A Microsoft .NET-keretrendszer előnyei

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 829019 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben korábban megtalálható tudnivalókat a Microsoft Tudásbázis alábbi cikke tartalmazza:
913507 .NET-alkalmazások üzemeltetési életciklusát tárgyaló útmutató a Microsofttól (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A Microsoft .NET-keretrendszer olyan Microsoft Windows-összetevő, amely a Windows felhasználói számára több terjesztési csatornán keresztül is elérhető. Ilyen csatorna például a Microsoft Update webhely vagy a Microsoft letöltőközpontja. Az összetevő emellett egyes újabb számítógépeken már előre telepítve van. Ez a cikk a .NET-keretrendszer telepítésével járó előnyökkel foglalkozik.

A Microsoft Update webhelyről a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu

További információ

A .NET-keretrendszernek jelenleg öt kiadott verziója áll rendelkezésre:
 • .NET-keretrendszer 3.5
 • .NET-keretrendszer 3.0

  A legfrissebb szervizcsomag a Service Pack 1 (SP1).
 • .NET-keretrendszer 2.0

  A legfrissebb szervizcsomag a Service Pack 1 (SP1).
 • .NET-keretrendszer 1.1
  A legfrissebb szervizcsomag a Service Pack 1 (SP1).
 • .NET-keretrendszer 1.0
  A legfrissebb szervizcsomag a Service Pack 3 (SP3).
Előfordulhat, hogy a számítógépen a .NET-keretrendszer több verziója is megtalálható. A .NET-keretrendszer egyes verziói nincsenek hatással egymásra.

Megjegyzés: A .NET-keretrendszer korábbi verzióiban létrehozott alkalmazások többnyire futtathatók annak legfrissebb változatában is.

Megjegyzés: A .NET-keretrendszer eredeti kiadásainak telepítése előtt el kell távolítania azok összes telepített bétaverzióját. Ellenkező esetben a .NET-keretrendszer eredeti verziójának telepítése sikertelen lesz. A NET-keretrendszer bétaverzióit a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközével távolíthatja el. Ha a NET-keretrendszernek a Microsoft Update webhelyről történő telepítése sikertelenül zárul, célszerű ezzel a lépéssel kezdeni a hibakeresést.

Az alábbi lista a NET-keretrendszer telepítésével járó előnyöket tartalmazza:
 • Kereskedelmi alkalmazások egyszerűbb telepítése: A Microsoft és a külső gyártók kereskedelmi alkalmazásainak nagy részében a főbb szolgáltatások a NET-keretrendszeren alapulnak. Ha a számítógépen telepítve van a NET-keretrendszer, ezeket az alkalmazásokat egyszerűbb telepíteni. Példák a NET-keretrendszeren alapuló alkalmazásokra:
  • Microsoft Encarta 2005
  • Microsoft Windows Live OneCare
  • Intuit QuickBooks
  • HP Image Zone
  • Streamload
  • PayPal
  • Grouper
 • Egyszerűbb frissítések: Telepítése után a NET-keretrendszert a Microsoft Update szolgáltatás automatikusan frissíti. Ha engedélyezve van a Vezérlőpult Automatikus frissítések szolgáltatása, a NET-keretrendszernek a számítógépen telepített verziói automatikusan frissülnek a legutóbbi szervizcsomagokkal.
Az alábbi előnyök a NET-keretrendszernek csak a 2.0-s verziójára vonatkoznak:
 • Alkalmazások egyszerűbb használata automatikus telepítéssel: A .NET-keretrendszer 2.0 lehetővé teszi alkalmazások URL-címről történő futtatását. Ezzel a szolgáltatással egyszerre válik elérhetővé a helyileg telepített alkalmazások összetettsége és a URL-címről történő futtatás kényelme. Ez a szolgáltatás különösképpen fontos olyan szervezetek számára, amelyek telepítéssel járó kellemetlenségek nélkül kívánnak összetett alkalmazásokat biztosítani.
 • Windows XP-felhasználók felkészítése a Windows Vista rendszerre: A Microsoft WinFX a Microsoft Windows Vista operációs rendszer programozási infrastruktúrája. A .NET-keretrendszer 2.0-s verziójára épülő WinFX új, összetettebb alkalmazási lehetőségeket biztosít a Windows Vista rendszerben. A WinFX a Windows XP felhasználói számára is elérhető lesz. A .NET-keretrendszer 2.0 egyszerűbbé teszi a WinFX infrastruktúrára történő frissítést a Windows XP felhasználói számára.

Hivatkozások

A Microsoft .NET-keretrendszerrel kapcsolatos további információért keresse fel az MSDN következő webhelyét:
http://msdn2.microsoft.com/hu-hu/netframework/default(en-us).aspx
A .NET-keretrendszer összes verziójához elérhető, szabadon terjeszthető csomagok és a kapcsolódó szervizcsomagok letöltéséhez keresse fel az MSDN következő webhelyét:
http://msdn2.microsoft.com/hu-hu/netframework/aa731542(en-us).aspx
A NET-keretrendszer telepített verzióiról és szervizcsomagjairól a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
318785 A számítógépen található .NET-keretrendszer verziószámának megállapítása, és a telepített szervizcsomagok meghatározása
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 829019 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 7. - Verziószám: 9.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft .NET Framework 3.5
 • Microsoft .NET Framework 3.0
 • Microsoft .NET Framework 2.0
 • Microsoft .NET-keretrendszer 1.1
 • Microsoft .NET Framework 1.0
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot kbdeployment kbappcompatability kbpubtypekc kbmsnpartnerportal kbinstallation KB829019
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com