Een DHCP-clientcomputer soms kan geen IP-adres ontvangt van een server waarop een niet-Microsoft-versie van de DHCP-service

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 835304 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Een DHCP-clientcomputer soms kan geen IP-adres ontvangt van een server waarop een niet-Microsoft-versie van DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)-service. Als u enkele minuten wachten en start de clientcomputer opnieuw, is het mogelijk een IP-adres verkrijgen.

Oorzaak

Dit probleem treedt op in de volgende voorwaarden:
 • Lease van IP-adres van de clientcomputer is verlopen.
 • Het IP-adres waarmee de clientcomputer is niet langer beschikbaar.
 • De clientcomputer gebruikt een niet - Microsoft DHCP-server.
 • De Microsoft DHCP-server is geconfigureerd voor 'dubbele' negeren DHCP discover-berichten (DHCPDISCOVER).
Dit probleem treedt op omdat de clientcomputer verzendt drie DHCP discover-berichten met deAangevraagde adresveld ingesteld op het vorige IP-adres van de clientcomputer. De DHCP-clientcomputer verzendt altijd drie DHCP discover-berichten als de volgende voorwaarden wordt voldaan:
 • Lease van IP-adres van de clientcomputer is verlopen.
 • Het IP-adres waarmee de clientcomputer is niet langer beschikbaar.
De client-computer verzendt drie DHCP discover-berichten om te controleren of de clientcomputer oude IP-adres is niet langer beschikbaar. De clientcomputer accepteert het IP-adres dat in de derde DHCP-offerbericht (DHCPOFFER).

Als de DHCP-server is geconfigureerd om te negeren "duplicaat" DHCP discover-berichten, DHCP-server antwoord alleen naar de eerste DHCP-discover-berichten met een offer-bericht. De DHCP-server negeert de volgende DHCP discover-berichten. De clientcomputer ontvangt daarom nooit de derde offer-bericht.

Oplossing

Configureren om dit probleem oplossen door de DHCP-server niet negeren 'dubbele' DHCP discover-berichten. Bijvoorbeeld als u een apparaat Lucent VitalQIP DHCP-server configureren de CheckTransactionID = 0 parameter in het bestand Dhcpd.pcy dat de DHCP-server alle beantwoordt DHCP discover-berichten. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat DHCP-server voor informatie over het configureren van deze instelling.Bezoek de volgende Microsoft-website voor informatie over contactgegevens van de fabrikant van uw DHCP-server:
http://support.Microsoft.com/gp/Vendors
Microsoft biedt contactinformatie van derden om technische ondersteuning. Deze contactinformatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft garandeert niet de juistheid van deze contactinformatie van derden.

Eigenschappen

Artikel ID: 835304 - Laatste beoordeling: zaterdag 5 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows® 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Trefwoorden: 
kbprb kbmt KB835304 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:835304

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com