Tartományba való bejelentkezéskor, illetve hálózati erőforráshoz történő csatlakozás közben késlekedés tapasztalható Windows XP alapú számítógépeken

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 832161 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a rendszerleíró adatbázis módosításával is foglalkozik. A rendszerleíró adatbázisról módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani az adatbázist. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk a tartományhoz történő kapcsolódás, illetve hálózati megosztás megnyitása során előforduló késlekedési problémát ismerteti. A problémának számos oka lehet. Ezek közé tartoznak a webes ügyfélszolgáltatásokkal, a proxybeállításokkal és a kiszolgáló beállításával kapcsolatos problémák.

Ellenőrzésképp kapcsolja ki az ügyfélszámítógép WebClient webes ügyfélszolgáltatását vagy a kiszolgáló azon szolgáltatását, mely a 80-as TCP portot figyeli. Amennyiben egyik kerülő megoldás sem oldja meg a problémát, lehetőség van a szolgáltatások újraengedélyezésére a késlekedés csökkentése érdekében. Frissítse számítógépét a legújabb Windows XP szervizcsomaggal, kerülje meg a helyi kiszolgálók proxykiszolgálóját, módosítsa úgy a hálózati szolgáltatók sorrendjét, hogy a WebClient szolgáltatás kerüljön az utolsó helyre, telepítse a webes ügyfélszolgáltatás esetleges frissítéseit, majd végezze el a megfelelő beállításokat az Internet Explorer programban.

A jelenség

A cikk elején felsorolt operációs rendszerek valamelyikét futtató számítógép használatakor a következő jelenségekkel találkozhat:
 • Előfordulhat, hogy a számítógép nem válaszol (lefagy), miután megadta a jelszót a bejelentkezési képernyőn. A jelenség a Csoportházirend betöltődésével kezdődik és a kék képernyő megjelenéséig tart, épp mielőtt az asztal ikonjai láthatóvá válnának. A jelenség percekig is eltarthat.
 • A bejelentkezési folyamat közben „A számítógép beállításainak alkalmazása” üzenet látható perceken át. Gyorsan bejelentkezhet azonban ugyanarra a számítógépre, amennyiben kihúzza a hálózati kábelt.
 • Hosszas késlekedés jelentkezik hálózati megosztás megnyitása során.
 • Amikor olyan fájlt kísérel meg megnyitni, amely elosztott fájlrendszerű (DFS) megosztáson található, a megnyitás időtartama 90 másodperc és 15 perc közé tehető. A fájl közvetlen elérési útjának használatával azonban gyorsan megnyithatja ugyanazt a fájlt.
 • Ha a Microsoft Windows NT 4.0 vagy Microsoft Windows 2000 alapú kiszolgálón található megosztásokhoz való hozzáféréshez Internet Explorer 6 böngészőt használ, a hozzáférés közben a számítógép lefagyhat.

  Megjegyzés: Hozzáférhet a kívánt megosztásokhoz, ha megfelelő ideig vár; ez jelenthet 10 percet, de akár többet is.

