkolni, írja be a következőt: .zip; .gif.

Hivatkozások

A Outlook 2000 és Outlook 2002 biztonságával kapcsolatos további információkat a Microsoft Office Resource Kit programban talál. Ehhez látogassa meg a Microsoft alábbi webhelyét:
Az Outlook 2003 biztonságával kapcsolatos további információkat a Microsoft Office 2003 Resource Kit programban talál. Ehhez látogassa meg a Microsoft alábbi webhelyét:
http://www.microsoft.com/office/ork/2003/three/ch12/default.htm

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 837388 - Utolsó ellenőrzés: 2010. május 13. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2000
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003 és Business Contact Manager
Kulcsszavak: 
kbhowto kbregistry kbsecurity kbemail kbconfig KB837388
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com