Wat te overwegen wanneer u Exchange System Management Tools installeert op Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 834121 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Vereisten voor Microsoft Exchange System Management Tools installeert op Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) verschillen van de vereisten voor Exchange System Management Tools installeert op Windows XP of Windows XP Service Pack 1 (SP1). In dit artikel wordt bovendien een probleem dat optreedt wanneer u Exchange System Management Tools installeert na de upgrade van Windows XP SP2 beschreven.

Meer informatie

Deze sectie bevat de vereisten voor het installeren van Exchange System Management Tools op de verschillende versies van Windows XP. Deze sectie bevat bovendien informatie over bekende problemen met de installatie van Windows XP.

Windows XP of Windows XP SP1

Het onderdeel Exchange System Management Tools moet de module Internet Information Services voor Windows XP en de SMTP-module te worden ge´nstalleerd. In Windows XP en Windows XP SP1 wordt de SMTP-module ge´nstalleerd alleen met de SMTP-Service. De SMTP-Service moet de WWW-publicatieservice zijn ge´nstalleerd. Windows Server 2003 Administration Tools Pack is ook vereist, omdat de NNTP-module en de module Active Directory: gebruikers en Computers.

Kortom zijn de vereisten:
 • De module Internet Information Services (IIS).
 • SMTP-Service. Uit veiligheidsoverwegingen kunt u deze service uitschakelen na de installatie omdat alleen de SMTP-module vereist is.
 • WWW-publicatieservice. De SMTP-Service is vereist voor deze service. Om veiligheidsredenen kan de WWW-publicatieservice uitgeschakeld na de installatie)
 • Windows Server 2003-beheerprogramma 's

Windows XP SP2

In Windows XP SP2 is de SMTP-module nu ge´nstalleerd met IIS. De SMTP-Service is een afzonderlijk onderdeel vereist is. De WWW-publicatieservice is ook vereist. De Windows Server 2003-beheerprogramma's is nog steeds vereist omdat de NNTP-module en de module Active Directory: gebruikers en Computers.

Kortom zijn de vereisten in Windows XP SP2:
 • IIS-module
 • Windows Server 2003-beheerprogramma 's

Exchange System Management Tools installatiestappen

Installeer Exchange System Management Tools, plaats de CD-ROM met Exchange Server 2003, klikt u opExchange Deployment Tools, en klik vervolgens opInstalleer Exchange System Management Tools alleenin deWelkom bij Exchange Server Deployment Toolshet dialoogvenster.

Bekende problemen

Foutbericht 'Interface wordt niet ondersteund' wanneer u Exchange Server 2003-computer extern beheren

Nadat u Exchange System Management Tools installeert op een computer waarop Microsoft Windows XP Professional SP2 probeert een computer met Microsoft Exchange Server 2003 extern beheren met deSMTPknooppunt onder hetProtocollenknooppunt in Exchange System Manager, verschijnt het volgende foutbericht weergegeven:
Interface wordt niet ondersteund
Dit probleem treedt op omdat de module SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) is niet ge´nstalleerd. De SMTP-module kan niet worden ge´nstalleerd als de volgende omstandigheden in de volgorde waarin ze worden weergegeven optreden in:
 1. IIS-beheer is zonder de SMTP-Service op een computer met Windows XP Professional ge´nstalleerd.
 2. De computer bijgewerkt naar Windows XP SP2.

Oorzaak

De SMTP-module wordt automatisch ge´nstalleerd wanneer u IIS-beheer op een computer met Windows XP SP2 installeert. Wanneer u Exchange System Management Tools op een computer met Windows XP installeert, het programma Setup wordt aangenomen dat de SMTP-module is ge´nstalleerd als IIS Manager is ge´nstalleerd. Echter is in Windows XP SP1 en in eerdere versies van Windows XP de SMTP-module ge´nstalleerd met de SMTP-Service. Als de computer bijgewerkt naar Windows XP SP2 en het onderdeel SMTP-Service niet is ge´nstalleerd, is de SMTP-module niet aanwezig.

Resolutie

Dit probleem oplossen door IIS Manager te verwijderen en opnieuw IIS Manager. U doet dit als volgt:
 1. Klik opStart, klik opConfiguratieschermKlik opSoftware, en klik vervolgens opWindows-onderdelen toevoegen of verwijderen.
 2. OnderOnderdelen, klik opInternet informatieservices (IIS). Klik om te selecteren of het selectievakje. Klik in plaats daarvanInternet informatieservices (IIS)zodat het gehele item is geselecteerd (wordt grijs weergegeven).
 3. Klik opDetails.
 4. In deOnderdelen van Internet informatieservices (IIS)gebied, schakel de selectievakjes naast de algemene bestanden en onderdelen van Internet informatie module Services en klik vervolgens opOK. U wordt mogelijk gevraagd om andere onderdelen te verwijderen. Noteer deze opnieuw in stap 9.
 5. Klik opVolgendede installatie te voltooien.
 6. Klik opVoltooienWanneer de installatie is voltooid.
 7. In deSoftwarehet dialoogvenster, klikt u opWindows-onderdelen toevoegen of verwijderen.
 8. OnderOnderdelen, klik opInternet informatieservices (IIS). Klik om te selecteren of het selectievakje. Klik opDetails.
 9. In deOnderdelen van Internet informatieservices (IIS)vak op de selectievakjes naast de gemeenschappelijke bestanden, Internet informatie module Services en onderdelen die u in stap 4 hebt verwijderd.
 10. Klik opOK, en klik vervolgens opVolgendede installatie te voltooien.
 11. Klik opVoltooienWanneer de installatie is voltooid.
 12. Sluiten deSoftwarehet dialoogvenster.
Standaard is SMTP-module ge´nstalleerd tijdens de installatie van IIS-beheer. Standaard wordt SMTP-Service niet automatisch ge´nstalleerd.

Eigenschappen

Artikel ID: 834121 - Laatste beoordeling: zaterdag 5 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
Trefwoorden:á
kbfix kbbug kbprb kbmt KB834121 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:834121

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com