Oka

Az előbb említett jelenségek bármelyikének esetén a számítógépnek meg kell nyitnia egy hálózati megosztást. A hálózati megosztás megnyitására vonatkozó kérelem az UNC (Universal Naming Convention) szabványú elérési utat használja (\\Kiszolgálónév\Megosztásnév\Könyvtár\Fájlnév.kiterjesztés). Az UNC szabványú hely először a webes ügyfélszolgáltatáshoz kerül. A webes ügyfélszolgáltatás esetleg megpróbálhat csatlakozni a http://Kiszolgálónév/Megosztásnév megosztáshoz. A WebClient szolgáltatás esetenként az Internet Extensions for Win32 összetevő használatával, proxykiszolgálókon keresztül próbál kapcsolatba lépni a WebDAV szolgáltatást futtató kiszolgálókkal. A proxykiszolgáló a 80-as porton keresztül próbál kapcsolatba lépni a célkiszolgálóval. A megosztás elérése során jelentkező késlekedést a következők okozhatják:
 • A WebClient szolgáltatás a proxykiszolgáló válaszára vár. Előfordulhat, hogy a válasz sosem érkezik meg. Amennyiben a válasz nem érkezik meg, késlekedés észlelhető, amíg a webes ügyfélnél időtúllépés jelentkezik. Az alapértelmezett késlekedés ebben az esetben tíz perc.
 • Ha a célkiszolgáló nem támogatja a HTTP protokoll használatát a 80-as TCP porton, vagy a célkiszolgáló kapcsolat nélküli üzemmódban van, előfordulhat, hogy a proxykiszolgáló nem küldi vissza az ilyenkor szokásos HTTP-hibakódot a webes ügyfélszolgáltatásnak.
 • Ha a kérelmet átadó proxyn érvénytelen a külső DFS-kiszolgálóra mutató hivatkozás, akkor lehetséges, hogy a késlekedést a külső DFS-kapcsolat sikertelensége miatti időtúllépés okozza.
 • A hálózati szolgáltatók sorrendjét megjelenítő listában a Web Client Network a Microsoft Windows hálózat előtt szerepel.
 • A hitelesítéshez használt tartományvezérlő egy, a 80-as TCP portot figyelő szolgáltatást futtat. A tartományvezérlő például egyben egy Outlook Web Access (OWA) programot futtató Exchange kiszolgáló is.
 • Az Internet Explorer proxykiszolgáló-beállításaihoz nem a Proxy figyelmen kívül hagyása helyi címeknél beállítás van konfigurálva. Ezenkívül a helyi intranet teljesen minősített tartománynevei nem szerepelnek a kizárási listában.
 • A PATH utasításváltozó az alábbihoz hasonló DFS-hivatkozást tartalmaz:
  PATH=\\corp.domain.com\dfsroot\DFSLink;C:\WINDOWS\system32;

A megoldás

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztővel vagy más eszközzel helytelenül módosított rendszerleíró adatbázis komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a rendszerleíró adatbázist csak saját felelősségére módosíthatja.

Gyors ellenőrzésképp először próbálja ki a „Kerülő megoldás” című szakaszban ismertetett lépéseket. Ha a „Kerülő megoldás” című részben ismertetett lépések megoldják a problémát, a jelenséget a WebClient szolgáltatás okozta. Ha a „Kerülő megoldás” című részben ismertetett lépések nem oldják meg a problémát, a jelenség megoldása meghaladja jelen cikk kereteit.

Amennyiben egy vagy több alkalmazás igényli a webes ügyfélszolgáltatás futtatását, és a „Kerülő megoldás” című részben ismertetett lépések vonatkoznak a jelenségre, alkalmazza a felsorolt módszereket az itt leírt sorrendben, amíg a probléma meg nem oldódik.

1. módszer: A legfrissebb Windows XP szervizcsomag telepítése:

A következő lépésekkel ellenőrizheti, hogy telepítve van-e a számítógépen a Windows XP SP1 szervizcsomag:
 1. Kattintson jobb gombbal a Sajátgép ikonra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 2. Az Általános lap Rendszer csoportjában megtekintheti a szervizcsomag verzióját.
A legújabb szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

2. módszer: Az Internet Explorer beállítása a proxykiszolgáló figyelmen kívül hagyására

