Hibaüzenet jelenik meg arról, hogy az oldal nem található, amikor a Windows SharePoint Services telepítése után tallózni próbál az Exchange Server 2003 ügyfélen az OWA (Outlook Web Access) segítségével

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 823265 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor tallózni próbál a Microsoft Exchange Server 2003 ügyfélen az OWA segítségével, az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
„Page not found” (A lap nem található)

Oka

Ez a probléma azt követően fordulhat elő, hogy a Microsoft Windows SharePoint Services programot Microsoft Exchange Server-alapú kiszolgálóra telepíti. A Windows SharePoint Services ISAPI-szűrője kezeli az összes bejövő URL-címet. Az Exchange Server 2003 virtuális könyvtárai valamelyikének tallózása közben az ISAPI-szűrő nem határozza meg a mappa URL-útvonalát.

A megoldás

A probléma megoldásához, valamint a Windows SharePoint Services és Exchange Server 2003 megfelelő működésének biztosításához engedélyeznie kell a Kerberos-alapú hitelesítést, és ki kell zárnia azokat a mappákat (könyvtárakat), amelyeket a Microsoft Exchange Server 2003 használ. Ennek lépései:
 1. Konfigurálja a Windows SharePoint Services és Exchange Server 2003 programot futtató virtuális kiszolgálót Kerberos-alapú hitelesítésre.

  Egy virtuális kiszolgáló Windows SharePoint Services szolgáltatással való bővítésével letiltja a Kerberos-alapú hitelesítést, és az integrált Windows-hitelesítést engedélyezi. Az Exchange Server 2003 megfelelő működéséhez a virtuális kiszolgálót Kerberos-alapú hitelesítésre kell konfigurálni. A Windows SharePoint Services Kerberos-alapú hitelesítésre történő konfigurálásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  832769 A Kerberos-alapú hitelesítés Windows SharePoint Services virtuális kiszolgálókon való beállításának és a Kerberos-alapú hitelesítésről az NTLM-hitelesítésre való váltásnak az ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 2. Zárja ki a Microsoft Exchange Server 2003 által használt alábbi mappákat (könyvtárakat):
  • Public
  • Exchange
  • Exadmin
  • OMA
  • Microsoft-Server-ActiveSync
  • ExchWeb
  Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Az Exchange Server 2003 és Windows SharePoint Services programot futtató kiszolgálón kattintson a Start menü Felügyeleti eszközök elemére, majd a SharePoint központi felügyelet elemre.
  2. A virtuális kiszolgáló beállítása területen kattintson a Virtuális kiszolgáló beállítása elemre.
  3. A virtuális kiszolgálók listája lapon kattintson arra a virtuális kiszolgálóra, amelyhez hozzá kell adnia a kizárt elérési utakat.
  4. A virtuális kiszolgáló kezelése területen kattintson a Kezelt elérési utak megadása elemre.
  5. Az Új elérési út hozzáadása szakaszban írja be a kizárandó elérési utat az Elérési út mezőbe.
  6. Kattintson a Kizárt elérési út elemre, majd az OK gombra.
  7. Ismételje meg a 4-6. lépéseket minden kizárni kívánt mappára vonatkozóan.
Ha az OMA (Outlook Mobile Access) összetevőt kell használnia a Microsoft Windows SharePoint Services programmal, az OMA elérési út kizárása mellett egy további műveletet is végre kell hajtania a virtuális könyvtár elérhetővé tételéhez. Nyissa meg az OMA programhoz tartozó Web.config fájlt a következő helyről:
\Program Files\Exchsrvr\OMA\browse\web.config
majd adja hozzá a következő utasításokat a Web.config fájl <system.web></system.web> szakaszához. Az egyszerűség kedvéért az utasításokat közvetlenül a <system.web> címkét követően adja hozzá:
<!-- 
    A WSS ASP.Net kezelő ürítése, és az alapértelmezett ASP.Net kezelő megadása minden oldalhoz 
  -->

 

  <httpHandlers>
    <clear />
    <add verb="*" path="*.aspx" type="System.Web.UI.PageHandlerFactory" />
  </httpHandlers>

 

  <!-- 

    A teljes bizalom visszaállítása. A WSS egy nagyon korlátozó bizalmi házirendet állít be, amely megakadályozza az OMA helyes futását.

  -->

 

  <trust level="Full" originUrl="" />

 

 

  <!-- 

    A munkamenetmodul engedélyezése. Engedélyezhető a WSS Web.config fájljában is, de alapértelmezés szerint nincsen engedélyezve.
  
    Ha a következő üzenet jelenik meg:

 

    Elemzőhiba: A „Session” modul már az alkalmazásban van, és nem adható hozzá újra.

 

    eltávolíthatja a <httpModules></httpModules> szakaszt, mivel a munkamenet már engedélyezve van a virtuális kiszolgálón.

  --> 

 

  <httpModules>
    <add name="Session" type="System.Web.SessionState.SessionStateModule"/>
  </httpModules>

 <!-- Munkamenet engedélyezése az oldalakhoz az OMA alkalmazásban --> 
<pages enableSessionState="true" enableViewState="true" enableViewStateMac="true" validateRequest="false" />

Az utasítások Web.config fájlba való felvételét követően mentse a fájlt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 823265 - Utolsó ellenőrzés: 2007. március 20. - Verziószám: 5.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows SharePoint Services 2.0
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbprb KB823265
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com