Äänentoisto ei toimi Windows XP:ksi päivittämisen jälkeen

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 823308 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Oire

Kun olet päivittänyt tietokoneen Microsoft Windows XP:ksi, tietokone saattaa vaikuttaa toistavan ääniä, mutta mitään ei kuulu.

Esimerkiksi Etsi-painike saattaa liikkua ikkunassa äänileikkeen alla Windows Media Playerissa ja toiston graafinen esitys vaikuttaa normaalilta, mutta kaiuttimista ei kuulu mitään ääntä.

Syy

Tämä ongelma saattaa ilmetä, kun kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:
  • Tietokoneen valmistaja on Gateway, Inc.
  • Tietokoneeseen asennettu äänikortti on Creative Audio PCI ES1371 tai ES1373.
  • Tietokoneessa on digitaaliset Boston Acoustic -kaiuttimet.

Ratkaisu

Voit korjata tämän ongelman lataamalla ja asentamalla äänikortin päivitetyn ohjaimen, joka on saatavana Gatewayltä. Voit tehdä tämän seuraavassa Gatewayn Web-sivustossa:
http://www.gateway.com/support/drivers/dlcenter.asp
Gatewayn tuen Web-sivustossa voit tarkistaa äänilaitteen tarkan mallin (sinulla on oltava sen tietokoneen asiakastunnus ja sarjanumero, jossa ongelma ilmenee). Ota yhteyttä valmistajaan, jos haluat apua oikean Gateway-tietokonettasi varten ladattavan ohjaimen määrittämisessä. Gatewayllä on myös apuohjelma, jonka avulla voit määrittää Gateway-tietokoneeseen asennetun äänikortin valmistajan ja mallin. Voit käyttää Gateway-apuohjelmaa seuraavassa Gatewayn Web-sivustossa:
http://support.gateway.com/support/drivers/search.asp?ref=output&ct=fn&param=gtwupd.exe
Huomautus Jos tarvitset apua tämän apuohjelman käyttämisessä, ota yhteyttä valmistajaan.

Enemmän tietoa

Tässä artikkelissa mainitut kolmansien osapuolten tuotteet ovat Microsoftista riippumattomien yritysten valmistamia. Microsoft ei anna näiden tuotteiden suorituskykyä tai luotettavuutta koskevaa takuuta. Saat Gateway, Inc.:n yhteystiedot napsauttamalla siihen liittyvän artikkelin numeroa seuraavassa luettelossa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
65416 Kolmansien osapuolten laitteiston ja ohjelmiston valmistajien yhteystietoluettelo, A - K (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

60781 Kolmansien osapuolten laitteiston ja ohjelmiston valmistajien yhteystietoluettelo, L - P (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

60782 Kolmansien osapuolten laitteiston ja ohjelmiston valmistajien yhteystietoluettelo, Q - Z (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Suositukset

Saat lisätietoja Boston Acoustic -kaiuttimista napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
302710 Boston BA735 -kaiuttimet eivät toimi Windows XP:ksi päivittämisen jälkeen (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
304778 Aiemmin asennetut SBLive!-lisälaitteet eivät toimi Windows Me:n Windows XP:ksi päivittämisen jälkeen (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
313022 Äänentoistoa ei kuulu Sound Blaster Live! -äänikortin asentamisen jälkeen (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
307918 Windowsin ääniongelmien vianmääritysresursseja (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
295318 Windows XP:n ääni- ja peliporttiohjainten luettelo (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
310126 Laiteristiriitojen vianmääritys Laitehallinnan avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 823308 - Viimeisin tarkistus: 31. tammikuuta 2007 - Versio: 2.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbprb KB823308

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com