A következő lépések végrehajtásával beállíthatja az Internet Explorer programot oly módon, hogy az helyi címeknél figyelmen kívül hagyja a proxykiszolgálót:
 1. Indítsa el az Internet Explorer programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 3. Kattintson a Kapcsolatok fülre, majd a LAN-beállítások gombra.
 4. Ha nincs bejelölve a Proxykiszolgáló használata jelölőnégyzet, ugorjon a következő módszerhez.
  Ha be van jelölve a Proxykiszolgáló használata jelölőnégyzet, jelölje be a Proxy figyelmen kívül hagyása helyi címeknél jelölőnégyzetet.
 5. Kattintson a Speciális gombra.
 6. A Kivételek csoportban lévő mezőben írja be a helyi kiszolgálók teljesen minősített tartományneveit, majd kattintson az OK gombra háromszor.
Megjegyzés: Az Internet Explorer programot úgy is beállíthatja a proxykiszolgáló figyelmen kívül hagyására, hogy módosítja a REG_BINARY mezőt az alábbi rendszerleíró kulcsban:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Connections\SavedLegacySettings
E rendszerleíró bejegyzés akkor is jelen lesz, és azt a webes ügyfélszolgáltatás akkor is használni fogja, ha az Internetbeállítások párbeszédpanel, valamint a
HKCU
és a
DEFAULT
rendszerleíró kulcs a proxy letiltásáról tájékoztat.

3. módszer: A hálózati szolgáltatók sorrendjének módosítása

 1. Kattintson jobb gombbal az asztalon a Hálózati helyek ikonra, majd válassza a helyi menü Tulajdonságok parancsát.
 2. Kattintson a Speciális menü Speciális beállítások parancsára.
 3. A Szolgáltatók sorrendje lap Hálózati szolgáltatók listájában kattintson a Web Client Network elemre.
 4. A LE nyílbillentyűvel állítsa a Web Client Network elemet az utolsó helyre a szolgáltatók listájában, majd kattintson az OK gombra.


A hálózati szolgáltatók sorrendjét a rendszerleíró adatbázisban is módosíthatja. A rendszerleíró bejegyzés a következő:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\NetworkProvider\Order\ProviderOrder
A bejegyzés alapértelmezett értéke a következő: RDPNP,LanmanWorkstation,WebClient.

4. módszer: A vonatkozó gyorsjavítások telepítése

Ha az első módszer végrehajtásakor telepítette a Windows XP SP1 szervizcsomagot, akkor rendelkezésre áll a Webclient.dll fájl egy újabb verziója. A WebClient szolgáltatás legfrissebb verziójának telepítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824383 Hibaüzenet jelenik meg, ha Windows XP alapú számítógépről próbál meg a WebDAV segítségével fájlt másolni WebDAV-kiszolgálóra (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A gyorsjavítás telepítése után adja meg a ServerNotFoundCacheLifeTimeInSec rendszerleíró bejegyzés értékét. Ehhez kövesse a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkének „2. rész” szakaszában ismertetett lépéseket:
823372 A csatolt sablonnal rendelkező Word-dokumentumok lassan nyílnak meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

5. módszer: Az Internet Explorer telepített példányainak átállítása

Amennyiben az Internet Explorer Administration Kit csomagot használja az Internet Explorer 6 telepített példányainak testreszabásához, telepítéséhez és kezeléséhez, és az Internet Explorert a .DEFAULT rendszerleíróadatbázis-struktúrára telepítette, ezzel a módszerrel megoldhatja a problémát.

A webes ügyfélszolgáltatás a .DEFAULT rendszerleíró beállítást használja. A webes ügyfélszolgáltatás kérelmei a proxyra kerülnek. A proxykérelem végül időtúllépést jelez.

Windows XP alapú számítógép indításakor a számítógép házirendfájlja lép érvénybe.
 1. A Multiple UNC Provider (többszörös UNC-szolgáltató, röviden MUP) értesítést kap arról, hogy az ügyfélszámítógépnek csatlakoznia kell a tartomanyvezerlo1.tartomany.com számítógéphez, vagy egyszerűen a bejelentkezési kiszolgáló NetBIOS-nevéről kap értesítést. Az elérhető átirányítók értesítést kapnak.
 2. A webes ügyfélszolgáltatás megkísérli a kérelem kezelését.
 3. A WinInet betölti és beolvassa a proxykonfigurációt a rendszerleíró adatbázis következő kulcsaiból:
  HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings

  ProxyEnable
  ProxyOverride
  ProxyServer
 4. Ha ez a három kulcs a proxykiszolgáló használatára van beállítva, a WinInet a proxykiszolgálónak küld kérelmet. Ekkor időtúllépés jelentkezhet, és a kérelem sikertelen lehet. Amennyiben ez bekövetkezik, a webes ügyfélszolgáltatás negatív választ küld a MUP-nak.
Ilyenkor kerülő megoldásként megadhatja a ProxyOverride értéknek a tartományvezérlő NetBIOS-nevét.

