Este posibil să apară probleme de performanță după instalarea actualizării de securitate 811493 (MS03-013)

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 819634 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Este posibil să existe performanțe mai slabe după instalarea pachetului cu actualizarea de securitate 811493 (MS03-013) pe un computer care execută Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) sau după ce efectuați un upgrade la SP1 pe un computer Microsoft Windows XP unde s-a instalat anterior actualizarea de securitate 811493.

CAUZĂ

Această problemă se poate produce mai ales dacă utilizați anumite caracteristici ale unor programe terțe, cum ar fi programe antivirus. De exemplu, această problemă se poate produce dacă programul antivirus este configurat să scaneze toate fișierele când le deschideți (sau le executați). Această procedură se numește uneori scanare „în timp real”.

Această problemă se produce din cauza unei erori de regresie din versiunile Windows XP SP1 ale fișierelor kernel (Ntoskrnl.exe, Ntkrnlmp.exe, Ntkrnlpa.exe și Ntkrpamp.exe) care au fost incluse în actualizarea de securitate originală 811493. La data de 28 mai 2003, Microsoft a lansat o versiune revizuită a actualizării de securitate 811493 pentru Windows XP SP1, pentru a remedia această problemă.

Pentru informații suplimentare privind această corecție de securitate, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
811493 MS03-013: Depășirea memoriei tampon în gestionarea mesajelor kernel Windows poate conduce la drepturi privilegiate (articolul poate să fie în limba engleză)

Note

 • Actualizarea de securitate originală 811493 continuă să remedieze vulnerabilitatea de securitate locală privind drepturile privilegiate pe computerele Windows XP (cu sau fără SP1) care este discutată în buletinul MS03-013.
 • Actualizarea de securitate 811493 pentru Windows XP este un pachet de remediere rapidă cu două moduri, care conține fișiere kernel actualizate atât pentru versiunea originală Windows XP, cât și pentru Windows XP SP1. (Windows XP SP1 include Windows Media Center Edition și Windows XP Tablet PC Edition). Eroarea de regresie din actualizarea de securitate 811493 originală afectează numai fișierele kernel Windows XP SP1.

  Pentru informații suplimentare despre pachetele de remediere rapidă cu două moduri pentru Windows XP, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  328848 Descrierea pachetelor de actualizare cu două moduri pentru Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, instalați versiunea corectată a actualizării de securitate 811493.

Pentru informații suplimentare despre cum se obține și se instalează versiunea corectată a actualizării de securitate 811493, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
811493 MS03-013: Depășirea memoriei tampon în gestionarea mesajelor kernel Windows poate conduce la drepturi privilegiate (articolul poate să fie în limba engleză)

REMEDIERE

Notă Microsoft recomandă să instalați versiunea corectată a actualizării 811493 cât de curând posibil. Dacă nu este posibil să instalați imediat versiunea corectată a actualizării de securitate 811493, aveți posibilitatea să utilizați una dintre aceste soluții temporare.

Metoda 1: Eliminați temporar actualizarea originală 811493

Revizuiți buletinul de securitate MS03-013 pentru a verifica dacă este necesară instalarea actualizării de securitate 811493 în mediul dvs. specific. Dacă nivelul de risc permite întârzierea implementării corecției, eliminați temporar (dezinstalați) corecția originală.

De exemplu, dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul sau dacă toți utilizatorii computerului sunt administratori (sau membri ai grupului de administratori locali), nu este important să instalați această actualizare. Pentru mai multe informații despre întinderea acestei vulnerabilități de securitate, vedeți buletinul de securitate MS03-013. Pentru a vedea buletinul, vizitați site-ul Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03-013.mspx
Dacă determinați că se poate întârzia implementarea corecției, eliminați temporar actualizarea de securitate 811493 până când se poate instala versiunea revizuită a corecției.

Notă Dacă fișierele kernel Windows nu sunt au versiunile listate pentru versiunea originală Windows XP SP1 a actualizării de securitate 811493, problema de performanță a computerului nu este provocată de problema discutată în acest articol. În acest caz, nu este necesar să eliminați actualizarea de securitate 811493.

Pentru a elimina actualizarea de securitate 811493 originală:
 1. În Panoul de control, faceți dublu clic pe Adăugare sau eliminare programe.
 2. Faceți clic pe Modificare sau eliminare programe.
 3. Faceți clic pe Windows XP Hotfix (SP1) Q811493 (sau pe Windows XP Hotfix (SP2) Q811493), apoi pe Eliminare.
 4. Faceți clic pe Următorul, apoi pe Terminare pentru a reporni computerul.
Administratorii de sistem pot folosi utilitarul Spuninst.exe pentru a elimina această corecție. Utilitarul Spuninst.exe este amplasat în folderul %Windir%\$NTUninstallQ811493$\Spuninst. Utilitarul acceptă următorii parametrii:
 • /? Afișează lista parametrilor de instalare.
 • /u Utilizează modul nesupravegheat.
 • /f Obligă alte programe să se închidă odată cu închiderea computerului.
 • /z Fără repornire după ce instalarea s-a terminat.
 • /q Utilizează modul silențios (fără interacțiune cu utilizatorul).
De exemplu, pentru a elimina corecția 811493 în modul nesupravegheat fără a reporni computerul, utilizați următoarea comandă:
%windir%\$ntuninstallq811493$\spuninst\spuninst.exe /u /z
Notă În acest caz, trebuie să reporniți manual computerul pentru a elimina complet actualizarea de securitate 811493.

Metoda 2: Dezactivați temporar scanarea în timp real în programul antivirus

Pentru informații despre cum se dezactivează scanarea în timp real în programul antivirus, consultați documentația inclusă cu programul antivirus sau contactați producătorul programului.

Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
49500 Lista distribuitorilor de software antivirus (articolul poate să fie în limba engleză)
Notă Dacă dezactivați scanarea în timp real, programul antivirus nu mai scanează automat fișierele când le deschideți sau le executați, dar este în continuare posibil să executați programul antivirus și să scanați manual fișierele potențial nesigure înainte să le deschideți sau să le executați.

STARE

Microsoft a confirmat că aceasta este o problemă în actualizarea originală 811493.

Proprietă?i

ID articol: 819634 - Ultima examinare: 8 octombrie 2007 - Revizie: 4.2
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbprb KB819634

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com