Az Outlook 2002 alkalmazásban létrehozott szabályok nem jelennek meg az Outlook 2003 alkalmazásban, de az Outlook Web Access (OWA) programban láthatók

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 826964 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Office Outlook 2003 telepítését követően az Outlook 2003 Szabály varázslója nem jeleníti meg a Microsoft Office Outlook 2002 alkalmazásban létrehozott szabályokat, bár azok a Microsoft Outlook Web Access (OWA) programban továbbra is láthatók.

Oka

A probléma oka, hogy a szabályok konfigurálása közben az Outlook 2003 a Windows XP rendszerben létrehozott szabályokat eltávolítja a szabálykészletből, majd menti a szabálykészletet. A szabálykészlet azonban nem megfelelően van beállítva arra, hogy a szabálytáblázat frissítése alkalmával minden régi szabály töröljön. Ennek eredményeként a régi szabályok az Exchange Server rendszert futtató számítógép szabálytáblázatában maradnak. Az így kialakuló szituációban a szabálykészlet és a szabálytáblázat is frissül ugyan, ám azok nincsenek szinkronizálva egymással. Indításakor az Outlook 2003 mind a szabálykészletben, mind a szabálytáblázatban található szabályokat megvizsgálja, és mivel nem talál ütközést, a szabályok felhasználói felületen való megjelenítése érdekében betölti a szabályokhoz tartozó üzeneteket. A régi szabályok az Outlook 2003 felhasználói felületén nem jelennek meg, de továbbra is a szabálytáblázatban vannak, és továbbra is generálnak elhalasztott műveleti üzeneteket. Ez utóbbiakat az Outlook 2003 figyelmen kívül hagyja, az Outlook 2002 viszont feldolgozza. Mivel az Outlook Web Access a szabályok listáját a szabálytáblázatból nyeri, a nem törölt régi szabályokat is megjeleníti.

Kerülő megoldás

A probléma megkerüléséhez exportálja a szabályokat az Outlook alkalmazásból, majd azt a cleanrules kapcsolóval indítva importálja vissza ugyanezeket a szabályokat az Outlook alkalmazásba. Ezzel törli a régi szabályokat a szabálytáblázatból. A művelet lépéseit az alábbi szakaszok taglalják.

Szabályok exportálása

 1. Indítsa el az Outlook alkalmazást.
 2. Kattintson az Eszközök menü Szabályok és értesítések parancsára.
 3. Kattintson a Beállítások, majd a Szabályok exportálása gombra.
 4. Kattintson a Hely lista Dokumentumok elemére.
 5. A Fájlnév mezőbe írja be az Outlook szabályok nevet, és kattintson a Mentés gombra.
 6. Zárja be a Beállítások és a Szabályok és értesítések párbeszédpaneleket, majd az Outlook alkalmazást is.

Az Outlook.exe fájl helyének megállapítása

Az Outlook.exe fájl helyét az alábbi módon állapíthatja meg:
 1. Kattintson a Start menü Keresés parancsára.
 2. A bal oldali ablaktáblában kattintson a Minden fájl és mappa elemre.
 3. A fájlnév egésze vagy része mezőbe írja be az Outlook.exe értéket.
 4. Kattintson a Hely lista Helyi merevlemezek elemére, ezt követően a Keresés gombra.
 5. Mivel később szükség lesz rá, jegyezze fel az Outlook.exe fájl teljes elérési útját.

  Alapértelmezés szerint a C:\Program Files\Microsoft Office\Office11\Outlook.exe a teljes elérési út.
 6. Zárja be a Keresés eredménye párbeszédpanelt.

Az Outlook futtatása a /Cleanrules kapcsolóval

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írjon be egy idézőjelet, írja be az Outlook.exe fájl „Az Outlook.exe fájl helyének megállapítása” eljárásban megállapított elérési útját, írjon be egy újabb idézőjelet, majd egy szóközt, végül a /cleanrules karakterláncot.

  Ha például az Outlook.exe fájl az alapértelmezett helyen található, a "c:\program files\microsoft office\office11\outlook.exe" /cleanrules parancsot kell kiadnia.
 3. Kattintson az OK gombra. Ekkor elindul az Outlook, és a Szabályok és értesítések párbeszédpanelről eltűnnek a szabályok.

A szabályok importálása

 1. Kattintson az Eszközök menü Szabályok és értesítések parancsára.
 2. Kattintson a Beállítások, majd a Szabályok importálása gombra.
 3. Kattintson a Hely lista Dokumentumok elemére, ezt követően az Outlook szabályok fájlra, végül a Megnyitás gombra.
 4. A párbeszédpanelek bezárásához kattintson sorban az OK gombokra.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

A parancssori kapcsolókról szóló további információk megtekintéséhez kattintson a Súgó menü Microsoft Outlook Súgó parancsára, a Segítségnyújtás ablaktábla Keresés mezőjébe írja be a parancssori kapcsolók szöveget, és a témakör megtekintéséhez kattintson a Keresés indítása gombra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 826964 - Utolsó ellenőrzés: 2003. december 16. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Outlook 2003
Kulcsszavak: 
kbprb KB826964
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com