Megjegyzés: A WebDAV-kérelemben látható névtől függően ez a név a belső tartomány tartományneve is lehet.

Az alábbiakban egy példa látható:
"ProxyEnable"=1 
"ProxyServer"="http://proxykiszolgáló_neve:portszám" 
"ProxyOverride"="*.intranet; tartomanyvezerlo1;*.tartomany.com;10.10.*;<local>"
Ebben a példában a proxykiszolgáló_neve a proxykiszolgáló nevét, a portszám pedig a HTTP protokoll TCP-portszámát jelenti. A portszám általában 80 vagy 8080.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
KulcsÉrték
ProxyEnable0 = Manuális proxyészlelés letiltva. 1 = Manuális proxyészlelés engedélyezve.
ProxyServerA proxykiszolgáló neve és portja
ProxyOverrideAzon pontosvesszővel elválasztott DNS-címek, amelyek nem kerülhetnek a proxykiszolgálóra. A <local> érték használatával figyelmen kívül hagyható a proxykiszolgáló helyi címeknél. Az érték használata esetén annak a karakterlánc utolsó tagjaként kell szerepelnie.
Megjegyzés: Az aktuális felhasználó az értéket a rendszerleíró adatbázisban a következő helyen találja:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
A proxy kivétellistájának bejegyzéseit a ProxyOverride érték tartalmazza. A listába a következő módon vehet fel további értékeket:
 1. Az Internet Explorer programban kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 2. Kattintson a Kapcsolatok fülre, majd a LAN-beállítások gombra.
 3. Kattintson a Speciális gombra.
 4. A Kivételek mezőben adja meg a megfelelő adatokat.
Megjegyzés: A kulcsok értékeit megtekintheti a WinMSD jelentésében az Internetbeállítások, az Internet Explorer és a Kapcsolat ágakat kibontva. A proxykiszolgálók beállításainak ügyfélszámítógépeken történő konfigurálásához a Microsoft Internet Explorer Administration Kit (IEAK) csomagot is használhatja.

AZ IEAK csomaggal kapcsolatban további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/ie/ieak/hu/default.mspx
Megjegyzés: Egy .pac fájl használata esetén WebDAV-kérelmek generálódnak, amennyiben a .pac fájl tartalmazza a következőt:
function FindProxyForURL(url, host)
{
}

Módosíthatja a .pac fájlt a WebDAV-forgalom elkerülése érdekében:
function FindProxyForURL(url, host) {if (shExpMatch(host, "DCNAME*")) { return "DIRECT"; } 

Kerülő megoldás

E jelenség elkerülése érdekében alkalmazza a következő módszerek valamelyikét:
 • Amennyiben lehetséges, állítsa le a 80-as TCP portot figyelő szolgáltatást a tartományvezérlőn vagy a fájlkiszolgálón.
 • Tiltsa le a webes ügyfélszolgáltatást a Windows XP rendszert futtató ügyfélszámítógépen.
A WebDAV protokollal rendelkező ügyfélszámítógépen futó webes ügyfélszolgáltatás állapotának ellenőrzéséhez vagy a szolgáltatás letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Minden program pontjára, majd a Felügyeleti eszközök pontra, végül kattintson a Számítógép-kezelés parancsra.
 2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások elemre.
 3. Kattintson duplán a Szolgáltatások elemre.
 4. Kattintson jobb gombbal a WebClient elemre, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 5. Kattintson az Általános fülre.
 6. Az Indítás típusa listában kattintson a Letiltás lehetőségre.
 7. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra.
Megjegyzés: A webes ügyfélszolgáltatást akkor tilthatja le, ha a WebDAV alapú kiszolgálókon nincs szükség fájlok módosítására, illetve írására.

A Windows 2000 operációs rendszer nem használja a webes ügyfélszolgáltatást. A Windows Server 2003 rendszerben a webes ügyfélszolgáltatás alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. A letiltott szolgáltatásokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
812519 Alapértelmezés szerint kikapcsolt szolgáltatások a Windows Server 2003 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A webes ügyfélszolgáltatásnak léteznek alternatívái. Amennyiben Windows XP rendszert futtat, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Tiltsa le a webes ügyfélszolgáltatást.
 2. Telepítsen egy webmappákat használó programot, például a Microsoft Office XP programcsomagot vagy annak újabb verzióját.
 3. Törölje az eredeti hálózati helyet.
 4. Hozzon létre egy új hálózati helyet.
A WebDAV protokollról és a webes ügyfélszolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
817929 Nem jelennek meg fájlok, ha a WebDAV használatával hálózati helyre mutató parancsikont helyez el a Windows SharePoint Services webhelyen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A webes ügyfélszolgáltatás lehetővé teszi a Windows alapú programok számára a Win32 API-kat használó, internet alapú fájlok létrehozását, elérését és módosítását. Amennyiben ez a szolgáltatás le van állítva, a funkciók nem érhetők el.

A webes ügyfélszolgáltatás leállításával a WebDAV-átirányító is leáll. Nem fog tudni használni olyan, webkiszolgálókkal kapcsolatos parancssori parancsokat, mint a net use, dir, copy és a rename. Nem használhatja a Hálózati hely hozzáadása funkciót WebDAV-hely megadásához. Nem használhatja a Közzététel varázslót az MSN Communities webhelyre történő közzététel céljából. Továbbra is használhatja azonban az SMB protokollt támogató kiszolgálókat.

Windows XP rendszerben és újabb verziókban a Windows-fájlátirányító beépített WebDAV-ügyféllel rendelkezik. A Microsoft Office 2000 és Microsoft Office XP, valamint a Microsoft Office System 2003 beépített WebDAV-átirányítói függetlenül működnek a webes ügyfélszolgáltatástól.

A Windows XP WebDAV-átirányítója

A Windows XP új WebDAV-átirányító összetevőt tartalmaz. A WebDAV-átirányító összetevővel a Windows XP rendszerben futó programok kapcsolódhatnak az internetre, ahol natív módon olvashatnak és írhatnak adatokat. A WebDAV protokoll a HTTP kiterjesztése, amely adatok írását teszi lehetővé olyan HTTP-célhelyekre, mint például a Microsoft MSN Web Communities webhely. A WebDAV-átirányító úgy nyújt rendszerszintű fájlhozzáférést ezeknek a kiszolgálóknak, mint ahogy a meglévő átirányító nyújt hozzáférést az SMB és a CIFS (Common Internet File System) protokollt használó kiszolgálóknak.

A WebDAV-megosztáshoz való hozzáférés egyik módja a net use parancs használata. Használhatja például a következő parancsot a parancssorban: NET USE * http://webserver/davscratch

Egy MSN Community közösséghez való kapcsolódáshoz használja a http://www.msnusers.com/saját_közösség_neve/files/ címet célhelyként. A használandó hitelesítő adatok a Microsoft .NET Passport hitelesítő adatok. Írja be ezeket a részleteket a Más felhasználónevet használó kapcsolat párbeszédpanelen, amennyiben csatlakoztatott hálózati meghajtót használ, vagy használja a /u: kapcsolót a net use paranccsal. Például használhatja a következő parancsot a parancssorban: NET USE http://www.msnusers.com/saját_név/files /u:passport_fiók@hotmail.com

Windows XP

A webes ügyfélszolgáltatás akkor van használatban, ha port megadása nélkül csatlakozik webmappákhoz. Például, ha a „http://webserver/davscratch” URL-címet használja, a hálózati nyomkövetés a következőhöz hasonlót mutat a HTTP-fejlécben:
HTTP: User-Agent = Microsoft-WebDAV-MiniRedir/5.1.2600

Microsoft Office

Amikor portszámot tartalmazó szintaxist használ, az Office WebDAV protokoll segítségével létesít kapcsolatot. Ha például a „http://webserver:80/davscratch” URL-t használja, a hálózati nyomkövetés a következőhöz hasonlót mutat:
HTTP: User-Agent = Microsoft Data Access Internet Publishing Provider DAV 

Megjegyzés: Ez megjelenhet HTTP-forgalomként is a hálózatfigyelő segédprogramban, mert a proxyport eltérő lehet.

Megjegyzések

Az alábbiakban néhány, a WebDAV protokollal kapcsolatos, ismert együttműködési probléma ismertetése található:
 • A WebDAV-ügyfél a Windows Server 2003 operációs rendszerben biztonsági okokból alapértelmezés szerint nincs engedélyezve, ezért azt külön engedélyeznie kell.
 • A Windows WebDAV-megosztásaihoz csak akkor tud kapcsolódni a Microsoft Office 2000 programmal, ha az a Windows 2000 vagy korábbi operációs rendszeren fut Támogatás hiányában nem tud az Office 2000 programmal Windows XP alapú számítógépről Windows WebDAV-megosztásra kapcsolódni.
 • Amennyiben Microsoft Office programot használ Windows XP alapú számítógépen, használja az Office WebDAV-átirányítót a Windows XP fájlátirányítója helyett. Általában, ha Microsoft Office termékeket használ, a legjobb olyan fájlokat használni, amelyeket HTTP-nevük jelöl az UNC-útvonaluk helyett. Például használja a „http://eszköznév/virtuális_gyökér/fájlnév” címet az „\\eszköznév\virtuális_gyökér\fájlnév” helyett.

A webes ügyfélszolgáltatás letiltása nincs hatással az internetes böngészésre. A webes ügyfélszolgáltatás csupán a WebDAV-kapcsolatokhoz használatos.

Amikor UNC-fájlnév van használatban, az átirányító az SMB-t, a WebDAV-ot vagy a kettő kombinációját fogja használni attól függően, hogy mi érhető el a kiszolgálón.

Amikor egy alkalmazás megkísérel megnyitni egy hálózaton lévő fájlt, az I/O-kezelő továbbítja a kérelmet a Multiple UNC Provider (röviden MUP) nevű rendszerösszetevőnek. A MUP logikailag az összes átirányító felett helyezkedik el. Amikor egy elérési útvonalat a MUP-nak továbbítanak, megkérdezi az összes bejegyzett átirányítót, hogy értik-e az elérési utat. Az átirányítók erre reagálva felveszik a kapcsolatot a kiszolgálóval, hogy kiderítsék, vajon az elérési út érvényes-e az adott protokollhoz. Amennyiben a kiszolgáló megfelelőnek ítéli a kapcsolatot, az átirányító sikeres végrehajtásról küld értesítést a MUP-nak. Amennyiben nem, az átirányító hibát jelez. Ennek a fájlnak minden jövőbeli I/O-fájlkérelme ahhoz az irányítóhoz lesz továbbítva, amelyik elfogadta az elérési utat. Ha egynél több átirányító fogadja el az elérési utat, a MUP kiválasztja azt, amelyik a rendszerleíró adatbázisban a legmagasabb prioritással rendelkezik. Az egynél több átirányítóval kapcsolatos problémákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
171386 Csatlakozási késlekedés lép fel, amennyiben egynél több átirányító van telepítve (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)

Az URLScan blokkolja a WebDAV-kérelmeket

Az URLScan eszközről többet megtudhat a Microsoft következő webhelyéről:
http://www.microsoft.com/technet/security/tools/urlscan.mspx

Az időtúllépésre vonatkozó rendszerleíró beállítás

A webes ügyfélszolgáltatás egy listát vezet azon nem DAV alapú kiszolgálókról (negatív gyorsítótár), amelyekkel az utolsó 60 másodpercben lépett kapcsolatba. Amennyiben a kiszolgáló megtalálható ezen a listán, a hibaüzenetről azonnali visszajelzés érkezik anélkül, hogy az a hálózatra kerülne. A kiszolgálók listán eltöltött időtartama módosítható a ServerNotFoundCacheLifeTimeInSec rendszerleíró bejegyzés értékének módosításával.

Megjegyzés: Ha nem létezik, akkor létre kell hoznia a következő rendszerleíró bejegyzést:
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters\ServerNotFoundCacheLifeTimeInSec

Típus: REG_DWORD
Érték: Az alapértelmezett 60 (decimális számrendszerben)
Nincs maximális és minimális érték


A RequestTimeoutInSec azon másodpercek számát jelenti, ameddig a WebDAV a WinInet szolgáltatásra várakozik olyan kérelmek küldése után, mint a „Get file” vagy a „Put file”.
\HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\MRxDAV\Parameters\RequestTimeoutInSec

Típus: REG_DWORD
Érték: Az alapértelmezett 600 (decimális számrendszerben)

Hivatkozások

A kapcsolódó témakörökről a Microsoft tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
812924 Windows NT 4.0 vagy Windows 2000 rendszer megosztásához történő hozzáférés közben a rendszer lefagyhat (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
312181 Hosszas késlekedések észlelhetők, amikor DFS-megosztáson nyit meg erőforrásokat (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
171386 Csatlakozási késlekedés lép fel, ha egynél több átirányító van telepítve (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
271361 Az Internet Explorer automatikus proxy-gyorsítótárazásának letiltása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
320507 Az Internet Explorer nem próbálkozik újra rossz proxykiszolgáló esetén 30 percig (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
810401 „A helyi eszköznév már használatban van” hibaüzenet jelenik meg, miután félbeszakítja a „NET USE” parancsot (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
812924 Windows NT 4.0 vagy Windows 2000 rendszer megosztásához történő hozzáférés közben a rendszer lefagyhat (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészben angol nyelvű tartalomra mutat.)
817929 Nem jelennek meg fájlok, ha a WebDAV használatával hálózati helyre mutató parancsikont helyez el a Windows SharePoint Services webhelyen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
819961 Az ügyfélszámítógép proxykiszolgáló-beállításainak konfigurálása rendszerleíróadatbázis-fájl segítségével (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
823372 A csatolt sablonnal rendelkező Word-dokumentumok lassan nyílnak meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
826286 Az új felhasználók nem tudnak kapcsolódni az internetre és a proxybeállításaik üresek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
829909 A Windows XP rendszer lefagy megosztott mappára való csatlakozás közben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
830561 A sablonra épülő dokumentumok lassan nyílnak meg a Word 2002 és a Word 2003 alkalmazásban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
317506 Engedélyezett Winsock-proxy esetén előfordulhat, hogy virtuális magánhálózati kapcsolaton keresztül nem lehet bejelentkezni egy tartományba (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
262981 Az Internet Explorer proxykiszolgálót használ a helyi IP-címekhez annak ellenére, hogy a „Proxy figyelmen kívül hagyása helyi címeknél” lehetőség bekapcsolt állapotban van (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
209252 A proxy kivétellistájában megadható maximális karakterszám (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A WebDAV protokollról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/844f5e01-4b9e-4dac-897e-2a0bb33f28af.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 832161 - Utolsó ellenőrzés: 2006. július 19. - Verziószám: 6.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional SP1a
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Professional 64-Bit Edition (Itanium)
 • Microsoft Windows XP Professional 64-Bit Edition (Itanium) 2003
Kulcsszavak: 
kbprb KB832161
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com